- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- 1 V 15
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Peterku
csendes tag
A jelenlegi legfrissebb, JF4 végű frissítést ne rakd fel, mert kilövi a nyári időszámítást és jó eséllyel az Exchange Activesync-et is, ha azzal szinkronizálsz. Nekem legalábbis mindkettőt hazavágta.
Addig szerintem egyébként sem érdemes frissíteni, amíg az első bátraktól nem érkeztek visszajelzések arról, hogy tényleg sokkal jobb-e az új firmware. Így el tudod dönteni, kell-e vagy sem.
-
Peterku
csendes tag
Az új frissítés óta néha meghal az Exchange Activesync profilom, a push nem működik, nem lehet belépni a beállításokhoz, és manuális szinkronizálásnál hibát jelez, ki-bekapcsolás vagy új profil sem segít. Így elég nehéz munkához használnom.
Visszatettem a SIM-et a Blackberrybe, várok egy-két hónapot a kiforrottabb frissítésekig, vagy odaadom a barátnőmnek, vagy ha valakinek kell, óccsóért elviheti.
[ Szerkesztve ]
-
Peterku
csendes tag
A 220Voltban járt hozzá egy 1GB-os kártya is. Gyári garancia, nem magyar nyelvű.
-
Peterku
csendes tag
A Google kontaktokat úgy a legegyszerűbb letölteni, ha az első szinkronizálás után nem jelennek meg egyből a telefonon, hogy 1.) exportálod a névjegyeket a webes felületről egy fáljba; 2.) törlöd a névjegyeket; 3.) bekapcsolod a névjegyek szinkronizálását és szinkronizálsz; 4.) visszaimportálod a névjegyzékbe a kontaktokat a lementett fájlból; 5.) szinkronizálsz megint (ha a push sync be van kapcsolva, akkor amint visszatöltöd a névjegyeket a netre, egyből le is rántja azokat a telefonra).
[ Szerkesztve ]
-
Peterku
csendes tag
Nekem valamiért egy órával korábbra tette a naptárbejegyzéseimet, mint ami a Google naptáramban van.
-
Peterku
csendes tag
-
Peterku
csendes tag
Megjött az Ebay-en rendelt szilikon tok a Wave-hez. Adtak hozzá fóliát is, de a homorú üvegre képtelen voltam úgy feltenni, hogy tartósan ott is maradjon buborékok nélkül. A tok maga remek - minden oldalról beborítja a telefont, kellemes a fogása, lefedi a gombokat is, de nem akadályozza a használatot. Egyetlen problémája, hogy rosszul tervezték meg, ugyanis a mikrofonnak hagyott lyuk és a mikrofon között legalább 3 mm van. Kisollóval megoldottam.
-
Peterku
csendes tag
Csak szólok, hogy a Google kontaktokat néha hiányosan tölti le a telefon Exchange Activesync-kel. Habár darabszámra megvoltak, nálam akadt egy-két olyan név, amelyhez nem tartozott telefonszám vagy lemaradt a vezetéknév, pedig a webes névjegytárban minden rendben volt. Manuálisan gyorsan kijavítható, de legyetek felkészülve rá.
-
Peterku
csendes tag
válasz leslieke #1760 üzenetére
Nem fekete alapon fehér. A normál fehér alapon fekete sémán kívül sötétbarna alapon világos drappot vagy drapp alapon sötétbarnát lehet választani. Drapp szín alatt a fórum hátterét értem kétoldalt. Sötétben hasznos, de inkább a fényerőszabályozást oldottam volna meg.
-
Peterku
csendes tag
Korábbi hozzászólásommal ellentétben működik a Google Contacts szinkronizálása is Exchange ActiveSync-kel, de a meglévő névjegyeket nem tudja leszedni a Google-ról. Megoldás: exportáld a névjegyeket a címtárból (Exportálás gomb), majd töröld mindet a webes felületről. Kapcsold be a telefonon a "Contacts" szinkronizálását. Azonnal szinkronizálni kezd, várd meg a végét. Ezután importáld vissza a Google címtárba, amit lementettél a számítógépre. Így a telefon azonnal letölti a telefonkönyvbe, ha a push be van kapcsolva. Figyelj arra, hogy exportálás előtt nevezd át az azonos nevű embereket, mert a Google importáláskor egyesíti a névjegyeket. Szóval jól működik a Google Sync e-maillel, naptárral és telefonkönyvvel is, a teendőket még nem próbáltam.
Így ez a telefon nekem végre tökéletes. Rendeltem Ebayről szilikon tokot és fóliát is egy ezresért - kösz, Gerr'y! - remélem, a hétvégéig megérkezik a csomag.
[ Szerkesztve ]
-
Peterku
csendes tag
válasz user137 #1589 üzenetére
Ha push-sal jönnek a levelek, nem kell huzigálni. Lehet időközöket is megadni a szinkronizáláshoz, ill. csúcs- és mellékidőt, pl. hogy munkaidőben push, csúcsidőn kívül pedig kétóránként szinkronizáljon. Az egyik postafiókba lépve van egy gomb a képernyőn, amellyel váltani lehet a másik fiókra.
A naptárat nekem egy helyen kezeli, csak más színűek az Exchange, mint a telefonos naptár bejegyzései. Ha beírok valamit, eldönthető, hogy melyik naptárba szánom. Logikus, mert nem lehetek két helyen egyszerre.
-
Peterku
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan kell megszüntetni a felesleges homescreeneket? Létrehoztam +2-t a gyári 3-on kívül, de már nincsen rájuk szükségem.
Egyébként a telefont a 220 Voltban vettem a Boráros téren 102e-ért. Gyári garanciát adtak hozzá, legalábbis a garancialevél gyári samsungos volt, ment rá pecsét, dátum, matrica, és a srác azt mondta, Samsung-szervizbe kell vinni, ha baja van.
Az Exchange Activesync-kel jól használható a Gmail, de működik az IMAP és a POP3 is, oda-vissza. A naptárbejegyzéseket is frissíti a Google Naptárhoz, szintén oda-vissza működik. A kontaktokat nem tudja leszedni, viszont ha pl. Outlookon keresztül ráteszem a telefonra a névjegyzéket Kiessel, utána a változtatásokat már feltölti a Google-hoz, akkor viszont a számítógépre nem készíthető belőle biztonsági mentés. Vagy ide, vagy oda. A Settings menüben található Synchronisation funkció nem működik, legalábbis nekem nem.
Az Activesync egyébként nagyon döcögősen indul, érdemes először csak az emailt bejelölni, abból is csak az utóbbi 1 napot, aztán ha az kész, akkor mehet a 3 nap, 1 hét stb. stb., utána jöhet a naptár is. Ha mégis hibákat jelez, egy ki-bekapcsolás segít, és lehet folytatni. Az első teljes szinkronizáláshoz idő kell a telefonnak, mert több részletben végzi el, utána rendben működik.
Az emailkliens nekem elszúrja a gmailes csatolmányok többségének a nevét, és ezért nem tudja megnyitni a fájlkezelővel.
A naptárból hiányzik a heti nézet!
Sajnálom én is, hogy nincs chat és hiányos a szinkronizálás. Blackberryn telepítettem a Google Sync-et és kész.
Várom már a frissítést, amely ezeknek a nehézségeknek legalább egy részét kijavítja. Jó lenne néhány olyan widget is, amely nemcsak hasznos, de jól ki is tölti a képernyőt, mivel nagy részük keskeny és pont kicsivel magasabb csak annál a méretnél, amellyel még ketten is elférnének. Ráadásul többségük semmilyen érdemi információt nem szolgáltat ("kedvencem" a naptár widget...), csak elindítja az alkalmazást. Minőségi widgetek helyett annak is örülnék, ha a menü ikonjait lehetne kipakolni a képernyőkre vagy az alul látható gyorsmenü méretét lehetne növelni 6 vagy 9 ikonosra.
Egyébként alaposan át tud melegedni a telefon, lehet, hogy nem véletlen az alumínium váz. A kijelző színei és kontrasztja elképesztő, ezek az élénk színek az ember hangulatát is javítják. Az üveg nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A telefon hangminősége Blackberry után kis visszalépés, de használható. A billentyűzet a telefon kis súlya miatt könnyen kezelhető, pedig nagyon lapos ujjaim vannak. Meglepődtem, milyen keveset ütök mellé, de fárasztóbb is gépelni, remélem, hozzászokom.
Nagy a kísértés, hogy visszategyem a SIM-kártyám a 8520-ba, amely igazi üzleti "workhorse" mobil, és a BIS+Google Sync nagyon ütős páros, de valahányszor ránézek a Wave kijelzőjére, elgyengülök.