- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepe79
addikt
Az XP1 tesztje ezt írja: "A hátlap alatt 1100 mAh teljesítményű telep található, ezzel 5-6 napig kibírja töltés nélkül a készülék, ami remek teljesítmény."
( http://mobilarena.hu/teszt/sonim_xp1_tulelni_a_tulajt/szervezo_hangok_egyebek.html )
Egyébként nálam is simán többet megy egy hétnél egy töltéssel.
-
bepe79
addikt
Visszajött 2. szervíz-körútjáról a Sonim XP1-em, és úgy tűnik, megcsinálták a hangszóróját és a mikrofonját is, a telón van egy file, amit a szervízesek tettek rá, és amin hallom, hogy tesztelik a hangminőséget, és én is csináltam több próbahívást is vele, jó a hangminőség, a másik fél is hall engem, és én is tökéletesen, tisztán hallom a másik felet!
Úgyhogy mivel ez jobban elfér a zsebemben, mint a XP1300 Core-om, most újra ez az elsődleges telóm.
-
bepe79
addikt
Beadtam újra, másodjára is szervízbe / gariba a Sonim XP1-emet, azt mondták, hogy másodjára már lehet, hogy nem csak szoftver-frissítést csinál a nagyszervíz majd rajta, ahová küldik, hanem hangszórót és mikrofont is cserélnek rajta. Hát jó lenne!
-
bepe79
addikt
Hát, sajnos továbbra is sz@r a hangminőség. Most hívott egy ismerősöm, végig a hívás alatt szinte egy szót sem értett belőlem, bár én jól hallottam őt, utána pedig volt egy hívásom, amit én indítottam, és a másik fél azt mondta, hogy visszhangosan hall dolgokat, tehát vacak a hangminőség. Úgyhogy ez volt a második esély, amit kapott a Sonim tőlem, több nem valószínű, hogy lesz, használom elsődleges telefonként a Motorola Defy-omat.
-
bepe79
addikt
Visszakaptam a Sonim XP1-em 1 hónap szervíz után. A csengőhangok, SMS hangok (.mp3) és a hátterem eltűntek róla, úgyhogy újra visszanyomtam rá őket BT-n keresztül egy másik telefonomról ma. Visszaállítgattam mindent, és próbahívást indítva úgy tűnik, hogy a hangszóró most jó volt, jó a hangminőség. A mikrofont még nem nagyon volt időm kitesztelni, hogy a hívott fél engem hall-e rendesen, de hamarosan az is kiderül. A GSM boltban nem tudták megmondani, hogy mit csináltak vele a szervízben, mivel külföldi szervízbe küldték...
-
bepe79
addikt
És még mindig semmi hír a telóról, most már egy hónapja..
-
bepe79
addikt
És még mindig szervízben, már lassan egy hónapja, és egy árva büdös hír nincs róla semmiféle kommunikációs csatornán.
-
bepe79
addikt
A Sonim XP1-em még mindig szervízben (vacak hangminőséggel), és azt mondták, hogy minimum egy hónapig ott is lesz, mert idehaza nem javítják, mindenféle gonddal küldik egyből külföldre...
Úgyhogy szopóágon vagyok, de remélem, hamarosan visszakapom, és azt is, hogy sikerült valamit kezdeniük vele...
-
bepe79
addikt
Bevettek a Sonimomat garanciális javításra, vagy szoftvert frissítenek rajta, vagy cserélik a mikrofont/hangszórót (bár ezt strapa-telefonnál kétlem), vagy pedig cserélik az egész készüléket, ha majd a tökük már tele lesz vele. Mert én addig fogom visszahurcolászni hozzájuk gariba, amíg meg nem oldódik a dolog, kicsit túl (b@szott) drága volt ahhoz, hogy a kukába dobjam, vagy eladjam...
-
bepe79
addikt
Ma beviszem a Sonim XP1-esemet a GSM boltba / szervízbe, ahol vettem, és megmondom, hogy frissítsenek szoftvert, vagy csináljanak vele valamit (valami mást), mert gond van a hangminőséggel.
-
meroly
veterán
Csak halkan jegyzem meg, hogy én is így jártam a 3720-al. Alig hallottak, majd megevett a méreg, hogy a legfontosabb dologra alkalmatlan. Aztán megnéztem a service manualt és láttam hogy belül le van fóliázva a mikrofon is. Fogtam és egy tűvel kívülről a mikrofon lyukon beszakítottam a fóliát. Azóta mindenki teljesen jól hall. Igaz így a vízállósága hagy némi kivetni valót maga után, de nekem a hangminőség fontosabb volt.
Kár ezért a sonimért, mert mégiscsak ütősre sikeredett a többihez képest. -
bepe79
addikt
Hát, a hosszabb használat után csak kijött, hogy mi a hibája, nemes egyszerűséggel sz@r a hangminőség, sem én nem hallom a másik felet normálisan, sem ő engem... azzal, akivel szinte napi szinten beszélünk, és amíg a B2700-at használtam, addig minden OK volt. És mást sem hallok, meg más sem engem, tehát ez epic fail... hiába strapa, meg hiába minőségi, ha csak arra nem lehet használni, amire való... és mindezt méregdrágán. Úgyhogy ma este visszaraktam a SIM kártyámat a B2700-amba (áldom az eszem, hogy nem adtam el, csak a B2710-et), és mától újra a Samsung B2700-asomat használom, ugyanis nekem fontos az, hogy egy telefonnal telefonálni is lehessen.
-
bepe79
addikt
Kis kiegészítés a cikkhez:
"A készülékben vannak profilok is, de a csengőhangok között hiába keresünk MP3 melódiákat. Polifonikus dallamok vannak a készülékben, illetve klasszikus csörgések, amelyek elemi erővel szólalhatnak meg."
Ez így van, de a Sonim XP1-re feltölthetőek (én Bluetooth-on raktam fel rá) MP3-as zenék, és minden további nélkül le is játssza őket, továbbá MP3 beállítható rajta csengőhangként, SMS jelzésként is! Most próbáltam ki, tehát ez biztos!
-
bepe79
addikt
Hi Everybody!
Megvettem a Sonim XP1-et, és elégedett vagyok vele!
Az Oktogonnál lévő üzletből (céget direkt nem írok) hoztam el ma, ahol beszámították az árba a B2710-amat (igen, tudom, nem kicsit buktam vele, de ez más tészta). Az XP1 bejövős, ugyan nincs magyar nyelv, és ebbe még varázsolni sem lehet, de nem gond, mert tudok angolul, és aki esetleg szintén a kezébe veszi az enyémet (a Sonim telefont), az szintén tud valószínűleg ennyire angolul. Irtó feelinges és nagyon jól mutat a kék színű billentyűzet-megvilágítás. Ezen a Sonim XP1-en nem 'szalajt' egyik billentyű / gomb sem, tökéletesen működik, akkor, és azt csinálja, amit mondok neki (nyomok), a hardware gyorsan kezeli a letisztult és egyszerű menüt, felületeket, és semmi gond eddig. Ezidáig fagyás, újraindulás szintén nincs. Nagyon masszív, sehol nem nyekereg, nem ropog, nem recseg, és az akku-fedél olyan, mint egy atombunkernek a vasajtaja, vagy egy bank páncéltermének a filmekből jól ismert nyílászárója.
Eszméletlenül egyben van a cucc, és tapintásra is nagyon kellemes, jó az anyaghasználat, csúszásgátló anyagokkal is el van látva rendesen. Mini-USB-n (tehát a nagyobbik szabványos USB-n) veszi fel a tápot, bár tölteni még nem töltöttem, majd ma este. A kijelző elvileg karcálló, és ütésálló, nálam erre szükség is lehet (lásd. kocsi motortérbe ejtés, motorháztető rácsapása (B2700)), a kijelzőn még a fólia rajta van, egyelőre azt sem fogom leszedni. A billentyűzet kézreálló, tökéletesen kezelhető, bár kicsit szokni kell egy Nokia vagy Samsung vagy Sony-Ericsson után. A nyomáspontok szerintem jók, semmi gond vele. A több száz kontaktomat villámgyorsan kezeli, kapásból látja a SIM-en lévő kontaktokat is első bekapcsolás után, mindenféle másolgatás nélkül. Pozitív, hogy van black-list / hívásszűrő is, néha jól jöhet. Az első benyomás nagyon jó, csak ajánlani tudom, és mára már így az évek folyamán olyannyira lement az ára, hogy lassan a bevállalható kategória ez az XP1, bár az újabbakat aranyáron mérik (XP3, XP3.2, XP1300, stb.)
Üdv: Bepe
-
bepe79
addikt
Nagy elhatározásra szántam rá magam!
Megveszem a Sonim XP1-et idehaza holnap az egyik gsm kereskedéstől!
Ugyan magyar nyelv nem lesz benne, mert nem lehet bele rakni, de legalább garis lesz, és atomálló! -
bepe79
addikt
Még mindig semmi, június 23-a óta nem sikerült a megvett telefonomnak ideérnie..
-
bepe79
addikt
"Mail Tracking
Outward Registered Letter
Print friendly version
Destination - Hungary
The item (RBxxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 4-Jul-2010"
Na, elvileg útra kelt a telóm HongKong-ból a mai napon. Kíváncsi leszek, hogy hány hónap múlva ér ide.
-
bepe79
addikt
Az eladótól sűrű bocsánatkérések jöttek, és a Hong Kong postahivatal oldalán most már ez olvasható a tracking number-öm alapján:
"Destination - Hungary
The item (RBxxxxxxxxxHK) was posted on 1-Jul-2010 and is being processed for delivery to the addressee.To make further enquiry of this item, please complete the Online Enquiry Form or send the item number; the details of sender; addressee and contact information by fax to Mail Tracing Office. Our fax no. is (852) 2868 4723. You can also email or call our Mail Tracing Office at (852) 2921 2211 during office hours.
Online tracking information on the delivery status of registered mail/parcels sent overseas is available for selective destinations. You can connect to the mail tracking website of the destinations below directly. For destinations not on the list, tracking information is only available up to departure from Hong Kong."
Úgyhogy folyamatban, az eladó szerint a termék oldalán általa írt 7-15 nap helyett ugyan 20-30 napba fog telni, amíg ideér, de most már úgy vagyok vele, hogy legalább ideér valaha.
-
bepe79
addikt
Ma ezt írtam a 100-adik megkeresésem és lerázásom után az e-bay eladónak, csak mert nem szeretem ha hülyének néznek:
1., a software feltöltés miatt tudták csak 4!!! nappal később postázni, ami amúgy sem sikerült nekik, tehát adabszurdum az egész
2., mindig csak legyek türelmes, legyek türelmes, meg ő do her/his best...
3., tegnap azt írta, hogy 9 nap után még el sem érte a hong kongi posta-központot a csomag
4., a válaszaimra hektikusan érkeznek válaszok, és mindegyik lerázás gyanús
"Dear Seller!
OK, one more day passed already as you asked me for, and nothing happened.. Im not inpatient but it is the 10th !!! day now from the order and there is still no working tracking number and the item still not reached Hong Kong?????? When will it arrive to Hungary then??????????????????????? The try to upload the software takes 10 minutes there are two possibility: it works or not works so thats not gonna be the reason of the delay. Please provide the right and working tracking number ASAP and find out what's happening, because this is approximately my 15th e-mail and e-bay message and request on MSN / WLM so little bit disappointed. Please respond ASAP otherwise I have to escalate the order to e-bay and to paypal soon. I hope you can understand me because I have been patient enough and according to my previous experiences this is not gonna be the right sign.
Brgds: xxx"
-
bepe79
addikt
Na, eddig kb ha nem váltottam 50 levelet angolul az e-bay sellerrel, akkor egyet sem, 23-án rendeltem meg a telefont, és ma 30-a van... Eddig szarakodtak, mint kiderült, még ki sem postázták, mert próbálták nekem ráerőszakolni a magyar nyelvet, amire kértem őket. Ma írt a csaj, hogy a 'supplier'-üknek ez nem sikerült (amin nem lepődtem meg nagyon, habár ők hírdették azzal az e-bay-en, hogy kérésre bármelyik nyelvet feltöltik nekem rá). Úgyhogy írtam neki, hogy akkor mindegy, küldjék az angol nyelvvel, nem gond, mert tudok angolul, csak küldjék végre, mert decemberre sem fogom megkapni. Mondtam neki, hogy ami fontosabb, az a fekete szín, és hogy a CE töltővel küldjék, hogy használni is lehessen idehaza. Majd beszámolok a további fejleményekről.
-
bepe79
addikt
Hiányolom a cikkből az olyan dolgok megemlítését, mint pl. a telefonban megtalálható black list, avagy hívás-szűrés fnkció, mellyel pár gombnyomással tiltólistára tehetjük a kellemetlen / nem kívánt hívókat (már ha van ilyen valakinek). És ehhez hasonló nagyon jó funkciók tömkelege van ebben a mobilban, melyek nem kerültek megemlítésre, lehet, hogy tesztelésre sem. Hogyha ezek kihagyásával is tetszett / ajánlott minősítést kapott a telefon, akkor mit kapna ezen dolgok fényében / ismeretében?
-
bepe79
addikt
Még egy Sonim XP1 stressz-teszt:
Sonim XP1 vs. lánctalpas + kisbusz
( http://www.youtube.com/watch?v=SeksrSQ4NlY )
-
bepe79
addikt
A teszt ezt írja:
"A készülékben vannak profilok is, de a csengőhangok között hiába keresünk MP3 melódiákat. Polifonikus dallamok vannak a készülékben, illetve klasszikus csörgések, amelyek elemi erővel szólalhatnak meg."
A hivatalos users guide-ban pedig most ezt olvasom (online)
You can choose between Standard tunes (factory recorded tunes) or Own melodies (downloadable via WAP or Comm. Port or your personal recordings.)
Ez számomra annyit tesz, hogy habár gyárilag csak egy pár gyári csengő- és SMS-hang van benne, USB porton a számítógépről akármilyen csengést / zenét / muzsikát rá lehet tölteni, és beállítani csengéshez / SMS hangjelzéshez. Azt nem tudom, hogy enged-e MP3 formátumút feltenni és beállítani, de ha megjön a telóm, ki fogom próbálni, és beszámolok róla.
-
bepe79
addikt
Azt sajna nem nyertem meg, viszont nem sokkal drágábban rendeltem most egyet az e-bay-ről. Origi Sonim XP1, fekete, új, dobozos, független, eu-s 2-ágú töltővel.
Az eladóval még azt is megbeszéltem - mert az e-bay oldalán megvolt az MSN elérhetősége is), hogy még a magyar szoftvert is feltöltik rá nekem. Hát, kíváncsi leszek. Egyrészt arra, hogy kínai másolatot / fake-et küldenek-e, másrészt pedig arra, hogy tényleg olyan színűt, olyan töltőset, és olyan nyelvvel felvértezettet küldenek-e, mint amit leegyeztettünk. A biztonság kedvéért elküldtem neki e-bay privát üziben és e-mailben is a kívánságokat, amiket fel is tüntetett az eladáskor, hogy nyugodtan kérjük, mert személyre szabja nekünk szívesen a telót.
Paypal-al ki is fizettem, és elvileg Hongkong-ból érkezik, tehát nem 2 nap alatt fog ideérni.
Nem tudom, hogy hogyan lehet Sonim telóknál eredetiséget ellenőrizni, meg milyen gyári kódok vannak (ha van egyáltalán), de mindjárt utánaolvasok ennek a neten részletesen, ha már lesz egy ilyen telóm.
-
bepe79
addikt
50 dollár körül áll per pill a cucc, ha nem megy följebb, akkor nekem ennyit + egy picit simán megér, tekintve, hogy idehaza az ezer éves XP1-eseknek is 60K felett van az ára!!!
Úgyhogy felhúzom majd az ébresztőt, és az utolsó percekben / másodpercekben rálicitálok, hátha...
-
bepe79
addikt
Most látok egy xp1 hírdetést e-bay-en, amire viszonylag elfogadható még a legnagyobb bid, megpróbálok résen lenni az aukció lejáratának időpontjában, és elkapni egy jó áron
Remélem összejön, nekem KELL egy sonim minden-álló teló!!!
-
Ricardo
titán
-
bepe79
addikt
Nekem a sarga-fekete es a szurke nagyon nem tetszik, a fekete viszont bejon, ugy eleg elviselheto, full feketeben egyaltalan nem ronda.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
nem csak fekete és sárga van belőle, hanem szürke is.
a német ára 230 bruttó euró most, az nettó 44.
a gyártó kicsit drágább hivatalosan, viszont árul egy penge extrát hozzá, 27 eur-ért:
"Improves reception to approximately 1.5 dBm (dBm measures the power ratio in decibels, 1.5 dBm equals 1.4125 mW) in the 1800 MHz band." - ez itthon, lehet, xartsemér.
-
badacsony
őstag
-
dragontiger
tag
ez engem nem élne túl
-
Neró
őstag
Most olvastam a tesztet és megnéztem a videókat is.
Elnyerte a tetszésemet.Nagyon strapabíró, nagyon komoly telefon.
Úgy láttam, hogy a külseje gumi.Ha jól láttam. -
-
Pompi
nagyúr
Kezd egész jól alakulni az ára. Már 125 fontért lehet találni (~41e forint).
-
Nokia......
tag
Hát ez a Sonim XP1 vagy mi a neve sem semmi...észben azért jobb mint az átlagos téglafonok..tűzáló..hát nem semmi az biztos:
..........Minden dicséretet megérdemel
-
nike_
addikt
Én megértettem, de nehezen.
Szóval, másolj át az előző telódról minden nevet adatokkal a SIM-kártyára.
Ezután töröld le a megmaradtakat.
Ezek után rakd be a SIM-kártyát a másik telóba, és elvileg be kellene ugrania a számoknak a helyükre.
Legalábbis nálam így volt a telómnál.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ha a teflonkonyvemet bel eleetn muteni eskusozm nem ig maximum csak nezegetem
udv
neduddki
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem boltból hoztuk el a készüléket, egy ismerősömnél láttam, ő is külhonból szerezte.
-
süti5
őstag
Hol lehet kapni itthon ezt a telót?
Apámnak ericsson r250 proja van, de az akksi halódik, és cserélni szeretne telót, ezt néztem ki neki utódnak.
Egyébként fater szobafestő és élvezi hogy nem kell figyelni a telóra, ha festékes, poros lesz meg egyszerűen lemossa nap végén és ennyi
-
PazsitZ
addikt
Engem a Siemens M35i-re emlékeztet így elsőre.
Az jó telefon volt, nagyon szerettem. -
BaKeSZ87
őstag
Jó kis telefon lehet. Édesapám a helyi áramszolgáltatónál dolgozik, nekik R250s PRO-juk volt, namost felmászott az oszlop tetejére, és kiesett a zsebéből. Nem lett volna semmi probléma, ha nem az antennájára esik. Az antenna teteje meggyűrődött kicsit, és a tövénél megrepedt a borítása. Kár, hogy bazinagy, marhanehéz, drága, és van érzékeny pontja, amúgy jó "kis" telefon lenne. Azóta, nem tudom milyen megfontolásból, lecserélték a készülékeket 6021-esekre.
-
luw2win
őstag
Ericsson R310s beütése van mm a strapabirósága miatt
-
AMD Power
titán
Nagyon király lett ez a kis teló. Kíáncsi lennék mennyire bírja a tüzet is...
-
greeneye166
aktív tag
Lehet, hogy 3db M110 kitellik az árából, de többet is bír nála sokkal.
Itt ez a szempont és nem a GPS. Ha egy olyan helyen vagyok, ahol nincsen mobiltelefon bolt elég nehezen veszek egy másik M110-es és nem vigasztal, hogy még mindíg nem vagyok 80 ezerben ha vennék, mert amikor kell a telefon, akkor pont nincsen!
Amikor az M110 tönkremegy ez még nem és mivel jelenleg ez a legmasszívabb telefon ami ma kapható + kis darabszában készül, ezért a 80eFt reális. Mindenki eldöntheti, hogy telefonál, vagy M110-eseket cserélget. Van akinek ennyire strapás telefon kell és neki megéri, hogy növelje a strapabírás valószínűségét. Az M110 is bíja a strapát, de itt most nem a gyakori potyogtatás a szempont, hanem az állandó! Hasonlóan az ipari gépekhez ez egy ipari telefon ipari felárral és minőséggel. Az M110 a Black&Decker a Sonim a Hilti! -
mrlujoak
veterán
Tisztában vagyok a 3 év garival, bár ha nagyon kukacoskodnak, akkor a széttört telefonra azt mondják, hogy ez ütés, és nem törésálló telefon.
Tudja, biztos 1,6m-nél magasabbról ejtette le...Azért ennyi pénzért inkább több M110-es Samsungot veszek, az a strapatelefon is elvileg hosszú kínszenvedést bír, és 3 év alatt csak nem sikerül annyi M110-es tönkrevágnom, hogy megérje most kifizetnem egyben a 80E forintot. Ugye egy év múlva az M110 közel nem annyiba fog kerülni, mint most.
mrlujoak
-
80E forintért 3évig teljes körű gar. jár hozzá.Ha földhöz vágod és kimúlik,akkor is cserélik szó nélkül...HA csak így nézzük,akkor simán megéri
-
mrlujoak
veterán
80 Ezer forint?!
Ennyiért egy GPS elfért volna benne.mrlujoak
-
Zewa
senior tag
Nem rossz, nem rossz!
Szerintem nem kell bele több tudás. Aki ilyet vesz az komoly helyeken jár.
Kiprobálnám.
-
RandomGosu
senior tag
elképesztő
ilyet veszek a nővéremnek xD
-
bepe79
addikt
Jaja, vagom, ahogy a Bog is irta, veletlenek es szerencses kimenetelu balesetek vannak a tobbi telefonnal is. Csak nyilvan az XP1 a kezbol kiesest 10-bol 10 alkalommal tuleli, nem 1/10 vagy 2/10 az arany. Ettol mondjuk meg megemelem a tobbi telo elott is a kalapot, amelyek tuleltek ekkora eseseket.
-
Azért ez sem piti: [link]
-
gino2105
csendes tag
tetszik,nagyon tetszik
-
Kickass
őstag
érdekes megközelítés, az én 6120-som esett már le a sarkára kb 1,5-ről (1,9 vagyok és vhol mellkas vagy kicsit alatta járt a kezem mikor kicsúszott a teló a kezemből mert már a kocsikulccsal babráltam közben) és csak az előlap sérült (először azt hittem a középső házrészből is kipattant egy darab de csak por volt huhhh
) nem esett szét nem adta meg magát, mindezt betonon, na persze ettől nem lesz strapa telefon
-
sztara
aktív tag
majd az építészmérnök bátyámnak ajánlom
sok telót kivégzett már
a nagyja tropára ment...a másik bátyám adott neki egy nem is tudom milyen telót, ami elvileg kivégezhetetlen volt..valamilyen ericsson, kék volt és az a kanalas antennája volt
2 hétig sem bírta
ez talán bírná 2 hónapig
-
Vamp
senior tag
AZ 5140i-m is bírja azért, lassan másfél éves, de járt már tó mélyén, kakaóban, esett le kb 4 m-ről (igaz, fűre). Az alapvető karcolódásokon kívül semmi baja. A borítás kevésbé kopik, mint a többi telefoné itthon, pedig zsebben hordom. Amit erről hiányolok, az a Nokián található erős lámpácska, ami sokszot húzott már ki a szarból
.
-
Small+
csendes tag
A videók elég durvák. Szegény kis XP1-esek...
A mobil nagyon hasonlít a Siemens M75-re, csak hülyébb a színe. -
ddddd4
tag
Tetszik! Csak, ha többe tudna, akkor még jobb lenne.
-
Pompi
nagyúr
válasz
#43960832 #36 üzenetére
Egyrészt nem azt mondtam, hogy nem lehet kapni, hanem azt, hogy nincs forgalomban, tehát nehéz beszerezni. Nemhiszem, hogy a célközönség nagy része a vaterán fog kutakodni telefonárt. Másrészt fog azoknak majd lejebb menni az áruk ezeknek a Ericssonoknak, mert ezt az XP1-et 170 angol fontért már meg lehet kapni.
-
bepe79
addikt
Most nezem, hogy ebben a tesztben: [link]
( http://www.youtube.com/watch?v=bKROzumIDmo&feature=related )
ralonek a Sonim XP1-re 9mm-es pisztollyal es Remington 700 7.62-essel.
Meg csak most nezem (bufferel), de gyanitom, hogy a legtobb telo szarra menne, ha ralonenek egy 7.62-essel vagy egy Nova-val vagy akar egy MP5-el. De valoban hulyeseg ilyet tesztelni, mert senki nem kerul a valos eletben olyan helyzetbe, hogy a telefonjanak tul kelljen elnie loveseket. -
bepe79
addikt
válasz
#43960832 #32 üzenetére
A Samsung M110 is az. Lehet ezen lovagolni, hogy hat de R310 igy, R320 ugy, az akkor volt, 20 evvel ezelott, a mobil kokorszakban. Az M110 porallo, utesallo, es vizallo is, ezt a tesztek is bizonyitottak (a kulfoldiek is, es a magyar teszt egyarant, plusz az en peldanyom is eleg masszivnak bizonyul). Utesallo, mert kibirja, ha tobbszor egymas utan leejted, foldhoz vagod (nem azt kell kibirnia, hogy ledobod a 10-edikrol, meg racsapsz kalapaccsal). Vizallo, mert kibirja az esot, es ha veletlenul rovid idore kadba esik (nem azt kell kibirnia, ha azzal furdessz, vagy buvarkodni jarsz vele). Es porallo, mert nem megy a kijelzobe a por, mint az N82-nel, ahol nincs tomites a kijelzo es a plexi kozott. Ez csak az en velemenyem, de en igy latom.
-
Pompi
nagyúr
válasz
[HUN]Tyson #33 üzenetére
Igen, biztos sokan elő tudnak rukkolni pár ilyen szerencsés esettel. Az XP1 viszont nem csak a szerencsés eseteket éli túl.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Anno elég régen a 3210-esem repült el beszélgetés közben a fülemről (jófej, enyhén illuminált haversrác nekifutásbóli hátbavágásának köszönhetően), majd kb 10m után a betonon landolt, a villamos sínek között. Utánamentem, megkérdeztem tőle, hogy Itt vagy még?, és folytattam a beszélgetést.
Pedig az egy igen mezei 3210 volt. -
törölt tag
A felsorolt tesztek bármelyikért az Ericsson r310 is túlélné. (Tapasztalat) Örülök, hogy most már 3 olyan telefon van, amely valóban víz-, por-, és ütésálló. (r250pro, r310, meg ez)
Szerk: persze azok közül amelyek kereskedelmi forgalomban kaphatóak (voltak)
-
mark75
senior tag
"túlélni a tulajt"
tetszik ez a szöveg,és még találo is.
-
vottokar
senior tag
Tényleg jó egy telefon, amin látszik, hogy nem kamu védelmet kapott. És még a funkcióit is a szükséges mértékűre redukálták. Viszont telefonálni igen jó lehet vele.
-
Ricardo
titán
válasz
Mulderpapa #26 üzenetére
Vannak őröltek. Extrém "teszt"
-
Mulderpapa
aktív tag
A burnout tesztet láttátok?Nagyon durva!
Klikk -
Bibby
addikt
Úgy értettem hogy egy egyszerű telefon is túléli, kiesik az akksi mondjuk, oké, de működni fog gond nélkül. Inkább arra gondoltam hogy ez az 1,6 olyan óvatosnak tűnik a gyártótól, szerintem kibírna ez 4-et is.
-
-
mark75
senior tag
vinném kirándulásra.
arra tökéletes. -
Khaal
őstag
-
bepe79
addikt
Ez egyreszt a gyari adat, ami garantalt, ettol fuggetlenul gondolom akar 2 vagy 3 meterrol is eshet betonra is akar az XP1, azt is tuleli, gyanitom. Mig az atlag telefon szerintem 1.6 meterrol valo betonra ejtestol szvsz ripityara menne, de a minimum, hogy hatlap lejon, vagy akksi kiesik, vagy a kijelzo karcos lesz, vagy SIM foglalat leszakad, stb. stb.
-
Baadu
csendes tag
Az Ericsson régi telefonjai nagyon jók voltak, talán ez ami hasonló. Engen nem annyira az építkezés, inkább a vizes környezet késztetett hogy igen megszeressem az Ericsson r310-est. Ez a Sonim már tud bluetooth-on akár vízhatlan headsettel kommunikálni :-D
Egy dolgot szerettem volna olvasni, hogy meg van töltve valami gázzal a széle és felúszik a vízen. Úgyanis hiába vízhatlan, ha mély vízbe pottyan.(ha meg Aquapak-ba van, ami felúszik, akkor tök mindegy mi van benne.)
-
Bibby
addikt
"bár hivatalosan 1,6 méterről betonra is pottyanhat, túléli"
Ez biztos? Úgy értem ez nekem elég kevésnek tűnik, ezt egy egyszerű telefon is túléli simán.
-
n6230i
tag
A jó kis Ericson R250... akkoriban kipróbáltuk, hogy ténylegesen mennyit bír
Ahoz képest, hogy mire lett kitalálva nem is olyan ronda - csak maradjunk a példánál: az R250 sem a szépsége miatt volt "keresett".
-
bepe79
addikt
Meg egy kis adalek: itt kint, a Spring Harvest kozeledtevel eleg sok epitkezes (felujitas, stb.) volt a kozelben, es olyan masinakat, munkagepeket vonultattak fel az angolok, amiket meg eletemben nem lattam, hatalmas nagy bohom, sarga es zold szinu jarganyokat. Es hogy hogyan kapcsolodik mindez az Sonim XP1 telefonhoz? Kivancsisagbol megneztem, hogy mi van ezeknek a munkagepeknek az oldalara irva, hat hatalmas betukkel ott figyelt a JCB felirat, ha jol tudom, kifejezetten e ceg munkatarsainak gyartottak ezt a telefont. Hat nem csodalkozom rajta...
-
Ricardo
titán
Jó kis cucc. A maga kategóriájában verhetetlen.
-
bepe79
addikt
Gratula a teszthez
, mar regota vartam az XP1 tesztet!
-
(Kolombusz)
veterán
Komoly cucc!
-
1010
őstag
hát nem egy divat telefon
-
Pompi
nagyúr
BTW létezik feketében is, lásd specifikáció melletti képek.
-
paramedic
aktív tag
Végre nem erőltettek bele valami vacak, VGA kamerát! (lásd M110)
-
niti
aktív tag
hivatalosan 1,6 méterről betonra is pottyanhat, túléli (valószínűleg velem ellentétben)
Ez aranyos volt
Egyébként meg tényleg le a kalappal a készülék előtt, már csak azt nem értem, miért ilyen ronda a színe. Oké, hogy opcionális, de akkor is. -
Turmoil
senior tag
Nem szép, de legalább randa!
-
KrAt
veterán
Tetszik, bár szívesen megnéztem volna tőletek is, hogy mit tud, de ha nem lehet, akkor nem lehet
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Lotusomega #1 üzenetére
már, ha a bányában van térerő...
-
Lotusomega
senior tag
bányászatra ideális, amúgy kategóriájában tényleg nemrossz, egy másfélmisis panasonic ütésálló laptoppal ideális párost alkothat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest