- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
vadkörte #143 üzenetére
Kösz a tanácsokat... Nekem is szándékomban áll a bitumenes kezelés, de ez annak függvénye lesz, hogy éppen akkor meg tudom-e venni a bitumenes kenhető masszát, lesz-e rá pénzünk. Vagy a kemény bitument, de az tényleg pepecsnek tűnik. Ezt amúgy sem magunknak csinálnám, nem akarok még negyven évig ebben a homokos fagyzugban élni, ahol most (kezeletlenül kb. annyit bír az akác stabilan, a vastagabb darabok többet), szóval az utód profitálna belőle. Impregnálásban nem gondolkodom, mert a főzve impregnált akác elveszti a természetes tartósságát. A legtartósabb eljárás az volna, ha a földbe kerülő végét körbeégetném, de az meg nagyon hosszadalmas.
Ami a szekercét meg a vonókést illeti... Te használtál már mindkettőt?
Mert én igen. Nem vagyok béna egyikben sem (eleve egy alkalomnyi faaprítás több tízezer kisbalta-lesújtást jelent), de szekercével nem lehet szépen, simára dolgozni, és akácot sem lehet vele jól, épp a gesztig háncsolni. Régen, míg nem volt lehetőségem vonókésre, én is azt használtam, de utólag már azt is tudom, hogy a rönkbútor-készítők is vonókést alkalmaznak erre, azt épp erre találták ki, nem másra és nem mást.
A kisebb görcsöket meg különös mód machetével a legjobb lecsapni, de hegyet faragni is.
Erre idén jöttem rá, miután öcsém talált egy elhagyott machetét a mezőn.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest