- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
Ez a market hiba (hogy nem látszanak appok, pl. quick settings, handcent, launcherpro) javítható egyszerűen az eris droid fix-el, én kipróbáltam és már látom őket a marketben.
Sajna 1 napot várni kell, ha nem akarsz wipeolni, addig cacheli a market az előző build.propot vagy mi
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #10141 üzenetére
Milyen komoly dolognak hangzott, hogy apps2sd, közben az egész annyi, hogy átmásolja az ext partira és besymlinkeli az eredeti helyre a mappákat, pfff.
KonzolKartel: nálam a rezisztív képernyő hatalmas hátrány. Nemrég tapogattam egy rezisztív nokiát, borzalmas élmény volt a Pulse után, nehézkes, erőltetett minden mozdulat. Aztán persze lehet, hogy nagyon jól is meg lehet csinálni, de kétlem, hogy ebben az árkategóriában nagyon ráfeküdtek volna.
-
bounty123
őstag
válasz
Joeker67 #10121 üzenetére
Én az A2SD és az A2SD+ közül az elsőt választottam, tehát hogy a dalvikot ne tegye az SD-re. Mivel így is elférek bőven rajta. Egyébként a systemen levő szabad hely függ attól, hogy miket szedsz le vagy hagysz benne az eredeti appok közül a /system-ben, llaszlo pl. ahogy emlékszem keményen irtotta őket a root explorerrel, ezért is lehet alapból sok szabad helye.
Sokat nem zavar engem a T-s dizájn, gyak. mindenből lehet mást használni úgyis, a színei meg nem olyan rosszak.
-
bounty123
őstag
Huh ez a launcherpro milyet fejlődött pár nap alatt, ez a 0.4.4 miket tud már.
appok uninstallálása a kuka fölött tartva őket 2 secig, vagy lecserélhető ikonok a fiókon, állítható fiók háttér stb.
-
bounty123
őstag
válasz
Joeker67 #10081 üzenetére
CoolBoy: köszi a közösség nevében
Amúgy ext repair már nem kell ha minden igaz. Legalábbis Paul romjában én is úgy tapasztalom, hogy nem kell.
Joeker67: én a nagyfőnök Paul által kiadottat haználom, a2sd-vel. [link] Nem az alapcsomagot, hanem a konyhában kiszedegettem belőle sokmindent (wevesecure, roadsync, touchpal stb.), amiket kézzel utólag is ki lehet gyomlálni elvileg.
-
bounty123
őstag
Ez nem gond, az a2sd így működik, működött korábban is. Bár tényleg mintha kicsit több cucc kerülne a systemre. Lényeg, hogy sokkal több helyed van, mint anélkül. legalább használja valamire a system-et, ami elvileg gyorsabb is, ha az tök üres lenne, akkor semmi értelme nem lenne, hogy ott van
Nekem fenn van most minden ami kellhet (+navi) plusz még egyszer annyi kb. amit csak egyszer használok, és így is van 30 mega helyem. Nekem csak ez számít, hogy ne legyen helygondom.
-
-
bounty123
őstag
Fibblesan nevű modaco-s srác összedobott egy elég korrekt vanilla romot, minden fix/tweak/képesség bennevan úgy nézem. Még egy működő forgatható gallery 3d is.
[link] -
bounty123
őstag
válasz
ATM_automata #9983 üzenetére
Ez beállítható, a wifi sleep policyval, hogy mit csináljon, ha elalszik a telefon. Wifi settingsnél menü, advanced.
-
bounty123
őstag
válasz
ATM_automata #9897 üzenetére
Ismerem mindkettőt, nálunk a cégnél van 2 Spica is már, nekem meg Pulse-om. Számomra egyértelmű, hogy nem éri meg azt az árkülönbséget a Spica. Gyorsabb a procija, ami kb. egyedül az igo-nál érződik, viszont kisebb a kijelzője - ez viszont nekem nagyon feltűnt gépelésnél, sokkal többet hibáztam rajta, mint a Pulse-on. Alapvetően mindkettő nagyon jó cucc a belépő kategóriában, ár/értékben verhetetlenek, főleg 20-ért a Pulse.
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
sagesz93 #9828 üzenetére
A #11-es postra gondoltam. Rootolt rom-mal pl. a better terminalba kéne ezeket begépelni:
su (majd enter, a root prompthoz)
pm disable com.android.music/com.android.music.MediaButtonIntentReceiverÉn nem próbáltam, valaki megnézhetné tényleg megoldja-e a füles zenelejátszó dolgot.
Pitterr: ha gondolod felteszem ide neked a handcent apk-ját.
-
bounty123
őstag
válasz
pitterr #9824 üzenetére
Az appbrainről nem szedsz le semmit, az csak egy adatbázis, mint az androlib - minden installhoz a marketre linkel, és ugyanúgy nem fog bejönni sajna a handcent.
Annyi okossága van a brainnek, hogy a pc-den válogathatsz, aztán a telefonról pedig már csak rá kell böködnöd a kiválogatott appokra, rádob a marketen. Vagy reinstallnál is jól jöhet a régi appok listája, de arra ezerszer kényelmesebb a titanium. -
bounty123
őstag
# disable ring delay
ring.delay=0
ro.telephony.Call_ring.delay=0Ezt próbálta már beleírni valaki a /system/build.prop-ba és működött? Bár lehet, hogy hagyom inkább így, hogy vibráljon csak az elején.
-
bounty123
őstag
Ja oké, füles az nincs most nálam, rémlik hogy ez a probléma megvolt már a régi szoftban is.
Sharky: nekem is ez volt, bootold be 'rendesen' recovery módban, fastboot reboot recovery vagy simán leállítás után a gomb kombóval, akkor nem lesz hibüzenet.
resch13: nem feltétlen kell apps2sd, ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mennyi plusz alkalmazásra van szüksége. A 2.1 valóban keveseb akkit fogyaszt úgy néz ki.
Van már rootolt és apps2sd-s nem végleges ROM is hozzá, nagyon jól használható. Doksinak az itteni fórum utolső 30-40 oldala se rossz -
bounty123
őstag
válasz
Pocok256 #9479 üzenetére
Handcent SMS-ben van olyan beállítás, hogy auto convert to MMS (auto mms-re konvertál, ha 3 üzenet hosszát eléri a szöveg), ez ki/be pipálható. A rendesben nem találok ilyet, de nem is látom értelmét a beépített sms progi használatának, ha a handcent tönkreveri minden téren és ingyenes
-
bounty123
őstag
Semmivel nem lassabb ennél a Pulse se a 2.1-gyel, legalábbis az enyém tuti.
CoolBoy: természetesen A2SD-vel, anélkül ennyi erővel a gyári is maradhatott volna.
A T-s Canvas launchert kapásból dobtam ki és helyette a LauncherPro-t használom. Zöld gombnyomásra meg én a Dialer One-t állítottam be.Komolyan, a napokban megérkezik a fényképezőm, azzal majd csinálok róla videót, hogy milyen állat gyors
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #9445 üzenetére
Biztos, nincs szoftver bug nélkül
De én nem nagyon futottam bele eddig semmibe - igaz pl. BT-t nem használtam, amire llaszlo panaszkodott. Meg hát ez az _igazi_ MCR, amit Paul hegesztett a magyar frissítésre - az összes többi általában ennek a módosítgatása, vanillásítgatása.
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #9442 üzenetére
Hát az enyémen levőt elég normálisnak tartom, mivel konkrétan semmi bajom vele.
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #9437 üzenetére
Ilyen béna lenne abban!? [link]az enyémről
screenshot: shootme vagy a saját gépedről az androcontrollal
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #9431 üzenetére
Az én romomban perpill csak az android bill található meg, és ki tudom kapcsolni az auto suggestiont
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #9422 üzenetére
Tipp: kapcsold ki a billentyű javaslatait.
-
bounty123
őstag
válasz
Mattheo #9388 üzenetére
Nekem a WIP MCR rom-ból van az A2SD-s verzió, aminél szintén a telón marad a dalvik-cache, ezért furcsállom amit írsz, mert én nem látok drasztikus helyfoglalásbeli külséget ez meg az A2SD+ között a hozzászólások alapján.
Az iGO az ami nagyot zabál a telefon tárhelyből nálam, de még utána is 40 fölötti a szabad hely. -
bounty123
őstag
válasz
benyboy #9380 üzenetére
Semmi mást nem kell tenned, mint amit a hivatalos T-mobile oldalon a frissítésnél látsz. Tehát ugyanúgy lefrissíted, mintha a régi szoftver lenne rajta.
herkulesminusz: egy kollégámnak van Spicája, amit próbálgattam - szerintem bőven megéri a Pulse az árát, főleg a frissítés óta.
mattheo. 'zabálja' ez elég szubjektív - a gyári romhoz képest kimeríthetetlenül nagy helyed van így is. Ami app most nekem fennvan, az a gyárira már nem fért volna fel, most meg van még 50 mega helyem. Nálam a dalvik a telón van.
-
bounty123
őstag
Megint szembesültem vele a friss romnál, hogy milyen hasznos a HOME_APP_ADJ beállítás. Akit idegesít a home-ra várakozás, próbálja ki rootolt romon:
1. pl. better terminal-ban: su (majd [ENTER], és always allow), hogy # root promptot kapj
2. echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop (ezzel hozzáfűzzük a beállítást a local.prop végére)
3. reboot recoverybe (ugye feltetted a quick boot appot?), ext repair, reboot
4. ?
5. profit! -
bounty123
őstag
válasz
kisbergics #9349 üzenetére
Nem olyan vészesen bonyolult azért. Először mindenképp a gyári 2.1-et kell feltenni, ahogy a T oldalán leírják. Utána, ha elég bátorságot érzel már, akkor felteheted a _pre_release_ nem végleges modaco romot, miután az amon ra recoveryt feltetted - ugyanis azzal tudod a modaco romot felcuppantani rá.
-
bounty123
őstag
válasz
butcher eu #9308 üzenetére
Elég jól bírja. Én fél éve használom fólia nélkül és karcmentes, annyi hogy zsebben/táskában cipeléskor az enyém egy tokban van, így kulcs, toll, miegymás nem karcolhatja a kijelzőt..
-
bounty123
őstag
A 2.1 készenléti ideje elég jónak tűnik, ma még alig használtam a telót talán csak 1-2 beszélgetésre, így 8 óra után még 100%-on áll az akksi.
-
bounty123
őstag
válasz
butcher eu #9300 üzenetére
Nem kérdez semmi ilyet. A ROM-ban amit felteszel, benne vannak az alap androidos alkalmazások + még amiket a T mobil jónak látott belegyömöszölni. Amire ezeken túl szükséged van, azt az Android Market-en tudod installálni, amihez internet kapcsolatra (3G vagy WiFi) lesz szükséged. Letöltött csomagokat (.apk fájlok) is fel tudsz tenni az SD kártyára másolás után, de sokkal körülményesebb úgy.
Általában kompatibilis, programja válogatja. Inkább az a jellemző, hogy az újon megy és a régin nem, de van hogy külön verzió van a régi és külön az új android rendszerhez. A Marketen nem jelennek meg a te rendszereddel inkompatibilis verziók. -
bounty123
őstag
válasz
butcher eu #9298 üzenetére
Veszély, az fennáll. De elég elhanyagolható az esélye, hogy helyrehozhatatlanul tönkretedd. Én mindenképp a frissítést javaslom (és persze én se vállalok érte semmilyen felelősséget
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
dorkababa #9205 üzenetére
Igen, tényleg nagyon durva a 3d gallery. Nem gondoltam, hogy ilyen sebességű/minőségű megjelenítésre képes a Pulse hardvere.
Én a rom-ba nem sütöttem bele galleryt, hanem a topikban később belinkelt gallery3d appot tettem fel, mert állítólag az újabb. hiba nélkül működik. -
bounty123
őstag
válasz
kukacka11 #9137 üzenetére
A néma módra van 2.1-nél egy egyszerű alap megoldás: a lock screenen a jobb oldali húzóka
Van még a mute nevű app, az 1.5-ös rommal azt használtam.
Amúgy nekem is C4-es 4GB SanDiskem van és tökéletes.
Én a linuxomon nem telepítettem semmilyen sdk-t az adb-hez, az tuti.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #9126 üzenetére
Én úgy látom, hogy nem, hanem az aktuálisan beállított home appra. Az android nem tesz különbséget a home appok között, eleve amivel a T-s romot kapod, az se az alap androidos home. A launcherpro sokkal jobb így.
Nálam se megy az acontacts, de más amit próbáltam igen (pl. most a dialer one). Valószínű bug a szoftverben, az acontactsot rég nem frissítették. -
bounty123
őstag
Egy egész jó tárcsázóprogi, acontacts helyett: [dialer one]
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #9117 üzenetére
Swap nincs, azt ne csinálj az SD-re. Én fogtam és linux alatt csináltam egy nagy FAT32 és egy ext2 partíciót, megformáztam őket és szépen ment utána az a2sd.
Ja és a régi jó "ro.HOME_APP_ADJ=1" beállítás most is sokat segít, hogy sokkal ritkábban (szinte soha se) üsse ki a home appot a memóriából. A /data/local.prop fájl végére elég odabiggyeszteni ezt a sort.
-
bounty123
őstag
Hu ez a 3D gallery nagyon pöpec. Ráadásul gyors is. Kinek kell ezek után nexus1?
Kipróbáltam, a voice search is jól működik, persze csak angolul és net kapcsolat kell hozzá.Pitterr: nekem is azzal indul, a wait-re kattintok és annyi. Kicsit lassan indul be és ezért beszól a rendszer.
-
bounty123
őstag
válasz
pitterr #9100 üzenetére
Igen onnan, hogy nem vagy csak picit csökken a telefon memória szabad helye.
Ext3/4 röviden: ezek az ext2 linuxos fájlrendszer fejlettebb új változatai. Ezek már naplózó fájlrendszerek az ext2-vel ellentétben. Ez előny az adatvesztés/filerr sérülés elkerülésében, viszont hátrány a flash memóriáknál, mert a naplófájl sok + írási műveletet jelent. Ext2-ket viszont szabálytalan leállítás után helyre kell pofozni (ext repair), míg egy naplózó fs ilyenkor a naplóból simán visszagörget és nincs sérülés.
-
bounty123
őstag
válasz
kukacka11 #9072 üzenetére
0. (ha a2sd-t akarsz: sd kiszed, lement gépre, átparticionál fat+ext-re. FAT cuccok visszamásolása a partira, majd) mcr update.zip-ként a FAT gyökerébe
1. amon ra recovery felpakolása. Ehhez bootloader módban kell elindítani a telót (hang le+piros+bekapcs)
2. bebootolsz amon ra recoverybe (menü+piros+bekapcs)
3. wipe-olsz (factory reset, dalvik reset)
4. amon ra-ból az sd-levő update.zip flashelése
5. ?
6. profit -
bounty123
őstag
válasz
pitterr #9056 üzenetére
Pedig a superboot kizárólag akkor kellett korábban is, ha az _eredeti_, nem modaco-s romodból akartál rootoltat csinálni. MCR feltevéséhez korábban se kellett, most meg aztán pláne nem. Az Amon RA recovery kell csak, azzal tudsz update zipeket flashelni.
dorka: ha csináltál esetleg a 2.1-edről nandroid backupot és bejön a recovery menü, akkor azt is visszatolhatod. De ha az sd-re felmásolod a dload mappát a magyar zipből és hang fel+piros+powerrel indítasz, fel kell másznia az eredeti romnak.
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
kukacka11 #9016 üzenetére
Elfogyhat a hely a telefonon, a /system partíción pl, minél több dolgot telepítesz. Gondolom ha a kitchenben megritkítod a /system-be kerülő dolgokat, akkor nem nagyon lesz ebből gond.
Cool: A + akkor kell, ha kevés a hely a _telefon_ memóriájában, a system partin, ha túl sok dolgot pakolsz a /system-be. Én így értelmezem.
-
bounty123
őstag
válasz
Pocok256 #9012 üzenetére
Igen, lényegében az a különbség, hogy az A2SD+ -nál a dalvik-cache is az SD-re kerül. Így tobb hely lesz a telefonon, viszont az SD lassabb, ezért a rendszer is lassabb lesz. A dalvik cache statikus .dex fájlokat tartalmaz, ezért az SD élettartamának semmiképp se árt.
Szóval lehet, hogy pl. A2SD-vel nem tudod már feltenni a navit pl., míg A2SD+-al igen, viszont kicsit lassabban töltődnek be dolgok. Hogy mennyivel, az passz -
bounty123
őstag
Work In Progress pre-release 2.1 MCR
[link] -
bounty123
őstag
válasz
pitterr #8969 üzenetére
Elég sok lehetőséged van. Válogathatsz bármilyen kép közül ami a telefonodon van (picture menüpont), vagy az előre feltelepített live wallpaperek közül, vagy telepíthetsz a marketről is további live vagy sima kép wallpapereket. Vannak külön wallpaper gyűjtemény appok is a marketen. Kb. ugyanazok a lehetőségeid háttérkép szintjén, mint a canvas-nél ami a T-s home app. A widgetek/színes-szagos bigyók meg általában nem home app függők (a gyári htc-sek viszont általában csak a htc saját telóin mennek). Felteszed a widgetet, aztán kiteszed a home-ra.
-
bounty123
őstag
válasz
akos727 #8954 üzenetére
Most nincs előttem w7, de törölhetőnek kell lennie a másik partíciónak is. Utána formázással létre is hozza a partíciót emlékeim szerint.
Esetleg tedd fel az amon ra recoveryt, annak a menüjéből is lehet a partíciókkal játszani, extet törölni-létrehozni.Adp: nagyon fasza
-
-
bounty123
őstag
válasz
sagesz93 #8934 üzenetére
Nem tudok erre megoldást, legfeljebb hogy hosszabb időt állítasz be elsötétüléshez. Vagy ha néha egyáltalán nem szeretnéd, ha lekapcsolna, arra jó a 'toggle screen timeout' progi. Esetleg a keepscreen, ami ha fut a beállított app, akkor nem kapcsolja le a képernyőt. Utóbbi állandóan a memben csücsül, úgyhogy nem szeressük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest