- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szecska24 #28 üzenetére
Nem tárgyaltam az árat, de egyébként az első RX100, ami még ma is nagyon jó gép, már pont olyan árban mozog, mint az NX mini.
De nem csak ez a lényeg, hanem ahogy mások is rávilágítottak: A Panasonic GM1 + kit zoom és a Samsung NX mini kit zoom között méretben elhanyagolható különbség van... és a Panában mégis csak egy jóval jobb MFT szenzor van. Nekem ez innentől "nagyobb a füstje mint a lángja" kategória. Inkább az APS-C vonalat kapná már össze rendesen a Samu.
De egyébként meg jöjjön csak valami használható palacsinta fix üveg hozzá. Én is azt mondtam, hogy csak azzal lesz értékelhető előnye a gépnek, mert a zoom objektívvel nem igazán nyersz semmit, csak indokolatlanul lesz kicsi a szenzor és még olyan faszaságokat sem tud, mint a szintén 1" szenzoros Nikon 1 rendszer.
-
MC Pite
veterán
válasz
szecska24 #29 üzenetére
Nem, kérlek. Te fogtál?
Itt egy kis összehasonlítás... Kisebb lesz a GM1/S2-nél az új samu? Nem. És ezek érdemben kisebbek mint a mostani kis apsc-s samu? Nem igazán. Melyiket kényelmetlenebb használni? Van X10 itthon, tudom mi a különbség a kis gép és a nem nagy gép között... Na az kis gép, picike tokban övtáskába becsúszik.
Akinek ekkora gép kell, általában egy nem cserélhető obissal jobban jár - főleg ha ideér az X30.tntmax , igen, vágom hogy a szanszungosok megveszik ha ennyi a keret; főleg keleten. De egy új rendszert megint nulláról felhúzni... Egy csomó mft gép van ami már nagyon pici, Nikon 1 is az.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szecska24 #26 üzenetére
Például a Sony RX100-ra, de most már a csapból is az folyik, hogy a Fujifilm X30-ban is 1" szenzor lesz. De a szenzor mérete sem minden, lehet ellensúlyozni jó objektívekkel a valamivel kisebb méretet is, ott meg aztán bőség van például 1/1.7 méretűekből Olmypus és Panasonic fronton.
Én csak a koncepciót nem értem, hogy minek ennyire apró cserélhető objektíves gépet csinálni, ha az objektív miatt amúgy sem tudod zsebre vágni, mert az kilóg. Egy kompakt gép vissza tudja húzni a házba az objektívet.
Szóval ennek is akkor látnám értelmét ha lenne rá valami nagyon nagyon nagyon palacsinta üveg, ami ugye nem zoom, hanem fix tudna csak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest