Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
modern ui...
ritka hülyén hangzik
hány milliába került ez a döntés? -
utomi
senior tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Pedig nagyon nincs igazad. Ok, aláírom nagyon más elsőre de aztán nagyon megszerethető és megszokható. Én pl. RTM-től kezdve elsődleges OS-ként használom és nagyon nincs kedvem már visszamászni a 7-re. Sőt nagyon erősen gondolkodom egy Windows Phone 8-as telón és egy Surface-en is. Mondom ezt úgy, hogy itt van előttem egy iPad3 egy iPhone4S és egy SGS3 is! Szerintem nagyon jó irányt vett a Windows. Egyszerűen csak behívom a "Modern UI"-t és rögtön látok minden fontos dolgot. Nem kell minden alkalmazást külön megnyitnom, hogy megtudjam történt e valami.
Őszintén szólva anno eljátszották ezt a hisztit az XP-kor aztán a Vista majd a 7 idején is.
De mint általában lenni szokott néhány kocka véleménye nem sokat jelent. Az átlag ember úgyis megveszi a Win8-at mert vesz új laptopot és azzal együtt ahhoz is hozzá jut. És ezeket az embereket nem érdekli más csak használni akarják. Arra pedig tökéletes. Nem is beszélve arról, hogy ezek az emberek már könnyeben választanak egy WP8*as telót vagy Win8RT tabeletet is. Hidd el tudja az MS, hogy mit csinál. -
törölt tag
jajj. ezen gondolkodhattak volna még 5 percet. a következő Win meg majd Windows Good lesz? vagy Windows Next One?

-
Lall
veterán
És mi van a föld alatti közlekedéssel? Ők panaszkodtak a Metro áruházláncnak vagy a Metropol újságkiadónak.
Akkora gáz ez az egész "ne használd a nevem" a nagykernek kikiáltott, ótvardrága Metro áruházlánc részéről, mintha ők találták volna fel a METRO kifejezést. Hogy oda ne ....jak. Remélem sikerült levédetniük is, akkor nem mondom többet anyámnak, hogy menjünk metroval, még a végén azt hiszi szegény el akarok menni egy áruházzal kispestre. 
-
butyek
senior tag
Nem érzik kicsit cikinek ezt a nevet?

-
Sofya
csendes tag
akik ismerik, annak ez már metro marad, csinál a microsoft, amit akar...

-
oO7
őstag
azért nem egészen ugyanaz a szituáció... a Metro nem egy brand... a Metro (vagy akkor mostmár Modern) elnevezést különféle főleg fejlesztőknek szóló dokumentációkban fogják használni, hogy valahogy hivatkozhassanak erre a felületre... és nyilván mivel az eddigi hírek forrásai túlnyomó részben a fejlesztői csapat volt, meg a különböző fejlesztőknek szóló dokumentációk, így persze, hogy sokat repkedett a Metro kifejezés... de majd most szépen következetesen átállnak a Modern kifejezésre és egy hónap múlva már a Metro fog furán csengeni...
-
Воланд
titán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
egyik "cikkben" sincs szo arrol, hogy bepereltek a microsoft-ot a metro elnevezes miatt.
megjegyzes: a metro ag nem egyenlo a metro international vallalattal, ami a metro/metropol nevu ujsag kiadasaert felel. elobbi panaszkodott a metro nev miatt (mar ha lehet hinni a pletykaknak), utobbi nem.
-
-
Lall
veterán
válasz
blade zte
üzenetére
Ha kijön, én is veszek egy winnyócas laptopot amivel telefonálni lehet. Közben tudnék torrentelni, winrarozni, rúútolnám, mint a kiskacsát, megdzselbrékelném (jelentsen a szó bármit is) jól és warezolnék nullahusznnégybe. Ha nem adja ki az ms, akkor portolom majd a zteblédemre, oszt' jóidő. Bekaphassa mindenki!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Misály
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Faya UI
-
fordfairlane
veterán
Kiírhatnának egy névpályázatot. Javaslom a "Modern" helyett a "Tutijó" vagy a "Királyos" UI elnevezést, azok is hasonlóan ütősek.
-
blade zte
őstag
Anyázott de nézd csak a sony-t.Ő sem a csúcsprocit teszi bele csak legalább évente cseréli nem 2-3 évente.Meg azért ha már w8 kernel,igenis kérek pc-s w8-at, legalább valami minimális támogatást annak a régebbi appjaihoz.Ha már simán portoltak xp-t vagy ubuntut egy androidra, csak nem lenne nehéz legalább futtatni a pc-s dolgokat(azért nem a játékot, de pl. winrar,torrent,alap (nem mobilos) office.Simán megoldható lenne a kezelése is.
Élő csempéket 7launcherbe használtam XD.Ja és pls legalább valami root,vagy jailbreakféleséget rakjanak bele,sokan szeretnék érte.thx
-
ddekany
nagyúr
Sok mindent lehet mondani erre az elnevezésre, de egy biztos: nem időtálló. Azaz 50 év múlva is még modern lesz?
És mi lesz a következő UI neve? Really-modern? (Erről az jut eszembe, amikor régen mindent <Valami> 2000-nek neveztek el, mert az fjúúcsőő meg minden. Aztán eljött a 2000-es év...) -
Ricardo
titán
Ha már mindenképpen névváltás, találóbb lett volna a Minimal UI. Az tükrözte volna a szellemiséget. Ez a Modern szó olyan semmitmondó, és hatásvadász.
-
Khan13
senior tag
válasz
blade zte
üzenetére
Amikor a WP7-hez kiadta a követelményeket a MS, mindenki anyázott, hogy hogy képzelik, most meg az a baj, hogy mi is? Közép kategória alatt nincs készülékük, Androiddal meg zsufolva van a piac. Soha nem is volt terv, hogy Alsó részre adjanak bármit. Mellesleg miért baj a 800MH-es processzor? Ja hogy azzal megy olyan jól, mint egy átlag Android 1 - 1,2GHz-en?
Másik: Telefonba minek 4 magos processzor? Így is naponta kell tölteni, ha komolyabban használod (sőt...). A telefongyártókat időnként úgy látom, hogy úgy butítják a népet, mint néhány videokártyagyártó az nVidia alsókategóriás 4GB VRAM-os modellekkel.
Maúgy megmi az hogy ne optimalizáljanak csúcstelefonon? Amúgy ne mond meg senkinek, de a WP8 kernele = W8 kernel
Amúgy használtad már rendesen az élő csempéket?
A kérdéseimre ne válaszolj, csak gondolkodj el; mert ne haragudj, de annyi zöldséget hordtál össze, mint a nagybani piac...
Megj: Egy Android felhasználó -
Zedz
addikt
válasz
blade zte
üzenetére
Nem értem miért kell feltétlen 4 mag, amikor 1 is elég a tökéletes működéshez.
Az UI meg erősen emberfüggő, személyem szerint komolyabb megjelenése van a csempés megoldásnak és az egész - immáron - Modern UI-nak mint bármely androidos eszköznek. ( Írom ezt úgy, hogy androidot használok már 1 éve. ) Ugyanez fordítva is igaz, valakinek a csempék nem tetszenek. Ilyenbe kár belekötni. -
DS39
nagyúr
kreatív névválasztás..
-
Cyberpunk
félisten
Előbb váltok Linuxra, mint W8-ra.
Maga a rendszer okés, tetszik hogy gyors, nagyon hamar indul meg minden, maga a Metro-zással van nekem bajom. Nekem ne tolja az arcomba azt a valamit, hiába válthatok át "desktop"-nézetre. Majd ha lesz valami hack amivel ki lehet irtani, akkor meggondolom a váltást.
Semmi keresni valója desktop-on ennek, tableten nem lenne vele bajom. S ebbe fog belebukni az egész. Nem nem trollkodom, csak leírom mit láttam a varázsgömbben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blade zte
őstag
Pfuj metro ui.Csakis azért van hogy egy fejlödö világban, a 100 ezres telóknál megússzák a 4magos procikat,és helyette ólcsó sz*rt pakoljanak bele ami a 60-ezer forintos android telókba van.És ebböl jön hogy 800mhz-s telóikat nem tudják beárazni, mert ha túl alacsony lesz az ára, még kevesebben veszik a többit.
Android csúcsgép ui-ja szép ,sok opció, sima müködés,és mindig a csúcshardver.
Iphone szintén szép ui-val rendelkezik,hihetetlen szoftver támogatás,és a procija leköröz egy terga3-at szinte.
Erre a windows phone 8 jön egy adag csempével?Biztos a 2-magos telóik jönnek, azokat elöállítják pl.60 ezerért, de galaxy s3 áron adják,pedig az hardverileg szerintem akkor is jobb lesz még ha fél évet is kell várni.Emberek csúcstelón ne optimalizáljanak holmi négyszöges ui-val, hanem pakoljanak bele olyan procit ami elfuttat egy pc-s win 8-at.Márpedig a vetélytársai azt is eltudnák,mer nem köti öket az, hogy direkt roszabb hardver kell,nehogy a tábla változatot is véletlenül futtatni tudja.Mellesleg kijött intel medfield, arra várok win 8 portot(nem a win phone 8 hanem igazi win).
-
cashzoli
aktív tag
Mintha ettől trendibbé válna a Microsoft...
-
Cyberpunk
félisten
Ez még szarabb mint az eredeti.
Egyébként hiába változtatnak nevet, attól még marad ugyan az. A köztudatban nem a Metro névvel van baj, hanem a csempésdivel. -
Khan13
senior tag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Szerk.: Megelőztetek.
(#18) BDave:
Azt is csak nálunk hívják Metropolnak, szintén a Metro áruházlánc miatt, mindenhol máshol Metro a mai napig. -
Ribi
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem is ez a Metró áruházlánas dolog tűnik valósnak.
Mintha Tesco-nak nevezték volna el. Akkor is kaptak volna az arcukra.De így indulnak a pletykák és a vége az, hogy már a Microsoft nevet sem tarthatják meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Воланд
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
tudom. szo nincs semmifele folyo perrol, pont azert lesz atnevezve, hogy ezt elkeruljek. mar ha tenyleg igaz az, hogy a metro ag miatt tortenik az egesz.
-
BDave
őstag
válasz
hülyegyerek
üzenetére
Amit linkeltem cikket, abban nem a Metropol lapnak van gondja a névvel, hanem az áruházláncnak.
-
kapa?
-
Dancka
csendes tag
Nem tudom most ezért vegyek egy kapacitív ernyőt a lapimra szerintem ez csak tabletre meg telóra jó,használtam a win8 béta-béta-bétát de nekem ez a "metró" vagy "modern" felület nem nagyon jött át egyáltalán...
viszont az tetszett,hogy baromi gyorsan bootol. -
Воланд
titán
válasz
hülyegyerek
üzenetére
forras?
-
hülyegyerek
addikt
A cikk sem említi meg, meg a hivatalos indoklás sem tartalmazza, de a lapkiadó Metro éppen perli a Microsoftot a név miatt...Tehát megint csak a szokásos semmirekellő jogászháború zajlik.
-
oO7
őstag
válasz
Rickazoid
üzenetére
a "modern" szinonímái: időszerű, mai, kortárs, korszerű, korunkbeli, korhű, újszerű, fejlett...
amúgymeg ez a modern ez stilisztikailag modern és nem fejlettségileg... ugyan win8 esetében az is helytálló lenne, mert tényleg egy fejlettebb, "okosabb" felületről van szó, mint az eddig megszokott desktopos felületek esetében, de a Modern elnevezés jelen esetben nem erre vonatkozik, hanem egyszerűen a modern stílusra utal... ez egy stílusirányzat amit kb pont a Win8-ban is jól megfigyelhető letisztultság és minimalizmus jellemez...
(#7) r3dsnake: igen tudjuk... mint ahogy a Kinect-nél is micsoda hiszti volt, hogy "márpedig nekem ez örökre Project Natal marad"... aztán már a kutya nem emlékszik erre a kódnévre... hagyjuk már ezt
(#11) Tigerclaw: miért erőltették volna magukat? ezt a kifejezést az átlag felhasználó soha a büdös életben nem fogja látni, egyszerűen csak kellett egy név amin nevezhetik ezt a felületet meg ezeket az új típusú alkalmazásokat a különböző dokumentációkban... ez nem egy brand, mint az Xbox vagy az Office...
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem erőltették meg magukat a névválasztás során.
-
Rickazoid
addikt
Egy kicsit... hogy is mondjam... marha erős túlzás ez. Mitől lesz egy kezelőfelület modernebb a többinél, hogy direkt ezt a nevet kapja? Attól, hogy fiatalabb? Ugyan...
Mondjuk a Juggernaut nevű eszköz már előrevetítette, hogy további nagy szavak fognak még itt röpködni. -
catroot
veterán
Gereblye.
Amúgy ez már nem éppen friss hír.

-
Elég béna név ez igy...
-
r3dsnake
nagyúr
nagyon benan hangzik, nekem metro marad
-
nicu71
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szerintem is jó volt a METRO név,egyszerű,frappáns,mint az UI.
A Modern sem rossz,teljesen logikus,ugyanis van a régi -classic win megjelenés,és van most a modern,teljesen rendben van ez így. -
BDave
őstag
-
fi:zi'k
nagyúr
Ejj, de gagyi.

-
ThorsHUN
őstag
Kapa rulz!

-
Neil Watts
veterán
Ejj, már megint ezek a jogászkodások. :/ A Metro UI név jobban tetszett. Remélem így is sikeres lesz

ThorsHUN: LOL, ez volt a másik amit írni szerettem volna!

"A kapa a föld megművelésére szolgáló, különféle alakú eszköz, mely a vasból vagy acélból készült tulajdonképi kapából s a nyélből áll."Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hány milliába került ez a döntés?

Akkora gáz ez az egész "ne használd a nevem" a nagykernek kikiáltott, ótvardrága Metro áruházlánc részéről, mintha ők találták volna fel a METRO kifejezést. Hogy oda ne ....jak. Remélem sikerült levédetniük is, akkor nem mondom többet anyámnak, hogy menjünk metroval, még a végén azt hiszi szegény el akarok menni egy áruházzal kispestre.