Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dark Archon #43 üzenetére
De az igazán fasza programok, és programozók ebből születnek
-
válasz
Dark Archon #41 üzenetére
Mondjuk azok, akik durván akarnak optimailzálni
A HE-n is akdnak arcok, akik PIC assemblyben nyomják
-
KGellért
Műholdas
válasz
Dark Archon #19 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy milyen a technikusi szakvizsga, tehát arról nem nyilatkozhatom. Én "elméleti líceumba" járok, szörnyen hangzik, de nálunk így hívják azokat az iskolákat, amelyek nem szakiskolák. Lehet, hogy van erre valami normális magyar kifejezés, csak nem ismerem. A tananyagunk teljesen elméletből áll, van mindenféle tantárgy: magyar, intenzív matek (algebra és analízis), román, angol, német, fizika, és még pár heti egyórás tantárgy: biológia, földrajz, filozófia, kémia. A szakvizsgát informatikából rakom le, igazából csak a programozás részét fogják értékelni, mert a hardverhez a tanárok sem értenek túlságosan... Erre a vizsgára senki sem készül ennyire komoly dologgal, mint én, legtöbben elintézik az egészet, egy "Kedvenc filmeim listája" vagy hasonló weboldal megírásával.
@ szab.tam: A vonalkövetős videóban a robot teljesen automata. Ha megfigyeled van az elején két kis csáp, azokon vannak a fényvisszaverődést érzékelő szenzorok, amik látják a vonalat. A számításokat is önmaga végzi, van saját mikrokontrollere (Arduino Leonardo, az első videóból).
Új hozzászólás Aktív témák
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest