Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TGWH

őstag

válasz Pingüino #239 üzenetére

Nem. Két verzió van. Vagy létrehozok egy felhasználót, akinek adok egy jelszót, meg egy másik jelszót a root felhasználónak, ami lehet ugyan az is, ha magamnak csinálom. Ilyenkor ha pl. olyan mappában kutatok, vagy telepíteni akarok, akkor kéri a root jelszavát (megnyitás root-ként opciók).
    Vagy létrehozok egy felhasználót, egy jelszót, meg egy másik jelszót a root-nak, és ha olyat akarok, akkor nem engedi, mivel nincs olyan opció, ilyenkor ki kell lépni, és be kell jelentkezni root-ként.
    Root mindig van, még ha nem látszik akkor is.
    Barabone persze, csak idő kell az okostelefonnak mire megtanulja hogy csak melléböktem eggyel :DDD

Én meg azt mondom, hogy beérte a Linux-ot a Microsoft. Sokkal jobb a win mint régen volt. Már az xp sem fagyott annyit, ha nem basztattad Vérpistike módjára. Persze ehhez olyan gép is kell, ahol szinkronban vannak az alkatrészek. Évek óta nem fagyott le a Windows.

• TGWH

őstag

válasz Pingüino #223 üzenetére

Könyörgöm.
    Magyarország. Felteszi Vérpistike a wint, sakk-matt.
    Megkéri Vér István az ismerősét, hogy tegye fel a wint, mert buta ő maga hozzá mint a kő. Mint írták, addig fogja nyaggatni az ismerőst, míg nem kap root jelszót. Szakinak nem fizetünk, de csinálja meg ingyen, az úgy már jó. Vagy fizetünk ha muszáj.
    Saját tapasztalat, kéne gép. Mondom legyen asztali. Akkor még nem volt normál áron baranobe. ,,Az nem jó, sok helyet foglal, meg nem hordozható." Mondtam neki, addig fogja hordozni a laptopot, amíg be nem szarik az aksi, utána annak is fix helye lesz. Ááá majd vesz aksit bele. Két-három év után beszart az aksi, azóta is fix helyen van... persze folyamatosan jönnek a kérdések, miért ilyen lassú... hát mert ragaszkodtak a márkához, alapból feltett vagy hat, a márkához köthető drivert, amiről fingom nincs mit csinál, de fut indítástól automatán... annyi pénzből egy sokkal jobb asztali kijött volna, amit lehetett volna kicsit fejleszteni ha lassú...
    Tablet ugyan ez, mint a telefon, camcung az márka, az kell a népnek, nem gond ha a Xiaomi ezerszer jobb, az nem is létezik. Mondom ezt úgy, hogy Acer tablet van itthon :DDD jó, de azon az áron az az egy volt, aminek kétszer akkora a memóriája, mint a hasonló áruaknak, akciós volt, kifutó darab :R
    Mellesleg átlag usernek inkább adnék wint, mint Linuxot. A win megy mindennel, kapcsolódik mindenhez. Airplay-el szenvedek egy jó ideje, ami mint írtam, most már win10-el sem megy... Linux-on kész szenvedés volt életre kelteni, nem minden disztron futott. Persze aki vérprofi, annak megy, de én vagy 15 éve nem használtam Linuxot... Nem is akarok mélyebben belemenni. Elengedtem az airplayt. Szerver+torrent+média lejátszó, nekem ez így egyben ami linuxon megy, egy baranobe pc-n. Távoli elérés ami kimaradt, de nem kell, megoldom máshogy ha majd kell, de most nem kell.

• TGWH

őstag

Sosem értettem ezt a win10 lassú meg sokat eszik dolgot. Kb fél éves win, vagy több, 1.1gb RAM körül eszik nem épp alapjáraton. Ennek egy csicsásabb Linux többet eszik. Sosem volt bajom, egész eddig, lejjebb olvasható miért. De megoldom. Igazából egyszerűbb ha nem szivatom magam.

• TGWH

őstag

Ja. Tapasztalom, hogy a hálózati lejátszó nem talál semmit, eddig működött...most dobjam ki? Nem lenne gáz, ha Linux alól működésre tudnám erőszakolni valahogy... szerencse, hogy nem pedig valami komolyabb darab, bár azok talán még működnek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés