Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
-
D@niel
addikt
Ne haragudj, 3G/3GS-nél az előlap fekete színű, iPhone 4-nél fehér
Akinek meg eddig nem esett le: az összes iPhone-on az előlap más anyagból készült, mint a hátlap.
Komolyan, aki azt hiszi ennyire pofon egyszerű az egész, mért nem néz kicsit utána a dolgoknak, és küldi el a nagyszerű megoldását a vállalatnak? Helyette inkább végig rappolja a topicot...
Mindig ez megy, hogy néhány mondatos teljesen hiányos hírt elolvasnak a kedves forumozók, aztán nyomják a hülyeséget. Jó idő töltés, nem?
Én minimum 3 oldal infójából rakom össze a komplett fejleményt, mert ezt tartom normálisnak, erre van igényem.Kinek nem inge...
-
manchester85
veterán
Kizártnak tartom, hogy ne legyen konstrukciós változtatás az iPhone 5-re. Hogy hogy oldják meg, azt nem tudom, de hogy semmit ne változtassanak az új modellen egy ilyen botrány után, az szerintem teljességgel lehetetlen. Persze, így is rekordeladás, így is hatalmas kereslet, de szándékosan kiadni ugyanezzel a konstrukciós defekttel egy készüléket az nagyon nem lenne rendben.
-
skajwa
senior tag
Egyáltalán nem értelmetlen és nincs itt szó semmilyen összeesküvés-elméletről. Nem azt mondtam, hogy van olyan aki csak a fehérre vár, hanem azt, ha kadják sokan lesznek akik lecserélik a feketét a fehérre. Hozzáteszem, ha a fehéret is antennagate-tel adnák ki valószínűleg akkr is vennék Egyébként magam is kizárólag apple termékeket használok már több, mint 2 éve, ezért is tartom lehetetlennek a "nem megfelelő árnyalatú fehér" kifogást.
-
Morden24
nagyúr
A probléma ezzel az, hogy aki márciusig kivár (nem márciust csivitelnek egyébként), az már kivár tovább is.
Aki pedig nem, az már rég megvette a feketét.
Akit pedig annyira zavart az antennagate, vett más telefont.Szerinted mennyire szűk az a halmaz, aki 1. mindenképpen fehéret akar 2. érdekli az antennagate probléma 3. nem vár háromnegyed év után még pár hónapot, hogy megvegyen ugyanannyiért egy újabb generációt?
Biztos vannak, de a "jelentősen növelni" kitétel egyszerűen marhaság.
Már csak azért is, mert egyik oldalról hülyének nézed a vásárlókat (lehúznak róluk még egy bőrt), a másik oldalról meg túlzottan is tudatosnak veszed őket (érdekli őket az antennagate probléma). Tehát hülyék, és mégis okosak. Érdekes.
A te összeesküvés-elméleteddel egy probléma van: a fekete iPhone 4. Az, hogy eddig olyan mennységet adtak el belőle, amiből egyértelműen látszik, hogy a potenciális vásárlókat nem érdekli az antennagate, magyarán jobban keresnének azzal, ha kiadnák hibásan a fehér modellt, mintha jó lenne, de már a küszöbön állna az i5.
Szóval remek összeesküvés-elmélet, csak az Apple piaca szempontjából értelmetlen.
-
Morden24
nagyúr
Azt azért mondd már el, hogy mi értelme jövő tavasszal akár javítva kiadni a fehér modellt?
Az iPhone-ok váltják egymást árban, ergo senki nem fog i4-et venni, amikor már a kanyarban van az i5.
Arról nem is beszélve, hogy az eladásokból látszik, hogy nem nagyon hatotta meg a vásárlókat az antennagate. Amúgy sem sanszos, hogy tudják javítani, mivel a designing következtében ez ilyen, nemigen tudod hová rakni azt a szép hosszú fémkeretet. -
Ricardo
titán
válasz
manchester85 #70 üzenetére
Köszönöm a megtiszteltetést
Problémától függetlenül vicc hogy egy színvariáns ekkora gondot okoz, az meg pláne hogy mégis ennyire erőltetik.Amikor kitolták a kiegészítőket még nem volt világos hogy problémás a burkolat?
Szerk:
Modern24:
Nem rugózom a színeken, csak a kijött cikkre reagáltam. Kérdezd a hír készítőjét miért rugózik azon hogy tévedésből kis ideig ott volt a listában. Ekkora szó lenne
Ugy néz ki előbb lesz Steve bácsinak fehér garbója mint fehér Iphone 4-e -
manchester85
veterán
Amúgy egy cikk a valószínűsíthető problémákról csak Ricardo kedvéért.
-
Morden24
nagyúr
Ebből nem értem, hogy milye kkonzekvenciát vonsz le.
Nem mellesleg az Apple sosem erősítette meg a konkrét problémát hivatalosan a gyártással kapcsolatban. A Gizmodo-s infók anno arról szóltak, hogy valszeg a színtoleranciával van baj, azaz túl nagy az eltérés a modellek között (a fehér egyébként is egy problémás szín, még ha laikusnak az egész bagatellnek tűnik is).Éppen ezért nem arról van szó (kizárólag), hogy az előlap és a gomb nem ugyanolyan színű, hanem hogy magas a kihozatali hibaszázalék gyártás közben (ami ismerve a modell gyártási nehézségeit, nem feltétlenül lenne meglepő), plusz ott van az is, hogy a kiegészítők már készen vannak, kinyomták őket, ott laknak a boltok polcain. Eléggé bebaszna, ha a hófehér dokkoló, a hófehér füles mellé kapna valaki egy csontfehér telefont...
Azt viszont tényleg nem értem, hogy ezen miért kell ennyit rugózni. Aki akarja, megveheti a feketét. Aki tiszta fehéret akar, annak nyilván nem lenne alternatíva, ha bikolor lenne, a fekete modellek pedig egyébként is népszerűbbek voltak eddig is.
Összeesküvés-elméletet kár gyártani, mert ha azért tolja el jövő tavaszig az Apple, hogy egyéb hibát javítson (volt itt ötlet az antennagate-parára), az eléggé lábon lövése lenne önmagának, mert akkor már mindenki meg fogja várni az iPhone 5-öt.
-
manchester85
veterán
Szerintem te a mai napig nem fogtad fel, hogy a probléma az iPhone 4 burkolatából ered. A napnál is világosabb, hogy valamilyen oknál fogva ezt a burkolatot nem tudják fehérre festeni. Valószínűleg pont emiatt volt a korábbi modellek esetén is mind a feketének, mind a fehérnek fekete előlapja. Most viszont az elő- és a hátlap is azonos anyagból van...
-
Ricardo
titán
"Kissé megint pontatlan volt a hír, arról van szó, hogy alul a home gombot nem tudják annyira fehérre megcsinálni, mint az előlapot. Más árnyalatú nem lehet, mivel nagyon elütne az előlaptól."
Erről beszélünk. De ha az előlap eleve nem lenne fehér, ahogy eddig sem volt az (a fehér készülékeknél sem), akkor nem lenne ilyen gond. most valahogy mégis inkább szívnak vele
-
Ricardo
titán
"Apple-ről van szó. Nézd végig az elmúlt 5 év apple termékeit, és ha látsz valami hibát a szín árnyalatot illetően, ami egy kicsit is "kilóg a sorból", írd meg bátran "
Valahogy az elődöknél nem okozott lelki törést hogy nem harmonizál az elő és a hátlap.
Most hirtelen nagyon fontos lett -
vans?
őstag
válasz
manchester85 #54 üzenetére
Ertelek, bocs a butasagomert, laikus vagyok. (es hulye, tudom.
)
-
Obi Wan
tag
amerikában 200-300 dollar 1 iphone?
az 40-60 ezer forint nem?
akk itt magyarhonban miert 120 000-200 000????????????????? -
plus44
veterán
Kár, hogy tavaszig semmi sem lesz belőle, azt is megkockáztatom, hogy majd csak az Iphone 5öt (vagy 4S-t
) lehet majd fehérben megvenni...
-
<NewL>
addikt
fehérben sokkal jobban adja nekem (meg nem látszanának annyira az ujjlenyomatok és az apró hajszálkarcok) de ennyit nem várok
-
passatgt
aktív tag
A #7-ben nézzétek meg a linket, ugyan az nem az eredeti, de ott is látszik, hogy a gomb elüt az üvegfelületű fehértől
-
manchester85
veterán
Ezek szerint nem jött át a lényeg. Mivel a 4 hátlapja ugyanolyan, mint az előlap, így én úgy gondolom, hogy ez az anyag nehezen festhető fehérre, és emiatt lett a korábbi modellek esetén csak a hátlap fehér. Ha meg van variálva, ha nincs, ennél a modellnél csak a hátlap fehérre festése is ugyanolyan erőpróbát jelent, elvégre az is ugyanolyan anyagból van, mint az előlap.
-
vans?
őstag
válasz
manchester85 #46 üzenetére
Nem is ertem, hogy ennel minek kellett megvarialni...
-
törölt tag
We invented white finally! Twice!
egyébként meg nekem pl nagyon tetszik a fehér verzió még képen is, ha ennél szebb élőben akkor szavam se lesz. bár venni még mindig nem fogok, a telefonra fordítható keret elveimből adódó határát átlépi picit
kb 2x
-
alonsofan
tag
Fehérbe nem nagyon tetszik
Ez már tökéletes fehér lesz végre az apple-nek?
Majd még kitalálják, az új színt is.
Fehérebb a fehérnél, ezaz apple fehér -
manchester85
veterán
Talán nem véletlenül volt eddig is csak a hátlap fehér a fehér iPhone-ok esetében. Az előlap ugyebár mindkét modellnél fekete volt. Nem lehet egyszerű ezek szerint a feladat, de az is lehet, hogy már megvan a recept, csak nem tudják elég intenzitással gyártani, ezért nem került még forgalomba.
-
skajwa
senior tag
A csúszás oka, az antenna probléma kijavítása, amit ezekszerint még mindig nem seikerült megoldani... Nem értem miért terelik a szót ilyen nevetséges dologra, mint hogy nem megfeelő a fehér szín árnyalata....
-
D@niel
addikt
válasz
idkfaiddqd #25 üzenetére
Tájékozódott vagy
skajwa: ugye te sem gondoltad komolyan?
-
vans?
őstag
Ez oke, de (lehet, hogy nagyon buta vagyok) nem ertem, hogy a festek milyen tulajdonsaga kulonbozik ennyire, hogy a feketet meg a zoldet mondjuk meg tudjak csinalni egy kocsin tokeletesre, egy maisk szinnel meg meg honapokat szarakodnak.
szerk.: hat eloben meg nyilvan nem lattam.
-
Morden24
nagyúr
Ugyanaz a két gond: az adott szín megfelelő fedése megadott vastagság mellett (ez egy mobilnál legalább ugyanannyit számít, mint egy autónál, mert ugye méret + súly (!), ha vastagabb a réteg), illetve az, hogy az egy terméken belül használt összes anyagon homogén, egyező árnyalatú, vastagságú, felületű legyen. Tehát a szifon esetében pl. nem üthet el a lap a gombtól.
És most nem a sok színen van a hangsúly, hanem konkrétan a fehéren. A feketét láthatóan meg tudták oldani, és könnyen lehet, hogy a pirosat, a pinket, a sárgát és a kéket is meg tudnák oldani, de az ezüst, a türkiz és a püspöklila már problémát okozna, csak ez nem derül ki, mivel ilyen termékek nincsenek
szerk: amúgy csalókák a képek, azért néz ki kifejezetten szarul a fehér szifon a sajtófotókon, mert műanyaghatása van; élőben az üveggel jó lesz az
-
vans?
őstag
Mondjuk szart tenyleg nem szoktak kiadni a kezukbol, szoval igy azert erthetobb, ha tenyleg nehez megvalositani. Faszan neztek ki az eddigi szifonok feherben, ez sosem fog ugy kinezni, a kepeken legalabbis gagyibb hatast kelt, hogy elol is feher.
Azert egy autonal nehezebb megoldani a festest szerintem, foleg hogy ott altalaban sok fele szinben meg kell csinalni.
-
Morden24
nagyúr
Ja, ettől még simán lehet, hogy felverik a hírt, hogy "exkluzívabbnak", különlegesebbnek tűnjön a fehér iPhone, csak írtam, hogy egyébként egy létező probléma (pl. ha jól emlékszem, az F40-es műanyagFiat-on volt olyan probléma, hogy a szénszálas felületre vastagabb festék kellett volna a teljes fedéshez, de az nem volt elfogadható, így a CF elemeken átlátszik a szénszál szövés az autón...)
-
Greg-77
aktív tag
Én sem nagyon értem, hogy 2010-ben miért okoz ez olyan nagy gondot, olyan technológiák és festékek vannak már, hogy csuda és egy sima fehér nem túl bonyolult. Ez is csak a marketing része lehet szerintem. Bár kitudja itt már!
-
manchester85
veterán
válasz
Bathory Peti #22 üzenetére
Már hogy lenne? Az apple sehol a világon nem forgalmazza még.
-
Thome
veterán
Mivan gyerekek, hiányzott már a flém?
-
EczkE
veterán
válasz
Bathory Peti #15 üzenetére
Én szebbnek képzeltem el fehérben, ez így elég bóvli hatású.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bathory Peti #27 üzenetére
egyéni preferencia, sokan pedig a galaxy s-re esküsznek
de talán ha egyárban lennének lehet én is az iphone4-et venném
-
DeFranco
nagyúr
1:3 And Steve said, Let there be light: and there was light
1:4 And Steve saw the light, that it was good: and Steve divided the light from the darkness
1:5 And Steve called the light iPhone 4 White, and the darkness he called iPhone 4 Black. And the evening and the morning were the first day -
Bathory Peti
aktív tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
idkfaiddqd #25 üzenetére
Nem is lesz, mivel nem lehet kapni...
-
idkfaiddqd
tag
fel kell rázni a hype-os népet,mert gondolom nem volt meg a havi eladás rendesen...
-
Bluegene
addikt
ja az alma még programokban s jobb mint a galaxy s
szal sebesség+programok apple,
kijelző, ár, galaxy s
ezért végtelen vita melyik a jobb, kinek mi a fontos, de mind1 hagyjuk is
, a végén megtámadnak
, vakinek pedig fontos hogy ne egy olyan nagy lapát palacsinta legyen mint a galaxy, szal végtelen vita, be is fejeztem
-
Kumite
aktív tag
"az sem elképzelhetetlen, hogy az Apple nagyobb csinnadratta közepette szeretné útjára indítani a hófehér kiadást."
Pár hónap múlva meg:
"The new and unbelievable iPhone 4 is in the stores in a revolutionary, spectacular, simply amazing color. Please, let me introduce you the white iPhone, which reinvents everything as you've never seen before".
SJAngol hibajavítást privátba várok, ha szükséges
-
Bathory Peti
aktív tag
válasz
manchester85 #16 üzenetére
igazad van utána néztem én is.
-
D@niel
addikt
válasz
Bathory Peti #15 üzenetére
Nekem sem tetszik, ezért nem is vettem
Hülyeség volt az előlapot is kifehéríteni
-
Bluegene
addikt
kár pedig fehérbe még tetszik is
na mind1 úgy tűnik én galaxy S-t veszek
a mammuthban ki lehet próbálni a kettőt, ott a galaxy s mellet az iphone 4 és nekem személy szerint jobban tetszik a galaxy s(árban, menürendszerben, kijelzőben és sztem kinézetre a galaxy a jobb, sebességben az alma, igaz laggfix-el behoz vmit a galaxy)
-
manchester85
veterán
válasz
Bathory Peti #14 üzenetére
Nem lehet hálózatfüggetlen iPhone-t venni az USA-ban.
-
Bathory Peti
aktív tag
válasz
manchester85 #12 üzenetére
miért nem igaz?Én ugy tudom hogy 600 dollár kinn a hálózatfüggetlen iphone 4
-
Morden24
nagyúr
Nagyobb kocsigyártóknál is előfordul (rendszeresen), hogy csak meghatározott színárnyalatok jöhetnek szóba, különben
1. Nem lesz egységes az árnyalat a különböző anyagokon
2. Túl vastag festékréteg kéne a megfelelő fedés eléréséhezSzóval nem kell bagatellizálni a problémát, ilyesmi simán okozhat gondot.
-
manchester85
veterán
válasz
Bathory Peti #9 üzenetére
Ez ugyancsak nem igaz. Legalábbis, ha még mindig az USA-ról beszélünk.
-
Morden24
nagyúr
-
D@niel
addikt
Nem egy egyszerű festésről van szó...
Kissé megint pontatlan volt a hír, arról van szó, hogy alul a home gombot nem tudják annyira fehérre megcsinálni, mint az előlapot. Más árnyalatú nem lehet, mivel nagyon elütne az előlaptól.
Ha valaki látott már porcelán fehér gombot más eszközön, váromNéhány darabot már legyártottak, csak a sorozatos gyártás már egész más dolog, mivel több millió példányban kell előállítani a megfelelő szín árnyalatban.
Másrészt, a bevonatnak kellően vékonynak is kell lennie, ami megint csak nehézkes.
"gyártsanak olyan árnyalatú kiegészítőket"
Apple-ről van szó. Nézd végig az elmúlt 5 év apple termékeit, és ha látsz valami hibát a szín árnyalatot illetően, ami egy kicsit is "kilóg a sorból", írd meg bátran
vans?: Valahogy elképzelhetetlen dolognak tartom, hogy direkt nem gyártják a white i4-eket...
rengetegen akarnak fehérben, csak a gyártó nyeresége csökken ezáltal.
-
vans?
őstag
-
Bluegene
addikt
persze képesek egy ilyn telót elkészíteni, ami kb a legjobb telefon a világon(legalábbis a top3-ban benne van) és nem tudják lefesteni
valahogy én se hiszem el
pláne úgy hogy a feketét sikerült
megfelelő árnyalatúra, lol, akkor gyártsanak olyan árnyalatú kiegészítőket[link] egyébként létezik a cucc, sztem üzletpolitikából tartják vissza
egyébként nagyon szép, sztem szebb mint a fekete
-
Jhonny06
veterán
Nekem 3G/3GS-ben jobban tetszik/tetszett a fehér hátlap, mint a fekete, de az új szifonnál gáz, hogy az előlap is fehér lett, ilyet nem vennék.
Bathory Peti: Ez az USA-ban is az előfizetéses árra vonatkozik, gondolom abból is kb. a leggázabb csomagra, kb. mint amikor a T úgy hirdette, hogy 990 Ft-tól elvihető. Az egy dolog, csak utána..
-
vans?
őstag
Ez vicc, komolyan. Azert megoldhatnak ezt az oriasi problemat.
-
Bathory Peti
aktív tag
ez az ár jobban tetszik mint a tmobilos
-
RaveForce
veterán
2010 végén nem lehet befesteni egy nyavalyás üveg lapot megfelelő árnyalatúra? nah hagyjuk már egymást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged