- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
#72042496 #143 üzenetére
Nem, nem abszolut. Nem erted a fogalmat. A tudatossag abban rejlik, hogy atlatja valaki mi mennyit er a korabbiakat tekintetbe veve. Az nem tudatosag, hogy erzelmi alapon eldontok valamit. Ez alol, mint mondtam egy kivetel van, ha munkaeszkoz (csakany, videovagas, stb.)
Mert visszahozza az arat lassabban vagy gyorsabban. Ezert is adta el inkabb az NV a gpukat a kinai banyaszfarmoknak. Ok tudatosan dontotek igy, nem pedig erzelmi alapon szolgaltak ki a gamereket.Ezt erkolcsileg mindenki dontse el sajat maga, hogy milye huzas volt.
"Vannak illusztris példák, amikor ezekkel nincs valaki tisztában, aztán megy a fórumos rage-elés, hogy kicseszett vele az Intel/AMD/nVidia, mert ő megvette az X terméket és most fél évvel később jön az újabb olcsóbban, és ez milyen dolog már."
Nah ezek pont az erzelmi alapon vasarlok, nem tudatosak. Szoval ezzel sajat magadat cafoltad meg. Van egy par ilyen a forumon. Az AMD-s topikban jokat is lehet rohogni rajta, de sajnos attol meg megvette es azt validalta a nyereszkedok fele, hogy ugy is megveszik es ezert csinaljak tovabb.Nah, mindegy. Tobb idom erre nincs. Van mas hobby es konzol is.
-
Z10N
veterán
"OK, ha neked fontosabb, hogy milyen üzenetet küldesz a piacnak annál, hogy a top szórakozási formádhoz hozzáférsz-e megfelelő minőségben, akkor vásárolj aszerint"
Nem top. Mellette meg fotozas, videovagas, csillagaszat (tavcso), egyeb DIY IT projektek es a legnagyobb a studiozas/zeneles. Onmagaban mindegyik tudja vinni a penzt, de ilyen ocsmany nyereszkedes ami az utobbi idoben zajlik meg soha nem volt mashol.
Ezenkivul a megfelelo minoseghez ott a konzol.
"Ha 20 évvel fiatalabb lennék, akkor vszleg nekem is ott dübörögne a gépben egy RTX 3070 meg egy Cyberpunk előrendelés."
Es erre alapoznak a gyartok, ami gusztustalan. Az emlitett birka kozonseg meg dalolva megveszi es ez lesz az uj standard."Én is azt tartom jelentősen valószínűbbnek, hogy a járvány miatt nem fog a gyártók nyakán rohadni a portéka - viszont ennek a megítéléséhez még korán van, mert egyelőre nincs megfelelő mennyiségű ellátás."
Az price/perf volt a kerdes.$500-bol veszek konzolt vagy peldaul a szintiknel maradva az utobbi evekben nagyon sok jo cucc jelent meg elerheto aron ($500-bol akar kettot is vehetek, amivel evekig el lehet lenni), mert tudjak a gyartok, hogy ki kell szolgalni a vasarlokat es fejleszteni kell, nem csak tobb ezer dollaros Moog szintiket csinalni. Raadasul mar a Moog is gyart sub $500 szintiket, pedig sohasem gyartott. Van verseny es fejlodes.
"ezért különösebben nem mozgat meg, hogy ki mit tudott biztosan már tavasszal."
Jah, hat ha igy gondolod akkor ne ismerd be, hogy igazam lett. Nincs akkor mirol beszelnunk. -
Z10N
veterán
"Szerintem az elsődleges dolog az, hogy valaki elégedett legyen azzal, amit vesz, kitermelje neki a cucc az értékét. Nem lehet mindig, minden iparágban fogyasztói élharcosnak lenni. Ha pl. valakinek a Cyberpunk 2077 a következő 6-12 hónap legfőbb eseménye kikapcsolódás terén, akkor lehet, hogy megéri +50-100-at kifizetni a 3070-ért, vagy +100-200-at a 3080-ért. Ha ez a pénz elérhető, rendelkezésre áll, akkor inkább csak annyi a kérdés, hogy így tud-e az illető legtöbbet kivenni belőle."
Nem. Ezzel csak azt mutatjak meg a piacnak, hogy ennyiert is megvszik es kesobb ez lesz a standard. Lasd "arvizes" HDD arak.
"Az ilyen típusú vásárlók annyira amúgy sincsenek sokan, hogy komolyan elbillentsék a jövőben a várható profitmaximum pontját. Inkább az elején jelentenek gondot, amikor fel lehet tornázni a 300e FT-os kártyát 500-ig."
Regen is volt early adopter felar. Valaki irta is, hogy 10-20%, de itt tobbrol beszelunk (50%+). Figyeld meg, hogy ez "peldamutato" lesz.
Ui: Az egyik talalgatos topikban a pandemia elejen le lettem hurrogva, hogy mivel nem lesz sok embernek munkaja nem lesz kereslet. Aztan most nezd meg, hogy mi a helyzet. Azt mondtam, hogy mivel mindenki otthon fog ulni es unatkozni fog hatalmas kereslet lesz. Es nekem lett igazam, tobbszorosen is. Tavasszal es nyaron olyan konfig arakat lattam, hogy csak huledeztem. A banyaszlaz idejen a vga-k voltak ilyen aron, de most komplett konfigokra voltak ilyen elszallt arak. Erre most most pedig rajon, hogy se AMD CPU/GPU, se NV GPU, se XBOX/PS5 nincs es az arak meg az egekben (nincs keszlet, banyakba mennek).
Kozben meg "a nem tudjak majd megfizetni otthon ulok" akar ketszeres aron is megveszik. Figyeld meg, hogy az arak tartosak lesznek.
-
Z10N
veterán
"az ötödik irány, hogy megveszed, és leszarod, hogy többe került"
Ezt nem lenne szabad csinalni. Ezzel csak azt validaljak akik megveszik, mint a 2018-as banyaszlaz idejen, hogy ugy is megveszik es evrol evre emelik az arakat a gyartok es a nyereszkedok. A tudatos vasarlo turelmes, ahogy mondod: "Van negyedik irány is - egy kicsit felfüggeszti az ember ezt a hobbit, vagy legalábbis takarékra teszi a következő fél évre.". Ilyen tempoban akar evekre is, mire "normalizalodik" a piac. IMHO.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Hálózati / IP kamera
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest