Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rusi

senior tag

válasz kolosanyi #12 üzenetére

Amiben talán nálunk jó a helyzet, azok az éjszakai járatok, mert (ha pontosan jön és nem rohadnak le a buszok) az elég jól meg lett csinálva a néhány évvel ezelőtti átalakításnál (persze hozzátenném, hogy Barcelona éjszakai közlekedését nem ismerem). Van amúgy még néhány vicces és fura dolog az ottani közlekedésben, de elég gyorsan megszokja az ember a jót. :)

• Rusi

senior tag

válasz kolosanyi #4 üzenetére

Nos, én például arra akartam célozni, hogy ott ugye már 7 metróvonal van és épp építés alatt van a következő, ami a városon kívül lévő repülőtérről fog bejönni, átmenni a városon, majd észak felé az elővárosban lesz a vége, potom 43 megállóval (és igen, nekik nem tart 40 évig ezt megcsinálni, természetesen full föld alatt megy).
    Ja, meg akkor ejtsünk pár szót a kb. 3-4 éves Merci buszokról, a hasonló korú villamosokról (mert van villamos, de csak 4 vonal, kb. a város két ellentétes szélén), a remekül megépített, gyorsan, pontosan járó metróról (mikor kint voltam, vasárnap ESTE 4 percenként járt és sokszor csak 3-4 óra üzemszünet van, szombaton hajnali 2-ig jár és 5-től már újra) és ilyenekről (minden jármű föld felett és alatt légkondis, amit használnak is és már akkor szinte az összes busz alacsonypadlós volt, a reptérjárat meg külön fejezet lenne, annyira király). Ja, és a havi bérlet 14,5 ezerbe kerül, amihez mi szépen közelítünk, ám a színvonalbeli különbségek kissé sokkolóak és akkor ez "csak" egy Barcelona. A BKV-nak köze nincs a tömegközlekedéshez, engem első alkalommal kb. sokkolt, hogy egy hétig ilyen szinten utazhattam.

• Rusi

senior tag

Nem mint ha sztrájkok ne lennének a világon bárhol (olaszok szoktak kemények lenni), de azért a TMB-seket idehozatnám egy pár napra, ugyan nézzék már meg, nálunk mit neveznek "tömegközlekedésnek". Mert ehhez képest az ottani színvonal és körülmények több nagyságrenddel jobbak (és akkor én csak a két évvel ezelőtt tapasztaltakra támaszkodom). Ráadásul Barcelona nagyjávól hasonló méretű és lakosszámú város, mint Budapest. Szerintem csak meg kéne mutatni nekik, mi a helyzet nálunk és szerintem fél órán belül bejelentenék, hogy a következő 10 évben biztosan nem sztrájkolnak. :D

Új hozzászólás Aktív témák