- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezen futnak az ARMv7-re írt programok?
-
madgie
titán
Bocs, de rendes asztali OS-ről volt szó, nem Win8-ról
Ez utóbbi még normális GUI skálázást sem tud tudtommal, mi lesz, ha tableten 4K kijelzőt kap? Vagy nézzük a pici karaktereket, vagy össze-vissza méretezi át a kezelőfelületet (ahogy eddig is tette)?szerk: ja nem, bocs. metro-ról beszélünk, ott valóban nincs sok GUI, meg eleve böszme a csempe.
-
azopi74
addikt
válasz
Butcher-HUN #24 üzenetére
Butcher-HUN:
"En arra leszek kivancsi mikor jelenik meg a holografikus vagy kinetikus technologia. Az lesz majd a next gen."
Kinetikus technológia alatt mi a lófüttyöt értesz? És holografikus technológia alatt?
Most komolyan kérdem, nem teljesen értelek, de lehet, h én vagyok a rövidlátóVagy csak olvastál valami érdekeset az IPM magazinban, ami megragadta a figyelmedet?
-
Butcher-HUN
senior tag
En arra leszek kivancsi mikor jelenik meg a holografikus vagy kinetikus technologia. Az lesz majd a next gen.
-
DemonDani
addikt
Szinte minden évben közel duplázás van mióta befutott az Android. Nincs itt semmi extra, kisebb nagyobb csúszások vannak ebben a duplázási ütemben és ennyi. ARMv8 hozza majd a 4 GB ramot, megint tobb erőt. Egyedül a felbontás a kérdéses nálam. 4K mobilon biztos nem lesz egy ideig (remlem sose
) de a 2560 x 1600-at lehet h bevállalja valaki jövőre (teljesen feleslegesen már)
(#18) Libidec
Biztos, hogy nem. -
Ed3r_X_
nagyúr
Hát ezek megérkezése se mostanra várható, de milyen bivaly lesz már. Fejlődünk, de hova?
-
azopi74
addikt
Ez szép is lenne, kár hogy a tsmc a 28 nano-s rendeléseket is alig győzi. Hol van még a 16 nano finfet?... Álmodj királylány...
-
Libidec
csendes tag
Ha így haladnak a fejlesztéssel, alig több, mint fél év múlva kezünkben lehet az ARMv8
-
HuMarc
veterán
válasz
dreamdancer #13 üzenetére
Pont azért szurkolok, hogy csak azért is belekerüljön!
-
oO7
őstag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
Windows 8 például? Az egy teljes értékű, PC-re szánt UI-val is rendelkező operációs rendszer és fut ARM-en is...
-
dreamdancer
őstag
Elég valószínűtlen, hogy ez a proci valaha is belekerüljön egy 3,7-4,3"-es kijelzővel szerelt telefonba, már a tavalyi négymagosak se voltak ilyen "kicsi" kijelzővel. Az alacsonyabb fogyasztást pedig felzabálja a növekvő felbontás és kijelzőméret miatti többlet teljesítményigény, ahogy ez már évek óta megy.
A gyártókat kielégíti az egy (max két) napos üzemidő, megjegyzem, a sok kritika ellenére a piac se nagyon igényli. Ott van pl. a Motorola RAZR MAXX a maga gigaakkujával, nem hallottam róla, hogy zajos sikert aratott és annyi fogyott belőle, mint az iPhone-ból vagy a SGS-ből...
-
tjb007
nagyúr
"egyelőre nem tudni pontosan, hogy ezek mikor kerülnek piacra"
1-1,5-2 évnél korábban biztosan nem, legalábbis ha a telefonokat és tableteket nézzük.
Csíkszélesség váltás gyakorlatilag mindenkinél kizárt, főleg annál aki indén váltott. Talán az Intel fog 32nm-ről 22-re váltani, bár ezt már idén is megtehették volna, na meg ők x86-tal nyomulnak, nem ARM-mel.(#3) prolad
"mit kell meghajtani"
Szervereket, legalábbis ez a terv.
A számozás meg az új, 64 bites, ARMv8-as magok megkülönböztetése miatt kellett. Hogy miért nem A20, vagy valami más lett azt már magától az ARM-től kell megkérdezni.(#5) Segal
A 4K-hoz már a mostani, vagyis idén érkező felsőkategóriás chipek is alkalmasak lesznek.
-
HuMarc
veterán
Tetszik ez az irány nekem is, látszik, hogy a Samsung trágyadombbal egyenértékű alsó kategóriásnak csúfolt, ám általam egyértelműen a vicc kategóriába sorolt telefonok (Galaxy Pocket Neo, Star) ellenére fejlődik az okostelefon ipar! Egy ilyen alacsony fogyasztású processzor/SoC és egy kisebb (3,7"-4,3") talán üzemidő növekedés elérhető vele.
Én reménykedem.
-
speedyx86
tag
"A 16 nanométeres FinFET eljárással készülő központi vezérlőegységben a tranzisztorok továbbra is 20 nanométeren kerülnek kialakításra..."
Ez akkor most pontosan mit jelent? Mi az, ami 16 nanométeren lesz gyártva? -
bagkri01
őstag
Ígérgetni szép dolog, de a nyakam rá merném tenni, hogy ilyen procival is csak egy napig fogja húzni egy okostelefon. Új prociknál az alacsonyabb fogyasztás (ami igaz is) mindig be van harangozva, de a legtöbbet úgy is a kijelző zabálja.
-
dreamdancer
őstag
Ez talán már tényleg elég jó lenne egy rendes asztali OS alá is egy laptopba, aktív hűtés nélkül, zéró hanggal - nyami. (Bár persze kérdéses, hogy melyik OS fut majd el az ARM architectúrán...)
-
Cathulhu
addikt
Eleg tulzonak (marketingesnek) hatnak ezek a szamok, ezt max ugy tudom elkepzelni, hogy tipikusan 64 bites muveleteknel jonnek ki ezek az ertekek, amivel ugye egy 32-es architektura sziv. Valosagban nem varok ilyen szignifikans novekedest, mint ahogy x86nal sem volt annyira eszreveheto.
-
Segal
veterán
Az egyik ami boritékolható az a 4K videórögzítés arra tutira be fogják fogni.
A kijelző pixelszámának emelését még nem tartom valószínűnek meg azzal gyakorlatilag veszne is az előnye a soc-nak. Max tableteknél mégjobban elterjed a 2560x1600.
Itt lehetne egy arany középutat választani a gyártóknak hogy gyorsabb is legyen mint az előd de 2 napot is kibírjon a telefon akár intenzívebb használat mellett is. -
Koczó93
őstag
Bitang lesz
-
prolad
addikt
A leírtak alapján nagyon komolynak tűnik,kérdés mit kell meghajtani (növelik a felbontást vagy pc minőség játékok pl.).A számozást meg nem értem hogyan lett 15 után 57.
-
B1T3
addikt
Pár éve még nem sokan gondoltuk volna, hogy 2013-ra itt fognak tartani a telefonok: 1080p kijelző, 2 GB RAM, bivaly SoC. És még mindig van hová fejlődni.
-
Peterson_
addikt
Tetszik ez az irány, főleg a rohamosan csökkenő csíkszélesség
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Cortex-A15 magoknál háromszor fürgébb az ARM 16 nanométeres gyártástechnológiával készülő új megoldása.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest