Sorozatgyártásra kész a Cortex-A57

Az ARM és a TSMC közleménye szerint elkészült a világ első Cortex-A57 magokból építkező lapkája, mely így sorozatgyártásra kész megoldásként licencelhető lesz a partnerek számára is. A 16 nanométeres FinFET eljárással készülő központi vezérlőegységben a tranzisztorok továbbra is 20 nanométeren kerülnek kialakításra, de a gyártástechnológia előnyei így is érezhetőek. Az ARM állítása szerint az új megoldás a Cortex-A15 magok számítási teljesítményének háromszorosával bír azonos fogyasztás mellett, illetve az azonos számítási sebesség elérése ötödannyi energiával is lehetséges. Az új megoldás várhatóan táblagépekben, számítógépekben és szerverekben is elérhető lesz, bár azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy ezek mikor kerülnek piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Cortex-A12

    A Cortex-A9 sorozatnál 40 százalékkal fürgébb középkategóriás architektúrát és egy új grafikus magot mutatott be az ARM.

  • ARM processzorok 3 GHz-en

    A húsz nanométeres gyártástechnológiának köszönhetően minden korábbinál alacsonyabb fogyásútásúak lehetnek a jövőre érkező szélsebes processzorok.

Előzmények

Hirdetés