Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #104 üzenetére

azt írtad, hogy egy jobb játék vagy alkalmazás 50-60 mega, most meg elismered, hogy a legtöbb játék (amikor az alkalmazások köztudottan a töredékét foglalják általában) 15-20 mega. most akkor ki beszélt hülyeségeket? fél percig semmilyen játék nem tölt, a a legdurvább játékok szoktak 5-10 másodpercig legfeljebb, azt is csak inditás után, és ennek az időnek semmi köze nincs a memóriakártya sebességéhez, 20MB/s sebességgel gyakorlatilag bármilyen játékot vagy alkalmazást egy másodpercen belül fel tud másolni a kártyáról egy az egyben, ha csak a kártyán múlik. telefonról indítva is ugyanilyen gyorsan indulnak.
    még nem próbáltam, de 15/20MB/s-nél BIZTOSAN nem másolsz nagyobb sebességgel az iphone-odra adatot, megint magabiztosan beszéled a kőkemény faszságot.
    az adatbázisokhoz meg egy büdös halvány fingod nincsen, az eddig is látszott, de most rátettél még egy lapáttal. egy adatbázis szerver szerinted hány embert szolgál ki? egyet? majdnem. sokat, nagyon sokat. ezért kell nagyon gyors sebességű véletlen elérés az adatoknak. a tiszta adatátvitelre minimális erőforrás megy el ott is. fejlett algoritmusok másodpercek ezredei alatt találnak meg tetszőleges adatot sok GB-nyi/TB-nyi helyen. nagyon hülye vagy, ha úgy képzeled el, hogy brute force módszerrel elejétől a végéig végiscanneli a sok terabájtnyi adatállományt minden egyes keresés vagy szerverművelet. még szerencse, hogy nem te tervezted a google-t, különben aztán évtizedekig lehetne várni, amíg egy keresés lefut.
    és most nem is adatbázis szerverekről beszélünk, hanem egy darab adatbázisról egy telefonon. erre ez fokozottan igaz. de nem értem, hogy miért nekem kéne ezt neked elmagyarázni. ráadásul ez az egész irreleváns onnantól kezdve, hogy mint mondtam - teló belső memóriája rohadtul nem gyorsabb (jelentősen biztosan nem) egy 15-20MB/s-es kártyánál.
    és akkor ezekután te beszélsz a hozzáértésről. gratulálok.
    és itt tényleg befejeztem. semmit nem értesz semmihez, amiről itt szó van. egy meghülyített iphonebuzeráns vagy, semmi több, egy szót sem érdemes pazarolni rád.
    itt békesség volt, amíg nem voltál itt, de csak nem bírtad ki, hogy ne gyere be ide is, és hord le az android-ot, amiről szintén semmit nem tudsz, csak annyit, hogy nem apple, ezért szídni kell. tudod mit? tartsd meg a saját baromságaidat magadnak, vagy a iphone topicban, ott még talán megtűrik azokat is, akik ilyen baromságokat beszélnek. így lesz a legjobb mindenkinek. így is kár volt minden egyes billentyűleütésért. és mielőtt megint elkezdenéd koptatni a billentyűzetet, megnyugtatlak: nem fogok válaszolni, be se nézek ide többet, ezt a topicot is sikerült elbasznod a demagóg értelmetlen flameeléssel, gratulálok. húzhatsz mégegy strigulát a füzetedben, és ma is nyugodtan aludhatsz.
    a (soha)viszont(nem)látásra.

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #99 üzenetére

egy jobb alkalmazás 50-60 mega? ilyen faszságot pc-re kijelenteni is egetverés lenne, de ezt az iphone-al megtenni még ezen is túlmegy. játékokra pedig direkt írtam, hogy memkártyára rakja az ember, sebaj. és szó sincs nagyobb várakozási időkről, 15-20 MB/s-nél egy teló belső memóriája nem gyorsabb, sőt, átlagos esetben meg sem közelítik ezt az értéket, szóval folyamatosan hülyeséget beszélsz.
    most lehet, hogy újdonságot fogok mondani, de egy pár gigás térképadatbázisban egy program nem úgy talál meg egy keresett funkciót, hogy a teljes adatbázist az elejétől a végéig átböngészi a teljes sávszélességgel, "kicsikét" fejlettebb algoritmusok dolgoznak az ilyen progikban.. de ha tényleg ennyi hozzáértésed van a témához, akkor minek szólalsz meg és csinálsz hülyét magadból?
    a memóriakártya hibák pedig minimális mértékben fordulnak elő. egy darab elmozdult/elpiszkolodó/eloxidált (lol?) kártya esetéről nem hallottam még soha. inkompatibilitás? miről beszélünk? semmiféle inkompatibilitási gond nincs. legalábbis én még egy olyan esetről sem hallottam, hogy egy telefonra rá volt írva, hogy támogat egy kártyát, aztán mégsem támogatta volna. kieső kártya? erre most inkább nem is mondanék semmit. aki szerint egy memóriakártya csak úgy kiesik, az vagy tudatosan egy segg, vagy soha életében nem látott még élőben ilyet.
    a körömnyi átalakítot pedig tényleg nagyon keresgélheti, mivel a laptopban gyakorlatilag gyárilag benne van :C
    és részemről a téma lezárva, egyszerűen amikor valamivel érvelni próbálsz, szinte mindig kiderül, hogy valójában fingod nincs arról, amit szídsz, azt sem tudod miről beszélsz.
    értelmesen lehet vitatkozni, így nem. erre nincs se időm, se energiám, se idegem.

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #97 üzenetére

rendszerszintű programot, ahol a sebesség alapvető kérdés, általában nyilván a telefonmemóriába telepít az ember, márcsak azért is, hogy mindig kéznél legyenek, az ilyen alkalmazások általában mind bőségesen elférnek a belső memóriában is, akkor is ha csak ~100 mega adatik meg. egy 8/16 gigás kártyán az adatok >90%-át jellemzően játékok/videók/zenék teszik ki, amikhez a 15-20MB-os sebesség biztosan több, mint elég. az a 60-80MB/s pedig valószínűleg több, mint baromság, a pc-s HDD-k/SSD-k sebessége stagnál ekörül a sebesség körül, az átlagos telefon egészen biztosan nem éri el a 15-20MB/s-et sem.

"Dehogynem, a technológia hibája."
    a technológia hibája? hogy egy konkrét gyártó konkrét modelljében néhány konkrét helyzetnél nem úgy történnek a dolgok, mint minden más modell esetében? azon, hogy te tervezted a memóriakártyát mint olyat, már meg sem lepődök, de ez már kicsit sok. most vagy viccelsz, vagy nem csak tetteted, hogy hülye vagy :)

"vagyis, ha a készülékben lett volna belső 8-16 GB, akkor az életben nem vettek volna plusz kártyát."
    kivéve ha mégis. konkrét példa: az egyik ilyen ismerősöm nemrég vett laptopot, beépített kártyaolvasó alap dolog benne. mondanom sem kell, hogy hogyan és milyen sebességgel tud adatot cserélni a telója és a laptop között. beépített memória esetén betehetne a táskájába egy szép kis usb kábelt, ami gondolom milyen jól hangozhat neked, akinek egy plusz kártyaolvasó hordozása is extrém körülménynek számított.
    szerintem itt más nem lát át mást, mint amiről beszélsz :)

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #89 üzenetére

jah, lassabb. 15-20MByte/s a Sandisk microsd-m olvasási/írási/másolási sebessége. nem létezik olyan beépített memóriás telefon, amire ennél gyorsabban tudsz másolni, és nem létezik olyan alkalmazás telefonra, aminek ilyen adatátviteli sebesség ne lenne bőségesen elég, így aztán megint csak hülyeséget zagyválsz.
    "A memóriakártya két okból került a készülékekbe:[...]"
    igen? te tervezted a memóriakártyát, és ezek voltak az alapelvek? aligha. ez megintcsak olyan dolog, amit mint nagy igazság próbálsz bebeszélni, közben nem több a te kis egyéni véleményednél, ami szemmelláthatóan nem sok mindenkit érdekel itt. egészen más okokból is kerültek memóriakártyák a telókba, mint amiről te beszélsz.
    egyéni típushibákat pedig lehet emlegetni, de ez minden, csak nem a memóriakártya hibája. iphone-ból meg volt olyan töltő, ami szétégette a fél telefont. vicces is lenne, ha ez alapján ítélné meg mindenki.
    a memóriakártyákat használó kisebbség pedig annyira nem kisebbség, mint te azt hiszed, a mai (közép-alsókategóriás telókat is belevéve) telóknak legalább a fele rendelkezik ilyen foglalattal, és a nem kifejezetten techbuzi környezetemben is azt tapasztalatom, hogy az, hogy valakinek a telójában 1-2 gigás kártya van, ma már abszolút elterjedt dolog, és azok az 1-2 gigás kártyák többnyire utólagosan lettek megvéve a telefonhoz, vagyis az embereknek igényük van rá. nekem is igényem van rá. ha mostanában vennék telefont, elvből nem vennék olyat, amiben nincs microsd, kizáró tényező. pont manapság, amikor már tényleg az alaptulajdonságai közé tartozik egy 15ezres telefonnak is, a legnagyobb baromság egy ilyen funkciót kihagyni egy telefonból, szerintem simán benne van az 5 legfontosabb dologban, amit egy telefonnak tudnia kell. nagyjából olyan, mint egy okostelefon copy-paste vagy multitasking nélkül, vagy zenelejátszó dedikált hangerőállító gombok nélkül :)

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #74 üzenetére

"A szóban forgó memóriakártyás megoldásnak több a hátránya (lassú, előforduló mechanikai hibák az csatlakozónál, kontakt hiba lehetősége használat közben, könnyen elhagyható stb.), míg az előnye mindössze annyi, hogy cserélhető, ami a mai gyorsabb eszköz-gép kapcsolat miatt egy mobil eszközben értelmét veszti."

ha nem nyúlsz hozzá a kártyához, akkor nagyjából az összes hátrányként felsorolt dolog semmisnek tekinthető, ellenben cserélhető marad. pc-n már nincs floppy. miért? nem azért, mert nem lenne rá szükség, hanem sokkal inkább azért, mert leváltotta fejlettebb technológia: főleg a pendrive. a microsd-t is valami biztos leváltja majd előbb-utóbb. de amit te leváltásnak mondasz, az nem leváltás, mert az iphone a microsd helyébe nem kínál semmilyen technológiát. itt nem leváltásról van szó, mint a floppy esetében, hanem értelmetlen hanyagolásáról egy remek technológiának, amit ha nem is használ ki az ember, hátránya biztosan semmi nem származik belőle. ez biztosan nem a töbsség akarata, aki már előnyként beszél egy sokak által használt technológia elhagyásáról úgy, hogy helyette semmilyen új alternatívát sem adnak, annak valószínűleg csak az agyára ment az apple marketingje.
    kb olyan az érvelésed, mintha amellett érvelnél, hogy miért nincs leragasztva az összes számítógép háza, és miért lehet lehet kicserélni benne a vinyót, vagy miért lehet hozzá külső tárhelyet csatlakoztatni. röhej.

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #50 üzenetére

bocsi, de az iphone-t nem teljesértékű ipod-ként szokták reklámozni? méghozzá egy igencsak nagy kijelzős ipod az iphone, amin még videó is szóbajön. a csak zenére képes ipodok több, mint 5 évvel ezelőtt a mostani iphone tárhelyének többszörösével rendelkeztek, ezen nincs is mit szépíteni. ha lossless-el nem is számolok, csak "agyontömörített" mp3-al, a nem is túl nagy zenegyűjteményem még így is kitesz közel 8 gigát, ami még nőni is fog. ehhez hozzájöhetnek még videók, aztán a szokásos mobil tartalmak, és szépen tele is vagyunk, 16 gigán is.

• asadasad22

őstag

válasz Ulkesh #37 üzenetére

ez valami hivatás nálad, hogy minden, aminek kis köze is van az iphone-hoz (akár mert telefon, akár mert érintős) és nem az iphone, azt oltogasd?

"A bővítés meg felesleges, egyrészt az SD kártya lassabb, mint a belső flash, másrészt nem szokás cserélgetni a kártyát."
    ennek a mondatnak mind a 3 része teljesen baromság. a bővítés felesleges? lol? persze, felesleges. ha az embernek nem elég a tárhely, vegyen új telefont ahelyett, hogy 5-10k-ért új memóriakártyát vegyen? te lehet, hogy így állsz hozzá a kérdéshez, a többség biztosan nem. az én microsd-mre (8 gigás sandisk, manapság kb 5 rugóért megkapod bárhol) 15-20 mbyte/s-el írok/olvasok/másolok, ez sok belső flashnél is gyorsabb, ez elegendő lenne HD videó rögzítéséhez is, szóval fogalmazzunk úgy, hogy egy telefonba plána bőségesen elég. a nem szokás cserélgetni a kártyát meg megint egy olyan rész, amit csak a magad nevében jelenthetsz ki, ha neked jobban esik magát a telefont cserélgetni a kártya helyett, akkor egészségedre.
    GPU pedig nem hiányzik a dream-ből, olyan dolgokat sem értem, hogy minek kijelenteni, amivel ennyire nem vagy tisztában.

• asadasad22

őstag

válasz vwpolopg #19 üzenetére

nem is mondta senki, hogy szép. tőlem aztán bármilyen alakja lehet, ha nem megy a használhatóság rovására, az ember nem mutogatni vesz okostelefont, hanem használatra.

• asadasad22

őstag

jelenleg ezen az oprendszeren képzelem el a következő telómat.. várok még vele sztem pár évet, ha addig kellően sikeres lesz, és lesznek mégjobb modellek jó árakon, sztem nem is lesz kérdéses a dolog :)

Új hozzászólás Aktív témák