Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz moland007 #254 üzenetére

Úgy tudom, hogy az ARC működéséhez kell a HDMI Control.
    Közben valószínűleg megtaláltam a hiba okát, korábban átállítottam a HDMI Monitor Out-nál a default Auto-t Monitor1-re (gondolván, hogy ne nézegesse a másikat, úgyis csak az elsőbe dugtam tévét). Ezt visszakapcsolva most korrektül működni látszik a dolog. Mindazonáltal ez bugnak tűnik...
    Az a vicces az egészben, hogy ma kicserélte a UPC a beltérimet HDMI-sre, és ezen már nincs RF kimenet, így teljesen lőttek az analóg tévézésnek, ami viszont fölöslegessé teszi az ARC-t. Azaz már nincs visszatérő hang a tévéből, pedig ezen küzdöttem két napja. :)) Esetleg jó lesz még SD kártya olvasásánál. :)

Kösz a tippeket mindkettőtöknek! :R

• erdoke

titán

válasz ZooLee #252 üzenetére

Abban nem vagyok biztos, hogy külön kapcsolható a kimenet, és én nem is szoktam kapcsolgatni, mert nincs rá szükség. Ráadásul nem is tudom, hogyan kellene ilyenkor átállítani az erősítőt, csak a kikapcs-bekapcs oldja meg egyszerűen.
    Maga a rendszer: A HM erősítő ARC-s HDMI-vel van a TV-vel összekötve (ezen jön visszafelé a TV hangja is), és miután engedélyeztem a HDMI Control nevű funkciót, minden kapcsol automatikusan. HDMI passthrough révén a legutolsó használt forrás jelét kikapcsolt állapotban is továbbítja a TV-nek (bár ez valami magasabb fogyasztású alvó állapot), tehát erősítő nélkül is tudok pl. TV műsort nézni.
    Jelenleg az a helyzet, hogy akár SR6006-ra, akár az előd SR6005-re konfigurálom a Harmony 600-at, mindig úgy kapcsolja be, hogy maga az erősítő nem ad a hangfalakra jelet. Szomorú, mert minden más jól működni látszik a távirányítóval, de ez tönkreteszi az egészet. :(

• erdoke

titán

Érdekes problémám akadt. Vettem egy Marantz SR6006-os házimozi erősítőt, és bár benne volt az adatbázisban, amit a Harmony 600-asra frissített a PC-s szoftver, elég sok funkció nem működött. Mivel az erősítő eléggé új modell, megpróbáltam az elődjét megadni helyette (SR6005), és azzal már sokkal több dolog feltűnik. Nem is ezzel van igazán gond, hanem hogy mindkét esetben a TV-re irányított hanggal kapcsolja be az erősítőt (a forrást jól választja ki), tehát némaság fogad. Ha az erősítő távirányítójával kikapcsolom a készüléket, majd vissza, azonnal beadja a megfelelő forrás hangját. Képtelen vagyok rájönni, hogyan tudnám ezt megváltoztatni, hasonló sincs az opciók között. :F

Új hozzászólás Aktív témák