- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gproject
aktív tag
-
gproject
aktív tag
sajnos az 5x zoomjukat se pakoltak bele semmibe, ezt se fogjuk megkapni
-
Zé.
tag
válasz
forgonati #25 üzenetére
Erről beszéltem egy másik hozzászólásomban: LG V40 teszt 168, és 185. Hsz.
Ha bele teszik a portolt GCam amiben benne van a Night Sight is, akkor már
sokkal jobb lesz. Ez a Pixel 3 mobilban debütált új fejlesztés. Bár továbbra is
nyitott kérdés, hogy 10 szeres zoomnál, - ahol nagyon lecsökken a fényerő -
mire jutnának vele?...[link] -
forgonati
őstag
Ez a periszkópos cucc elég kompromisszumos azért. Nekem volt több ilyen fényképezőm is, és rendre szarabb képeket csináltak a konkurens sima optikás társaikhoz képest. Gyenge volt a fényerő, így míg a normál beérte ISO300-al, ezek ugyanolyan körülmények közt már 700 körülire emelték, ami értelemszerűen jókora zajt/zajmentesítést hozott. Ezen kívül nagyon lágyak voltak a képek sarkai, nem tudom hogy a beépített extra tükör miatt-e vagy más miatt. Lényeg hogy visszalépés volt. Persze vékonyak voltak. Valamit valamiért. Nem tudom az Oppo hogy oldja ezt meg ilyen kicsiben, de a fizika makacs dolog...
-
törölt tag
Nem feltétlenül lesz szerintem ennek közvetlen haszna minden ember számára. Ilyen extra titkosított tartalmakhoz tudom elképzelni esetleg, ahol kell egy felügyelő személy, aki nélkül nem érheted el (ahogy a két emberes páncélszekrény például). Szerintem ez inkább olyan demo, hogy ezt is tudja, akinek szüksége van rá, az használhatja. Valószínűleg ez simán mellékhatása annak, hogy kiterjesztik az érzékelő felületet egy ujjbegynyi foltról a fél képernyőre.
-
sKie^
tag
Amint valahol demoztak is, hogy ket ember egyszerre ferhet hozza mondjuk egy bizonyos tartalomhoz. Pl a csajoddal egyutt csinalt haziporeszhoz. Ez az egyetlen dolog, amire igy nekifutas nelkul gondolni tudok. De mi ertelme, mikor az ember az ilyesmit ugyis egymagaban nezegeti.
-
Zé.
tag
válasz
arnyekxxx #16 üzenetére
Manapság igencsak mosolygunk a Siemens S55 külső kamera csatlakoztatására
képes mobilon:[link]
Most szintén csóváljuk a fejünket az Oppótól... ..és majd jó pár évvel később?...
Ahhoz képest, hogy jó pár évvel ezelőtt még nem is tudtunk az Oppo létezéséről!
Sajnos, már a Sonytól, - mint tudjuk, - nem várhatunk ilyen irányú innovációt!...
A mobilos fényképező technológia fejlődése hozta el ismét ezt az elfeledett, de
a mobilba logikus megoldást.Így egy picivel nagyobb objektív is beépíthetővé,ill.
használhatóvá válik talán, - természetesen az amatőr képkészítés - népes
táborában. Az ára a kulcskérdés, - még most! Érdemes itt megemlíteni a Pixel 3
egylencsés kameráját. ,,Csak egy van'' --- de az igen jó, főleg szoftveresen!!!
Ha lemásolják akkor ezzel együtt a kis fényerős zoomolásnál még amatőröknek
elfogadható szintre felhozhatják a képminőséget, sőt a technológiát, a készüléket!
Napjainkban a mobilos innováció Dél-Koreában, ill. Kínában van.--- ,,Nem mindegy fán motorozni, vagy motoron fázni!'' ---
-
Zé.
tag
válasz
Polarstar #15 üzenetére
Érdemes ketté bontani a témát. A Sony említett készülékei pl: [link][link][link]
Illetve egy bazári 8 X zoom:[link]- A precíziós zoom optika 3 tengelyes képstabilizátorral nem olcsó mulatság!
- A másik probléma a fényerő. 10 szeres zoomnál nagyon lecsökken, amit nagy
objektív átmérővel kompenzáltak normál fényviszonyok esetében. Lényegesen
kisebb objektív esetében igen fényszegény, illetve zajos lesz a kép.
- Jó minőségben, a még elfogatható gumiobjektívek árához képest olcsóbban
fából vaskarika...
- Konklúzió: Kétfelé vált a képminőség, DSL / nagy képszenzorú, igényes optikák,
Mobilfotó - gyors, automata, picike képszenzorral, de olcsóbban...
E felhasználási szokásnak tökéletesítve, --- végül is lehet jövője... -
atike
nagyúr
Periszkópnak nevezték más cikkekben...
Érdekes lesz, mert itt már tényleg az optikával fogják elérni a zoomot, és nem mindenféle segédszenzor-felbontás-trükközéssel....
-
Érdekes lehet az a periszkópos zoom cucc. A hellyel lehetnek gondok a kretén vékonyitás miatt. Nem lehet valami nagy a modul a cső végén.
Ettől függetlenül ez egy jó kezdet.
Zoom-ban a hubble-phone megoldását várom idén őszre. Ott bele fog férni valami erős nagyítás is. -
ket_kerek
csendes tag
A fényerő a gyenge pont ezekben. Nappal még csak-csak használható, de éjszaka nem nagyon terem neki babér. De ha jól értem tesznek mellé egy hagyományos
mosóportlencsét is, és az még mindig jó lesz jobb híján. -
Obyboy
addikt
"összesen két ujjat ismer fel egyidőben" és ezzel megvalósítják a kétujjas biztonsági feloldást ami olyan lesz mint egyes ipari gépeknél a kétkezes indítás?
-
pusszycat
nagyúr
Aztán majd ne álljon ki az a kamera 1 cm-re.
-
mizoli
addikt
válasz
TheBikerider #2 üzenetére
Már aki...
-
moleculez
veterán
válasz
TheBikerider #2 üzenetére
Én ugyan nem
-
-
Ricardo
titán
Ez a zoom jól hangzik. A kérdés csak annyi, hogy mindezt milyen minőségben teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest