- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
DarkByte #8290 üzenetére
" Ha igen, onnantól kezdve nem használhatod USB-n keresztül mint háttértárat a telefont mert egyrészt kihúzod a progik alól a tárhelyet amikor mount-olod (ebbe gyorsan be is lehet fagyasztani a telefont),"
Ekkora baromságot is régen hallottam már. Ezt a hülyeséget mégis honnan szedted? Ha nem értesz hozzá akkor talán nem kellene ilyeneket leírni és másokat félre vezetni. Főleg egy olyan embertől érdekes ilyet olvasni aki még linuxot is használ.
Max annyi a hátránya az A2SD-nek, hogy nem lehet kivenni a kártyát a bekapcsolt telóból.
-
llaszlo
veterán
Már nem tudom, hogy kinek kellett hivatalos válasz, de most kaptam én is.
Sza!
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam!
A kereskedőnek az a dolga, hogy hibabejelentésnél szó nélkül felvegye a jegyzőkönyvet.Utána, ha nem észleli a hibát, szakértőhöz küldheti, vagy szó nélkül cseréli(PTK, Fogy véd. tv.). Tartós fogyasztási cikknél, nincs mérlegelés a 3 munkanapon belül, ha az a panasz, hogy időnként rosszul működik, akkor csere van. A jótállást érvényesítheti a forgalmazóval, vagy gyártóval.
FeriTehát, hogy ha kötekednek, hogy nem produkálja a hibát a telefon, akkor a váráslók könyvébe kell írni, hogy nem vették át vagy egy jegyzőkönyvet kell felvetetni arról, hogy nem hajlandóak átvenni, vagy cserélni a telefont (3 napon belül).
-
llaszlo
veterán
válasz
pitterr #8227 üzenetére
A szolgáltatónak mégis miért lenne érdeke, hogy máshol vedd a telefont? A voda meg ettől sokkal sz@rabb. Azok még a menüket is átírják, és egy rakás fost kapsz.
Van aki használja a w&w-t attól, hogy te értelmetlennek látod sok hasznos dolog is van benne. Én meg a TV-t látom értelmetlennek egy kis fos kijelzőn nézni.
Elég érdekes felfogásod van. Minden szolgáltató sz@r, szemét, kocsog. -
llaszlo
veterán
Sajnos nem, mert a Market Enablertől mindig behalt a telefonom és csak a factory reset segített. De igyekszem a minimális fizetős appot használni. Amik fent vannak azok nagy részét nem is használom, csak ott felejtődtek.
De ha ki kellene fizetnem a fizetős appokat nem hiszem, hogy az a 8500 Ft földhöz vágna. Főleg, hogy ha hozzá vesszük még azt is, hogy a következő telefonom is Androidos lesz, és mondjuk így akár 4 évig is tudom használni az adott programot. Az napi 6 Ft, de tudom van aki még ennyibe sem nézi az SW fejlesztőket. Inkább LOP. -
llaszlo
veterán
Fogod felmész valamelyik navigációs program oldalára, kifizeted a szoftver árát és letöltöd majd telepíted. Ennyire egyszerű. De ha nem használsz custom ROM-ot akkor nem nagyon fog települni, mert kicsi a memóriája.
szaboknak
Ki mondta, hogy van benne multitoutch? Az előlapi kamerát meg mégis mire akarod használni? -
llaszlo
veterán
válasz
pitterr #8174 üzenetére
Az amcsis árak áfa nélkül értendők. Meg ott kicsit nagyobb az ügyfélkör, mint nálunk. Ha még hozzá vesszük a vámot is akkor már szép ára van itthon is. Bármi ami az usából van az az EUban kb annyi EURban mint ott USDben. Amúgy meg ahogy néztem olcsóbb egy független telefont venni, mint egy függőt. Pl Desire 117e az egyik GSM boltban és 190e a pannonnál didzsúzzal vagy mivel, de számlával is 120e. Szóval kicsit elszálltak árilag a szolgáltatók.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
szasza_xp #8147 üzenetére
Nekem soha nem indult újra a gyári ROM-mal a teló. Az 1.7-tel is csak egyszer fél év alatt. Számomra ez elfogadható.
Nekem nincs sok gondom az 1.7-tel. Igaz van néha, hogy nem látom ki hív éppen és olyankor fel kell oldani a képernyőt és úgy felvenni, de a többi nálam rendben van. Igaz ez azóta van így amióta lecseréltem a gagyi SD-t egy normálisra. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #8114 üzenetére
Gondolom itt is hasonló a helyzet, mint a dec update-nél. Ha azt feltette valaki akkor már nem lehetett az előző verziót vissza tenni.
De valami egyéb flash írással nem tartom kizártnak, hogy vissza lehessen írni egy korábbi verziót.
Ez is megoldható szerintem. -
llaszlo
veterán
válasz
illesmate94 #8085 üzenetére
Nézd, akik letöltötték azok fizettek érte. Szerintem simán megér 3000 HUF-ot. Ha sajnálod rá a pénzt akkor ne használd!
-
llaszlo
veterán
válasz
sagesz93 #8080 üzenetére
Parasztvakítás, mint linuxon a Beryl vagy a Compiz funkcióinak nagy része. Értelme és gyakorlati haszna nulla csak az akkut és a procit zabálja. De haveroknak lehet mutogatni, hogy mekkora király.
Nekem megy rendesen a kamera. Azt nem tudom, hogy hol kell megnézni hány FPS, de tuti nem 10, mert elég folyamatos a felvétel. Bárhol készítem.
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #7970 üzenetére
Lényegtelen. De nem értek túl sok mindenhez, csak utána nézek ami érdekel és fontos.
-
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #7965 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Sokáig voltam szervízes és bizony van, hogy ennyi ideig van szervízben akár Nokia, Samsung vagy bármi más márka egy jelentéktelen hibával. Egyszerűen neked peched volt. Ha nincs a városban gyártói szervíz vagy nem viszed el oda akkor úgyis csak a szolgáltatón keresztül tudod ezt megoldani.
Akkor ennyi erővel Hero-t se vegyen az ember? Mert az is T branddel fut. És a HTC igencsak más kategória. -
llaszlo
veterán
Igen tisztában vagyok vele. De az autót sem szedem szét ha működik rendesen. Miért ne működhetne a számítógép is anélkül, hogy gányolni kelljen vele? Engem nem érdekel, hogy az Apple ezt hogyan oldja meg csak azt tudom, hogy nem fagy és nem hal meg. Eddig egyszer kellett újra raknom a rendszert amikor behalt a vinyó az meg nem az Apple hibája. Azóta nem kellett újra rakni, pedig nagy program tesztelő vagyok szinte mindent felteszek és kipróbálok.
Barátnőmnek egy 3 éves Toshibája van és nem a legolcsóbb fajtából de linuxszal mindig valami gond van. Pedig 3 éves géphez csinálhatnának normális drivereket meg működő rendszert. A win meg eleve felejtős. Az OSX meg megy és engem nem érdekel, hogy mitől. Egy merci, bmw vagy audi sem érdekel, hogy mitől működik megbízhatóan.
Sokáig (jópár évig) én is Linuxoztam és buzeráltam állandóan próbáltam beállítani, de soha nem lett olyan, mint egy OSX. -
llaszlo
veterán
válasz
norbest #7938 üzenetére
Biztos gyors, de nagyon csúnya. Agyon rakták sok hülye és fölösleges gombbal.
Bár nekem az Android még mindig inkább a Linuxos gányoláshoz hasonlít az OSX használhatóságával szemben. Mindenki hiányolta az iPhoneból a multitaskot. Az androidban van, de használhatatlan. Mostanában talán már használható vagy az lesz. De most már az iPhone-ban is lesz multitask.
Kicsit olyan ez nekem, mint a win, Linux és az OSX. A winnel is lehet gányolni de legtöbbször összeomlik. Persze be lehet állítani, hogy jó legyen. Linux az stabilabb, de, hogy igazán használható legyen ahhoz be kell állítani és ahhoz szintén nem árt érteni. Ezzel szemben az OSX beállítás nélkül is stabilan megy. Legutóbb 30 nap uptime után indítottam újra a gépet (frissítés miatt) és nem lassult be. Próbálja meg valaki ugyanezt egy winnel lassulás nélkül. -
llaszlo
veterán
válasz
Eclips21 #7936 üzenetére
Ez azért van mert a spica-n eleve egy vanilla rendszer van. Nincs agyon nyomva a T-styllal. Alap szofttal a Pulse is gyors. Nyilván a Spica is lassul ha tele van szofttal.
rhen: Kértem az egyik fogyasztóvédős ismerősömtől egy választ a kérdésedre de még nem jött meg. Én simán megkérdezném, hogy hol van az leírva, hogy nem cserélik. Csakis ÍRÁSBAN fogadd el a választ. Szóban azt mondanak amit akarnak.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #7889 üzenetére
Talán mégis lesz. Ha tényleg elég lecserélni a kernelt ahogy sippet írta akkor viszonylag könnyen megoldható. De előbb legyen egy normális 2.1.
-
llaszlo
veterán
Ennek utána kell majd néznem (fejből nem vágom, hogy mi hol van leírva), de ma már nem fogok ezzel foglalkozni. Ami tuti, hogy nekik az az érdekük, hogy te ne bontsd a szerződést. Így nyilván jobban járnak, hogy ha cserélik. Nekem már két neten rendelt telefonomat illetve hozzá tartozó alkatrészt cseréltek és nem kellett reprodukálnom a hibát.
Az meg egy dolog, hogy a T-nél hogyan (mennyire szabatosan vagy félre) értelmezik a jogszabályokat. Korábban az egyik szolgáltatónál dolgoztam, mint gyakornok (máshol meg mint szervízes) és ott is átverték az ügyfeleket általában azért, mert ők maguk sem ismerték a jogszabályokat meg a vásárló sem. -
llaszlo
veterán
Akkor 8 munkanap. És minden reprodukció nélkül cserélniük kell. De csak T-pontban, cserélik. Pedig a viszonteladónak is cserélni kellene. Ha nem cserélik akkor vásárlók könyve és utána fogyasztó védelem. De hidd el inkább kicserélik, mint hogy megbüntessék őket. Ha meg nem akkor így jártak.
Hivatkozhatsz még hanghibára is.
Legrosszabb esetben vissza kell küldened, de akkor is cserélniük kell. -
llaszlo
veterán
Szerintem átb@sztak. Ha neten rendelted akkor 8 munkanapon belül kötelesek cserélni bármilyen hibával viszed be. Nem kell reprodukálni a hibát. Ha üzletben vetted akkor annyi a különbség, hogy ez 3 nyitvatartási (munka ebben nem vagyok teljesen biztos) nap.
Ezért kellene tisztában lenni a fogyasztói jogokkal. -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7832 üzenetére
De ha linkeled akkor nem kell megkérdezni.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7829 üzenetére
Talán azért kellene belinkelni, mert pl van akinek fogalma sincs arról, hogy miről beszélsz. És ezzel nyilván nincs egyedül
Meg mert alap, hogy ha valami más témát indít az ember amiről még nem volt szó, ráadásul nem is ezen az oldalon található. -
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7822 üzenetére
Alap, hogy belinkeljük amiről beszélünk főleg, hogy ha előtte nem nagyon foglalkozott vele senki. Legalábbis én ezt láttam eddig. Fel lehetsz háborodva, de nem csak én nem tudtam először, hogy miről böfögsz.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #7813 üzenetére
Szerintem erre gondolt. De ezt én is csak most találtam véletlenül. Amúgy ennek nem tudom, hogy mi köze van a 2.1 flasheléshez. Mivel ezt még nem lehet telepíteni és majd csak a 2.2-ben lesz. Egyáltalán, hogy jött most ez ide?
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
Megy az ssh én is azzal másoltam.
ssh root@ip -p 2222
De kábellal egyszerűbb.
Root jelszót meg az egyik fájlban kell átírni. De most így fejből nem tudom én is keresgettem. De már csak lenézem, hogy mi a jelszó és begépelem úgyis csak az ssh-hoz kell.
Azt nem tudom, hogy a NOKIA kártyát mennyire szereti, de a C6os Nokiával több embernek gondja volt. Igaz, hogy azok nem dobozos hanem valami gagyik voltak. Többek közt nekem is olyan kártyám volt. Amióta cseréltem egy Kingstonra és minden rendben van. -
llaszlo
veterán
válasz
magnusheron #7745 üzenetére
Telefon cserét már az első alkalommal is kérhetsz. Nem KELL javítani 15 nap alatt. Bár nem tudom a T-nél van-e erre valami külön szabályzat, de jogszabály nem írja elő (sajnos), hogy 15 napon belül javítani kell a készüléket.
-
llaszlo
veterán
válasz
pitterr #7727 üzenetére
10fps-sel játsza le a fájlokat és 10dodóba kerül)
Cáfolom simán játsza az avikat. Igaz nem a giga bazi nagy felbontást, de pl egy CD-s filmeket is simán játszik.
Van equalaser valaki írta, hogy van hozzá app.
Flash meg minek egy telefonra? Normálisan nem lehet rajta böngészni flasht kezelni nem tudsz semmilyen telóval. Videóhoz meg úgyis van app.A Samsung telók amúgy is elég szarok. Főleg az érintősek nem is tudom, hogy hány omniát hoztak vissza, de valami brutál sokat. Kijelző problémák, SW problémák állandóan, több alaplap hibás volt.
A samsung az egyik legtöbbet szervízelt telefonok között van. Én tuti nem adnék érte 2x annyit.Ha csak trollkodni jössz ide akkor inkább menjél és szedjél csigát vagy amit akarsz ennek semmi értelme.
-
llaszlo
veterán
Más szolgáltatások esetén is van ÚJ ügyfélcsalogató akció. Ezen nem kell annyira fennakadni. Viszont te meg beszámíthattad a hűségpontokat nekem még nincs. Nagyapámnak lenne sok, neki már akkor volt mobilja a westelnél amikor még Nokia 1610-ese volt. De azóta már volt minden szolgáltatónál.
-
llaszlo
veterán
válasz
disza.n #7667 üzenetére
Ugye ezt nem gondoltad te sem komolyan? Elmondanám, hogy bármelyik szolgáltatóhoz beviszed, (de még ha függetlenül vetted volna a telfont akkor is) ezzel a hibával, hogy javítsák GARANCIÁBA akkor kiröhögnek.
Mégis hogyan tudnád bizonyítani, hogy nem te nyomtad be a kijelzőt vagy nem te ejtetted le?
Még ha mégis így történt, hogy magától elrepedt (amit furcsálok, láttam már sok telefont elrepedni, eltörni stb, de magától egyiknek sem lett komoly baja) akkor is neked kellene bizonyítani, hogy ez történt. Ezt írja elő a jogszabály. Kivételt képez az az eset, hogy ha tömegesen történik hasonló eset és a gyártó elismeri a hibát majd visszavonja a készülékeket. -
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7664 üzenetére
Nekem MCR 1.7-tel csak ritkán van olyan eset, hogy nem kezdi el letölteni egyből.
-
llaszlo
veterán
válasz
pitterr #7622 üzenetére
Akkor miért nem vettél Spica-t? Jöttök itt állandóan a "sírásotokkal", hogy miért nincs ez, miért nincs az.
Nem szántál rá több pénzt? Akkor nem is kapsz többet. Ez mindenhol így van.
Egyszer majd lesz 2.1.
Eddig csak arról sírtál, hogy már erre meg arra már kiadták (állítólag). Hivatalos bejelentést sehol sem linkeltél. Vegyél akkor olyan telefont amire már kiadták.
Ez kb olyan, hogy a Volvoban már régen volt függöny, első, hátsó tököm tudja milyen légzsák, meg egyéb biztonsági rendszer de egy Opel Astra-ban miért nincs? Ja, hogy egy Volvo 2-3x annyiba kerül, mint egy Opel?! -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #7533 üzenetére
Erre jó az appbrain. Ott van egy lista, hogy milyen appok vannak fent. Igaz az is egyesével teszi fel az appokat, de nem kell legalább keresgetni.
A titanium nekem sokszor lefagyott és így elég körülményes volt visszatenni. De megoldható.
Viszont a titániummal fel lehet tenni az appokat a beállítások nélkül is, így nem keverednek a régi ROM beállításai az újjal. -
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7369 üzenetére
"Arra gondoltam, amit írtál, azzal valamiért a fast boot jön be."
Fast boot? Érdekes. Akkor lehet, hogy rosszak a gombok?Amúgy valld be nyugodtan, hogy kábeleztél és toltál valami játékot és a nagy játék közepette beejtetted a klotyóba a telót.
Ilyenről már többször hallottam, mint a lavóros verzióról.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7361 üzenetére
"Menü+piros+home" Ilyet nem írt senki.
MENU PIROS POWER ezzel lehet az amonra-ba vagy egyéb ilyen menübe belépni. A dec update is tartalmaz ilyet csak jóval gyengébb, mint az amonra.Van minden telefonban és aksin egy lakmusz papír ami ha elszíneződik akkor egyértelműen nedvesség érte a telefont.
Sajnos szervízest nem tudok.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7353 üzenetére
Feláll.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7320 üzenetére
Kifizetni mindenképp ki kell, a szerződést nem bonthatod hiába lopják el a telefont vagy kifizeted a kötbért és bonthatod.
Ha beviszed szervízbe akkor megállapítják, hogy beázott így a gari ugrik, de fizetősen javítják. Viszont a fizetős ha a T-ben csináltatod drágább (de árajánlatot kérhetsz az ingyen van), mint valami magán szervízben. -
llaszlo
veterán
Kösz. Nekem a google-n valami Bangladeshi mobiloldalt talált.
És itt röhögtem és feladtam.
Gondoltam van valami hivatalos oldala is. -
llaszlo
veterán
Ha tudod, hogy mit csinálsz akkor nem lehet gond. Csak meg kell tanulni pár parancsot meg a paramétereket. Csak azt nem tudom, hogy pontosan hol találhatóak a ROM appjai. Most próbáltam, de "eltévedtem". És már fáradt vagyok hozzá.
Kb annyi, mint régen DOS-ban törölni egy fájlt. -
llaszlo
veterán
válasz
Akron99 #7236 üzenetére
Rootolt telefonnal lehet törölni. Amúgy szerintem is egy baromság volt ezeket alapból a ROMba tenni.
Magával a rootolással nem módosul semmi, csak teljes hozzáférést kapsz a rendszerhez.
Ez miatt aggódom én, hogy ha lesznek valamikor kártékony appok akkor akik rootolt telefont használnak azok a top veszélyeztetett kategóriába fognak tartozni. Hacsak nem lesz jelszavas védelme a root jognak. -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #7208 üzenetére
Pedig a panna, meg a vodafos is csinált ilyet. A legdurvább a vodafos. Ingyen bekapcsol neked egy szolgáltatást amit te persze nem kértél és azt mondja, hogy használhatod egy hónapig ingyen, de ha utána nem mondod le akkor fizetsz érte még akkor is, hogy ha soha nem használtad. A legpofátlanabb, szemét mobil cég.
-
llaszlo
veterán
Vagy felvetetsz egy jegyzőkönyvet, hogy ha nem cserélik ki a készüléket, vagy beírsz a panaszkönyvbe. Utána fogyasztóvédelem.
Illetve nem veszed át a készüléket, mondván, hogy te cserét kértél. Amúgy cserélniük kellene már az első alkalommal is. Volt erről egy műsor valamelyik adón, hogy hogyan b@sszák át a tudatlan fogyasztót. És a legtöbb fogyasztó sz@rt sem tud a jogairól. -
llaszlo
veterán
Nálam be van állítva az Unlock Pattern és eleve nem érdekel, hogy ha bekapcsol a kijelző, mert a gombok hiába nyomódnak be. Tehát ez egy jó megoldás.
Azt nem tudom, hogy a delikvensnek mi a gondja. Nem írta le, hogy milyen ROM-ot használ, mit telepített meg ilyenek. Ami alap lenne. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #7170 üzenetére
# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
tmpfs 49060 0 49060 0% /dev
tmpfs 4096 0 4096 0% /sqlite_stmt_journals
/dev/block/mtdblock1 87040 86096 944 99% /system
/dev/block/mtdblock2 107776 23292 84484 22% /data
/dev/block/mtdblock3 20480 1160 19320 6% /cache
/dev/block/mmcblk0p2 469616 169545 275023 38% /system/sd
/dev/block/mmcblk0p2 469616 169545 275023 38% /data/dalvik-cache
/dev/block//vold/179:1
7271212 3542456 3728756 49% /sdcard -
llaszlo
veterán
Sok időjárás appot megnéztem. És volt ami nem ment. Azt, hogy honnan szedi az adatokat nem tudom. A BW is van, hogy működik és nem attól függ, hogy milyen verzió, mert én egy régit használok. És mivel van olyan város amivel működik és van, hogy amikkel nem mindig így csak a szerverre tudok gyanakodni. Mivel a hőmérsékletet és az előrejelzést letölti, de az aktuális adatokat nem kapja meg az app.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #7109 üzenetére
Link?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #7105 üzenetére
Ez csak díjcsomagtól függ, hogy mit választasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest