- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xavior
csendes tag
Az a baj, hogy a displaycal már az elején zöldre kalibráltatja velem a monitort, és legutóbb 2 és fél órát vártam, hogy ugyanúgy zöld maradjon. Ha használom a datacolor manuális rgb beállítását (amit a monitor osdján végzek) akkor az is zöldre kalibráltatja velem az egészet.
A probléma itt nem az eszközzel vagy a datacolor/displaycal beállításaival van szerintem. (mivel máshol ugye mint említettem, működött, ugyanilyen beállításokkal)
Programtól függetlenül rátesz egy extra zöld réteget.
Csak hogy szemléltessem: Látszik a pillanat amikor valami bug a windowsban/vidkariban/registryben/valahol, egyszercsak ráhúz egy zöld réteget. Volt olyan is, hogy valahogy bebugolt(vagy inkább rendesen működött?), és nem rakta rá a zöldet, tehát most elvileg van egy olyan icc profilom is ami zöld, és egy olyan is ami nem, ha esetleg bele tudsz nézni valahogy, szívesen elküldöm. Egyszer fordult elő tegnap, hogy bekalibrálta rendesen, és miközben nem nyúltam hozzá, kb fél perc múlva megjelent a zöldség.
Volt olyan is, hogy nem rakta rá a zöldséget, cserébe a végén a LUT table helytelen beállítása miatt sírt, nyilván így a profilt sosem mentette el, de ott közel voltunk szerintem, hogy megoldjuk a problémát.
De megmutatom:
Ilyen kalibrálás előtt: [link] [link] [link]
és kalibrálás után: [link] [link] [link]
a végeredmény egy viszonylag fehér, de szemre belőtt monitorhoz képest: [link]Jelenleg ha alapon hagyom, jobban néz ki mintha bármit is csinálok vele.
-
Xavior
csendes tag
Köszönöm a segítséget, de éppen ezt írtam, hogy a képek csak azért vannak, hogy érzékeltessem a problémát, szemmel ez sokkal jobban látható szemből, mint telóval fotózva, ezért úgy kompenzáltam, hogy kicsit lejjebbről csináltam a képet.
Előfordulhat, hogy a világítása sem tetszik neki, de mint említettem, két másik IPS paneles monitorral is kipróbáltam, és azokon is ugyanez történt.
A jó tanács megfogadása folyamatban van, de egyelőre most ezzel kell kezdenem valamit, és mint mondtam, a laptopot rendesen bekalibrálta. (Vagy fogalmazzunk úgy, hogy egyelőre ez a színhelyesség amit amúgy tud a készülék nekem teljesen megfelelő lenne.)
A normális monitor vásárlás is folyamatban van, de szintén jelenleg ezzel kell beérni, ebből kell kihozni amit lehet.
A zöld pixelcsík a p2414h-n van, ami jelenleg másodlagos(vagy ha úgy vesszük harmadlagos) monitorként üzemel, szóval annyira nem releváns.Nekem nem fotószerkesztésre kell, egyszerűen csak azt akartam, hogy legalább körülbelül nézzen ki a két ips monitor amennyire lehet hasonlóan, de amíg ez a zöldesítő hiba fennáll, addig ez nyilván nem fog megtörténni.
Szoftveres oldalról van valami tipped/tippetek, hogy mi lehet a gond?
-
Xavior
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Nemrég vettem egy spyder 5 pro kalibrátort, és ahogy bekalibrálom a kijelzőt, mielőtt befejezné, a végén rárak egy zöld réteget, ettől a fehérek hirtelen zölddé változnak.
Olvastam neten, hogy gond a 2 videokártya, és gond ha 1809-es windows 10-et futtatok, így frissítettem 1909-re, és kikapcsoltam az integrált videokártyát, de ugyanez az eredmény.
A konfig egy rx580 és egy i7-2600k. Kipróbáltam a laptopomon is, ami egy Surface Pro 4-es, 1 darab integrált videokártyával ami egy intel hd620, és azon tökéletesen működött, így kizártam a hardveres hibát mind a gépem, mind az eszköz részéről. (Az is alátámasztja, hogy nem a gépem hardvere a ludas, hogy anyám laptopján, amiben szintén két videokártya van, ugyanezt produkálja a cucc.)
Elolvastam a neten az összes anyagot erről, mindent megpróbáltam, de semmi sem segített. Írtam a szupportnak, ők egyelőre még nem reagáltak.
A folyamat ahogy történik:
- végigmegy a kalibrálás, zöld lesz a kép [link] [link]
- Ahogy rányomok, hogy mentse el a profilt, normális lesz a kép, mintha tényleg a kalibrált képet látnám [link]
- amint váltok a kalibrált és a nem kalibrált kép között, elsőre átvált rendesen a nem kalibrált képre, majd amikor visszamennék a kalibráltra, zöld lesz [link]
- ha egyből kilépek a programból és nem váltogatom, szintén zöld leszA monitor egy Samsung PX2370, de ugyanez történik a P1914S és P2414H monitoraimmal is, úgyhogy ez sem lehet a gond.
Alapvetően Datacolorral próbálkozok, mert ez nem telik 1 órába, de a DisplayCal is ugyanezt csinálja, tehát a program hibája sem lehet.
Az egyik ismerősömtől hoztam, ahol ki is próbáltuk, nála tökéletesen működött, tehát 99%-ban biztos vagyok abban, hogy az én gépemen rossz valami beállítás, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy hol a hiba.
A képekkel csak próbáltam érzékeltetni, hogy mi történik, a különbség látszik rajtuk.
Köszönöm előre is mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- SAMSUNG (LS27FG904XUXEN ) 27" 4K 165HZ 3D CSÚCS GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS43CG700NUXEN ) 43" 4K 144HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG850NUXEN) 32" 4K CSÚCS GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Quadro FX 570 eladó
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest