- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
A hozzád hasonlók miatt állnak nagyon sokan a linuxosokhoz úgy, ahogy
kérlek, hogy ezt fejtsd ki, akár magánban (ha súlyosan off lenne), akár itt. valsz vki félre értett vmit, vagy én fogalmaztam vmit szerencsétlenül. aztán szorri attól, akir megsértettem volna
Tényleg nem. De amikor van egy parancs, aminek meg kell jegyezned a nevét, lehetőleg a kapcsolóit (amik nem egyszer teljesen logikátlanul változtatják meg a parancsot), mindehez a megfelelő sorrendet...persze lehet man-ot böngészni, de erre sok mindent lehet mondani csak azt nem, hogy egyszerű, és könnyen megtanulható.
igen, de az excell táblákkal profin viaskodó titkárnők* sem átlag felhasználók (nem sok képletet tudnék varázsló nélkül beírni, ami meg kb ekvivalens a man-böngészéssel, csak másfajta felkészültséget igényel), mint ahogy egy terminált kényelmesen és gyorsan buheráló user se.
* mert erre vonatkozott a reagálásom -
Jester01
veterán
válasz
Cathfaern #229 üzenetére
Ugye wint és linuxot nem hasonlítunk össze, de a del /s és az rm -r közül szerintem az rm a logikusabb. Nekem mint felhasználónak azt jelenti, hogy töröljön rekurzívan. A del /s csak a fájlokat törli, de a mappákat meghagyja (haverom tesztelte). Az rm -r mindent töröl. Aki GUIhoz van szokva, szerintem az is ezt várja.
MOD: ez a kapcsolós példa különben is rossz, mert ugyanúgy vonatkozik linuxra mint windowsra.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
válasz
Cathfaern #229 üzenetére
logikus az, csak másképp, más szempontok alapján
a gond inkább azzal van, h -a példánál maradva- a törlés szintaxisa nem a törlés követelményi szerint logikus, hanem egyéb inkább megszokásra alapuló elgonolások alapján. (vagy más példánál mondhatnánk azt, h vmilyen ősi ''fizikai'' működésre vonatkozó logika alpján lett felépítve és nem az alapján, amit a júzer észlel).
ez egyébként alapvető koncepcionális különbség. a win mindig is júzer köszpontú volt (a júzer szemszögéből indul ki). a linux meg inkább technika köszpontú (abból indul ki, h hogyan működik és maga a felhasználó egyáltalán nem fontos).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest