Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz tlac #54 üzenetére

Igen. Közben kigoogléztam magamnak, vannak frankó cuccok. Érdekes ez az Ubuntu, és tetszik. Találtam még Satanic Edition-t is. ;] Annyian bírálják a barnás pasztell színvilágot úgyis. Annak kissé markánsabb, az tuti.
    Érdekes, hogy nincs a distrowatchon, ami a liberális linuxos közösséget tekintve igen fura. Az indoklás pedig, hogy valakiket a satanic jelző megbotránkoztathat, nem állja meg a helyét, hiszen van DevilLinux is.

A Fluxbuntu is szimpatikus. Szerintem lazán felveszi a versenyt a DSL-el, kicsit nagyobb, de többet is tud. (Damn Small Linux)

VaZso: nyugi, persze, hogy nem illegális. De nem érezted át az iróniát. Mondom, a mai, warezvilágban az legyen a legnagyobb vétségem, hogy nem teljesen nyílt a driverem. Hanem mondjuk zárt forrású, de ingyenesen felhasználható.

Amúgy nekem van egy ismerősöm, egy meseszép csajszika, ő is VaZso-nak hívja magát. Az adatlapod alapján nem te vagy az. :DDD

HGyu

• 04ahgy

nagyúr

Én most tettem fel egy Kubuntu 8.10-et egy barátom laptopjára. Ámultam és bámultam, 3 évnyi Mandriva elkötelezettség után.

A Mandriva nem kezelte rendesen a Broadcom WLAN-t, az asztal néha kifagyott, aztán meg a merevlemez AHCI módjával voltak ellenvetései.

Az Ubuntu lazán felment, mindent felismert. Felismerte, hogy a Broadcom (bcm4311) WiFi-t nem ismeri fel, de ajánlotta, hogy nem opensouce drivert szívesen letölt. Ebben a warezvilágban az legyen a legkisebb bűnöm, hogy a driverem nem opensource, így azonnal kattintottam is a telepítésre.
    WEP, WPA, WPA2 kódolás megy, akár a kisangyal.

Ubuntu, Kubuntu - eddig világos. De mindkettőből van desktop és alternate. Mi a differencia? Xubuntu most nincs?

HGyu

Új hozzászólás Aktív témák