- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Érdemes a nő kezében a negatív példaként felhozott IPS panelt megfigyelni oldalról.
Én tegnap elég sokat iPAD-oztam, de azon nyoma sincs ilyen mértékű elszíneződésnek.
-
És valószínűleg nem is érdekelne úgy globálisan senkit. Marketing.
Bár ezt a reklámot nagyon szeretem -
BloodRay
veterán
Ez elég "samsung-marketingesen" hangzik... Kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.
-
Simid
senior tag
válasz
Rickazoid #13 üzenetére
Gondolom a "valós" jelző valami olyasmit jelenthet, hogy kevésbé számszerűsíthető, inkább a felhasználói élményre támaszkodó. Hiszen a specifikációkban megadott értékekkel sokszor semmire sem megyünk (pl TN panel vertikális 160° marha jól hangzik de már jóval kisebb szögeknél is használhatatlan a kép). - megelőztek ^^
Amúgy biztos jó lesz ez, csak akkor mondhatnának annyit, hogy "kicsit javítottunk ezen, kicsit azon, ráadásul még olcsóbb is lesz valamivel" és akkor nem húzogatná senki a szemöldökét.
-
rhen
senior tag
válasz
Rickazoid #13 üzenetére
A monitoroknál a megadott betekintési szög azt jeletni, honnan látható még a képe.
Viszont nézz meg pl egy TN+filmes TFT monitort oldalról. Aki azt mondja, h nem torzulnak a színek az hazudik. Főleg függőleges irányban hajlamosak eltolódni a színek. (a baloldali kép ezért látszik kékesebbnek, a színeltolódás miatt)
A valós betekintési szöget én úgy értelmezem, hogy ez az a szög ami alatt még színtorzulás nélkül látható a kijelző képe.
-
Rickazoid
addikt
Jogos, a +100% betekintési szög már 90°-nál is 180°, ami gyakorlati képtelenség. Azért a jobb kijelzők betekintési szöge 90°-nál jobb. Meg mi az, hogy valós betekintési szög? Van valótlan is, hogy csak azt hiszem, hogy látom a kijelzőt, pedig nem is?
A kép meg olyan, mintha egyik kijelzőn maxra állították volna a hideg színeket, míg a másikon a melegeket. Ezt az érzetet meg kompenzálni hivatott középen a nő, semmit sem mutat, de csábítóan próbál nézni. -
Simid
senior tag
"Újfajta kijelzőt mutatott be a nagyobbik dél-koreai gyártó mobiltelefonos kijelzők fejlesztésével foglalkozó részlege"
Ebből (is) arra következtetek, hogy ez csak mobilos fejlesztés. Szerintem a monitorokban már sokkal fejlettebb panelokat használnak manapság (legalább is a 178°-os betekintési szögekből, meg szinte tökéletes színhűségből erre következtetek). Viszont a hordozható eszközöknél manapság a fogyasztás az egyik legfontosabb szempont, szóval nem ártott volna erről is valami info.
Ez az összehasonlító kép azért elég szánalmas. Az IPS panelok eddig is a kiváló színvisszaadásukról voltak híresek, erre beraknak egy ilyen ocsmány képet az régi IPShez csak hogy a "buta" user is lássa, hogy ez az új mennyivel jobb...
Meg ez a 100%-kal jobb betekintési szög engem is érdekelne, hogy mi a fenét jelenthet. -
rankesz
veterán
Az ilyen korai marketing képek valóban bullshit szagúak, kiváncsi leszek a valós összehasonlításokra. (Feketéről meg pl. egy kukkot nem szóltak...)
-
Tutu7030
veterán
"100 százalékkal nagyobb valós betekintési szöget "
Akkor hátulról is látni?
Vagy ez most hogy is van?? -
hemaka
nagyúr
majd meglátjuk milyen lesz... A fogyasztás nem érdekel, mert nem telóban gondolkodom. bár monitor még nem mostanában lesz ilyen panellal szerelve azt hiszem.
-
RaveForce
veterán
válasz
Lotusomega #5 üzenetére
lol, ha abból indulok ki mint amik a tmobilban vannak kirakva samoled vs tft összehasonlítás, akkor az a kép egy rozsdás pennyt se ér
-
AS
félisten
Nagyon jó TFT, és Amoled kijelzőben is uralja a piacot Samsung.
De én inkább a Super Amoled 2 kijelzőt várom. -
Lotusomega
senior tag
Na akkor ennyit az ips-ről, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a tesztekben, de nxílván lealázza az ips-t, ez a lány kezében tartott két kép alapján alázósan jó lesz
-
David75
őstag
Nagyon kiváncsi vagyok hogy ebből mi igaz és mi a bökkenő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MOBIL/ Okostelefon Fotós & Videós tartozékok -Állványok, Mikrofonok, Vlog RigCage, SelfieBot, Gimbal
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- Eredeti 120 Wattos Xiaomi Töltő + kábel
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Töltők, kábelek, power bankok, átalakítók - Domshop - Prémium kiegészítők Apple termékekhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Keresünk dokkolókat
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest