- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
senior tag
Hanem ha rosszabbak a fényviszonyok - pl. este a városban.
Akkor meg ott az EM-5 stabija.. Pláne ha nem a háttérmosás számít.. Persze a téma mozgását ez sem küszöböli ki.. Aztán meg várjuk meg a szenzor tulajdonságait is.. Ugye benne van a pakliban, a Canont ismerve, lehet hogy nem lesz olyan jó a szenzor.. Legalábbis a tükrösöknél az elmult időben hanyagolták a fejlesztést.. Mármint magasabb ison.. Aztán pillanatok alatt redukálódik az optika nyújtotta előny.. Ráadásul még azt sem tudjuk, hogy teljesen nyitva milyen az obi.. Azért én itt látok kockázatokat.. Lehet hogy rekeszelni kell legalább 2.8-ig, ha ez párosítva van a gyengébb magas iso-s érzékenységgel, máris ott vagy, ahol a part szakad.. Persze ez a Worst case scenario..
Ennek akár az ellenkezője is bejöhet!! Azaz mindenképp érdekes idők jönnek.. Pláne ha azt vesszük, hogy a sonz is bejelentkezett az A6000-el.. Az sem tűnik elsőre gyenge eresztésnek.. No meg ott az OM10 az MFT vonalon, az új 25/1.8-al, aminek az ára és a mérete se lett vészes.. Képminőségben meg a 75/1.8-al érzik egy ligában.. Aztán ott a sigma "csoda" design gépe is.. Ehhez képest a tükrös vonalon, pláne a belépő-közép kategóriában nem nagy a mozgás..
-
ati3x
senior tag
Én azon gondolkodom, hogy.. Az om5-re bőven jó lesz egy 12-32. Általános célra bőven jó..És ez méretileg majd egy kategóriába kerül a g1x mkII-el. csak pár mili a különbség.. itt. Persze a mélységélesség nem lesz olyan, meg annyi, de ez van.. Ha pedig az köll, a mélységélesség akkor megy rá a pana 20/1.7.. Értem, én hogy nem zuum, de ha nagyon erőltetjük, lehet akár croppolni is.. Ugye 16 Megapixelböl lehet.. kicsit jobban mint a 13-ból.. No meg a 45/1.8.. Ami ugye azért elég penge obi.. Sőt a 25/1.8 sem az az előzetesek szerint.. Tudom-tudom.. Zuum, zummm de akkor is..
Szerintem nem olyan forró ez a téma, mint amilyennek tűnt.. Persze jó "kis" gép lett, azaz nem olyan kicsi.. De a speckói jók..
-
ati3x
senior tag
Én azt próbàltam kihozni, hogy biza most az Oly/pana pàrosnak ki kell hozni vmi kitobit hasonló paraméterekkel. Mert most az MFT rendszerben csak ezek a fényerős zumok vannak aranyàron. Eddig tartott a kegyelmi àllapot. Minden bizonnyal a canon obija sem ugy karcol, mint az emlitett mfts fényerős zumok. (persze meglàtjuk) Tehàt a létjogosultsàguk meglessz. Max engedni kell egy kicsit az árból. De kell valami hasonló kitobi mft-re is. Ami lehet kicsit műanyag, meg nem karistol ugy mint az említettek, de hozzàk a canon szintjét. Ez azt jelenti hogy az oly/pana pàrosnak 2 lehetősége van: kihoznak valamit, és megy a levesbe az összes setét kitobi, vagy megy a levesbe az egész mft koncepció...
-
ati3x
senior tag
Talàn félreérthető voltam. A pana gm1+12-32 komboval csak jelezni akartam, hogy az oly-pana pàrosnak van némi mozgàstere. Azaz ha pl a 12-32 obi hosszàt megnövelik mondjuk 1,5 szeresre, meg az àtmérőben is van némi tartalék, kb akkor lesznek a g1x méreténél. Szal ha sikerülne nekik mongyuk egy 12-32/2.8-3.5 körüli obit kihozni, és mindezt 300-400 dodos àron, akkor mindenki örülne.. Persze ez fàjdalmas lépés lenne, mert jópàr obi menne a levesbe. Főképp a kitobik. De az àltalad említett 12-40- nek is nehéz dolga lenne. Igencsak meg kéne izzadni a marketing osztàlynak, hogy megmagyaràzzàk miért kell a para...... bocs a vàsàrlónak. Szal eddig a pana/oly kényelmes helyzetben volt ilyen téren. Most a kanyon belecsinàlt a ventillàtorba, nem is kicsit..
-
ati3x
senior tag
És ugye azt se felejtsök már el, hogy a oly 12-50 időjárásálló.. Ezért is ekkora, mert ugye a lencsék a "csövön" belül mozognak.. És biza az omd-5-el együtt frankó lehet az időjárás állóság!
Persze nagy.. De az új 14-42-es pankaka meg pici.. nem is kicsit.. Kb mint a 12-32.. Csodálkoznék, hogy az oly/panánál nem kezdtek volna lázas objektív reszelésbe ez utén a kanyon után.. A mérce magasan van, De pl a gm1-el megugorható Hát a fényerőben fel van adva a lesson... Szal remélem érdekes utózöngéi lesznek ennek a gépnek.. Max, olcsón tudok venni obikat az Em5-höz.. (elvileg most jön ingyé a 45/1.8
) jövóben 25/1.8, vagy ha "letöri" a 25/1.4 árát az új 25-ös olz a használt piacon...
Meg esetleg ez a 12-32.. És meg is va a rencerem.. Azaz, ha igy összeállnak a dolgok nem fog érdekelni ez a kanyon.. Mer pici zuuumra/nagylátóra ott lesz a 12-32, ha meg fényerős normál látószög/kistele kéne akkor meg az említett két obi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- C# programozás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest