Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eXoGopher
csendes tag
válasz
üzenetére
akosf. Nem valószínű, hanem biztos, hogy mátrixba vannak rendezve, ezzel a módszerrel tudták csak megoldani, hogy ennyi magos legyen. Még régebben olvastam róla, talán ipon.hu-n, vagy itt.
Nem igazán értek még hozzá, de szerintem ez az a processzor, amit nem igazán játékra találtak ki. Viszont baromi jó lesz a filmvágásnál is, ahol 100 képkockát tud majd egyszerre feldolgozni. Egy képkocka feldolgozására bőven elég 1 Ghz, 100 mag viszont az én mostani kettőmhöz képest, 50 szer olyan gyorsan fogja feldolgozni a filmet.

-
i are robot
senior tag
Ennek a nagy része nekem már kínai, viszont felmerült bennem pár kérdés. Ez gyakorlati használatban hogy néz ki, mondjuk csak és kizárólag renderelésre tudnék ebből egy konfigot építeni, vagyis renderfarmot, ami célszámítógépként üzemelne? Meg egyáltalán alkalmas lenne erre a feladatra, vagy ez tök másra használható? És egyébként ez a rendszer úgymond átlagfelhasználók számára elérhető lesz egyáltalán?
-
menalcas
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Jah és majd később a letiltott magokat újra aktiválni lehet

( ez csak poén, egy kis amd-s átfedés a ti poénotokból)
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Igen tudom én is jól, hogy hálózati útirányításokhoz csomagok normális és rövid időn belüli feldolgozásához tökéletes a sokszálú rendszer.
Azért köszi a leírást, a mobilos rész amit leírtál az új volt nekem

-
jelszófeltörésre ideális

-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez
üzenetére
Talán azért mert az Altera nem 130-300 mm²-es chipeket gyártat...

-
moha21
veterán
inkább cray-t veszek.D
-
airwin
csendes tag
-
Ez most milyen 64 bit? Mert gondolom senem AMD64 (x86_64), senem IA-64 (Intanium)...
-
Devid_81
félisten
Ehh aranyos cucc!

-
DemonDani
addikt
Azért sok mindentől függ a kihozatal, látszik ez ott is. nem csak a TSMC hibája azért a dolog hanem a a gyártató cégen is rengeteg múlik.
De amugy ezek is épp azon a piacon részesednek ahol a GPUk szereznek egyre több érvényt maguknak... elég lassan azért de próbálkoznak legalábbis(cisco részéről is lehetett olvasni nvidiával való tárgyalásokról)[OFF]
a SuperPI 1magot használ...Vicces olvasni ezt a sok ökörséget de azért kicsit sok egy idő után (kivéve persze az érdembeli hozzászólások)
Szal lassan már nem olyan vicces a legújabb energiatakarékos monitor alatt is azt olvasni hogy ezen már biztos nagyon szép a krájzisz, gta, stb meg jobban megy rajta a superpi stb... szal lassan lehetne hanyagolni
[/OFF] -
Black-core
aktív tag
Kíváncsi lennék,hogy nézhet ki ez a 100 mag a feladat kezelőben!

-
kariad
senior tag
Ez elég komoly!!
Akkor magozzunk tovább... 
-
shabbarulez
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Hálózati eszközöknél real time csomagfeldolgozáshoz, pláne ha igen bonyolult műveletek sokaságából áll, jól jön a nagy cpu teljesítmény. Az adatcsomagok feldolgozása jól párhuzamosítható feladat, ezért sok maggal is hatékonyan végrehajtható.
Más gyártók hálózati processzorai is hasonlóan sok magból állnak. Pl. az Alcatel-Lucent FP2 hálózati processzora 112 magos, a Cisco QuantumFlow procija 40 magot és 160 szálat kezel.
A mai modern hálózati eszközöknél pl. routerek akár a 10/100 Gigabit ethernet csatolók vezérlésénél használják ezeket a procikat. De tipikus felhasználási területe még a DPI(deep packet inspection), ahol az adatcsomagok mélyebb szintű feldolgozása és csoportosítása történik széles körű kritériumok szerint. A mai modern DPI eszközök 1/10 Gigabit ethernet csatolók sebességét real time ki kell tudni szolgálnia.
Wireless hálózati eszközöknél újabban a gyorsabb piacra kerülés érdekében egyre inkább általánosabb célú procikkal softwaresen megvalósítható megoldásokra térnek át, nem pedig alkalmazás specifikus hardwareket(ASIC) alkalmaznak. Egyre jobban terjed az eszközgyártók körében a software definied radio(SDR) megoldás, pl. mobil bázisállomások hálózati eszközeinél. Ezen a területen is a jelfeldolgozás igen jól párhuzamosítható művelet, így itt is igen régóta használnak sokmagok procikat. Pl. a PicoChip már anno 2000-2001 körül 250-400 magos DSP chipeket készített, ezek utódait ma is széleskörűen alkalmazzák a mobil hálózati eszközökben.
-
Maverick14
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Igazad van. Nem tudom miért emlékeztem úgy, hogy a Xilinx a TSMC-vel gyártat.

Lehet, hogy az Altera azért volt elégedett a TSMC-vel mert az FPGA-kat jobb haszonkulccsal lehet eladni mint a GPU-kat? Mondjuk GPU-t viszont nagyobb volumenben gyártanak.
-
Duree
veterán
Úristen százlábú azaz 100 magos processzor.
-
crisztof
csendes tag
Ez egy tömprocesszor? Mert ha igen, akkor valóban gyorsan képes tömbökkel műveleteket végezni, de általános számítási feladatok terén valószínűleg nem a legfürgébb, bár nem is arra szánták.
-
El tudom képzelni egy 100 magossal a jövő NBA döntőinek vagy a Super Bowl-nak a közvetítését HD-ben, választható kommentárral, kameraállásokkal, instant és testre szabható visszajátszással.

-
shabbarulez
őstag
válasz
Maverick14
üzenetére
A Xilinx UMC-vel és Samsungnál gyártat, ott pedig csak nemrég indult elt a 40nm-es gyártás. ezért tartanak még csak a sampleknál. TSMC-vel Altera gyártat FPGA-t, ők már tavaly ősszel tape-outoltak és év eleje felé már szétküldték a sampleikat. Az AMD-vel ellentétben ők pl. nem problémáztak a TSMC gyártásával, ők elégedettek voltak a kihozatallal már az év első felében is, azóta pedig már több FPGA modelljük is elstartolt.
-
8nemesis8
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
Sebaj, ha követik az AMD-t akkor majd fel lehet oldani a magokat
a maradék 28at. -
8nemesis8
veterán
Nem értem ezekhez a feladatokhoz szükséges ennyi szál futtatása?

Elképesztő hova fejlődünk

-
Raymond
titán
válasz
Maverick14
üzenetére
Ige, de ahogy elneztem futolag ebbe az ujba se sokat valtoztattak a regiekhez kepest. A celpiac is meg mindig ugyaz.
-
Maverick14
tag
Azok nem a TilePro36 és TilePro64 chipek?
Közben megtaláltam egy régi Tilera-s white paper-ben (amit úgy tűnik már levettek az oldalukról), hogy az L2-es cache-t lehet koherensen megosztani több mag között és ezt nevezik itt L3-nak.
Rudi #17:
Tudom. Pl. a Xilinx Virtex-6-os FPGA-ból is két fajtából vannak még csak minták. Pedig lassan már bevett gyakorlat, hogy FPGA gyártással járatják be a gyártósorokat. -
törölt tag
Erre vannak valami spéci programjaik, avagy mehet rája linux és onnantól öröm é bódottá?
-
rudi
nagyúr
válasz
Maverick14
üzenetére
Hát, a TSMC 40 nm-es gyártósorával kapcsolatban eddig mindenki megszívta az időzítés. A Tilerások meg óvatosak voltak

-
Raymond
titán
válasz
Maverick14
üzenetére
A 36 es a 64 magosok tavaly vagy tavaly elott voltak bejelentve, az iden tavasztol mar szallitjak oket.
-
rudi
nagyúr
A krájzisz három-négy környékén környékén akár ez a cucc is képbe kerülhet. Amikor a számítógéped egy terminál lesz jó vastag optikai kábellel, és egy AMD felhőből fogod bérelni a tényleges hardvert. A játék majd a két-három szekrénnyi (vagy emeletni, vagy háztömbnyi) szerveren fog futni. A megfelelő felbontás beméretezéséért, a hálózatban hozzád vezetéséért, esetleg a VOIP szolgáltatásért, amin közben a haverokkal húb@mmegelsz a grafikán meg ilyen Tilera procis cuccok felelnek majd. Az lesz a jó ebben a konstrukcióban, hogy nem kell majd neked szívnod a hardver fejlesztésével, megcsinálja majd a szolgáltató.
-
Maverick14
tag
36 magos minták 2010 végén, a nagyobbak pedig 2011 eleje-közepe? Paper launch?
Érdekes hogy az eredeti press release-ben még szó van max. 26MB L3 cache-ről. A két oldalas product brief-ből pedig már kimaradt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
hát lehet... de a 10 meg a 100 nem olyan szép kerek, mint a 128
én úgy tippeltem elsőre, hogy a tsmc 40nm-en való szenvedése miatt jött ki így a 100...jah, az meg 36... sorry... valamiért 32-nek néztem és a 2 hatványai miatt tartottam logikátlannak a 100-at... ezt benéztem nagyon...
így már más... -
csdm
senior tag
Ezen a GTA 4 fog normálisan eldöcögni

-
KG.
tag
Végülis a mag\dollár arány itt a legjobb, ha ez az el lenne asztali prociknál is akkor vehetnénk i7-et 40 dollárért

-
mephi666
nagyúr
hogy jött ki az a száz mag? 128magosnak indult és a selejtes magok egy részét letiltották, majd leredukálták 100-ra, hogy ne randomra kapjon az ember 101-110-125-128 magosat?
a fogyasztási értékek szépek, habár nem is hagyományos cpu-ról beszélünk... -
anaqer
veterán
Nincs FPU, ha jól sejtem még csak nem is x86 ISA, szóval Crysis élből bukó.
-
Móci
addikt
Ez már tényleg dinnye kategória... 100 mag. Durva, na.
-
Dr. Romano
veterán
Nem semmi az biztos.
Egyébként közös L3-at a méret miatt nem tettek?
-
luw2win
őstag
Ezek akkor szerverprocesszorok? vagy mire szeretnének 100magot használni?
SuperPI eredményre kíváncsi lennénk
-
systexas
csendes tag
hát nem futna jól rajta, mert csak 2 magot használ a krájzisz
-
pschio
őstag
ezen már biztosan jól fog menni a crájszisz

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

így már más...