Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
részben egyetértünk. igazából én csak annyiban mondok mást, hogy szerintem ez még így is csak egy pénznyelő. ha most beletolják a milliókat, és mondjuk egy év múlva is csak ilyen eladások vannak, akkor mit csinál a Nokia? persze neki ez viszonylag kényelmesebb, mert nem a saját pénzük szigorúan véve, de akkor ott lesznek, hogy se partner, se platform, se profit... persze nem vagyok jós, várjuk ki, de szerintem elég kétesélyes ez a játék.
a Maemo-ba nem most fél éve kellett volna elkezdeni tolni a pénzt, hanem 2-3 éve, amikor az N900 kijött, mert akkor még jó volt, és fejlődőképes. de elszúrták, ez vanegyébként az MS-nek sem lenne akkora érvágás, ha nem futna be a wp7, mert most sem abból élnek (sőt, egyelőre sajnos az androidból jobban élnek, mint a saját rendszerükből). de ugye megpróbálják tolni nagyon, mert itt a lényeg nem az, hogy gyártanak-e telefont, meg abból van-e bevételük, hanem hogy a csatolt termékeiket mennyi platformon tudják tolni és mennyi ember számára. a havi fél millió android aktiválás óriási tömeg, és egyre nő jelenleg, ezek pedig a google-től vesznek szoftvert, az ő reklámaikat jelenítik meg, az ő szolgáltatásaikat veszik igénybe, ez a lényeg.
-
törölt tag
de basszus könnyű úgy profitot csinálni, hogy a MS dollár százmilliókat pumpál a cégbe, csak hogy együttműködésre vegye őket. enélkül a Lumia vonal is masszívan veszteséges lenne, mert még mindig nem futott igazán fel. megtehették volna, hogy a Maemo-t tolják, házon belül, de úgy nem lehet sikerre vinni egy platformot, hogy egyetlen típust adnak ki belőle, és azt is korlátozottan. de még így is mennyien vettek N9-et például.
az android sem lenne sehol, ha nem lenne az a sok OEM, akik tolják a különböző kategóriájú telefonokat. a G1-et két országban lehetett kapni, a Nexus One-t négyben (amiből egy Hong Kong és egy Szingapúr), és csak a Nexus S táján kezdtek el nyitni több piac felé, de nem az igazi még...lehet, hogy jó lesz nekik a Lumia széria, ha izomból áttolják a piacon, de egyelőre azért nem olyan kirobbanó siker. rengetegen várták, hogy végre új igazi felső kategóriás Nokia okostelefon, és összesen eddig nem tudom hány hónap alatt fogy "több mint egymillió" belőle. egyébként utálom a szifont, de abból a kezdő hétvégén ennek többszöröse szokott elfogyni, és lassan mág az aktuális Galaxy zászlóshajóból is.
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #82 üzenetére
rendben, én csak azt mutatom, hogy hol olvastam. egyébként még a fentebb említett "több mint 1 millió" is kevesebb, mint a másfél millió N9
de nem flémelni akartam ezzel, csak azt próbáltam írni, hogy nem felhőtlenül sikeres azért a dolog.
az a lebeszélik még azt is, aki wp7-et akart venni sztori nekem ismerős innen a fórumról, amikor valamelyik oszlopos MS kedvelő bement a T egyik boltjába, és az eladó mindenképpen androidos telefont akart neki ajánlani.hallerlaller: konkrétan az N9 nem volt kapható például az Államokban, ami azért elég nagy piac. arról nem is beszélve, hogy az a néhány reklám szinte semmi ahhoz képest, hogy egész évben arról ment a cikkezés mindenhol, hogy Microsoft meg Nokia...
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #79 üzenetére
[link]
itt írják, hogy a raktárkészleteket beleszámítva 600 ezer Lumia kelt el, míg a nem reklámozott, és legtöbb helyen szolgáltatói ártámogatás nélkül elérhető N9-ből ennek két és félszerese.ja, és ezt úgy nyilatkozta Elop, hogy amúgy volt már hír róla, hogy exra jutalékot fizet az MS több viszonteladónak, ha wp7-es telefont ajánlgatnak a boltban...
-
törölt tag
válasz
hallerlaller #74 üzenetére
és akkor jönne a dilemma, hogy egy európai céget támogassunk, aki Kínába költözik, vagy egy kínait, aki Európa felé terjeszkedik...
-
törölt tag
azért szerintem nem süllyed még el, legfeljebb morálisan (ez amúgy is viccesen hangzik egy cég esetében). a wp7-tel kapcsolatban érdekes, hogy a vakvágány N9-ből többet adtak el, mint wp7-es telefonból. ez azért mond valamit. egyébként szerintem csak hatalmas cégként nagyon lassan reagáltak a piacra, viszont ha így leépítések után összezuhan a Nokia, akkor esetleg át tudják normálisan szervezni a céget, hogy legyen újra jövője.
-
törölt tag
csak a két hsz-od összerakva furán jön ki az érvelés.
egyébként meg jó ez a felfogás, csak ezzel fogják tönkrevágni az európai márkákat. mert például Koreában olyan szinten véédik a hazai piacot, hogy nagyon nehéz külföldi termékkel betörni. ezt megtehetné az EU is, csak már lassan nincs mit védeni, mert telefóniában a Nokia az utolsó vár, és süllyednek ők is. -
törölt tag
válasz
(V) ó k u s #38 üzenetére
szép ez a formaterv! amúgy ez olyan, hogy ha eldöntöd, akkor visszaáll magától ebbe a helyzetbe?
különben nem valószínű, hogy így nézne kis sajnos, mert nincs rajta a 3 wp gomb. illetve nem az a három gomb funkciója, mint ami a wp-hez kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged