- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
Komplikato #120 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az 1000-es DrawPrim() hívási limit megmaradt-e még. Tudtommal ez éppen a túl magas owerhead miatt volt, ami DX10-zel csökken.
A fizikai modellezésnek, úgy mint bármi másnak az égadta világon vannak szintjei. 3D modellből sem lehet 3 millió polygonosat transzformálni, de egyszerűbbet igen. Valamivel több min félmillió poligon/frame még kezelhető 3-4 fényforrással de többhöz már a komolyabb VGA-k is kevesek. Éretelmszerű, hogy az ennél igényesebb rendszerek fizikáját hiába tudjuk kiszámolni, semmire sem negyünk veke. Talán pont ez akasztja meg a Cell Factort is egy-egy nagyobb robbanás után, ahol 1 millió fölé ugrik a vertexek száma. Egyszerűen meg kell találni az értelmes arányokat, ami viszont távolról sem egyszerű dolog, és letart egy ideig. -
rudi
nagyúr
válasz
EchoNorbi #111 üzenetére
Nem használják ki? Akkor a Cell Factor mi? Eddig hány gameben lehetett így lerobbantani a környezetet, hány fps-ben lehetett ilyen stílusban kihasználni a tereptárgyakat? Esetleges Cell Facrot reklámszlogen: ''úgy beterítelek hulladékkal, hogy azt sem fogd látni, melyik oldalról csavartam le a töködet
''
-
rudi
nagyúr
Kicsit tereljük értelmesebb mederbe a vitát.
Mi is kell ahhoz, hogy a részecskék számát 60-ról 6000-re emeljük (a 800 000 mocskosul nagyon nagy túlzás)?
Ugyanaz a kód kell, egy kicsit ráerősített számolórésszel, és már meg is vagyunk vele - ergo egyszerű megcsinálni, mert semmi forradalmi nincs benne, csak a ez eddig lézezőt kell izmosítani. Ebben nagyszerűek a GPU-k mert seregnyi párhuzamos számolóka kell hozzájuk
Mi is kell ahhoz, hogy korrektebb animációt vagy deformációs modelleket használjunk? Gyökeresen új algoritmusok, vagy olyanok amiket eddig különálló demokban láttunk, ahol csak az az egyetlen hatás volt kidolgozva. No, ennek a megcsinálása, és annak a hardvernek a megcsinálása, ami ezt fel tudja futtatni már nem olyan egyszerű dolog. Ehhez kellhet a DX10 meg sok-sok fejlesztés.
Mivel sem a kóder, sem a HW sem az SW gyártó nem saját maga ellensége, inkább választja a könnyebbik utat és költ PR-re, amivel meggyőzi a népet, hogy ez kell neki. Az merészeljen reklamálni, aki hasonló helyzetben másképp cselekedne. -
rudi
nagyúr
válasz
#65675776 #113 üzenetére
Nécci ne tekerd-csavard már! Egyszerűen arról van szó, hogy ELNÉZTEM az órajelet. Igen, ennyire hülye vagyok, de annyira nem, hogy az effektív és valós fogalmát összekeverjem, ráadásul kikérem magamnak, ha valaki erre próbál még csak utani is!!!
Mellesleg az Asus oldalán is badarság van írva, mert a memória nem megy 733 MHz-n de ezt már korábban magyaráztam. -
rudi
nagyúr
válasz
Hombár Jenő #107 üzenetére
Filozofikus vonalhoz tessék a ''fáradt gőzben'' keresni (vagy nyitni) topicot.
-
rudi
nagyúr
válasz
#23196416 #104 üzenetére
Végre valaki észrevette és nem csak a cikk konklúzióját ismételgeti ilyen vagy olyan formában
Szerintem a hardver mostani állapotában egyik gyártónak sem kellhet. Maga az API érdekes lehet, akár a Havok ellen is kiállhat és a hardverfejlesztő szakik is talán érnek valamit. Abból látszik jól, hogy el akarják magukat adni, hogy valami baromira gyors memóriakezelést emlegetnek, amire akár a nagyok is ráharaphatnak.
-
rudi
nagyúr
válasz
#65675776 #102 üzenetére
Ha megfigyelted, nagyon ritkán használunk effektív órajelet a PH cikkekben, ha pedig mégis, akkor jelezzük, hogy effektív. A Te példád az 1080 MHz-n hajtással kissé pontatlan, nincs ott semminek sem 1080 MHz-s órajele, max az effektív annyi, ami egy elvi dolog.
Azért írtam végig 733 MHz-t mert meg voltam róla győződve, hogy az a valós (valószínűleg az egyetlen forrást használtam, ami tévesen adja meg, de amúgy nagyon jó összefoglaló [link]). -
rudi
nagyúr
Azért nem végeztük el, mert mire kiderült, már nem volt nálunk a PhysX kártya és távolról sem tartottuk olyan fontosnak, hogy ezért újból elkérjük a kártyát és kipróbáljuk. Majd ha lesz több PhysX-es játék és esetleg ATI vagy NV fizikai megvalósítás, akkor majd újból elővesszük a témát. Most legyen elég ennyi, technikai bemutató/előzetes.
-
rudi
nagyúr
A Hardforumosok szerint a Cell Factor PPU-val és dualcore CPU-val is ugyanolyan sebességgel futott. Ez érvényes a szétrobbanó dolgokra, CPU-val viszont nem volt cloth és fluid megjelenítés. Az összes robbanásnál, többszöri felvételnél, figyeltem az átlag-fps-t és a pillanatnyit, és a fogyasztásmérőt is, de nem tapasztaltam lassulást GRAW-ban, és a mérő sem ugrott meg jobban PPU-val mint nélküle, pedig GPU-tesztekben elég alaposan ingadozni szokott a fogyasztásmérő eredménye, ami annyit jelent, hogy meglehetősen gyorsan reagál a fogyasztásváltozásra.
A GPU-val kapcsolatos kijelentésedet kissé erősnek tatrom, most így a DX10 és unified shader előtt pár hónappal. -
rudi
nagyúr
Szerinted az nem idegesítő, ha (nem éppen olcsón) veszel egy hardver és csak egyetlen alkalmazás használja ki a képességeit? Majd ha lesz hozzá gam és lemegy az ára, akkor talán érdemes lesz megvenni. Kérdés, hogy addigra az ''aprócska'' MS, Intel, AMD, ATI és Nvidia mira jut...
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
válasz
Komplikato #5 üzenetére
Az, hogy a Havok most mit tud, és mit fog tudni, amikor lesz unified shader és DX10 két külön dolog. Az valószínűsíthető, hogy cloth és fluid eddig azért nem volt, mert túl megterhelő lenne az SM3.0-nak vagy eddig másra (haszosabbra) koncentráltak (ütközésekre, játműdinamikára, stb.).
Felsorolod nekem azokat a már megjelnet játékokat, amik PhayX-et támogatnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hobby rádiós topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Valami baja van a tápomnak
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest