- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
Nálam marad a Mugen2-es.
Ez egy örök darab és szinte mindegyik procihoz jó.
Sok év után is teljesen hangtalan. -
sb
veterán
Ha neked hangos egy 7-800rpm-es jobbféle venti akkor megemelem a kalapom.
Nem azt mondom, hogy nem hallható... mondjuk közelről.De értelmes távolságból, gépházban tényleg kb. hangtalan.
Vagy ha nem hangtalan számodra, akkor egy 500rpm-es venti sem lesz az. Cserébe 3-4k vs 20k a hűtő költsége.
És persze HDD nem lehet a gépedben, mert az említett 7-800rpm alatt már olyan sávban vagyunk, ahol egy Green HDD is hangosabb lesz a hűtőnél.Én is ingen halk gépeket építek, tudom miről beszélek. Nem igénytelen vagyok, de van egy egészséges határ, amit érdemes meghúzni, mert fizikailag nem nagyon lehet az alá bemenni.
-
Speed®
titán
válasz
Neovenator #40 üzenetére
Vannak azért jól sikerült megoldásaik bőven..nem kell lehúzni feleslegesen a márkát. Egy időben a legjobb ár/érték arányú megoldásokat jelentette az Arctic-Cooling név (Freezer64/7, S1/S2, stb.).
-
Neovenator
senior tag
Az Arctic minőségéről csak annyit, hogy még az általad linkelt oldal promó-képeire se sikerült egy tökéletes példányt felszerkeszteni, hanem egy görbült felső lamellás kép került fel...
A tesztoldalaknak adhatnak pénzt, hogy jókat írjanak a termékekről, de akinek egyszer már volt a kezében bármilyen minőségi procihűtő, annak az Arctic termékek nevetségesen gagyi hatást keltenek csupán. -
sb
veterán
Halk üzem mellett ez reális.
Ettől függetlenül tényleg a béka s*gge alatti TDP-vel vannak kellően erős cpu-k.
Akinek nem kell extrém tuning (vagy AMD proci) az 80-95W TDP-vel harmadekkora hűtővel megússza csendben is.
Nekem volt az említett Freezer 7, de még TX3 is i5-ön (enyhe tuninggal), mindkettőre elég volt 1000rpm terhelés mellett is, ami elég halk üzemet jelent.
Előtte meg végül is volt jobban tuningolt Phenom II X4-en is ugyanez a páros. Az már 125W TDP @150-160W környéke volt. Erre sem kellett maxra tekerni a hűtőket. 2000-2200rpm körül elvitték.
Persze ez halk már nem volt így sem.Ettől függetlenül a 15k-s, de inkább a 10k+ hűtőknek nem nagyon látom értelmét normál felhasználásban.
-
imikee
tag
AZ i5-650 procimat egy mugen2 hűti egy termalright 140es ventivel 500as fordulaton
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Én nem rég vettem egy porszűrős házat (Fractal Define R4), higyjétek el megéri rááldozni, hónapok után is úgy néz ki minden benne, mint ha új lenne...hihetetlen látvány a kilónyi porok után
CPU hűtő: igaz low profil ramokhoz, de nálam Thermalright Macho HR-02 viszi a prímet...olcsó(12-13k), és ár-érték arányban sztem nagyon ott van...halk és elég sok mindennel elbír...csak hát nagy szegényke... vagyis magas ház nem árt hozzá...
Cserébe mindkettő 4-5 éves beruházás is lehet...
hónapokig olvasgattam persze lelkesen a PH fórumokat -
Tazsam01
tag
Nekem bevált de a korszakot dicsérem nem a hűtőt. Léghűtésnél ahogy korábban is elhangzott 1 ventilátor áthelyezése már teljesen más rendszert hoz létre. Valószínűleg a te házadban nem vált be, ettől még elhiheted, hogy nálam nem hangos és hűt is.
Anno 12 volt arról ne vitatkozzunk, hogy ez drága-e vagy sem.
Elfér tőle minden és kényelmesen tudok szerelni, mondjuk csak 2 RAM van bent 4 -nél már gondot okozna ki be kapdosni őket, de elférnének.Btw méret: 115 (L) x 110 (W) x 140 (H) mm
Tömeg: 610 gA cikk meg egy mugen max-ról szól:
méret: 145 x 110 x 161
tömeg: 870 g -
dfdfdf
őstag
Akár hogy "dicséred azt a hűtőt tudom milyen (volt olyanom). sajnos nem halk de ellenben jól se hűt de "nagy, drága és nehéz meg persze kicsi a hűtési teljesítménye". Csak ennyi a baj vele.
A hűtő hangja meg szubjektív dolog valaki elalszik egy gyári hűtős i7es mellett konvertálás közben, más meg elsírja magát a gyári hűtő "alapzajától. -
törölt tag
Mi másról szólna?
Nem biztos, hogy megváltozna. Igazából az összes ház és hűtő teszt csak irányadónak jó. Nem minden coolernek megfelelő ugyan az az elrendezés a házon belül. Szóval az ilyen gyorsba leteszteljük jellegű tesztek sok esetben teljesen más eredménnyel zárulnak, mint egy másik. Egy ventilátort máshova raksz, és már teljesen megváltozhat az egész.
-
Tazsam01
tag
-
Tazsam01
tag
-
törölt tag
Nem mondtam, hogy nem jó. Az indoklás sántít, de nagyon.
Egyébként oldalról minimális mennyiségű levegőt szív. Arrafelé inkább tolja, márcsak a centrifugális erő miatt is. Szívni a végén szív, azért is lóg be oda is a borda. Így azt is átszellőzteti, ott is lead egy kevés hőt.
Hogy miért nincs benne sok por ellentétben egy toronnyal, arra meg megint ott a magyarázat: A tornyokban a bordáb párhuzamosak, míg a Silent Knight esetén kifelé növekszik a távolságuk. Így maximum a belső élen tud nagyobb mennyiségű por leülni.
A tömeg meg abból a szempontból releváns, hogy a messze egyszerűbb konstrukciójú, és jóval kevesebb anyagot tartlamazó TX2 csak 2-3°C-kal gyengébb. Ez pedig pont azt bizonyítja, hogy áramlástanilag a SK jóval gyengébb konstrukció. Sokkal nagyobb hőleadó felület, és több heatpipe kell ahhoz, hogy elérje ugyan azt a hatásfokot. Ráadásul mindezt rézből.
-
LGLuke
őstag
-
Tazsam01
tag
gari időn belül nem ment tönkre gari időn kívül cserélhető még ha nem is csak annyiból áll, hogy két drótot - mai divatos nevén "rögzítő kitt" - leakasztasz.
Nem kellett még cserélnem de volt eleget a kezemben amikor mindig az aktuális új konfigra tettem, azért nem egy ördöglakat. -
Tazsam01
tag
válasz
#65675776 #19 üzenetére
Tehát a hűtőm ugyan ki tudja miért de hűt viszont mivel nehéz és drága ezért rossz.
Most még hozzuk ide azt, hogy a színe sem megy a mai alaplapokhoz"Szimplán tolja a levegőt minden létező irányba, mivel a ventilátornak nincs kerete." Gondolom a levegő amit kitol csak úgy a ventilátor közepén materializálódik vagy esetleg van benne gyárilag egy fehér lyuk
.
"Egyébként semmi extra nincs rajta. Alig jobb, mint egy 2/3 akkora tömegű, aluból készült Hyper TX2. Erre azért nem biztos, hogy büszke lennék. Pláne, hogy a TX2 fele annyiba került." A tömege szintén nem hiszem, hogy releváns lenne ami amúgy a hírben szereplő óriás tömegének mindössze kétharmada. Az ára tekintve, hogy 6 éve teszi a dolgát szintén mára kissé elavult kérdés, plusz már kapni sem lehet.
Tulajdonképpen miért vitatkozol, van itthon valami ami működik, a tényekkel szemben bebizonyíthatod, hogy szar akkor sem fogom elhinni, mert egyelőre a saját szemem hitelesebb bizonyíték bármilyen elméletnél.
A bánatom mindössze annyi volt, hogy ha egyszer elromlik kénytelen leszek tornyot venni és söprögetni havonta, hogy hatékony maradjon. Még akkor is ha amúgy nem érdekel, hogy szív vagy fúj és az sem, hogy milyen nehéz sőt az sem ha kicsit drágább mint a konkurensek.
Tudom ott a vízhűtés...
-
LGLuke
őstag
Tudod, ha a legjobb teljesítményű hűtő lenne, sajnos akkor sem választanám, mivel nem lehet cserélni a ventilátorát. Ha csapágyas lesz, vagy leég a motorja, akkor kidobhatod a teljes bordát. Ráadásul szerintem a ventilátorral lehet a legtöbbet játszani, mert választhatsz, hogy alacsony fordulatszámú halkat veszel, vagy nagy teljesítményűt...
-
törölt tag
Ehhez és a Coanda-effektushoz sincs sok köze. Szimplán tolja a levegőt minden létező irányba, mivel a ventilátornak nincs kerete. A borda ilyen kialakítása mellett részben hasonlóan viselkedik, mint egy blower.
Egyébként semmi extra nincs rajta. Alig jobb, mint egy 2/3 akkora tömegű, aluból készült Hyper TX2. Erre azért nem biztos, hogy büszke lennék. Pláne, hogy a TX2 gele annyiba került.
Egyébként a szíváson alapuló hűtés esetén a fordulatszám csökknetése sokkal jobban rontja a hatásfokot, mint nyomóoldali bordánál.
-
Tazsam01
tag
Nyilván de a torony hűtők felépítése pont ugyanolyan még mindig.
Biztos, hogy van ennél jobb hűtő de mint írtam a mostani FX8350-et lehűti, a zaja ennyi év után sem zavaró és takarítanom is ritkán kell, akkor is csak átfújom és kész.
A tapasztalatom az, hogy a torony hűtők 6 hónap után gyakorlatilag passzív hűtésbe mennek át a venti és a lamellák között kialakuló egybefüggő porrétegnek hála. Persze lehet, hogy csak rosszakkal hozott össze az élet.
Ha a jelenlegi elfárad amire azért van bőven sansz 6 év után akkor sajnos toronyra kell úgyis váltani, mert nincsen más a piacon :S -
Tazsam01
tag
válasz
#65675776 #12 üzenetére
Rég voltam fizika órán de valami rémlik, hogy a felépítéséből adódóan mivel középen "nagy" sebességgel száguldanak keresztül a gázok ezért kintről a közepe felé szívóhatás lép fel.
Magyarul kiszívja a lamellák közül a meleg levegőt középre majd kifújja hátra fele.
Ha nem így lenne akkor bocsánat és a teszteken csoda történt mert tudta tartani az iramot a többiekkel, a torony hűtőket is beleértve.
Persze ez még 2008-ban volt lehet, hogy azóta már változott a fizika."Egy évvel ezelőtt az Asus Silent Knight már bemutatta, hogy réz alapanyaga és szokatlan kialakítása miatt kisebb ventilátorral is le tudja győzni a nagyokat. Utódja, a Silent Knight II is megmutatta ugyanezt. Hab a tortán, hogy igény szerint nagyon halkra is levehető, megjelenése is feltűnő, tehát igazi mindenes megoldás. Ventilátorral együtt kevesebb mint 12 000 forintba kerül, szóval nem is olyan nagyon drága, tehát ajánlott."
forrás: http://prohardver.hu/teszt/fel_tucat_eros_processzorhuto/verdikt.html
-
Speed®
titán
Nekem az nem tetszik, hogy feláldozták a tömeg/spórolás oltárán a teljesítményt. Lehetne jobb a 3/4 is a 2nél, ha nem sajnálták volna belőle az anyagot.
A 3 ventije egyébként a 2re kellett volna, azt nehezebb átszellőztetni.
Én vettem rá egy 1900as GlideStreamet, ha baj van, szépen felpörög.
A szerelés az katasztrófális, nem tudom, miért nem egyszerűsítik le. -
-
Tazsam01
tag
Én az ötlettelenséget nem csípem, volt egy boldog időszak amikor nem volt két egyforma elképzelés a CPU hűtésről, ma már mindenki ezeket a tornyokat gyártja. Tudom, hogy mit se számít a kinézet, hisz úgyis gépházon belül van de akkor is hiányolom a fantáziát.
Az, hogy mi mennyire halk meg azért erősen gépház függő is.
Én az fx8350-t silent knighttal hűtöm, mosolyogva megbirkózik vele és mivel a lamellák között nem 1 mm volt és a venti sem a lamellák közé fújta a levegőt így legalább nem tömődik el a portól 3 hónap alatt. Nekem ez fontosabb, mint az a minimális zajkülönbség. -
satz18
őstag
Ez a hűtő passzívan mekkora procit képes lehűteni?
-
banhammer
veterán
Mi a bánatnak ekkora hűtő amikor a processzorok TDP-je folyamatosan csökken?
Egy olcsó Artic Freezer 7 PRO Rev.2 150 Watt-ig mindent lehűt és halk. -
Speed®
titán
Építhettek volna a Mugen2 elrendezésére..máig a család legjobb tagja szvsz.
A rögzítőszettet inkább nem "méltatnám"..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Zalman Alpha 36 processzor vízhűtés
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest