Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zaborav

újonc

Kb. 1,5 hónapja használom a T460p-t. Gondoltam érdemes lenne leírni, hogy ez a sorozat nem teljesen business class, pontosabban árat tekintve business class (nettó 500 felett volt a konfig), azonban minőségben ez egy teljesen átlagos minőség és erőteljes túlzásnak érzem az árat.
    Ami pozitív, hogy kicsi, nem zajos, jó a billentyűzete, cuki a háttérvilágítás, tényleg jól bírja az akksija és végre erősebb procival is elérhető.

Miért nem tartom üzleti laptopnak?

Tényleg a legolcsóbb FHD kijelzőt sikerült beletenni. Matt kijelzőt szeretem. Egyet tudok érteni azzal a kommentelővel, akinek megfájdul a feje, ha sokat dolgozik ezzel a géppel. Nekem speciel nincs ilyen bajom, de idegesítő, hogy olyan, mintha egy sűrű szövésű hálón keresztül néznéd a kijelzőt. Szvsz egy gagyi laptopot is kapsz ennél lényegesen jobb kijelzővel.Üzleti laptopokban nem láttam még ehhez fogható alja minőséget.

Én sokat hozom-viszem a laptopot: dokkolóban használom bent a cégnél. Megvettük hozzá a legjobbnak ítélt (értsd legdrágább) dokkolót. Úgy indult a dolog, hogy nem látja az USB 2.0 portot (dokkoló portja), inaktív a külső billentyűzet. Kiderült (fórum), hogy a friss dokkolóhoz új FW szükséges. Mondom jó, frissítsünk. Frissítés után ugyanaz a helyzet. Szóval egy üzleti laptop néha elindul a dokkolóban néha meg nem. Bejössz a céghez és 20 percet bénázol, mire elindul a gép a dokkolóban. Kikapcs bekapcs, akksi ki/be, kiveszed a dokkolóból elaltatod/hibernálod utána teszed vissza.... érdekes játék, ajánlom a kedves kínai "fejlesztőknek".

Másik dolog a dokkolóval, hogy ha megpróbálod felhajtani a kijelzőt, akkor simán kipattan a foglalatból. Ezen is berágtam és visszavittük. Kérdés nélkül cserélték a dokkolót, még magyarázni sem kellett. Az új dokkoló pont úgy működik, mint a fent említett első példány, csak itt néha még kép sincs, nem csak a billentyűzet/egér halott.

Gép heti 1x minimum fagy. Annyit sikerült kitapasztalni, hogy ha fagy, utána jönnek garantáltan a dokkolós problémák is, ilyenkor előre felkészülök mielőtt dolgozni mennék, hogy lesz egy kidobott 20 percem, amíg életet lehelek a szerkezetbe.

Hibernálás/alvás és azokból való indítás sikeressége véletlenszerű. Többnyire tárgyalások esetén nem működik. Tényleg így megy.... odamész ügyfélhez egy méregdrága géppel és az vagy lefagy, vagy el sem indul....

A business class azt jelenti, hogy megbízható a szerkezet, tehát működik a teljes ökoszisztéma; dokkolóval vagy anélkül, a dokkoló része az egésznek. Stabilitás nálam azt jelenti, hogy mondjuk évi 2-3 fagyás és évi 1x megengedett egy kékhalál. Fontos a kifogástalan külcsín, melynek része kellene, hogy legyen a minőségi display és a business classnak adnia kellene egy olyan biztonságérzetet, hogy azokon a bizonyos napokon sem lesz probléma ... legalábbis a laptopoddal biztosan nem. A T460p nem ad ilyen biztonságérzetet. Occó és tipikus kínai termék lett ez a T460p, ami jónak jó, de tele van kompromisszummal...sok pénzért

Új hozzászólás Aktív témák