- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
kaptam tesztelésre egy tiszta gyártói *.253 eu firmware verziót, hogy próbáljam már ki, most megy fel, kíváncsi leszek rá. alig tér el a hivatalostól, illetve ez is hivatalos, csak így flashtool által mehet fel, és nincs/nem kell ta, mivel nem idegenből van.
darvinya; nekem nem teker a chrome, sosem okozott még problémát, pedig csak azt használom, és bizony sokat netezek a telefonon.
a médiás lesz nála a hunyó, én arra tippelek, hogy azt nyomta meg valami. -
válasz
sanyigtasa #5098 üzenetére
lakásban is foghat, de az több tényező függvénye.
nekem panelban is pozicionál.Cris99; nahhh!
-
válasz
sanyigtasa #5092 üzenetére
olyan helyen vagy, ahol amúgy fogna - vagy fogott már korábban - pozíciót?
mit mutat a szervizes menü? bekapcsolt gps mellett; *#*#7378423#*#* -> service tests -> gps -> gps location test
itt sem működik, itt is csak keres?
mennyi időt vártál a pozícionálásra? mobilinternet alapú a-gps adott?Cris99; mit töröltél le?
-
válasz
sanyigtasa #5090 üzenetére
szia,
részleteznéd?
nem csak beállítási hiba, mint a korábbi ilyen problémát felvető hozzászólásnál? -
tűvel inkább ne, akkor inkább már valami fából készült fogpiszáló darabjával.
nem csak ennél a telefonnál/rendszernél van így, hogy ajánlottabb a teljes újrahúzás, nem pedig a ráfrissítés, pláne ha sok alkalmazás van telepítve, arról nem is beszélve, ha valamilyen módon gányolva van a rendszer, bár tudom, hogy sokkal egyszerűbb csak ráfrissíteni, de úgy jelentősen több a hibalehetőségek száma a frissített rendszerben, és sajnos a nagy számok törvénye alapján, általában elő is jön valami...
sus -> második verzió (nem frissítés, hanem gyárilag tiszta rendszer), és nem lesz gond! -
válasz
la5z10th #5001 üzenetére
központi szerviz, garis intervallumban, a gyakoriság passz, gondolom nincs korlátozva.
a szolgáltató lepasszol, nem is nagyon kapnak ilyen fóliát, hiszen minden javításra a központi szervizbe küldik a készülékeket, a sony boltok szintén.compi.hu; csak nem root szagot érzett a telefon; link
-
válasz
DrTechnoid #4997 üzenetére
nagyon minőségi anyagú és felhelyezésű keményfólia, csak úgy venni észre, ha a szélét nézed körben, de akkor is figyelni kell rendesen!
-
válasz
DrTechnoid #4994 üzenetére
gyárilag van rajta keményfólia elől és hátul is, csak azt karcolásztad össze, szóval nyugi!
nem, nem azt szedted le, két fólia volt rajta, abból az egyik még a telefonon figyel! -
a pcc amolyan mindenes alkalmazás, kapcsolatok, naptár médiák szinkronizálása és kezelése, illetve frissítésre is jó, de csak ráfrissítésre, teljesen alapról nem tud felhúzni firmware állományt.
a sus csak frissítésre alkalmas, de ráfrissítésre és alapról újrahúzásra is képes. -
válasz
pepe091 #4904 üzenetére
ááá, azért ne én legyek már a hibás!
én itthon szoktam ilyesmit csinálni, bár máshol sem lenne gond, van mobilinternet, akár még edge is elég, csak legyen térerő.Cris99, nem lekorlátozott 32/32 kilobit/sec sebességen kell csinálni, azon valóban nem okés, de gondolom azon netezni sem kellemes...
maga az edge nem vészes, azon már mobilinternetezni is lehet, meg alkalmazásokat frissíteni is. -
válasz
darvinya #4893 üzenetére
flashtool alatt van lehetőség bootloader...stb buherálásra, de annyira nem akarok belemenni, én csak azt mondtam, hogy van különbség a ráfrissítés és az újrahúzás között, és a sus második funkciója - tehát nem ráfrissítés, hanem a teljes újrahúzás - egyenlő a flashtool alap újrahúzással.
a flashtool két módozatban is indítható, te tudod, hogy milyen lehetőségeket kínál még ez, de ez már nem a sima ráfrissítek, vagy teljesen újrahúzom kategória.Sup; nem muszáj teljesen újrahúznod, rá is frissíthetsz.
pepe091; a sus mind a két módozatot felkínálja, illetve alapban a ráfrissítésen áll, külön módosítani kell, ha teljes újrahúzást akarunk - duplán rá is kérdez, illetve figyelmeztet.
-
hiába a gyári visszaállítás a ráfrissítés után, akkor sem lesz olyan a rendszert, amint amikor szervizes alkalmazással a nulláról újrahúzod.
a legjobb (f)ota módszer is csak a pcc szintjét hozza, de az meg nem az alapoktól dolgozik, mint például a flashtool, illetvbe a sus esetén mind a két lehetőség adott, ráfrissítés és nulláról újrahúzás, és nem véletlen a két módozat.pepe091; nem csak azért mondom, inkább az a problémám, hogy kompromisszum nélkül semmilyen mentés visszaállítása sem létezik, már csak a használt technológia miatt sem.
léteznek jobb és problémásabb megoldások, de valamennyi szemetet és hibaforrást mindegyik hordoz magában, sajnos...
ios alatt is elég jól megoldották a dolgot, de az sem tökéletes.Cris99; igen, olvass bele a témájába, mennyi panasz van rá, nem akarom itt részletezni.
-
szia,
akkor kell/érdemes külön munkaállomásról, ha nem csak ráfrissítést szeretnél, hanem teljesen az alapoktól újrahúzni az új firmware verziót!
sima ráfrissítésnél adódhatnak hibák, lassulások, akadások...stb, ráadásul marad a rendszerben szemét bőven, és ez nem csak ezen telefonnál, hanem bármelyik másiknál, más oprendszernél is!
elhiszem, hogy sokaknak kényelmetlen újra belakni a rendszert, de akkor meg ne szidják az új firmware verziót, hogy hibák vannak vele, hanem vállalják az esetleges problémákat...Cris99; a one esetében sok küzd pixeles hibával, illetve illesztési hibák is bőven adódnak, arányában nagyon sok a problémás darab.
-
a korábbi mentés visszaállítása lenne a halálom, még akkor is idegesítene tudatilag, ha amúgy nem jelentkezne hiba!
KaiotEch; csak nem kellene egy - egy esetleges hibából azt leszűrni, hogy általánosságban probléma van a típussal, mert ha például egy beázik - kérdéses körülmények mellett -, de sok másik nem, akkor ezzel az erővel bármilyen típusnál találsz egy hibásat, ami miatt leírhatod adott típust...
-
megkönyörültem a telefonomon, ne "busmániai" firmware verzióval kínlódjon már; gyári adatok visszaállítása -> flashtool által 350-es t-s firmware felhúz -> gyári adatok visszaállítása -> sony update service által az új 253-as t-.s firmware felhúz (nem ráfrissítés, hanem nulláról újrahúzás!) -> gyári adatok visszaállítása -> most lakom be!
-
válasz
la5z10th #4861 üzenetére
firmware letölt; link
flashtool feltelepít; link
vista/win 7 esetén rendszergazda fiókból, és telepítés és futtatás is jobb klikk -> futtatás rendszergazdaként!
utána a flashttol mappában a drivers mappából a flashtools drivers szintén a fentiek szerint telepít, a telefon (xperia z) és a flashmode is kiválaszt, ezen illesztők felhúz. munkaállomás újraindít.
megfelelő (32 vagy 64 bit) flashtool elindít (futtatás rendszergazdaként), villám ikon -> flashmode -> firmware betallóz -> exclude / ta kipipál -> no final verification kipipál -> flash -> előkészít, majd amikor kiírja, hogy csatlakoztatni kell a telefont, akkor a kikapcsolt telefonon a hangerő le gombot lenyomod, úgy is tartod, és közben rádugod az usb kábelen a telefont a munkaállomásra, illesztés megtörténik, és elindul a flash folyamat. lehet, hogy nem illeszti elsőre, vagy nem indul elsőre, akkor többször nekifutsz.
amikor végzett, akkor kiírja, hogy húzd le a telefont, és kapcsold be.
amennyiben szerencséd van, úgy kikapcsolt állapotból feltámasztja a telefont, és felhúzza a friss firmware verziót. -
nem minden verzió jön ki minden régióban és/vagy szolgáltatónál, és ezt nem is mindig a szolgáltató dönti el.
nagyon jó ez az új firmware!
t-s lte alatt, végre az internet.telekom mobilinternetes hozzáférési pontnál is módosításra került a hozzáférési pont-név típusa, már nem csak default,supl, hanem default,supl,a-gps, így végre lte hálón is korrekt a rásegítés, a lakásban is úgy fog pozíciót, mint a villám! -
válasz
SkyS1gn #4791 üzenetére
nem is megyek messzire, lenyitod ezen téma összefoglalóját;
6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
-
válasz
SkyS1gn #4788 üzenetére
ááá, akkor csak ennyi volt a nálad a hiba, én azt alapban kipipáltam, amennyiben felkínálj a firmware, nyomni kell - de ezt a leírásban is írják!
fent a korrekt 253, visszaállítás gyári alapra, aztán gyorsan belakom, mert délután menni kell interjúra, utána fodrász...stb.
-
válasz
pepe091 #4766 üzenetére
amennyiben valóban javult a kamera a készített fényképek minőségét illetően, úgy tényleg ajánlott felhúzni.
a színek megjelenítése nem zavar a régi firmware alatt, a led villogása sem hiányzik stamina módban, wifi és a többi említett problémám sem volt még 350 alatt, esetleg az mozgatna még meg, ha javult az akkumulátoros üzemidő. -
válasz
pepe091 #4763 üzenetére
mennyivel gyorsabban?
mert az xda-n azt írják az új firmware verziónál, hogy lassú.
nekem a t-s 350 alatt maximum 3 - 4 másodperc, attól gyorsabb lett?
mondjuk nem ez a mérvadó, csak emiatt nem húzom fel az újat, amennyit én a kamerát használom, kibírom azt a 3 - 4 másodpercet. -
válasz
pepe091 #4720 üzenetére
letöltöttem a C6603_GLOBAL-LTE_10.1.1.A.1.253.ftf firmware verziót, de nincs szívem megszentségteleníteni a t-s telefont...
semmi problémám a 350-es t-s firmware verzióval, ellenkező esetben mindig is frissítgetős voltam, kihozta a futár anno a t-s sgs2 telefont, és még le sem ért a kocsijához, az s2 már a notin lógott, és az odin tolta fel rá a friss független firmware verziót! -
válasz
DrTechnoid #4701 üzenetére
más is jó, az a lényeg, hogy ctia kiosztású legyen!
-
válasz
DrTechnoid #4685 üzenetére
igen, aránylag halk a gyári füles, de amint rádugsz egy jobb/megfelelő (megfelelő ohm, húzós dB...stb) fülest, máris ütősebb lesz.
zenwalk; bár én kikapcsoltam az e-mail értesítéseket, de a gmail kliens alatt nem emlékszem ilyen lehetőségre, viszont az integrált e-mail kliens tudja, ott van olyan opció, hogy az állapotsoron is értesítsen.
-
válasz
Stevenstyle #4615 üzenetére
ááá, mennyi ilyen hozzászólást olvasni az iphone...stb témákban is, hogy csörög, zörög, meg kattog valami a készülékben, és valóban, de nem hibáról van szó, csak nézz uzána kicsit!
kiábrándító, hogy látatlanban hibának titulálnak mindent az emberek... -
válasz
la5z10th #4536 üzenetére
így igaz, azon a z-n még ott a fólia, azt szántogatja, ezért nem is veszem alapul ezeket a teszteket, elfogult és/vagy nem kellően hozzáértő személyek csinálják, még az ütések ereje és helye sem egyforma, legalábbis nekem nem úgy tűnik...
a hátulját is szidják, hogy gyűjti az ujjlenyomatot, de ugye azon is fólia van.
én alapvetően nem szeretem a fóliákat, mindig azonnal leszedem a telefonjaimról, de ezzel a telefonnal nem tettem így, annyira minőségi anyagú és felhelyezésű a fólia elől és hátul is. -
válasz
la5z10th #4530 üzenetére
szia,
attól még ne általánosíts, hogy egy embernek elrepedt a kijelző a zsebében, van rá némi pénzem, hogy akár fogadni is mernék, adott behatástól sok más típusú telefon is kikészült volna...
sok sérült kijelzős telefont láttam már, mint már korábban is írtam, volt ilyen galaxy s, s2 és s3, nexus 4, xperia s, és még lehetne sorolni néhány htc, nokia...stb típus.
anyaghasználat szempontjából jobb a z, jobban is egyben van, a samsung más anyagból és eltérő szempontok alapján dolgozik, de ezt már megszoktuk - nekem azzal sincs bajom, szeretem a szappantartókat is.
a z kijelzőjén és a hátulján is van gyárilag minőségi keményfólia (is), azt nem veszik le, és úgy kapargatják a kijelzőt a teszteléskor, és csodálkoznak, hogy marad karc, de könyörgöm, a fólián marad, nem pedig a kijelzőn!
kijelzőben és hardver tekintetében is jobb az s4, később megfelelő firmware is lesz rá, de az elsővel akadozik kicsit, ezt pont most tapasztaltam meg. -
a telefon senkinek a nevén sincs, a jótállási jegy kell hozzá - az meg a telefonra szól -, semmi más, azzal a szolgáltató és a gyártói/szerződéses szerviz is intézi a garanciát.
akkor lenne problémás, ha nincs jótállási jegy, mert bár a szolgáltató számlára is intézi garit, de akkor már megnézik, hogy kinek a nevére szól a számla, és csak azzal állnak szóba.
amennyiben a hibás pixelek száma eléri a szabványos hibaszázalékot, úgy cserélik.DAS69; nem kell foglalkozni a netes hozzászólásokkal, mert bár a sony szerződéses szervize nem a legjobb, de azért mindennek van határa, bármit ők sem tehetnek meg - legalábbis következmények nélkül.
a telefon nem monitor, hogy bármit is csak úgy cserélgessenek benne, pláne az ilyen, nem egyszerűen szétszedhetős készülékeknél.
a samsung szerviz esetében sem jellemző, bár esetedben ismerni kellene a részleteket, közvetlen samsung szerviz vagy sem, garis ügyintézés vagy sem, valóban gyengébb alkatrészeket tettek be, vagy csak rámondta valaki...stb!?!? -
válasz
Stevenstyle #4496 üzenetére
tudásban jobb az s4, de az meglepett, hogy egy általunk kibontott példány megakadt néha azt követően is, hogy gyári alapra visszaállítottam.
elgondolkodtam a cserén, mert elfogadható áron lenne bontatlan t-s, de kivárok még. -
haver - akinek a múltkor szoftvereztem újra az s3 telefonját - számára hétfőn viszi a futár a z-t, pedig csak néhány percig nyomkodta az enyémet, nem kell már neki az s3, talált is rá vevőt, bár olcsón is adja.
igaz, neki nem lte van, de akadósabb, mint a z, pláne ha van kint néhány widget. -
válasz
petipetya #4438 üzenetére
imei alapján tudják megmondani illetékesek.
a firmware verziókba néztem bele, és bizony sokszor nem azt mutatja, amit hirdetnek;generic europe
Manifest-Version: 1.0
device: Xperia Z
branding: Greece General
Created-By: FlashTool
cmd25: false
version: 10.1.A.1.434generic world
Manifest-Version: 1.0
device: Xperia Z
branding: Greece General
Created-By: FlashTool
cmd25: false
version: 10.1.A.1.434van még néhány ilyen, és ettől persze még működnek más országokban is, csak servizes menüben gyorsan kiszúrja az ember, hogy nem okés a file system version, customization...stb.
-
jut eszmbe; az egyik srác panaszkodott, hogy a német unbranded *.434 fimware verzió alatt nem okés a gps ikonos kijelzése, érti úgy, hogy gps funkció elindít, belép a térképbe, ikon villog, majd jelzi a pozícionálást, később kilép a térképből, de a gps funkciót nem kapcsolja, majd amikor ismét elindítja a térképes alkalmazást, akkor nem jelenik meg az értesítési sávban a gps műholdas ikonja, de a gps működik rendesen. *.350 alatt nem volt ilyen problémája, nekem a t-s *.350 van fent, és sem tapasztaltam még a hibát.
többen is használjátok már különböző *.434 firmware verziókkal a telefont, ezirányú észlelés?Invi; törölhető a por, de képes karcolni - korábbi telefonjuk alapján eszközölt tapasztalat -, ezért mossák inkább!
-
igaz, az enyém még nem volt vízben, de többen is rendszeresen lemossák vízben ezen telefonjukat, sokszor szemtanúja vagyok - húznak is vele rendre, hogy én biztos nem merem, pedig csak nem érzem szükségét -, és ha valóban olyan vészes lenne a dolog, akkor biztos kibukna, mert nem csak elhúzzák a vízsugár alatt, hanem veretik rendesen, illetve lötykölik a vízben - szervereket...stb járnak tisztítani, van por rendesen, és közben bőszen telefonálgatnak, hogy mikor melyiket lehet lekapcsolni, meg ilyesmi.
-
elég erős a wifi szórás/kapcsolat?
a wifi speciális beállításaiban be- vagy kikapcsolva a rossz minőségű kapcsolatok kerülése?Djatis; azért nem ártana tudni, hogy a részeg állapotban lévő haverod milyen feltételek mellett tette a csap alá, tehát például megfelelően lezárt csatival?
darvinya; hagyjuk már ezt az általad tervezési hibának titulált dolgot, mert mi a helyzet azokkal az ezrekkel, akiknél semmi probléma nem adódott, amikor kipróbálták vízben a telefont?
helyette igazolást keresni egy elvi kreációra, egy ittas állapotban lévő személy kérdéses "tesztje" alapján... -
a fizikai sérülés más tészta, azt gyártói gariban ritkán szokás benyelni, pedig voltak már sokkal egyértelműbbek is, bár az notinál esett meg, hogy alapban feszült a kijelző az egyik zsanérnál, és az első néhány repedést lepasszolta a szerviz, de amikor a sokadik repedt kijelzős darab is pont ott sérült meg, akkor a gyártó betudta gyártói hibának, és visszamenőlegesen is orvosolta a problémát.
a párom galaxy w telefonja 17 hónap után adta meg magát, most szervizben van, olyan komoly a probléma, hogy beküldték a központba, elvileg csere lesz.
közben vettem neki tegnap egy jobbat, de attól még számít, hogy a meghibásodott telefon nem ment a kukába, mint történt volna az akkor, ha például csak 1 év bolti gari van rá, hanem mehet majd eladásra az, amit cserébe adnak. -
nem lehet így leírni, hogy a rendőrség nem foglalkozik vele, sok telefon került már meg így, csak ügye válogatja, hogy mikor mit lehet bizonyítani, mit fogadnak el feljebb...stb, de ez már nem csak a rendőrségen múlik!
darvinya; adott esetben a szolgáltató csak adatot ad ki a hatóságnak, de ezt köteles is megtenni, bemérni csak a szolgáltató tud(na), persze hatósági megkeresésre (is), de erre még a hatóságnak sem egyszerű engedélyt szerezni, és ez nem egy sima lopás során fog megtörténni.
Rigel77; a bolti garival csak óvatosan, legtöbbször problémás...
-
válasz
darvinya #4311 üzenetére
még szárad, rizsben van, holnap megyek érte és viszem ultrahangra, aztán majd kiderül.
mivel már nekem adta, ezért ha menne - egy ideig - kiszáradás után, akkor sem használnám úgy, és másnak se hagynám.
órákat volt a vízben, habfürdő, sampon...stb, szóval nem tudni, hogy mi marad benne a kiszáradás után. -
válasz
Stevenstyle #4307 üzenetére
ja, ami elfelejtettem; gyárilag van fólia elől és hátul is a z-n, és nem csak a puha, hanem alatta minőségi keményfólia, amit érdemes fenthagyni, de az valóban gyűjti az ujjlenyomatokat.
-
válasz
SkyS1gn #4305 üzenetére
na, már kész tőlem a haver, hogy felhívtam a részletek miatt...
fülessel telefonált hazafelé a liftben, a lakásban egyből bement a fürdőszobába, hogy köszönjön a gyerkőcnek, aki akkor végzett a fürdéssel, a telefont letette a fördőkád mellé - de a fülest csatiját nem húzta ki belőle -, megpuszilta a kiscsajt, majd ment a nappaliba, puszi a feleségnek, de a telefont a fürdőszobában felejtette, a kiscsaj pedig belerántotta valahogy - vélhetően a törölközőről - a telefont a fürdőkádba, de nem vette észre, és nem engedték le azonnal a vizet.Stevenstyle; szia, az s4 lesz a te telefonod. akkumulátoros üzemidőben és kamerában is jobb, mint az s3 vagy a z. támogatásban jobb a samsung, félhivatalosan gyorsan kijönnek a gyári firmware verziók - ha tudja az ember, hogy hol keresse -, illetve a samsung prémiumos szervize is sokkal jobb, kimegy házhoz a szervizes...stb.
s3 esetén, nekem csak az s3 lte kellene a 2 gigabyte ram miatt, a z sem rossz, amilyen hibákat írnak, azokkal én a bő 10 hét alatt nem találkoztam, különben már lecseréltem volna a telefont.
a stamina módnak csak lezárt képernyő mellett van kifejezett jelentősége.
akkumulátoros üzemidő szempontjából; telefonálásban csúcs a z, 16 órát bír 3g telefonálással, az s3 csak 10 órát, az s4 pedig majdnem 14 órát, kijelzős használattal az s4 a legjobb a három típus közül, tesztek itt; s4, s3, z
röccenés minden telefonnál előfordul, főként android alatt, ebben ugye az ios és wp jobb, bár nem megyek bele a látszati dolgokba, meg a prioritásokba...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest