Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Jhonny06 #150 üzenetére
ez nem bunkóság, hanem tévedés.
szerk: még mindig abból a téves feltételezésből indulsz ki, hogy azért foglalok el több helyet, mert nem tudok tolatni, nem pedig azért, mert kicsi a parkoló.
a fő probléma az, hogy titeket hiába győzködlek számadatokkal, nektek a saját téveszméitek fontosabbak, mint az objektív tények.
-
Jhonny06
veterán
Tulajdonképpen azon, hogy ha bambano a batár Vectra-jával (lol) az üres parkolóban is több helyet elfoglal, akkor a kevésbé üresben is el fog, mert nem tanították meg normálisan parkolni. És hozzátéve, hogy ez még véletlenül se bunkóság.
-
danih
veterán
Sajna az a baj, hogy ismét a magadét hajtogatod, elbeszélve mindenki mellett, magas lóról, és nem érted az alapproblémát, amit kb már 10-en leírtak (vicces módon közben vitakultúrára hivatkoza, made my day). Elférsz, erről nem érdemes vitatkozni. Ha nincs meg a tapasztalatod hozzá, és ismered a helyet - ok, állj két helyre - de négybe, mint a képen? (Ugye emlékszünk, EZ az alapfelvetés). Egy dolog ha nem fér mondjuk el az ember, de a törekvés teljes hiánya a gépjármű megfelelő pozicionálásához azért meglátszik, és jó eséllyel sugallja a sofőr nemtörődömségét.
Lehet, kultúra kérdése, de én még üres parkolóban sem teszek így, pedig ugye megtehetném. -
bambano
titán
válasz
Vakegérke #142 üzenetére
megint lehagytad a lényeget.
az alapok: a póluscenter parkolójában ekkora autóval nem lehet normálisan parkolni. fizikailag nem lehet. ezért a sok lehetséges rossz megoldás közül olyat választok, ami mások számára a legkevésbé rossz.ez volt végig az álláspontom. fentiek miatt pedig megértem azokat az indokokat, ami miatt a posztban szereplő autó sofőrje úgy parkolt, ahogy és nem ítélem el érte.
igen, neked kellene szégyellni magad, mert betarthatatlan szabályokról beszélsz, és nem vagy hajlandó elfogadni, hogy lehet olyan helyzet, amikor a szabályt nem lehet betartani. ha konokul ragaszkodsz ahhoz, hogy márpedig a fizikailag is betarthatatlan szabályokat is tartsam be, akkor igen, szégyelld magad.
másrészt meg: attól, hogy a felfestett vonalak szabályát nem tartom be, mert nem lehet, miért nem vagyok szabálytisztelő (másik hsz szerint: együttélésre alkalmas) ember, ha 30-40 méterrel odébb parkolok le, ahol már biztosan nem okozok problémát másnak?
harmadrészt meg van az ultimate ostoba érvetek, hogy hirtelen megtelik a parkoló, és akkor útban vagyok. Az eddig elmondottak mellé mondanék még egy érvez ez ellen: ha hirtelen megtelt volna a parkoló (mivel múltbéli esetekről beszélünk), akkor azt észrevettem volna, szégyelltem is volna magam, ráadásul következő alkalmakkor nem parkolok úgy. De mivel sokszor parkoltam így, és minden esetben láttam, hogy több focipálya méretű üres parkoló maradt még szabadon, ezért parkoltam következő alkalommal is úgy és soha nem lett belőle semmi. Mégis, mi a franc bajotok van ezzel???
-
bambano
titán
válasz
Vakegérke #140 üzenetére
semmi tiszteletet nem érzek abban, amikor tudatosan akkorát linkelsz, hogy már-már hazugság színben tüntetsz fel. ilyen esetben ezt mondani "én továbbra is tisztellek," üres fecsegés.
"Az meg a másik, hogy egész életemben tiszteltem a szabályokat.": már csak a fizikát meg a geometriát kellene tisztelned minimális szinten.
Érdekelne még, ha a főnököd azt mondja, hogy állj be az áruház parkolójában egy személykocsinak fenntartott helyre a pótos ifával, akkor mit csinálsz? Beállsz? csinálsz a szerelvényen egy olyan veszteséges tömörítést, mint a tőlem idézett mondaton?
-
Vakegérke
félisten
Tényleg nincs autóm. De volt. Mi több, évtizedekig hivatásos sofőr voltam. Ennek értelmében van némi rálátásom a témára.
Kasserolhatnám magam, hogy Csepel, Zil, Zisz, Robur, Ifa, és még valahány név a naptárba' fülkéjében ülve, pusztán tükörből tájékozódva úgy tolattam be bárhova, hogy a rakodók megtapsoltak.
Nem teszem. Egyrészt önfényezés lenne, másrészt bizonyára nem mondana számodra semmit. Meghagylak abban a hitedben, hogy a te autód aaakkora naaagy, hogy szakmai kihívás vele két parkolóhelyre beférni.Nézd, az egy dolog, hogy vitaképtelen vagyok. Az meg a másik, hogy egész életemben tiszteltem a szabályokat. Hogy ez számodra smafu, hiszen a szabályokat azért találták ki, hogy meg lehessen szegni őket, nem engem minősít.
Nézd, akár hiszed, akár nem, nincs bennem indulat, én továbbra is tisztellek, mint ahogy mindenki mást, aki ellenem megszólalt.
Remélem, ezt elfogadható álláspontként fogadod. -
Vakegérke
félisten
-
bambano
titán
válasz
Vakegérke #135 üzenetére
De, elolvastam, meg is értettem, és levontam a következtetést, hogy az ott leírt lehetőség fikció. Soha nem fog megtörténni. Ugyanúgy fikció, ahogy az összes többi ötlet, ami a ti oldalatokon itt elhangzott.
Azzal akarsz vitatkozni a 20x12 centi ellen, hogy majd hirtelen beesik annyi vásárló, hogy teleszalad a parkoló? Hirtelen? ott állnak az utakon, rendőri irányítást vezényelnek ki, mert özönlenek a népek, hogy na végre, akadályoztatva érezhessék magukat Bambanő és vectrája által? Ennek kb. akkora a valószínűsége, mint annak, hogy Bruce Willis elkésik, emiatt mégis becsapódik az aszteroida és az pont ebbe a parkolóba csapódik, értékes helyeket téve tönkre.
"Aki pedig nem, az hiába magyarázza.": ahhoz, hogy nekem bizonyítványt kelljen magyaráznom, bizonyítanod kellene, hogy az eredeti problémában nincs igazam. De ez nem történt meg, sem általad, sem más által. Tehát az én bizonyítványom eddig nem tartalmaz olyat, hogy nekem magyarázkodnom kelljen. Amikor elnéztem két számot, azt én be is vallottam, nem sunnyogtam el.
"A bizonyítványt nem annak kell magyarázni, aki tiszteli a szabályokat.": ezzel két baj van:
- egyrészt a parkolásos szabályokat is csak mérsékelten ismered, miközben alapvető geometriai problémákkal nem vagy hajlandó foglalkozni, mivel nem a te állításaidat támasztja alá
- másrészt az a bizonyítvány, amit én kiállítottam rólad, az nem a parkolásról szólt, hanem a vitatkozás szabályainak megtartásáról. Tehát neked ezt a bizonyítványt kellene magyarázni, annak az ordas nagy csúsztatásnak a fényében, amit velem szemben engedtél meg magadnak.
"Bár (nem tőled) enyhe felszólítást kaptam, hogy menjek a fenébe, és ne fórumozzak, nem érzem úgy, hogy el kéne innen takarodnom.": viszont érezhetnéd úgy, hogy több hsz-ed is volt, amit nem engedhetsz meg magadnak."a szabályok tiszteletére igyekszem felhívni a figyelmet.": téves, te a szabályok EGY RÉSZÉNEK tiszteletére akartad felhívni a figyelmet, ennek megfelelően "Nem hiszem, hogy ez égbekiáltó hiba részemről" de, az.
"Nem hasonlítható ez ahhoz, hogy aki hangosabban ordít, annak van igaza": én sem hiszem, hogy annak van igaza, aki nagyobbat linkel.
"Nos, érvelünk, vitatkozunk": ideje lenne hozzákezdeni. Mondjuk érvelj a 20x12 centi vs. 214 centi témában.
"Ennyi, és nem több. Csak beszélgetünk, vitatkozunk.": lehet, hogy a szándékod ez volt, az eredmény mégis az lett, hogy ordas nagy csúsztatással borzolod a kedélyeket.
-
Vakegérke
félisten
Úgy tűnik, ez hidegen hagy, vagy csak nem olvastad el.
A bizonyítványt nem annak kell magyarázni, aki tiszteli a szabályokat.
Aki pedig nem, az hiába magyarázza.Bár (nem tőled) enyhe felszólítást kaptam, hogy menjek a fenébe, és ne fórumozzak, nem érzem úgy, hogy el kéne innen takarodnom. Lehet, hogy erősen fogalmazok, de mint kiolvasható megnyilvánulásaimból, a szabályok tiszteletére igyekszem felhívni a figyelmet. Nem hiszem, hogy ez égbekiáltó hiba részemről.
Ha majd többségben lesznek azok, akik magasról tesznek ez etikára, írott és íratlan szabályokra, akkor kénytelen leszek rájönni, hogy a becsület már fikarcnyit sem ér, én önként elhallgatok. Nem szükséges, hogy más fogja be a szám.Nos, érvelünk, vitatkozunk. Nem hasonlítható ez ahhoz, hogy aki hangosabban ordít, annak van igaza. Elmondom a véleményem, és természetesen elfogadom a velem egyet nem értőkét is.
Ennyi, és nem több. Csak beszélgetünk, vitatkozunk. -
válasz
Vakegérke #131 üzenetére
"A kölcsönös együttélés szabályai arról is szólnak, hogy nekem mindent szabad, amivel semmi kellemetlenséget sem okozok másoknak és vica versa."
"Bárhogy is ágálsz, bárhogy is magyarázod a bizonyítványt, nem mentség a trehányul, nem tudom módon, másokat semmibe vevő módon parkoló autósoknak."
Keresd meg az 1 különbséget az eredeti és az általad értelmezett között!
-
bambano
titán
-
Vakegérke
félisten
Szerinted nem volt provokatív a kiragadott három szó?
Hidd el, értek én sok mindent, de az már kevésbé érthető számomra, hogy foggal körömmel ragaszkodtok a szabálytalanul parkoló vélt igazságához.
Vagyis egyetlen módon érthető. Ti is csak így, slendrián módon lecsapjátok az autót, és hát ugye akkor ez természetes számotokra. -
válasz
Speeedfire #125 üzenetére
Azért már nem egy kifejezetten nagyobb autóval példálózol javarészt üres parkolóban.
Ugye már érzékeled a különbséget? -
Jhonny06
veterán
Naponta látok Vectrával normálisan parkoló embereket, úgyhogy továbbra is: lásd: #108-as hsz. Akinek hasonló autója van, azoknak mind kilóg valamennyire, jobban, mint pl. egy kisebb VW vagy bármi. Mégse foglalnak el több helyet, mert a parkolóban nem úgy megy az ember, hogy rátapad az út bal szélére, hanem kb. középen, amíg meg jönnek szembe, aztán max lehúzódsz. De ettől még nem fogják meghúzni, mert biztos meglepő, de ilyenkor az ő autójuk is sérül, így senkinek nem érdeke (tadaaa.wav). Bírom ezt a "meghúzzák az ótóm" mániát. A bevásárlókocsi meg ki fog lógni az útra, mindenki megoldja valahogy, ettől még nem foglalnak el hosszanti irányba 2 helyet, mert parasztság.
Most komolyan azt hittem, hogy valami batár nagy autót fogsz írni, de egy Vectra lófasz.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #122 üzenetére
hasogasd a szőrszálat. én pólust írtam, mert a győri vagy veszprémi teszkó parkolójában még nem jártam.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #120 üzenetére
megírtam az egészet, beküldtem. közben rájöttem, hogy az egyik adatlap bámulása közben felcseréltem két számjegyet, vagyis rosszul olvastam. ezek után utólag beleírtam a szerk: kezdetű két sort. tehát az utolsó sor hamarabb született, mint a közepén az a kettő.
lehet, hogy jobb lett volna egy másik hsz-be beleírni, hogy elnéztem a számot, fene tudja.
az x5-ösnél még mindig nagyobb. arról pedig fotót kérek, hogy egy transit elfér a pólus parkolóban
-
bambano
titán
mert pl. gyakran járok arra és még soha nem volt tele?
másrészt meg: becentizem az autót a helyére, akkor honnan tudod, hogy nem fog valaki úgy beállni mellé, hogy nem tudok majd beszállni az autómba?
(#117) Syl: valóban, hogy nem akarod belátni, hogy nem fér el másképp az autó.
de nagyon szívesen meghallgatom, hogy te mit tennél, ha akkora autód lenne, ami csak úgy vagy úgy sem fér be a felfestett helyre, hogy nem tudsz kiszállni belőle. -
bambano
titán
válasz
Speeedfire #115 üzenetére
korrektebb volt beleírni, hogy elnéztem a számokat, mint kitörölni az egészet és újraírni.
így ha valaki közben válaszolt volna rá, megmarad az előzmény és nem őt nézik hülyének, hogy miről beszél.vitakultúra.
-
danih
veterán
A kölcsönös együttélés szabályai arról is szólnak, hogy nekem mindent szabad, amivel semmi kellemetlenséget sem okozok másoknak és vica versa.
Remélem kigyulladt a képzeletbeli pilács a fejed felett, ugyanis pontosan erről szól a dolog. Honnan a lófütykösből tudnád, hogy tíz percre rá, miután ilyen "zseniálisan" leparkoltál, nem lesz tele a parkoló, nem jön még egy csomó ember - aki pont miattad fog szitkozódni? Sehonnan. A kölcsönös együttélés szabályai azt kívánják meg, hogy normálisan letedd valahol a szekeret, ezért is találták ki a felfestett parkolót, mint olyat: tudod, optimális helykihasználás, ilyesmik... -
bambano
titán
válasz
Speeedfire #113 üzenetére
igen. szélesebb.
ford vs. vectra
play TADAAAAA.wav.szerk: javítom: a transitnál nem szélesebb. elnéztem a számokat. a vectra tükrökkel szélesebb, mint a transit kasztni, tükrök nélkül. kb. pont félúton.
szélesebb, mint az x5-ös bmw, mert itt csak a teljes szélesség van megadva, 1940 mm, ami a vectránál tükrök nélkül 1798, teljes szélesség (tükrökkel) 2140 mm.
szóval hagyjátok az egérkamionokat, a vectra az egy nagy autó.
-
bambano
titán
válasz
Jhonny06 #108 üzenetére
Még azt tegyük hozzá, hogy nekem a parkolás az, ha az autó nem lóg rá a közlekedő utakra és az ajtót is ki lehet annyira nyitni, hogy kígyómozdulatok nélkül ki tudok szállni, a csomagtartóhoz hozzáférek, egy bevásárló kocsival is, meg nem nyitja rám az ajtaját a mellettem parkoló bizsumobil tulajdonosa, meg ilyenek. 60-80 rugó egy elem fényezése, nekem ennyiért megéri +30-40 métert gyalogolni.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #86 üzenetére
mi a probléma azzal, hogy tudom egy kockakő szélességét, tudok számolni darabszámot meg szorozni?
Jónéhány családi kisbuszt tudnék mondani, ami elfér ott, ahol a vectra nem. pl. meriva. zafira. hogy a másik hsz-ben emlegetett kombi astrát ne is mondjam (nem írta, melyik, mert csak a H astra kombi számít egy méretnek a vectrával), meg fabia rotfl. fabiát felhozni méretbeli kérdésekben a vectrához, ez tényleg könnyesre röhögős. a fabia egy egérkamion. Még az octavia is kisebb egy számmal.
és akkor még nem beszéltünk olyanokról, mint insignia meg insignia kombi... ezek nem extra autók, ezek csak családi méretű 5ajtósok, a maguk 5 méter körüli hosszával.
-
bambano
titán
A kölcsönös együttélés szabályai arról is szólnak, hogy nekem mindent szabad, amivel semmi kellemetlenséget sem okozok másoknak és vica versa.
Miután semmilyen értelmes indokot nem hoztatok fel arra nézve, hogy miért ne parkolhatna valaki úgy (azért nem hoztatok fel, mert nincs ilyen indok), így nem lehet elvitatni senkinek a jogát, hogy adott helyzetben így parkoljon.
-
bambano
titán
válasz
Jhonny06 #104 üzenetére
Hiába magyarázom neked, hogy az én autóm nem fér be?
Hiába mérjük meg pontosan például az ezen a képen szereplő parkoló szélességét és hiába derül ki, hogy 26 centin kellene kipréselnem a 124 kilómat, akkor is hajtjátok ezt az ökörséget, mint az imamalmot?Ne trollkodjatok, az az én reszortom.
A kilóg a faráról meg annyit, hogyha választanom kell, hogy 20 méterrel többet gyaloglok, hogy ne érje szó a ház elejét a parkolás miatt, vagy beállok a legközelebbi szűk helyre kockáztatva, hogy plázacicák lezúzzák az autó fenekét, akkor tudok választani, hogy gyaloglok.
-
bambano
titán
Maradjunk annyiban, nemrég láttam, hogy frekventált helyen az angol wc elé szart valaki.
szóval a szabályaid idejétmúltak.és még mindig adósok maradtatok egy ésszerű indokkal, hogy miért ne álljon meg az ember így, ha van elég hely. például a póluscenter parkolója még soha nem volt tele. ha megállok 2-4 parkolót elfoglalva, akkor nem 300, hanem csak 296 parkoló marad üresen. ezzel valóban égszakadás jellegű problémát okoztam, ki kell írni az új választásokat, meg összeomlik miatta a valuta unió és obamának is elcrashel a blackberryje.
-
bambano
titán
válasz
Vakegérke #95 üzenetére
gyengébbek kedvéért arra is van szabály, hogy mekkora legyen a parkoló. ha azokra nem vonatkozott a szabály, akik méretezték a parkolókat, azokra miért vonatkozik szigorúan, akiknek bele kellene állni?
én milyen szabályt szegek meg a 2.14x4.77 méteres autómmal?
több, mint hét éve megvan. egyetlen egyszer sem álltam meg vele a parkolásra felfestett vonalak szerint a póluscenter parkolójában, mert NEM FÉR EL BENNE AZ AUTÓ.
Lekottázzam újra? nem neked vagy nem csak neked szól.
NEM FÉR EL BENNE AZ AUTÓ.
hol álljak meg?teljesen normális, hogy a szabálytalan parkoló által okozott problémát úgy oldotta meg, én is úgy szoktam, hogy olyan helyre parkol szabálytalanul, ahol ez nem okoz gondot.
ebben az esetben "Tartok tőle, hogy a hozzáállásod azokat csapja arcon, akik tisztességesen betartják a szabályokat.": ez csak süket trollkodás.
-
-
Speeedfire
félisten
Egy gyereket ne hasonlíts már össze egy felnőttel...ha az én gyerekem sz*rna a járdára, mert rájött neki és nem tudom máshova vinni és ezért megbüntetnek még röhögök is rajta a haverokkal.
Csak, azért mert valamit meglehet tenni, azért nem fogom megtenni.
Nem azért tanítják a párhuzamos parkolást. -
Csak arra akartam rávilágítani ezzel a hülyeséggel, hogy az "ez a szabály" érv nem tromfol mindig mindent.
Az utcára szarásról meg az jut eszembe, hogy pár hete volt amikor egy néhány éves kissrácot(3-4 talán) 50 vagy 60$-ra büntetett meg a rendőr mert "közterületen vizelt".
Nem tudta visszatartani és egy boltban sem engedték meg neki, hogy elvégezze a dolgát. -
danih
veterán
Ha törvény van a zsidók gettóba gyűjtésére segédkezel ebben?
Ne akard felelslegesen csűrni-csavarni, szerintem magad is belátod hogy ez egy teljesen más téma, mi a kölcsönös együttélés szabályairól beszélünk egy olyan keretrendszerben, ahol az alapvető emberi jogok rögzítettek. Ebből kiindulva Syl odaszarós példája sokkal jobban passzol. A gettóba gyűjtés azért más dolog, jelenlegi alkotmányos rendszerünkbe ütközik.
(Másképp: Syl példája önnönmagunk restrikciója a társadalomi morális/jogi elvárásainak tiszteletben tartására, a tied pedig alapvető szabadságjogok megsértésére, mások restrikciójára irányul - ez nagy különbség.) -
Vakegérke
félisten
A szabályok adottak, akár írottak, akár íratlanok. Szerinted fölösleges baromságok?
Jött már velem szembe egyirányú utcában is egy autós, és még ő volt megsértődve, mert nem voltam hajlandó visszatolatni.
Tartok tőle, hogy a hozzáállásod azokat csapja arcon, akik tisztességesen betartják a szabályokat.
-
Szerinted az autópályán forgalommal szemben való haladásnak és a rossz parkolásnak azonos a veszélyessége a társadalomra?
(#92) Vakegérke: Neked miért fáj az, hogy így parkol?
Igen "bunkó" vagy "suta", de ha ezt úgy csinálja, hogy másokat nem zavar akkor minek pofázzak bele?(#93) Speeedfire: Semmilyen nagycsaládos vagy mozgássérült parkolóról nincs szó.
Azt tudtad, hogy vannak olyan bevásárlóközpontok aminek a parkolójában egész napokat buszok-kamionok állnak elfoglalva rengeteg helyet?
De a kutyát nem érdekli, mert senkinek nem okoznak vele semmi hátrányt. -
Vakegérke
félisten
Érdekes dolog ez. Adott egy bénán, másokat semmibe vevő módon parkoló valaki. Érdekes, hogy akadnak olyanok, akik védelmükbe veszik, mentségeket sorolnak fel a javára.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy elnézően mosolyognak, vagy szitkot morzsolnak el a fogaik közt, ha pont egy ilyen miatt nem tudnak leparkolni mondjuk egy kórház előtt, ahova járásképtelen családtagjukat viszik. -
danih
veterán
Na itt vagyok egy ugyanilyen 20x20-as parolinos parkolóban. Érdekes módon mindenki elfér, az x5-ös bmw, valami nagy nissan, egy peugeot 308sw, kombi astra, fabia, vonóhoroggal - mindenki, hosszában is. Kell kép, vagy így is hihető, hogy szegény vectra is simán elférne?
ps, atyaég jött egy nagy merci, szerintem vito, szintén elfért, jesszusom, görbül a tér? -
Speeedfire
félisten
-
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
lehet, pont azt akarta megelőzni
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Psychonaut #80 üzenetére
+1
-
Psychonaut
veterán
-
bambano
titán
Oké, tehát szerinted aki nem egérkamionnal jár, az ne menjen ebbe a boltba?
érdekes hozzáállás még akkor is, ha a személyeskedésedet nem veszem figyelembe."Feltehetőleg ott se parkol másképp, ahol kevés hely van": ezt nem hiszem. A legtöbb sofőrnek van annyi esze, hogy nem hajt be egy olyan parkolóba, ahol összetörné mások és a saját autóját is.
-
-
Jhonny06
veterán
Mondjuk az üres parkoló még nem jogosít fel arra, hogy ilyen paraszt módon parkolj. Főleg, hogy egy kormánymozdulatba kerül normálisan beállni. Feltehetőleg ott se parkol másképp, ahol kevés hely van. Ez szimplán parasztság, de nyugodtan belemagyarázhatsz még 1000 dolgot, ha ez megnyugtatja a kis lelkedet.
-
bambano
titán
miért is lenne két, egymás melletti parkolósor különböző méretű? hint: nem az, egyformák.
a képen az üres sorban meg lehet számolni vagy 8 parkolót, ez alapján a képen kb. 16 parkoló lehet, vagy több, összesen 4 autóval, amiből 3-nak gondot okozott a parkolás. 25%-os vagy alatta a kihasználtság. szerintem teljesen civilizált megoldás, hogy elment a parkoló olyan részére, ahol mást már nem akadályoz azzal, hogy több helyet foglal.
-
danih
veterán
Annak a sornak a hossza, melybe átlóg, megfelelő hosszúságúnak tűnik (nem tengelytávot kell nézni - ps mire beoötyögtem már javítottad). De az sem lenne gond, ha egyenesen beállva átlóg picit, mint a metálszürke autó a képen. Meg lehet oldani civilizált ember módjára, neki nem sikerült, ezek szerint rajtad is kifogott volna.
-
bambano
titán
Szerk: javítom magam: több az, mint másfél méter.
Ha a fickó úgy állt volna meg, hogy az autó eleje a két parkoló közötti vonal előtt maradjon, akkor az autó vége belelóg a közlekedő útba és figyelmetlen plázacicák elviszik, mint a huzat. Ha viszont úgy áll meg, hogy ne lógjon rá a kocsi vége az útra, akkor az eleje már átlóg a szembe-parkolóba. Ha meg úgyis átlóg, akkor nem teljesen mindegy, hogy mennyivel?
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #62 üzenetére
az, ha jól látom, Parolin térkő, ami 24x12 centi felületű. Minden 20. sorban van sötétebb, elválasztó sor, tehát 240 centi széles egy parkoló. A tükörtől tükörig 214 centis vectrám pl. ebben nem fér úgy el, hogy ki is tudjak szállni belőle.
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy egy rendes parkoló 275 centi széles. A vectrám 477 centi hosszú, tehát legalább 5.5 méter hossz kell egy rendes parkolónak.
Ezt a szűkösséget még tovább rontja az is, hogy minden három parkoló után van egy fa, amit körbebástyáztak kis beton vagy térkő szegéllyel. Tehát még ezt a 2.4 métert se tudod kihasználni, mert nem teheted rá a kereket a fa szigetére.
Tehát az történt, hogy jött a figura a kombival, látta, hogy a kép szélébe balról éppen csak belógó autó miatt a középső parkolóba nem tud szabályosan beállni, meg azt is látta, hogy az autója sokkal hosszabb, mint egy parkoló, tehát át kell lógjon a szemközti sorba, ezért úgy állt meg, hogy a bal első kerék a fa szigete mellett guruljon be és az autó feneke ne lógjon rá a közlekedő útra, hogy ne kaszabolja le egy béna sofőr se. Vagyis azért, hogy a fa szigeténél beljebb tudjon jönni az autó hosszirányát tekintve, beljebb kellett jönnie keresztirányt tekintve is.
teljesen jól csinálta, én is így csináltam volna.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #60 üzenetére
kicsik a helyek.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #58 üzenetére
mert a képen tényleg nincs semmi hiba az autósok részéről. a parkolót tervező tervező részéről van hiba, nagy.
nem szoktam iróniát keresni olyan mondatokban, aminek az egyenes értelme igaz.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire #56 üzenetére
ez egy érdekes mondat volt tőled, annak fényében, hogy te posztoltál és milyen címen
-
bambano
titán
alaposabban megnézve a képet, ez egy hibátlan, profi parkolás.
-
danih
veterán
válasz
Speeedfire #49 üzenetére
Ennél jobb csak akkor lenne, ha valahogyan sikerülne beleszőni egy biciklistát
-
Speeedfire
félisten
Látom egész jóra sikerült ez a bejegyzés.
-
bambano
titán
"nekem nem tűnik a hely annyira üresnek": szemészeten gyógyítják.
több pláza és más hely parkolója is olyan, hogy egy nagyobb autó már nem fér el egy parkolóhelyen úgy, hogy se a vége ne lógjon ki a közlekedő utcára, se az ajtót ne nyissa rá a mellette parkoló.
Ilyenkor igenis jó megoldás az, hogy az ember távolabb parkol és több helyre.
-
"nem értem kit és miről szeretnél meggyőzni."
kovy29-et arról, hogy ez nem jogosítja fel arra, hogy megrongálja az autót.
"gondolom ő akart lenni a leglázadóbb a lúzer csapatban."
Mi van, ha a nagypapi ment bevásárolni és már nem az igazi a térérzete azért állt így, hogy másban véletlenül se tegyen kárt elindulás-megállás közben?
Így tuti nem parkolnak hozzá közel."a normális embereket érő hátrány nyilvánvaló"
Nyihihilván. A képen ~30 hely van szabadon, a többit nem látjuk... -
lapa
veterán
nekem nem tűnik a hely annyira üresnek, de ja, biztos valami nagyot vesz azért csurgott be egy bő métert keresztben. nem értem kit és miről szeretnél meggyőzni. nyilván még kiskorában kellett volna megkulcsozni, mert pont ő lesz az első, aki megkulcsozza a te kocsidat mikor legközelebb "valami nagyot veszel".
amúgy meg az 5 kocsiból 4 ugyanez a színvonal, gondolom ő akart lenni a leglázadóbb a lúzer csapatban. a normális embereket érő hátrány nyilvánvaló, mert ezeket nagyon hirtelen eltanulják egymástól. a vége meg az, hogy fele kocsi fér el ugyanazon a helyen, meg hogy odagurulsz kamura, mert messziről még üres helynek látszik, közelről meg nem férsz be a tehenétől. ennyi erővel szarhatnánk az utcára is, ki lehet kerülni nemdebár. azt a rendszert rombolja, ami a te meg a családod nyuodt és civilizált életéhez kell.
-
válasz
Bjørgersson #39 üzenetére
Milyen hátrányt szenvedsz attól, hogy a szinte üres részen a lehet ő legrosszabb módon parkol?
-
válasz
Bjørgersson #37 üzenetére
Miért, ha szándékosan nemtörődöm módon állítja le az autóját az téged feljogosít, hogy megkulcsozd?
-
-
"Az empirikus tapasztalataim azt mondatják velem, hogy azért áll így, mert leszarja."
Vastagon benne van a pakliban, de igazából nem tudjuk.Lehet(most így hirtelen):
- egy pöcs
- tényleg csak nem tud parkolni
- valami nagy dolgot vesz
- mozgássérült van veleDe egyik sem jogosít fel arra, hogy megrongáld az autóját. Még akkor se, ha úgy állna, hogy zavarjon téged.
De jól láthatóan kb. az üres részen áll így. -
danih
veterán
Az empirikus tapasztalataim azt mondatják velem, hogy azért áll így, mert lerszarja. Ennek látom több esélyét, ha már feltételezeskkel élünk. Vannak sofőrök, akiknek szürke életében már az is örömet okoz, ha ilyen királyul beállnak. Mondjuk ez is feltételezés, csak máshova nem tudom rakni dolgot
(Ha szimplán nem tud parkolni, na bumm, lefoglal két helyet, de az, hogy az orrát is kidugta, számomra másról árulkodik. A rongálással viszont én sem értek egyet.)
-
Feltételezésed van.
Lehet azért állt így, mert valami nagy dolgot vesz és kell a hely a pakoláshoz.
(nem tudjuk miért áll így)Olyan helyre állt ahol úgy tűnik senkit nem zavar semmiben, de itt már arról volt szó, hogy meg kéne rongálni az autóját.
-
Jhonny06
veterán
Igaziból halovány lövésem azért van. Mint fentebb írtam, aki jó szándékú és be akar normálisan parkolni annak ellenére, hogy béna, az nem így áll egy helyre, max. átlóg egy kicsit (viszont hosszanti irányba azért többé kevésbé jól beáll, így csak 2 helyet foglal). Ezen viszont kapásból látszik, hogy csak otthagyta a kocsit a semmi közepén. Kicsit más a kettő.
-
Raucher
tag
Valószínűleg tud parkolni
Nem tud. De nem is lehet megtanulni abban a pár órában, ami a parkolásra jut a gyakorlati oktatáson.
A szomszédomnak legalább 40 éve van jogosítványa és kocsija. A parkolás rejtelmeit még most sem fedezte fel. (Már nem is fogja, a korára tekintettel.) -
válasz
Bjørgersson #23 üzenetére
Igaziból halovány lövésed sincs miért parkolt így, csak feltételezésed.
Annyi látszik a képen, hogy teljesen rosszul van letéve az autó egy nem túl sűrű parkolóban. -
Jhonny06
veterán
válasz
Bjørgersson #23 üzenetére
Hát igen.. a rosszul parkolás az, amikor átlógsz a vonalon, ez szimplán paraszt módon az út közepén megállás. Van különbség.
-
válasz
Bjørgersson #14 üzenetére
Végighúzni valakinek az autóját, mert bénán parkol kb. annyira jogos mint eltörni az orrát mert rálépett a lábadra.
-
lapa
veterán
válasz
Psychonaut #16 üzenetére
és ennek (a "rosszul gondolod"-nak) cáfolata mondjuk a nők 80+ százaléka. bocs, nem a nők izélése miatt, de nincsenek felkészülve a harcra, na.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Az az igazság, hogy szerintem vizsgán, aki nem túl balf*sz szerintem egyből átengedik.
Hát ezt baromi rosszul gondolod. -
Jhonny06
veterán
Valószínűleg tud parkolni, mert a forgalmi vizsgán minden kis hibáért megbasznak, első kézből tudom. Az már más kérdés, hogy nem érdekli, hogy szabályos-e vagy sem. Mondjuk ilyen üres parkolóban megbocsájtható, legalábbis engem nem zavar, max. elmorzsolok a bajszom alatt egy "paraszt"-ot.
-
lapa
veterán
mondjuk ahogy nézem helyi szokás.
nem arról van szó, hogy gyújtsuk fel, csak elég szánalmas, mikor valaki azzal harcol a rendszer ellen, hogy rábüntet a teszkó parkolóra. mert nyilván odáig eljut, hogy mi lenne az elvárás. bár mittomén.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Speeedfire #10 üzenetére
Az a helyzet, hogy én véresen komolyan veszem a dolgot. Aki nem tud bánni az autóval, annak módja se legyen rá.
Aki a környezetemben van, volt, és jogsira ácsingózott, azoknak mondtam valamit.
Figyelj, tonnányi vassal mész gyilkolni. Ennek megfelelően gondolkodj.Mikor a lányomat okítgattam, egy elhagyatott területen gyakoroltattam vele a szlalomozást, egyenes, ferde, parallel tolatást. Pár karó volt a segédeszköz.
Jogsija még nem volt, de kézifék nélkül úgy indult emelkedőn, hogy még én is elismerően csettintettem.Elsőre átment a vizsgákon, még koccanásos balesete sincs.
-
Speeedfire
félisten
én a vizsgabiztos helyében megbuktatnám.
Az az igazság, hogy szerintem vizsgán, aki nem túl balf*sz szerintem egyből átengedik. Vagy max elmegy még 2x vezetni és mákja van. Van olyan ismerős csaj, akinek 5. alkalomra lett meg a városi, 1x akart hazavinni kocsival. Mondtam, hogy én szeretek sétálni. -
válasz
Bjørgersson #7 üzenetére
Szerintem ültessük be az autójába és gyújtsuk rá, mert nem tud parkolni.
-
Vakegérke
félisten
Az ilyenek hogy mennek át a vizsgán? Vagy már az is lezüllött annyira, hogy követelmény nuku?
Egyszer egy "valaki" csaj, valami celebecske vigyorogva mondta, hogy előre még rendben, de ha tolatni kell, megkér valakit.
Már bocsásson meg a világ, és az érintettek, de ha valaki képtelen normálisan beállni egy parkolóhelyre, én a vizsgabiztos helyében megbuktatnám.
-
Bjørgersson
félisten
Az ilyen megérdemli, hogy végigkarcolják a kocsiját.
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Speeedfire #4 üzenetére
Az elejét nem, az üres parkoló legvégében szoktam így parkolni, nagy ritkán. A végét tényleg viccből, de ismerek ilyen embert, aki nem tud parkolni egy kombi omegával, "mert az akkora nagy hogy nem fér el"
-
Szplöttyy
senior tag
Én is szoktam így parkolni, csak a parkoló legvégén
De amúgy is ez egy nagy kombi, nem fér eeeel
-
kmisi99
addikt
Ez gyakorlatilag 4 helyet tett használhatatlanná.
Bár az egyik helyre még úgy ahogy parkolhatnak. -
Speeedfire
félisten
Enjoy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest