- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTommi
aktív tag
válasz
laszlolczka #7561 üzenetére
Esetleg a készülék gyártási idejét érdemes megnézned, mert a legkorábbi verziókkal voltak leginkább gondok. A microSD ajtócska felnyitása után egy kis pöcköt látsz, ami hasonlít a reset gombhoz. Ez egy kis tálcának a vége amit a körmöd hegyével ki tudsz húzni. Ezen található egy kis biléta, ami sok okosságot rejt, például a teló gyártási idejét év/ hét alakban (14 w valami). Az enyém a 37. héten készült és pöpecül működik
A többiről nincs infóm.
A kamera szerintem nem jobb és nem rosszabb, mint a szifon5S kamerája, de 4K ban is tud rögzíteni videót, ha van hova menteni. Szóval csak a kamera miatt én nem cserélném el a szifont Z2 re -
TTommi
aktív tag
Emiatt lehet, mégis kíváncsi vagyok egy icipicit a lollipopra: [link]
-
TTommi
aktív tag
válasz
szajber666 #7464 üzenetére
Nekem ugyan nincs ilyen tokom, de addig is, míg valaki olyan válaszol, próbáld ki, hogy a személyre szabás menüpont alatt a mozgás vezérlést bekapcsolod.
-
TTommi
aktív tag
válasz
rone003 #7448 üzenetére
Szerintem mutasd meg a hézagot is, mert ha ez korában nem volt, akkor ott is gáz van.
Azt áruljátok már el légyszi, hogy mi a kék égnek raktok a dragontrail üvegre plusz fóliát? Most írtam a z3 topicra is. Mindenki ezzel nyomul, és szívják a fogukat, hogy a Sony ennyi pénzért igazán rakhatna a kijelzőre védőfóliát pampampam...de minek? Tényleg kíváncsi vagyokÉn nyár eleje óta használom zsebben ( egyszer-kétszer le is ejtettem), de semmi baja a kijelzőnek.
-
TTommi
aktív tag
válasz
rone003 #7443 üzenetére
Az antireflex bevonat miatt küldtem el én is javíttatni garanciában. Megcsinálták, azóta semmi baja. Mondjuk az érdekelt volna, hogy miért pattogzott le. Két hét volt, mire visszakaptam, addig egy P6-os Huaweit nyúztam csere készülék gyanánt. Nagyon szupi kis telefon a P6, de ott éreztem igazán, hogy a Sony mennyivel jobb
Ja igen, hézag nem volt és most sincs. -
TTommi
aktív tag
Vannak applikációk, melyek működése során a stamina mód inaktív, még ha be is van kapcsolva. A power AMP, Skype és a Viber biztosan ilyen. Szóval mielőtt akku időt teszteltek, nézzétek meg, hogy ezek az alkalmazások ne fussanak a háttérben, különben semmit nem ér a stamina mód bekapcsolása. Az Ultra stamina ezeket automatice kikapcsolja minden mással együtt!!!. Ami még szempont, ha amúgy is wifin internetezik valaki, akkor tök fölösleges LTE vagy 3G hálózaton lógnia, ahhoz egy sima 2G is megteszi ami ugyancsak jelentős akkuidő spórolást jelent. Ezt a hálózatok beállításánál lehet változtatni és olyankor csak a sima GSM és Edge hálózati frekvenciákat használja a teló, ez a kettő meg mindenhol van, akárhová megy az ember, szemben a 4G vel.
A tapasztalatom az, hogy stamina mód nélkül normál "telefonos" használat esetén simán 3 napon túl van a teló ideje állandó email szinkronizáció mellett. Én nem használok, csak ritkán wifit, de néha elindítok egy-két játékot. átlag 3 óra Skype, 4 óra zenehallgatás, folyamatos email szinkron és átlag 4 óra telefonálás esetén stamina és minden egyéb korlátozás nélkül a két nap általánosan belefér az üzemidőbe 3G-n.
Amire még érdemes odafigyelni, hogy ven egy-két okosság, ami rendkívül sok energiát és tárhelyet kajál. Pl a kéz nélküli használati mód, vagy az autómata képernyő bekapcsolás érzékelő. Megdöbbentem, hogy az utóbbi mennyire igénybe veszi a processzort. Nekem ezek alapból be voltak kapcsolva, de szerintem sokan így vannak ezzel és nem is tudják. Nagyon érdekes, hogy addig bekapcsolva marad a készülék, amíg kézben tatom, de nekem speciel annyira nem fontos, mint az üzemidő -
TTommi
aktív tag
válasz
bokormt #7225 üzenetére
Hali! 15-20% 1 óra alatt az normális. 5,5 -6 óra képernyőidőt tud folyamatosan és ez egyáltalán nem rossz. A Honour 6 nagyon jó teló, de abban ha jól tudom 1,7-en ketyeg a processzor, de az is lehet, hogy még lassabban, ugyanakkor egy bazi aksija van. A Z2 meg 2,3-on ketyeg és nagyobb kijelzővel. Szerintem azért annyira nem kell irigykedned miatta
-
TTommi
aktív tag
válasz
FireFox1996 #7221 üzenetére
Hali! Az IP58 azt jelenti, hogy pont a porral szemben nem tökéletes. Az IP skálán az első szám (1-6 ig) a porral, a második szám (1-8 ig )az édesvízzel szembeni rezisztencia fokát jelzi.
Nehéz választás, mert a Z2 és a Z3 tudásban nem nagyon tér el. A Z3 kijelzője jobb, akku üzemideje jobb, a processzor (ugyanaz mint a Z2 ben) magasabb frekvencián megy, amitől elvileg gyorsabb
Desigene tekintetében a Z2 szerintem jobb és tény, hogy a gyári MDR-NC31 es füles nagyon jó, ami nincs a Z3 hoz.
Én a Z2-t venném, már csak azért is, mert működésben, napi használatban nem fogsz nagy különbséget tapasztalni, viszont az ár és a füles sokkal jobb, mint a Z3-nál. Ha a compakt kapegóriát szeretnéd, akkor egyértelműen a Z3C. -
TTommi
aktív tag
A mágneses dokkolóval, vagy töltővel csak az aksit tudod tölteni, adatátvitelre nem használható. Legalábbis én ezt tapasztalom már száz éve. Amúgy pöpecül tölt. Az adatátvitel wifi-n elvileg a Vistától fölfele működik minden WOS-en, de olvasom, hogy közben megoldottad. Sajnos én még az XP-vel "szenvedek", de talán már nem sokáíg
-
TTommi
aktív tag
Hali! Mielőtt szervíz, próbáld meg, hogy kiszeded a helyéről a kis ajtócskát és enyhén domesztoszos meleg vízben tisztítsd meg a gumiperemet. Ezzel zsírtalanítod plussz eltávolítod a gumiperemen lévő por, hajszál stb szemcséket is. Ha van egy kis vodkád, vagy tiszta gyógyszertári alkoholod és egy fültisztítód, azzal tisztogasd meg a belső peremet a telefonnál, hogy később jól illeszkedjen. Úgy tedd vissza a kis ajtót, hogy közben ha lehet, húzz kesztyűt, vagy használj papírzsepit. Ez meg fogja oldani a problémát és nem kell csere.
PS: azért egy Youtube videót nézz meg a kis ajtó eltávolításáról és visszahelyezéséről. A későbbiekben ajánlom, használj mágneses töltőfejet (kb.1000 HUF) így nem kell nyitogatnod az ajtócskát. -
TTommi
aktív tag
Az tényleg sok! A stamina módnál is van, szerintem az ultra staminánál is lehet olyan app, ami nem engedi az alkalmazást jól működni. A Power AMP nálam folyamatosan ezt csinálja. Ki is írja a rendszer, hogy akadályozza a Stamina mód működését. Jó ötlet ezeket végignézegetni!
Én ma a File commander alkalmazásra rágtam be. Mondjuk ez nem kifejezetten Sony-s cucc, de csak deaktiválni tudtam, törölni nem. Az a bajom vele, hogy az alap(ingyenes) verzió egy csomó mindent nem tud, ami miatt egy file kezelőt használnék ráadásul gyárilag van telepítve és ahhoz, hogy rendesen működjön, fizetnem kellene. Persze nem egy nagy összeg, de akkor is. Példának okáért a média file-okat nem ismerte fel se az SD-n sem a memóriában, ha szerkeszteni akartam őket. Pl a média file-okat csengőhangként nem lehet beállítani ezen az alkalmazáson keresztül. Ja a másik két gyári alakalmazásnál még az SD-t sem látja. Szóval deaktiváltam és telepítettem egy másikat, ami egyből működött normálisan. Komolyan nem is értem, valahogy olyan, mintha lassan a 2.3 as OS verzió tudná a legtöbbet az androidnál. Én folyamatos butulási tendenciát érzek, ti nem? És van egy elképzelésem ennek okán az L-ről is.
A 4.4.4 gyel nekem nincs nagy bajom, az akku idő is jól alakul egyenlőre. -
TTommi
aktív tag
Mit szóltok az L-hez? Engem nem nyűgöz le, de persze lehet a Sony majd csodát művel vele
-
TTommi
aktív tag
válasz
toto0569 #6261 üzenetére
Ez OK, de ezzel csak elrejtem, maga a sáv ott marad felül. A problémám, hogy az alatta lévő widgeteket nem tudom feljebb rakni. Az én képernyőmön egy bazi nagy analóg óra virít (direkt) és a két oldalsó gyárilag nagyobbított widget így belelóg a képbe. Túlélem valahogy
Vagy a widgeteket kell feljebb tolnom illetve törölnöm, vagy kisebbíteni kellene a méretüket, amire sajna nincs lehetőség. Még egyszer kössz!
-
TTommi
aktív tag
Igen, pont ez jutott eszembe nekem is
Egyébként melegszik, ugyanúgy, mint minden más 4K nál, de legalább nem áll le 5 perc után. Mellesleg nem zavaró a melegedése! Én egyszer vettem fel 4K ban, szuper volt, köszönöm, maradok a HD nál, mert ugyan kicsit rosszabb, de legalább 10 szer annyi fér belőle ugyanarra a tárhelyre. Ha valaki 4K s videókra bukik, annak ajánlom a Teréz körúti audio-video technikai szaküzletet az Overland mellett és hozzá a Sony centert, mert a 4K hoz kellene egy megfelelő képernyő is. Most akciósak, úgyhogy a legkisebbet meg is lehet vásárolni cirka 500K ért. 4K-t 500K ért
Egyébként ha 200K alá megy, tutira veszek egyet, mert gyönyörű képet ad, de csak 100cm feletti képátlóval élvezhető szerintem.
-
TTommi
aktív tag
Amikor frissítettem, akkor csináltam egy restartot (mivel most már van ilyen opció is), de ettől függetlenül úgy tűnt gyorsabban merül. Plussz valamiért a RAM on a szabad kapacitás 1,6 ról 0,9 re csökkent, pedig minden s@rt deaktiváltam. Ja igen és minden akadozott. Végül is egy normál kikapcs és bekapcs után helyre állt a rend, a RAM is és a teló is szuper. A kereső mezőt viszont nagyon utálom, hogy nem tudom törölni. Valakinek ötlet? USmódban majdnem 24 nap
Egyszer tényleg kipróbálom.
Apropó, valaki kérdezett korábban az appok áthelyezésről. Az E3 as fórumon írták, hogy a Z3C olyat csinál, hogy amikor a belső memó szabad kapacitása nagyon lecsökken, automatikusan felajánlja, hogy az adatokat átmásolja az SD re. Mivel nincs opció ennél a szoftvernél sem az applikációk pakolgatására, gondolom a Z2 is így működik. -
TTommi
aktív tag
Működik autós töltővel is, de ez nem egy stabil darab, úgy értem csak akkor jó, ha a telefont teljesen fixen tudod tartani (pl. autós tartó). A mágneses csatlakozás megtartja a töltő fejet és van némi felxibilitása is. Mellesleg 3 óra folyamatos GPS, wifi meg minden ilyenkor fölösleges cucc nélkül, mint pl az autómata képernyő bekapcsolva tartás érzékelő ( hihetetlen mennyi RAM helyet és processzor teljesítményt kajál) nekem 30% akkut kajált éjjel. Nappal nyilván több, mivel a képernyő magasabb fényerőt kíván. Szóval ha jól optimalizálsz, semmi szükség a menet közbeni töltésre.
-
TTommi
aktív tag
Sziasztok! Múltkor csináltam egy HD videót, de visszanézve elég homályos lett. Megnéztem a kamerát, hátha valami maszat ragadt rá, amit nem vettem észre a felvétel előtt ( fotó-videó indítása előtt mindig letisztítom a teló hátulját) és akkor észrevettem, hogy a kamera üveg olyan mint amikor a mosogató gép nem mossa el rendesen a cuccot és a pohár szélén marad valami, ami nem kosz, hanem valami olyan, amitől a pohár mégsem nevezhető tisztának. Ugyanez van a kamera üveggel is, de nem tudok vele mit csinálni. Arra gondoltam, talán valami védőfólia, amit le lehet operálni. Megpróbáltam leszedni, de nem lehet, vagy legalábbis a körmöm nem elég hozzá. nem szeretném megsérteni a felületet, ezért a durvább eszközöket egyenlőre kihagytam. Mielőtt szervizbe vinném, gondoltam írok, hátha tudtok konkrétumot a problémával kapcsolatban. Nem tegnapi júzer vagyok, úgyhogy ötleteléseket ne, csak KONKRÉTUMOT légyszi. Köszi a segitséget!
-
TTommi
aktív tag
válasz
A 2. Vesztes #5586 üzenetére
Hali! Úgy tűnik, nincs szignifikáns különbség a két teló tudása között, viszont az árkülönbség elég jelentős. Az én tapasztalataim a Z2-vel nagyon jók és a Z3 nak köszönhetően most az ára is jobb lesz. Eddig is különösen ajánlott készülékről volt szó, ezek után meg simán. Kivéve, ha design fanatikus vagy, vagy cikinek tartod, hogy egy fél évvel ezelőtt kiadott modellt vegyél.
(B)(I)Ja, visszatérve a 4K-s melegedésre és leállásra, egyre jobbak a tapasztalataim és azt kell mondjam, 4K tekintetében a Sony Z2 (és szerintem a Z3 sem rosszabb, csak pechesek voltak a srácok a tesztnél ) tűnik a legjobbnak a teljes mezőnyben. Már ha ez valakinek fontos.(/I)(/B) -
TTommi
aktív tag
Ezt olvastátok már? Én nem aggódnék a helyetekben
http://napidroid.hu/masfel-honapig-volt-egy-xperia-z2-a-tenger-melyen-de-tulelte/ -
TTommi
aktív tag
válasz
balazs0102 #5503 üzenetére
Szia Balázs! Én nem ki-be kapcsolnám, hanem a reset gombot használnám és ha ez sem oldja meg akkor frissíteném a szoftvert, mert lehet, letöltödött valami, aminek nem kellett volna és ez zavar be. Laptopnál fordult elő velem hasonló, de nyilván nem gyroscoop-pal, hanem a WiFi vevővel. Csak a szoftver frissítés hozott eredményt, ezért arra következtettem, hogy szoftveres probléma volt, aminek leggyakoribb oka az internetről letöltött és a gépen hozzáférhetetlen helyen rögzülő "kéretlen alkalmazás", melyet a NOD32 sem ismert el vírusnak, hiszen nem az.
-
TTommi
aktív tag
Használ valaki közületek SmartBand-et? Mi a kék égre jó ez azon kívül, hogy mindenki le akarja nyúlni a szép zöld színe miatt? A sport tracker alkalmazás ugyanezt tudja smartband nélkül és még a polarral is összeköthető, ha pulzust akarok mérni. Nem értem ezt a core fejlesztést. Legalább a hívás fogadást és elutasítást tudhatná
-
TTommi
aktív tag
válasz
SkyS1gn #5455 üzenetére
Egyetértek! Sajna a mágneses dokkoló nem jó adatátvitelre. Imádom az XP-t, de lehet, emiatt váltok Win 7 re, vagy 8 ra, mert nem működik rajta a wifi transmitter opció
Csak Vistától fölfelé elérhető. Vagy veszek egy Bluetooth adaptert. Szóval ok, hogy por álló, de néha nem árt kitakarítani valami finom kis eszközzel, hogy jobban záródjon. Az enyém nagyon patent.
-
TTommi
aktív tag
válasz
SkyS1gn #5455 üzenetére
Akkor be tud ázni, ha vizet ért és a 3,5 mm es lyukban benne marad a víz és közben csatlakoztatod a headsettet. Nekem már volt ilyen. Egy csepp víz az egész, de elment a hang, meghülyült a képernyő, bepárásodott a kamera és írtó forró lett a készülék. Szerencsém volt, nem lett semmi baja, de ajánlom, hogy vizezés után fújjátok ki a kis lyukból az az egy csepp vizet
-
TTommi
aktív tag
A személyreszabás menüpont alatt találod, a mozgás parancsot. Ez az. Én angol nyelven használom, mert a hangvezérlés csak így működik hívásra. Personalisation és utána Motion. Ennyi az egész. Néha, ha rosszul tartom, a szenzor nem érzékel jól és nem kapcsolja be a hívó felet. Meg kell szokni
-
TTommi
aktív tag
válasz
Sebibalu #5377 üzenetére
Szerintem a búgás -rezgés azért van, mert be van kapcsolva az intelligens hívás fogadás opció. Próbáld ki, hogy amikor hívást fogadsz, elég csak a füledhez emelni és egy búgást-.rezgést hallasz és a telefon ezután autómatikusan bekapcsolja a hívó felet anélkül, hogy bármit operáltál volna a kijelzőn. Én állatira élvezem
Arra figyelni kell, de egy idő után megszokható, hogy a közelség szenzor tudja érzékelni, hogy a füledhez tartod a telót. Ettől még a képernyőn is fogadhatod a hívást, de ameddig ez az opció él, mindig búúgni fog amikor felveszed. Sok sikert
-
TTommi
aktív tag
válasz
balazs0102 #5413 üzenetére
Helló Balázs! én is a Z3-ról jövök. Ennyi süketelést mint ott.... Tényleg kész hisztéria
Én 6,5 percnél kaptam egy hívást és utána le is állítottam a 4K-s felvételt. A kép tök jó, de semmi értelme. Szerintem az UHD ilyen kicsi méretben hülyeség, de bízom benne, hogy két éven belül csak veszek 4K-s TV-t és akkor látom majd valami értelmét ennek a felvételi opciónak. Per pillanat FHD-ban is tökéletes és ott még csak nem is melegedik a készülék. 4K nál melegszik, de soha nem kapcsolt ki.
Valaki tapasztalt már közületek beázást? Mert ez a másik agyrém ami kering, hogy beázik a teló. Én nem tapasztaltam ilyet, pedig lubickoltam már vele eleget nyáron
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Dell notebook topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Suzuki topik
- Külpolitika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest