- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
hallador #152 üzenetére
segítek...
8540-ben qrva jó panel van? - igen
8560/70-ben már rosszabb? - igen
850-ben qrva sz@r? - igen
nem szubjektív, tény
nincs középső gomb 60/70-en? - nincs
eltűnt a dedikált hangerőszabályzó? - igen
kalap sz@r a billzert pilács? - az
/ráadásul főleg a kicsiken de 14-eseken is szeret "kontaktos" lenni, benyomva is pilácsol a szerencsétlen, de 15-ösöknél is találkoztam vele, de érdekes, 8540-nél egyetlen egy darabbal sem és az a pilács tökéletesen működik és mennyire érdekes, 40-es szériánál zsanér sem lazul, pedig két évvel öregebbek mint a 70-es széria és az a 60-assal együtt már ki tud lazulni -nem csak az én 8540-esem egyenesen zseniális, hanem mind
egyik legjobb gép ami valaha kijött
de én nem vagyok elfogult, részrehajló, hp bu_zi mint egyesek - akinek nem inge nem veszi fel-
jó volt a t60 is nagyon, a t500 is, 200 is, de x230 sztem már kalap sz@r
dellnől 4310 ami nagyon ott volt, utódok elmennek, 7440-ek sem rosszak
szerk: én itt kiszálltam, ne nekem akard már megmagyarázni mi jó és mi nem, annak lehet sikerül aki még nem látta ezeket- aki pár raklapnyit látott annak nem fog -
ma már nem a legjobbat kell keresni, hanem a legkisebb rosszat
-
Chaser
legenda
válasz
hallador #147 üzenetére
ácsibácsi
én nem védem egyik gyártót sem, egyik termékét sem
tények azok tények
60/70 szériánál is próbáltad elbagatelizálni, hogy az teljesen jó, hogy van stick csak elfelejtettek hozzá középső gombot tervezni...aztán csak okéztad hogy epic fail, a 850-ben levő 10k-s noname kínai szar is az, nem kicsit hanem nagyon
sztem evidens, hogy ha van egy szint azt tartjuk, nem minden szériánál lentebb visszük...
rudi: lesd meg ezt, - balra 8540 hd+ jobbra 850 fhd - láttam már pár kijelzőt, ilyen ócskát azért még nem, 100k-s hd konzumernél sem - azt hittem garban cserélték erre valamiért random, de nem, ez gyárilag ilyen, látom is magam előtt a specit: valami qrva sz@rt vágjatok bele -
rengeteg panaszkodnak notebook topikban is, hogy fáj a fejük, szemük stb, nem kell messzire menni - ezeknek legfőképp a tn-en kívül a pwm-es vezérlés az oka -
ips el kezdett teret hódítani notebookokban, tavaly már 150k-s konzumer hp-nál is elérhető volt fhd ips, értelmesebb gépeknél mint fuji, dell konzumer 190-200k körül, de már egy ideje nem követem - és tn-ből is van értelmes mint tudjuk -
de nyilván ezt tudod te is - nema felbontás a lényeg, nem attól lesz minőségi egy panel - -
Chaser
legenda
válasz
hallador #145 üzenetére
engem mint végfelhasználói nem érdekel 1000dbos ár, nyilvan ha konzumerbol vennék annyit ugyanúgy egyedi ár lenne...
kepzeld, nagyon sokakat érdekel a panel, konyvelo szinten is
rengetegen panaszkodnak hogy megfajdult a szemük, fejük par óra után
az emberi agy olyan mókás, hogy próbálja kitalálni milyen színeket lát
en speciel és sokan mások még nem a fejünket akarjuk a kijelzőhöz igazítani hanem fordítva...
10 orat is bamulhatom a 8540et, semmi bajom nincs
ettől a sz@rtol 1 óra után minden bajom volt
ha visszakerül megnézem pwm mentes-e, vagy már arra se fussa'
gyakorlatilag semmire nem alkalmas az a kijelzo
egy nagy szürke felhő eltorzult fakó színekkel
érdekes mód egyre több bc gepben ips van, legalabb opciosan
de ha tn is, van abból korrekt, nem ilyen lowend legalja egy zenbe?
és ami a legszomorúbb, nem volt ez mindig így ennél
elég gáz az amikor valaki azt mondja egy zenbe hogy a 8510-e köröket vér panelban rá, nekem olyan nem volt, csak 8540
volt pár 15os fhd gepem, még szervizeltem, a legsz@rabb konzumer is kirohogi negyed áronen annyira a jelenben élek, hogy pontosan tudom egyre jobban törekednek jó minőségű panelekre ebben a szegmensben is, mert bizony már telefonokban tabletekben olyan panelek vannak hogy muszáj lereagalni valahogy
nincs rá igény hanuka már a múlté, szóval kettőnk közül nem én élek a múltban -
Chaser
legenda
válasz
hallador #142 üzenetére
majd később reagálok
röviden: láttam már épp elég 60/70-est meg 40-est
majd 2-3 év múlva derül ki milyen arányban hullik a 8xxpanel? sz@rrá veri a 40-esben levő a 850-ét, a 60/70 is klasszisokkal jobb, de már, szintén csak házon belül maradtunk - tegyem hozzá már korrekt fhd ips fuji is van 200 körül, nem kell ahhoz csoda gamer gép -
100k-s acer ezt kiröhögi - arról ne beszéljünk, hogy zenbookba is van pofájuk belerakni -
meg lehet nézni külföldi fórumokat is, mi erről az emberkék véleménye...tudom hogy megy nagyban, nem az a kérdés, a kérdés az, mért kell levinni a minőséget? és ha hiszed ha nem, nagyon sok felhasználásnál számít a panel minősége - ami a 850-ben van minősíthetetlen, van 100k-ért fhd tn lenovo, abba tökéletes -
debilezni nem kellene...nem ips-ről volt szó, a 8540-ben sem ips van, de jéééééééé ips szintű tn, pár generációval ezelőtt futotta rá és ez a gép újan nem 600k volt...most 2x annyiba kerülő modellbe is a 10k-s noname panelt rakják? hagyjuk már
nyilván nincs igény ips-re sem, azért terjed egyre jobban notebooknál is konzumer szinten is
szerk: ott a video, nem fake, saját gépeimről csináltam
kár védeni a mundér becsületét, 100 emberből 100 melyik panelt bámulná? azt ami az 5 éves szintén hp eb-ben van, akkor még sikerült nem noname sz@rt rakni bc. vonalba
ez speciel excelre se való, annyira színei sincsenek hogy az ember feje belefájdul -
Chaser
legenda
válasz
hallador #140 üzenetére
hiába masszívak ha az alaplapok minősége már enyhén kérdőjeles - meg a többié is, bár billzet pl filléres egy laphoz képest -
garkiterjesztéssel ok 5-6 év, 6 év garos gépet mondjuk még nem láttamhp-nál is elég relatív, ha egy gyártónak van pofája 5-600k-s zenbookba 10k-s noname panelt rakni ami 100k-s konzumer lenovo szint ott már komoly bajok vannak - ugyanazt belerakják amit 850-be, már ott is szégyen, de csúcs gépnél...?
én ha ezt újan akartam volna megvenni 350-400k körül, sztem röhögőgörcsben vitt volna el a mentő amikor bekapcsolom a boltban
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #128 üzenetére
de az a célközönség nem számottevő, az meg hogy használtan ki veszi meg meg ki nem egyik gyártót se érdekli
a céges beszerzőknél meg sok nem is ért hozzá, ha meg van adva nagyjából mi kell akkor meg általában a legolcsóbb ajánlat nyer
nyilván ha problémás valami akkor következő beszerzésnél elgondolkodnak, hogy azzal a gyártóval még szóba álljanak-e, de mondjuk van az az árszerk: ezek a visszafejlődések azoknak "fájó pont" mint mi vagyunk, kellene egy értelmes gép értelmes áron, de se a gép nem értelmes se az ár
és már ez az a kategória nálam, ha hozzám vágnák persze elfogadnám, adnám is el, aztán vennék még az árából pár 8540-et pl tartalékba -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #126 üzenetére
az hozzátartozik, hogy ezek nem magán szegmensnek készülnek
nyilván néhány %-ban megy oda is - most attól tekintsünk el, hogy használtan már más a felállás -
még mo-n is vannak cégek akik elég szép flottákat vesznek, usa, eu, csájna', el lehet képzelni milyen mennyiségek pörögnek
az árak is teljesen mások nagy tételnél
végfelhasználó egy db-nál meg természetesen perkál mint mindennél
megbízhatóság és support - sw és szerviz is -, amiben régen tp nagyon jó volt, na most előző erősen kérdőjeles, utóbbi meg pffffffff
valszeg ha magamnak kellene venni gépet valami konzumert vennék fhd ips-sel, vagy asust vagy egy dellt, üzletit újan biztos nem, mert nem éri meg a felár amit már sokszor a semmiért elkérnekszerk: habár egy fujin is elgondolkoznék fhd ips-sel, de csak ha pwm mentes a kijelző
-
Chaser
legenda
válasz
Jim Tonic #119 üzenetére
mindkettő belesik
xx60 - sandy
xx70 - ivyezeket már olcsón lehet venni, 70-est is konfigtól függően 100k alatt sokszor gyári garral - attól függ épp melyik méret, sub gépek ára nagyon lenn van, legdrágább a 15-ös -
60-as kéz alatt meg már 50-hez sokkal közelebb van legtöbb esetben, nagyon telített lett a piac és egyre többen árulják a business gépeket -
Chaser
legenda
válasz
hallador #117 üzenetére
azért olyan régre nem kell visszanyúlni - nyilván egy 6910p minőség és élettartam mai gépeknél úgymond nem opciós
-
első genes core i hp-k és tp-k még elég korrektek, hp-ból 2. és 3. gen is, dellek se rosszak
azokon túl már nagy tapasztalatom nincsonnantól lesz izgalmas, ha már ezek is kihaltak
ha új gépet kellene most vennem magamnak nem tudom mit vennék...ha ezer darabot cégnek akkor egyértelmű, ahonnan a legjobb részesedést ajánlják
-
Chaser
legenda
éniseztetmondtam'...
ők már nem egy liga, ettől független kategóriájában jó a 8xx is
vhunor 2540-ből nem sok járt nálam, de elég robosztus dög
viszont hűtés terén nem a legjobbak közt van, 1,8-as hdd-vel meg igen csak oda raktak neki
utódok hűtés és elrendezés terén sokkal átgondoltabbak 12"-on30-as szériáról tp fronton sokan mondanak csúnyákat, ott már erősen érződik a lejtő
hallador
ennek így soha nem lesz vége
burkolatra és felületre reagálva: 60/70 széria érzékenyebb, ennyi
ettől nem papírból vannak nyilván
mivel láttam elég érdekes 60/70 fedlapokat - amiket nyilván valami ritka igénytelen állat faj használt -, és saját magam is tapasztaltam párszor - tegyél egymásra 5-6-ot, pláne akkuval, nézd meg másnap - lábak nyoma már ott vana fedlapon -
részemről max hármasával pakoltam akku nélkül, 8540-nél ez lehet 5 is - az is igaz, a lábak aránya/eloszlása a két gépnél teljesen más, de felületben nem nagyobb a 40-esé sem -
és sandy/ivy szériából a többi gyártó közül egyértelműen 60/70-est vennék 14-15"-ban - 12 már kérdőjeles, mert nem volt ips opció pl tp-vel szemben -
mindamellett, hogy epic fail dolgok is vannak, hiányzó középső pad gomb, dedikált gombok száma/funkciója
de ha jól sejtem pwm mentes kijelzővel van szerelve mind, majd lassan kitesztelem - ami megint csak egy olyan dolog aminek minimum alapnak kellene lennie minden gépnél, de többi fronton bc. szinten sem az -
meg ott a soros port ami elég ritka jószág abban a kategóriában, szóval jó gépek...csak minimális gondolkodással akár sokkal jobbak lehettek volnarudi ez így van, viszont ivy-ig azért egy eb bőven vállalható - utána is, csak ott már szétugrott a történet -
viszont ilyen 7-10 éves működésre már nem számítanék egyik gyártónál sem, és arra sem ha vmelyik nagyot huppan csak leporolják és megy tovább
és persze ott van az is, a beszerelt alaplapok minősége mennyit esett az ólom mentes forrasztás miatt - igazából nem tudok másra gondolni a tömegesen hulló lapok kapcsán - , nah jó, a tömegtermelés és meo kb teljes hiánya lehet még az oka... -
Chaser
legenda
válasz
hallador #102 üzenetére
továbbra sem a lenovohoz vagy más gyártóhoz hasonlítottam a 8xx szériát, hanem saját előd modelleihez...
850 vs 8560/70p nem a legjobb felállásddr2 vs ddr3 - hát 2x4gb necces volt sokáig mindkettőből, de már rég nem..tehát ma azért lehet upgradelni olcsón egy 400/500-ast
dell és hp külső burkolata azért nem olyan felépítésű volt, hogy nagy energiát elnyeljen, cserébe ha ott valami horpadt egy vagyon volt cserélni - nem mintha tp-nél új műanyag elem nem az lenne, de legalább cserélni egyszerűbb, és régen lego szinten működött -
ha már 400/500 - ott külön volt palmrest, billzet körüli elem, 510-nél már egyben a palmrest és billzet körüli elem - -
Chaser
legenda
válasz
hallador #100 üzenetére
sztem kezdesz elmenni rossz irányba
850-ről beszéltem, csavarodik a kijelző, billzet süpped, ha visszakapom levideozom neked azon ne múljon - nyilván nem olyan mértékben mint egy 100k-s lenovo, de erősen nem ajánlott egyik sarkánál kinyitni és billzet is sokkal jobban süpped mint 8540-nél /azon gyakorlatilag nem/
6930p jobb a 40-asnál masszivitásban..de nem hűtésben és nem technikailag, ugyanis csak ddr2 és nem volt váltható vga, pont
6910p-t60 kb fej-fej mellett
de, azok ultrabookok, nagyon vékonyak, könnyűek...ez az ultrabook definiálása kb
az egy dolog, hogy 12 és 14" kategóriánál hasonló lehet a merevségük, de 15"-nál biztos hogy nem...semmi köze már a 60/70 szériához sem
8460 14-es, meglepne ha masszívabb lenne egy 2560-nál - de 60/70széria kb minden méretben stabilan masszív volt, nyilván minél kisebbek annál jobban valamivel -ha olvasol kinti fórumokat ott is köpködik - bár értelmetlenül, ultra, nyilván nem lehet olyan masszív, minden nem megy egyszerre -
kijelzőtől tekintsünk el, hogy 10k-s noname kínai sz@rt belevágtak, 100k-s acer kiröhögné, - fentebb linkeltem videót 8540 mellett - , de még belevágják zenbookba is
és továbbra sem egy mai tp-hez hasonlítom, hanem saját előd modelleihez, akár csak egy gennel korábbról
egyébként régen tp-nek pont az volt az értelme, gyakorlatilag lemodellezte az emberi testet
műanyag a bőr, rollcage a csontváz, ami védi a belsőségeket
ha szét is szállt egy tp és repültek/törtek a műanyagok, rollcage elnyelte a maradék energia szinte teljes egészét, alaplapra már alig jutott valami
legjobb konstrukció amit kitalálhattakna most ez hp és dell fronton nem volt így, mert teljesen más felépítésűek, de nyilván nem arra terveznek semmit hogy dobálják
viszont ilyen szempontból régi tp-k nagyot virítottak..maiakról kár beszélni
-
Chaser
legenda
az 500-as semmiben nem rosszabb 60/61-nél, de érdekel mire gondolsz - és már erősen beleléptek azok is a korba, 2008 év végi volt az első gyártású amivel találkoztam, 2009 elején kezdték forgalmazni őket, tehát 7 évesek a legidősebbek és még elég sok szaladgál belőlük, na ebből az új csodából nem fog az biztos
de sztem egyik mostani bc. gépből se nagyon... -
a 400/500-asnál jobb hűtés?
masszívabb a d830, nem arról volt szó, hűtésben biztos rosszabb, az nvs140-nel szerelt példányok sokkal hamarabb el kezdtek hullani, mint a t61-esek - az ugye elcseszett széria volt, de az nvidia nem hívta vissza -
6910/30-ról szó nem volt...mindkettő nagyon korrekt gép - 6930p-nél ha jól rémlik a reteszt nézték be a mérnökök - és tényleg jók, azokból is volt nekem, 6910p etalon mint a 14-es t60 - nem vagyok márkabu_i' vagy részrehajló -
Szóval ez a konkurenciánál jobb hűtés minimum sem igaz. - de igaz, egyik leghalkabb/hűvösebb gép mai napig, pár raklappal szervizeltem már 500-ast, nem a szomszéd mesélteés volt elég sok nekem is meg a családban, akik olyanokat használtak most kb bármelyik gépet viszek nekik az már hangos - kvázi hangtalanhoz képest jah, az minden
-
dvga előny/nem előny lényegtelen, ami lényeges, 400/500-asnál már váltható volt, konkurenciánál nem és dell/hp vonalon még ddr2 volt amikor ott már ddr3, utána viszont a 8540 nagyon ráfejelt az 510-esre technikailag - mxm vga, pwm mentes kijelző, usb3, erősebb vga -szerk: dehogy uo. masszívak..próbáltál 850-es kijelzőt egy kézzel sarkánál felnyitni? én igen, olyan szépen tekeredik a kijelző öröm nézni..jah nem öröm, maga a gép része korrekt, de sehol nincs egy 8540-hez a masszivitása - érdekes is lenne, lecsukott kijelzővel vékonyabb a gép mint a 8540-nek csak a gép része
szerk: billzet se olyan masszív, 40-esen aztán kell nyomni mire süpped picit a közepe, 8xx-nél nem kell túlzottan erőlködni, hogy nagyobbat süppedjen
de azok már ultrabookok, más világ, sokkal könnyebbek/vékonyabbak, ahhoz képest teljesen rendben vannak
de közük nincs régebbi szériák masszivitásához, már 60/70-hez sem - ami 15"-nál 99%-ban ua. kívül-belül, belül van egy kis vari - -
Chaser
legenda
nem mondtam volna meg hogy eb-t látok...
fedlap nem tudom milyen lett, olyan érdekes, gumis, eltűnt a csak alu, meg eddig ugye ment 180 fokos nyitás, már nem, de jobban megtapogatva minőségi, de ha oda csapom egy 8540 mellé, vagy akár 60/70 mellé azért nézegetni kell rendesen mire kiderül ezek vmilyen testvérek
support más téma, most kifejezetten gépről volt szóebbena tp-ben én hatalmas innovációt látok
visszatért belé az erő™, kár hogy kevés hozzá a hűtés
-
Chaser
legenda
kék entert is mi a ph@szért kellett kivenni...
az is igaz, ha egymás mellé rakunk egy core i első genes eb-t meg 4. genest, hát arról sem mondja meg senki hogy egy alomviszont az utód legalább trendi' és cép' ha már felépítésben nem sok köze is van az elődhöz
- ami viszont meglepett, kijelző csak kb 90 fokig nyitható, még jó hogy nem törtem le-
szerk: képeket megpróbálok holnap lőni a 60-asról, tesztelgettem ma, karcállóságban jobban elmarad, a 40-esen az alun levő réteg sokkal jobban véd - lakk szerű valami - és hát jobban horpad, de kell azért rendesen kifejteni hozzá erőt, új genesek közt legmasszívabb sztem bc. szinten bármelyik vetélytársat nézem
-
Chaser
legenda
ők még ibm-ek voltak elvileg, én t41-gyel kezdtem...ha tudtam volna mi lesz belőle
szerk: hallador a 61-es majdnem pont olyan mint a 60-as, csak ott ugrottak 16:10-re - de létezett 4:3-as t61 is -, amik meg hullottak nem a lenovo hibája, nvs 140-nel szerelteknél volt gond, de minden más gépnél is
500-as is azt a vonalat vitte tovább, sőt, hűtésben még jobb is lett és a konkurensekkel szemben nála már ddr3 volt, nem ddr2 és talán nála volt először is vga váltás lehetősége konkurensek ellenében - is -
ha minden igaz 510-esnél már nem volt fedlap rollcage, de a 60-61-500 minőségben ua. volt kb, zsanérjuk is egyformán félretervezett voltazt viszont 510-nél 100%-ban javították, maga a gép is jó, csak hát már 16:9-es meg érződik a spórolás
-
-
Chaser
legenda
gyakorlatilag ennek a fedlapnak mámindegy', tesztelgetem mekkora erőbehatás kell neki
van rajta középütt egy 5cm széles 10cm magas t betű forma is beleégve, nem tudom mivel csinálhatták, de ügyesek voltak az biztos
szerk: toll heggyel szépen lehet rajzolni rá mint papírra
Napfénysüti híresen jó volt a hűtésük régen, hangsúly a régen szón
-
Chaser
legenda
volt már egy mennyiséghez szerencsém
annyitól behorpad ha 3-nál több van egymáson, "puha"
nyilván kell fizikai behatás, de nem mindegy hogy ennek kevesebb kell mint az elődjének
van itt egy...megpróbálom lefényképezniszerk: hemaka nem merés kérdése, nemrég pedzegettem tp topikban, mekkora lenne egy 15-ös 4:3-as t60 ips-sel - 14-es meg pláne -, ugyanúgy ahogy a régi volt, csak mai hw-rel belül és mondjuk retropad néven
, 50-100k limitált darabszámban, sztem simán adhatnák drágábban mint ezeket a mai gépeiket, de nyomi marketingesek ugye..
-
Chaser
legenda
nem mindegy azért horpad mert leesett, vagy azért mert csúnyán néztek rá
ha látsz annyit mint én akkor megérted miről van szó
sokkal rosszabb karcállóságban is a 60/70 sajnos
fedlapuk már attól benyomódik, ha akku nélkül 3-nál több van egymáson, a talpak nyoma "beleég" a fedlapba, első rész meg különösen gyenge anyagból van
8540-emet párszor rúgtam már le ágyról meg ilyen apróságokkarc sincs rajta, persze ezt ia meg lehet karcolni és be lehet horpasztani
de ilyen az új vonal, ha az elődöt nem vesszük figyelembe korrekt, 14-esek még masszívabbak -
Chaser
legenda
válasz
access_denied #51 üzenetére
8560/70p-ken van, nem 38 évesek de nem is 1-2 évesek, sandy és ivy bridge széria
ha jól rémlik 1-2 fujin is van -
Chaser
legenda
oké, én unibodynak hívom, bár nem teljesen az, tény
igen, a horpadás is, nagyon csúnyán tud horpadni 60/70
zsanérokat csak azért mondtam, mert 40-esből egy darabbal nem találkoztam, pedig elég szép mennyiséget szervizeltem már - ugyanígy 510-et is - dellekről ilyen tapasztalatom nincstrendibb lett, de sok mindenben visszalépés az új vonal, a 8540 igazi oldschool dög, amit ez már kapott tőlem
és ami külön hát hm kategória, 40-esen hp logo alatt ott van az eb. felirat gravírozva, onnantól viszont már nincs, nem nagy valami, csak egy apróság
haswelles szériára emlékezhettem, részemről mindegy, van tartalékba elrakva 8540 - meg egy doboz alkatrész hozzá -, pár évig még biztos nem kell gondolkodnom mire cseréljem
ha meg kraft kell akkor desktop, nem fogom szívatni magam hülyeségekkel
egy e7440-et fhd ips-.sel még bevállalnék, majd ha 100k köré esik az árameg esetleg egy 8560/70w-t a fhd ips panellel, azok még összességében korrekt gépek
csúnyán elqrvult a bc. vonal is sajnos, amikor már van hogy konzumer aláz bc-t ott bajok vannak
-
Chaser
legenda
macbook feeling > az alu unibody ház és nagy korrekt pad miatt, nem másért
egy kérdés - láttál már kilazult zsanéros 60/70-est? én igen, többet is, 40-esből egy db-ot sem - itt újabb tp vonal, mert t510-nél szintén egy darabbal sem találkoztam -
nem tudom miben merevebb a 60/70 széria, de érdekel szted mértnem tudom mi gond a stílussal, látszik hogy értesz hp-hoz, ténymegállapítás, nem cinizmus
egyébként csak kommunikálokén továbbra sem értem, mért van track ha nincs hozzá gomb?
epic fail
mért nincs dedikált hangerőszabályzás, de akár fény is - ez 40-eseken sincs, calculator meg explorer az feltétlen-
van viszont wifi kapcs, hangnémító és talán explorer vagy calculator
funkcionalitásban sokat esett a 60/70 széria
szerelhetőségben sokkal jobb
viszont, 40-esnél még mxm vga volt, 60/70-nél már nem, nagyon trendi lett, nagyon szép lett, de:
felületek? 40-esen van valami réteg, nagyon korrektül védi az alut ami alatta van, 60/70-nél már nincs, ha csúnyán néz rá az ember megkarcolódik
viszont sandy szériából talán a legjobb választás összességében, na jó, e6520 sem rossz plszerk: ha nem tévedek nagyot, 1-2 fujinál még van oldschool billzet
utóbbi hónapokban igaz nem követtem, de pár tesztet tavaly év vége felé még néztem és nem szigetes rémlik, persze lehet tévedek
ettől független tény, bár szubjektív, nekem nem jön be a szigetes billzet, nem is véletlen használok fő gépnek 8540-est, ez valamennyire leköveti a gépelésemetés kijelzőben legjobbak közt van
-
Chaser
legenda
mármint melyik merevebb? itt van mindkettő, 40-es mindenben jobb kb, csak nem trendi', 60/70 macbook feeling, padban klasszisokkal jobb az tény
és kijelző, 8540-ben brutál jó tn van, 60/70-ben is elmegy, de nem olyan jó, viszont, ahogy nézegetem mindben pwm mentes vezérlés van, amiért nagyde majd napokban ránézek 60/70-re jobban
viszont, ha már értesz hp-hoz
nem tudtam rájönni a kicsiny kis agyammal
van track 60/70-en, de nincs hozzá a padon középső gomb...hol a hiba?haswell szériánál bios tetszik, fn-ctrl felcserélhető, meg volt raid, meg elég testreszabható, de tényleg a gép is jó lenne - azt kivéve, hogy nekem szigetes billzet nem gyere be kategória -
szerk: Mercel azt már rég kiirtották
30-as széria még csak-csak - nekem az se kellene -
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
oké, csak az a mondat kb értelmetlen abban a formában
nem lesz melgebb>cpu throttling tp-nél...mért röhögtetik ki magukat?
végigsimítanám a hátát egy békebeli t60-nal annak aki ilyenre áment mondHalasKYO azt pasztázni kellene sztem...
terhelve még a kis verziók sem futnak annyit - 2560p - turbot meg célszerű kikapcsolni - win managementnél cpu 99% és már nem is él -
nagyon egyszerű móka, két perc alatt megvan cpu csere/pasztázás
500-ashoz kár hasonlítani bármit, kvázi hangtalan volt intel vga-val
talán pont akkoriban váltottak át az ólommentes forrasztásra, mai gépek nagyon ritkán fognak menni 8-10 évet már csak emiatt ishallador utóbbiról tudnék mesélni...
egy éves gép, alaplapcsere már volt benne, most nem tölti az akkut, valszeg megint lapcsere lesz
kijelző hitvány fosch benne, fhd ami ilyen100k-s lenovonál még oké, 350-400k-s bc. gépben nagyon nem..utánaolvastam, van pofájuk beletenni 1500Ł-os zenbookba iskinn azért jobban hullik a pengő, de ott is köpködnek rájuk
a gép ettől független jó, engem is meglepett attól hogy elég ultra nagyon erős és masszív
de ha hp 8540p, az egy brutál, sztem az egyik legjobban felépített gép, t60-am is volt sok, az is nagyon komoly, de ez ráfejel
alu ház+rollcage belül az korrekt, kijelző fedlapot is hiába nyomogatom, nem színeződik el a panelmost még talán a fuji aki nem trend gépeket csinál, de nagyon rossz felé mozdul már mindenki rajtuk kívül
szerk: hd+ core i 1. gen eb. vs fhd core i 4. gen eb.
SzaboZE 60/70p szériát gyerek játék szervizelni, új 50-es szériát se néztem vészesnek, 8540p-vel sincs gondom - az azért mókásabb -
-
Chaser
legenda
" A magas, 45 wattos TDP értékű processzor a tesztgépünkben nem kiépített GeForce 940MX grafikus alrendszerrel egy hűtésen van, ez nem ígér sok jót, még a méretes oldalsó szellőzőnyílás ellenére sem."?
Azt akarta jelenteni, ez a tesztelt gép igp-s, de a a diszkrét vga-s sem kap külön hűtőkört? Ha maga a cpu 90 fokra izzaszt, dgpu-val sztem erős hihi lesz
Elgondolkodtam egy csöppet, ez mitől is "p"?
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest