- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
És te a háromdémárkkal játszol?
Néha elcsodálkozom még, hogy mindíg van, aki ezek után ítél meg egy kártyát.
Én 88GTX-ről váltottam, és mégis azt mondom, hogy érdemes volt...
Pedig az is megcsinált 12500-at. A legtöbb játékban mégis jelentősen gyengébb...Ja, és hogy megéri-e a felárat a 4870 a 4850 fölött...
Na majd az idő hozza. Én emlékszem még a sztorira, amikor a 88GTX/ULTRA megjelent, a G80-as GTS-ekkel együtt (320/640 megás) akkor mindenki vette a GTS-eket, mert hogy csak 20%-al lassabb, az ára meg jóval mérsékeltebb...
Mit ád isten, a GTS-ek fél év után kezdtek iszonyat lemaradni, a GTX-ek meg még csak most kezdenek csak kikerülgetni a gépekből... és itt is ez várható. -
totyax
aktív tag
Nekem tökéletesen megfelelt, látszott aminek látszania kellett. Mivel egy egy felhasználói írás, akkor sem köthetnél bele igazán ha monduk egy 5 éves digitgéppel csinálta volna 640x480-ban
Úgyhogy szerintem vegyél egy nagy levegőt és higgadj le.
A szerzőnek meg kösz a láthatóan őszinte írást, több ilyen kéne
-
kerlac
őstag
Most cseréltem MSI 8800GT-ről Sapphire Radeon 4870 SE-re, de még nagyon vacilálok a Galaxy 9800GX2-n. Sokan azt ajánlják, ugyanakkor a tesztek nagy része az ATI mellett szól.
Megkérdezhetema cikk-író véleményét?
köszi!
-
BalaNce87
addikt
Osztom a véleményt, h ez a kari most igen jó befektetés lenne
Mármint az 50es végű darab.
Habár arről sok olyat lehetett hallani, h iszonyatosan szara hűtése és, h megégeti a kezedet ha megfogod a nyákot. Persze ha a 35 ezres árat nézzük, akkor egy zalman vf 1000 is simán belefér hozzá... Azzal meg már nem hiszem, h problémázna
Mondjuk én nem értem ezt a hozzáállást az ATI részéről, mi az, hogy legyen halk?! Eddig még rendben is lenne, ha nem melegedne 85 fokraBízzák a júzerre, h ő bírja e a hangos ventit azt kész
Nekem van egy 88gtm (gainward) és ennél is van hangja, hogyha magas értéket állítok. De szerintem ha rajtam van a füles gém közben, márpedig gém közben melegszik a gpu, akkor egyáltalán nem zavaró.
És hát sokkal jobb ötlet megcélozni egy erős közepet, mint egy high end kategóriát (lásd mikor kijött a 88Gt, mekkora port kavart).Meg hát nagyobb ebben a szegmensben a kereslet is rá. + az ATI képtelen felvenni a versenyt a magas kategóriában. (Az utóbbi időben a középpel se értek el sokat szvsz). Jó lenne ha innen már csak felfelé ágazna az utuk, mert hát az AMD procik se az igaziak szerintem. Az E8 as széria igencsak jóra sikeredett -
Đ@n!
tag
jó a teszt de a Power DVD serial látszik
jó lenne eltakarni vagy kivenni a képet
Üdv
-
-
msgt.fubar
senior tag
de sok. az ATi mérnökei szándékosan alacsonyra állították be a gyári venti fordulatszámát, hogy halk maradjon, de ezen állítani kell, hogy ne forrósodjon át a kártya állandóan. erre a RivaTuner nevű program alkalmas, amivel be lehet állítani hőmérséklet-küszöbértékeket, amiket átlépve feljebb kapcsol a venti, de erről részletesen itt olvashatsz: (link)
-
gergobaby
aktív tag
Jó cikk, grat... Kíváncsi leszek, mi lesz az új driverekkel...
-
Rudebwoy
újonc
Bocs srácok én abszolút laikus vagyok a témában, de ez a 70 fok idle 91-92 fok terhelt hőmérséklet nem sok egy kicsit? Nem fog így a kártya élettartama lecsökkenni?
-
mrdan206
tag
válasz
msgt.fubar #67 üzenetére
Úgyan úgy vagyok mint te! Nekem is sikerült dönteni. Már megrendeltem a 4850-emet
-
msgt.fubar
senior tag
Én egy vf900-ra, vagy vf1000-re gondoltam, azokkal a biztonságos hosszútávú tuning sem lenne probléma. Mondjuk most egy 3850-em van, gyári hűtéssel, és a rivatunerben meghatározott hőmérséklet-küszöbértékekkel, illetve a beállított 6-lépcsős ventillátorszabályzással tolerálható hangerő mellett relatív hűsen lehet tartani a kártyát.
Csak ezzel így a tuningot kell elfelejteni, mert még maximum fordulaton sem elégséges a hűtése. A 3870/4870 hűtésével pedig az a bajom ami a 2900pro/xt hűtésével is: porszívó feeling, 50%-os fordulat felett egyszerűen zavaróan hangos a szélzaj miatt.
-
janos666
nagyúr
válasz
msgt.fubar #67 üzenetére
Jaja, én a jobb gyári hűtés reményében IS vettem inkább 70-est, de most úgy nézki ezen is cserélni kell majd.
Sőtt, ezen nehezebb a csere. -
msgt.fubar
senior tag
köszi János, ez az írásod eldöntötte, hogy nem 4870-et, hanem 4850-et vegyek inkább
a fennmaradó összeg mehet másra, illetve egy valamire biztosan: megbízható hűtésre.
-
janos666
nagyúr
Bedobtam 4 Foldingos eredményt.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Up a karinak
-
ttt1
őstag
Egy folding@home-ot nem csinálnál ?
Mit bir számolni mégis ...
-
hoolla
aktív tag
Könyörgöm valaki linkeljen már egy 8800GT vs 4850-es tesztet!
-
Attix82
addikt
Az ilyen egyeni testek midnig is sokkal jobbak voltak, mint a komoly testek....sajat tapasztalat a lenyeg....meg1 bizonyitek szamomra , hogy nem szabad lecserelni most a 8800Gt
Szuper az ira.
-
janos666
nagyúr
Dobtam be egy kis UPDATE részt tuningról. Hát nem kellett miatta fentebbtolni a megelégedettségi mutatót.
-
Skizz
addikt
ahogy a PH! tesztben is le lett írva, az ati ezekkel (meg az rv670) a kártyáival nem a felső/prémium kategóriát, hanem a nagyon erős középkategóriát célozza meg, nevetséges árakon.
ezzel az erővel a hd4850-be is belepakolhattak volna némi sp-t, textúrázó egyeségeket, felnyomhatták volna az egekig az órajeleket, valami izmosabb, de alig drágább előállítási költségekkel bíró hűtővel, csak akkor ott tartunk, hogy eltűnik a hd4800-asok "varázsa".
az ati így is iszonyatos sokat kaszállt - már a 670-esekkel is, az igen agresszív árpolitikája, nomeg a kártyák roppant alacsony előállítási költsége miatt (55nm), tehát fölösleges, hogy megcélozza a prémium kategóriát, ha túl sok hasznot nem húz belőle, csupán presztízs jellegű az egész - ergo kinek nagyobb... -
Dezzsoke
csendes tag
ahogy elnéztem a 70es árát teljesítményét, lehet érdemes lenne két darab 50est nézni és összetenni, tuti hogy leverni a 280as GTXet, vagy nem?
-
csellosi
tag
Mint laikus megkerdezem: Miert nem nyomtak bele a 4870-esbe meg par egyszeru/komplex skalar stream procikat + tobb texturazo es rop egyseget megfejelve 512bites mem vezerlovel? Akkor meg a gtx 280-at is lekorozne. Vagy az majd egy uj kartya formajaban jelenik meg?
-
janos666
nagyúr
10/10-et semmi, 8/10-et kapna akár az a kártya is ha nem létezne a 4850, vagy a GTX-280, illetve 9/10-et akár az is ha az előbb említett 2 kártya közül egy se lenne piacon.
Mert: nagy felárat kérnek 4850-hez képest, de ez indokolatlan mikor a GTX-ek mellett nem is csúcskártya... -
tkesy
addikt
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha egy 4870-en kap nálad 6/10-et, akkor mi kapna mondjuk 9/10-et
-
Skizz
addikt
végszóra csak annyit, hogy egy 10-est rádobnék a 4870-edre, ha kéne egy zsír új Gigabyte 4850
-
Spancer RE
aktív tag
-
anulu
félisten
hosszu ideje ugy vagyok, h ATi kartyahoz bottal se... ha egy hangyanyit viszont meg esne a 4850 ara, akkor lehet CF-ben cserelne a mostani 8800GTX-et.
-
LLKobe
veterán
Hmm, mondjuk az azért az durva hogy az én 3850em csinál 9100 pont 06-ban, az új király 4870 meg 13000-et.... Pedig az én konfigom aztán marha messze van már a csúcstól....
Én pl nem látnám értelmét váltani a jelenlegi VGA-mról erre. -
Skizz
addikt
válasz
mindfreak #38 üzenetére
jaa, hogy te megadtad az esélyt az atinak, az más
egyébként milyen peccsekről beszél itt mindenki? kész őrület komolyan, pár hete, mikor még HD3850-em volt felraktam a legfrissebb drivert, amit az ati honlapjáról töltöttem le, és szevasz. nem kellett semmi és senki után rohangálnom a neten.egyébként, én most adtam el a 8800GT-met, mert sok gond volt vele, mert szar volt a hűtése, meg rohangálnom kellett a neten... ja nem, azért adtam el, mert ATi fanatikus vagyok! ezt el is felejtettem írni...'
csak hogy értsd...
-
-
mindfreak
őstag
Én megadtam a lehetőséget az ATI-nak a HD3850-el, de sok bajom volt vele, maradt az NV. Azóta minden megy rendesen és nem kell ati patchok után vadászni a neten.
-
janos666
nagyúr
Javítottam az eddigi eredményeket, másik FRAPS verziót tettem fel, ez mér rendesen.
-
törölt tag
"1 perces járkálós FRAPS benchmark az első mapon min/max/avg: 38 ; 105 ; 300"
Biztos jók a számértékek és a sorrendjeik is?
-
Crytek
nagyúr
Dx 9ben mióta elérhető a very high?
-
VR6-Fan
veterán
oks. Age of conan
alant látható képek az adatlapon található konfiggal 1650X1080-ba és nem teljesen full grafon, és szeptembere igérik a DX10.1-es elemeket
(jah és48 50-esl ugyan ezzel a konfiggal több FPS-em volt és létványosan más és tetszetősebb volt a játék)
[link]
[link][link][link][link]#31:azért mondjuk amikor a faleveleken átszürödik a fény nem rossz, a vízesek se rosszak, meg a víz fizikája pl lenyűgőző.
-
janos666
nagyúr
Hát nem volt szerencsés este fényképezni. Ha ennyire gáz lehet holnap úgyis kiveszem és akkor újrafotózok nappali fénynél...
Ha ragaszkodsz hozzá lehet szó pár lassabb CPU-s eredményről, de szerintem aki ilyen kártyát vesz annak van legalább valami 3,5 környékére húzható Core2-ese, és procilimites teszteknek meg nem sok értelme van. Nem annyira kenyerem a "keressük hol a procilimit játék" mikor használtan 28k egy tuningos E8200 ami megy 4Ghz-et...
Amúgy sántít ez a 8.7 beta driver, kurva lassan tölt be a Vantage teszt, fél óra volt az extrem eredményt megkapni, most megint 20 perce megy a performance teszt. És ez driver, mert a "creating shader", azaz shaderfordítás alatt időzik perceket, azt meg a catalyst csinálja.
-
janos666
nagyúr
Leformáztam. Úgy konstruálták hogy elve CD-ROMnak is felismeri a gép, már akár bootoláskor is és CD-ről akar bootolni ha úgy van beállítva a BIOS.
Melyik kép nem tetszik? Az volt a lényeg látszódjon miket adnak hozzá és kb. mekkora a mérete, nem az hogy de szép a matrica meg hogy csillog. -
Ha nem tudsz normális minőségű fotókat csinálni, inkébb ne csinálj. A pendrive-ot meg formázd le.
-
janos666
nagyúr
Bazdmeg, ez a hülye pendrive CD-meghajtóként is megismerkszik a gépnek flash disk mellett (azon van a reklámanyag), és mikor bootol a gép akkor a CD-ről akar bootolni. Elég idegesítő. (ha az autorun nincs letiltva windowsban akkor a reklám is mindíg felugrik)
-
joshua7
veterán
06 cpuscore nagyon gyengus, ott valami gáz van.
-
Mr Sm!tH
tag
azért én betolnék a kártya alá egy Enyócezernégyszázat meg kicsit meghajtanám, kiváncsi vagyok mennyit megy úgy... az SM3 szkór tényleg nem rossz (a tuningolt 88gt-m 6k fölött van picivel)
ez a pendrive-os dolog is érdekes
-
szente
addikt
-
jdani15
újonc
hallo ha van időd akkor ezt peóbáld ki black site area 51
köszi -
Mr Sm!tH
tag
fain kártya és hamar sikerült beszerezned! grat hozzá!
3Dmark06 eredményeket a népnek, illetve engem a tuning érdekelne még!
ezzel a fullHD géminggel én várok még egy kicsit. ugyérzem felesleges ekkora felbontásban játszani, bőven elvagyok én az 1280al. legalább agyonszűrőzhetek mindent
ha már a szűrőzésnél tartunk akkor GRID-et is megnézhetnéd ha időd engedi
cizoe aláírása kemény -
Eagle16
addikt
Ha full HD felbontásban akarsz vele játszani, akkor kell hozzá egy ilyen HD 4850-es minimum...én 1024x768-ban játszottam végig, a most 26k-s videókártyámmal és nagyon szépen vitte. Amúgy mozgás közben sokkal szebben néz ki, egy kép alapján ne ítéld meg. Vagy nézz róla HD-s videókat
Itt egy másik full HD-s kép: [link] Mozgás közben tényleg nem ennyire szembetűnő.
-
Skizz
addikt
érdekes ez az assa szkrinsot - a jpeg miatt recés altair (vagy hogyhijják) kobakja?
crysistól pedig ne is várj többet, főleg ATi kártyán ne...3dmakra pedig én is kiváncsi leszek.
-
szente
addikt
nem tudok,mert nincs hozzá gépem.nem csak erre a játékra írtam ezek szerint,ha nincs jobb.ne érts félre nem az a típus vagyok aki csak a grafika miatt játszik,ehhez nincs is megfelelő konfigom.nem is lesz egy darabig,ahogy elnézem.szerintem nincsen arányban a grafika és a hw-k ára.
-
nygma
addikt
Egy 3DM06 tesztet tudsz majd készíteni?
-
cizoe
őstag
mod: SaPPhire
Ha hazaérek el is olvasom brúder!
-
szente
addikt
hali
az íráshoz nem akarok szólni, azt meghagyom a nagyoknak.kicsit offolok inkább:
hát ez az assassin's creed,szerintem tök nem szép.ti ezért a grafikáért költötök százezreket a gépre?!a karakter körvanala tök pixeles.a növényzet szerintem megint gáz.jó az épület meg a az ég tényleg szép.amikor olvastam a játékról a híreket,meg teszteket sokkal szebbek voltak a screenek.
nem akarok flamet kelteni,csak leírtam az egyéni véleményem,ha kérhetem inkább szóljon a topik az írásról és a kártyáról mint az én hsz-mről
köszi -
jorden06
senior tag
Szintúgy NV fan vagyok, de ez a kártya az, ami most a legjobban megéri, mind ár mind teljesítmény szempontjából, eléggé esélyes a csere erre... De kíváncsi vagyok mit lép majd az NV, milyen középkategóriás kártyákat ad ki.
Egyébként jó az írás, várom a folytatást. Ha majd lesz időd csinálhatnál grafikonokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fűnyíró topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest