- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Linkelt itt valaki korábban egy IMEI adatbázis keresőt, megmutatta hogy legális-e az IMEI szám, nem tudjátok mi volt az oldal címe?
-
törölt tag
válasz
havri1 #72763 üzenetére
Wipe alatt: factory reset + wipe cache
Most ez a 4 fileos van fent: i9300 XXMA2-PANELL1 4.1.2 Jelly Bean
És amikor feltettem a 4.1.1-re az EFS- mentést, az 4.1.2 MG4 romból származott, azután van az hogy nem jön be a samsung logó sem a Galaxy SIII feliratnál ujraindul állandóan.
Utána tettem fel a 4 fileos romot amit fentebb írtam, de megint ujraindulgat nem bootol be a telefon. -
törölt tag
válasz
#59816064 #72753 üzenetére
Sziasztok!
Na most megint baj van. Tehát jó volt a telefon 4.1.2 (MG4) alatt telenoros gyári rom. Feltettem szintén egy gyári 4.1.1-et hátha ott sikerül a függetlenités, de nem jött össze. Viszont az IMEI megint elszállt.
Ezután megpróbáltam az EFS mentést helyreállítani, (kelzsoca féle EFS .img-ből) de nem állt helyre viszont most már nem jött be a Samsung logó sem, csak a Galaxy SIII-nál folyamatosan ujraindul.
Utána tettem fel egy gyári 3+1 fileos repart unbrick romot. Szépen lefutott a telepítő de a hiba ugyan az, a Galaxy SIII feliratnál folyamatosan ujraindul. A wipe nem segit. Most mit csináljak? A Samsung logóig sem jut el a telefon... -
törölt tag
válasz
havri1 #72746 üzenetére
Köszi a segítséget, hálás vagyok
Most megy fel a gyári 4 filos, ha ez kész akkor hogyan tudom visszaálltani az IMEI-t?
van EFS backup pro .tar kiterjesztésű EFS mentésem, abból hogyan kell vissazállítani?
Van egy másik is, amikor root explorerrel simán kimásoltam az EFS tartalmát, de azzal visszamásolással nem állt vissza az IMEI. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Elszált az IMEI számom, gyári romról mentem le szintén gyári romra. és megváltozott az IMEI. Van EFS professional .tar mentésem, azt hogy tudom vissazállítani?
Most teszem fel a gyári 4.0.4-et ha kiessel befrissítem akkor is vissza kell állni az IMEI számnak ugye?
Köszönöm aki segít
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a kernel rootolt kernel? Jó lesz ez nekem gyári ROM alá?
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
beholder00 #64801 üzenetére
Számla, gari papír mindenképp legyen meg, onnan már nagy baj nem lehet.
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Van olyan módszer amivel root nélkül le tudom menteni az EFS mappát?
MÁS:
Valaki használ wireless töltőt a telefonhoz?
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
kentucky #63892 üzenetére
Ez a kép csak illusztráció. Az S2 kijelzőjét 1.5 nap alatt égettem be, ha hiszitek ha nem. Úgy, hogy előtte semmi nyoma nem volt beégésnek. És olyan jól sikerült hogy a kezdőképernyőn is látszott, mindenféle tesztprogi nélkül.
Sztem az S3-se tartana sokkal tovább az én módszeremmel -
törölt tag
válasz
Mákos7észta #63793 üzenetére
Visszaállítod teljesen gyárira a telefonod, és kihívod a szervíz futárt. De ha rájönnek hogy nem stimmel az IMEI akkor bukó.
Bár ha kétséget kizárólag bizonyítani tudod hogy nem te ütötted át az IMEI számot hanem az aki ellopta tőled, és ellene feljelentést is tettél akkor meg kell csinálják a készüléked. De ezt bizonyítani szinte lehetetlen.Szerintem állítasd vissza a gyári IMEI számot (erre van video a youtube-on) utána tedd teljesen gyáriba a telefont és hívd ki a szervizest. Nem kell tudnia arról hogy ellopták tőled a telefont.
-
törölt tag
Na most kiváncsiságból kipróbáltam a T-mobileos Nokia 1209-esemmel (igen, ezzel nyomom míg nem találok S3-at
) és mindent kiírt rendesen, minden jó. Kötőjelekkel írjátok be, ahogyan a példában is van.
-
törölt tag
válasz
Jeanne d'Arc #63716 üzenetére
Melyik boltba vásároltad?
-
törölt tag
válasz
Von Guldi #63714 üzenetére
Ha az akksi alatti IMEI szám megegyezik azzal a papírral amit garanciaképpen kaptál (mert arra elvileg rá kell írni az IMEI számot) akkor egyértelmű hogy ők mókoltak. Ha meg azt mondják hogy te változtattad meg akkor beütöd a *#06* -ot és megmutatod hogy a telefonba is az van.
Mondjuk erre mondhatják hogy ezt ís átírtad, de akkor közöld hogy akkor ez a bizonyitás az ő feladata.
De nem fog eddig elmenni a helyzet, ők sem akarnak nagy gondot ebből, szerintem hamar visszaadják a pénzed.Legközelebb ha GSM boltba vásárolsz akkor ott helyben ki kell bontani és ellenőrizni ezeket.
-
törölt tag
válasz
#59816064 #63711 üzenetére
Na kifutottam az időből és azt elfelejtetem leírni hogy ne ijedj megy ha azzal jönnek, hogy szerintuk a kijelző nem hibás, és az IMEI szám nem lett átírva (bár ha kézzel van írva elég nehéz letagadni) -a garancia jegyen amit kaptál remélem az a kézzel írott IMEI szám van ami az telefonban is... tehát lehet azt mondják hogy akkor ezt ők szakértővel fogják megvizsgálni melynek a költsége téged terhel.
A hatályos fogyasztóvédelmi törvény kimondja hogy a bizonyitási eljárás a forgalmazó feladata, annak terhe és költségen nem ruházható át a fogyasztóra.
Mivel törvényileg kötelező a 10.000ft meghaladó termékekre (kivételek vannak) a 12 havi jótállás, ezért a jótálási procedúrát a fogyasztóvédelmi törvények és a ptk szabályozza, így teljesen védve vagy. Ha a 2. évbe lennél és sufni gsm-es garid lenne, akkor az olyan mintha nem lenne garid. -
törölt tag
válasz
Von Guldi #63691 üzenetére
Igen, ha teheted vigyél magaddal valakit de természetesen csak 18 év felettit.
Adok egy jó tanácsot:
Ezekkel a semmire kellő csalókkal nyugodt hangnemben, de határozottan, következetesen beszélj, A verjük az asztalt, ordibálunk stílus csak a "nemzeti erőtartalékoknál" működik. Ha megtartod a hidegvéred és következetes vagy, az ezekbe félelmet kelt, ez szimpla pszichológia.Tehát legyen vonzata annak amit mondasz, ha azt mondod "...különben beírok a vásárlók könyvébe vagy különben rendőrt hívok" akkor írj is bele, vagy hívd is ki őket. Hidd el nekem ezek tudják hogy bűnösök, ki az a hülye aki megvárná a rendőrökat... ők biztosan nem, mert ezek a mocskok ebből élnek.
A lényeg az hogy érd el azt hogy visszafizessék a pénzed, semmi másba ne menj bele, és ne is úgy kezd a mondatodat hogy "ez a hiba, szeretném ha valahogyan megoldást találnánk rá..."
Elmondod, foltos a kijellző, de észre vetted hogy átírták az IMEI számot, ez törvénytelen, azonnal adják vissza a pénzed. Határozottan, nem kell a sallang, ekkor tudni fogják hogy tisztában vagy a helyzettel.
Akkor kikérik majd maguknak az egészet és különbenis stb stb. Ekkor sem magyarázkodsz, rögtön jössz a jegyzőkönyvel, ha nem veszik fel, jössz a vásárlók könyvével, ha ezt sem akkor pedig rendőrt hívsz. Természetesen mindig mondd el hogy mit fogsz csinálni, mielőtt megteszed.Melyik bolt volt ez egyébként, had tudjuk hova nem kell menni
Egész konkréten egy letíltott telefont adtak el neked. -
törölt tag
válasz
Von Guldi #63672 üzenetére
A követkeő képpen járj el szerintem:
Mivel jogsértést követtek el és mivel egy mocskos átbaszoda sufni GSM én semmilyen kapcsolatba nem szereték velük kerülni a jövőben, de szerintem te sem
Jogilag a vásárlástól számított 3 munkanapon belül kötelesek cserélni, és nem hivatkozhat arra hogy az aránytalan többlet költséggel járna neki (törvénymódosítás)
DE, mivel ezek büncselekményt követtek el, minden létező szabályt megszegtek ezért szerződéstől való elálást kérj, azaz kérd vissz a pénzed.Erre hőbörögni fog, de nagyon fontos hogy pontosan így járj el:
Minden vásárlói kifogásról jegyzőkönyvet kötelező felvenni, ebben bele kel írni a hiba okát,( azt is irasd bele hogy átírták az IMEI-t) az elérhetőségedet és a kárrendezés módját (itt írd bele hogy elállsz a szerződéstől), ha ezzel neki kifogása van akkor az ő álláspontját is rögzitenie kell, de a jegyző könyvet köteles felvenni!Természetesen itt is hőbörögni fog, ekkor kikéred a vásárlók könyvét ( szinte biztosra veszem hogy a pult alatt lesz nem látható helyen, és tollat se fog adni hozzá - ez élből 100.000ft büntetés) leírod benne minden panaszodat, és hogy mit szeretnél, aláírod, és a második(!) oldalt kitéped, ez lesz a saját példányod. Ha nicns toll és nem látható helyen van kifüggesztve, akkor nyugodtan közölhteted vele hogy ezt is beleírod, ez szabály ellenes és 100.000ft-al büntetendő.
Ha még ekkor sem adja vissza a pénzed, akkor mondd hogy rendőrt hívsz az IMEI szám átírása miatt. Ekkor már biztosan kezedben tudhatod a pénzt. Az előzőekre azért van szükésg hogy nyoma legyen a dolgoknak és bizonyitani tudd az igazad.
Mivel te jóhiszemű voltál, nem tudtál az IMEI átírásról, és amint tudomásodra jutott ezt azonnal közölted, nekem semmi bajod nem lehet bellőle. Az ilyen szemét cégekkel nem szabad semmilyen formában kapcsolatot ápolni, SEMMILYEN CSERÉBE, JAVÍTÁSBA, ÁRLESZÁLLÍTÁSBA NE MENJ BELE csak is KP visszafizetésre.
-
törölt tag
válasz
mgTerminator #63605 üzenetére
Miért rossz?
Egyébként mekkorának kell lennie az EFS mappa méretének?
-
törölt tag
válasz
mgTerminator #63577 üzenetére
Mi az a twrp? Nem az a legjobb ha root explorerel másolom le a mappát?
Ez a "cal date" mit jelent? -
törölt tag
Mi van ezekkel az S3 LTE készülékekkel? Annyiért adják mint az S3-akat. Valami nem stimmel velük?
-
törölt tag
válasz
havri1 #63303 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot az eladóval, hogy legyen kedves és fáradjon be a vásárlás helyére és kérjen egy másodpéldányt. Valószínüleg azt fogja mondani hogy ő erre nem ér rá. Elébe kell menni a dolgoknak és egy meghatalmazást íratni, amiben feljogosít téged arra hogy a nevében intézkedj és aláírj ebben az ügyben.
Így lehet számládA mostani hírdetők meg néznek rám mint egy hülyére, amikor a számla megléte felől érdeklődök. Nem értik hogy mi a francnak az nekem, mert anélkül is kijön a futár, meg amúgy is pistitől sem kértek a múltkor
-
törölt tag
válasz
Gizmo94 #63295 üzenetére
Teljesen igaz az hogy a fogyasztóvédelmi törvény (az éppen hatályos és a korábbi is) úgy rendelkezik hogy a számla megléte nem feltétel a garanciáztatás lebonyolitásához, erre elegendő a garancia levél is, de csak abban az esetben ha az el van látva a kereskedő hivatalos pecsétjével, és egyértelmüen beazonosítható rajta a vásárlás helye.
DE!
Ez csak a kötelező 1 éves jótálásra (kötelező jótálást kell adni minden 10.000ft-ot meghaladó termékre, vannak kivételek) igaz, amit minden kereskedőnek be kell tartania. Azonban ha a gyártó a kötelező jótáláson kívül a vevő javára kedvezőbb feltételeket biztosít (magyarul vállal még rá extra garanciát) akkor azt olyan formában teheti meg ahogy azt jónak látja.
A prémium szervíz futár egy extra szolgáltatás, a törvény nem kötelezheti a Samsungot hogy átvegye javításra az 1 évesnél idősebb készülékeket, számla hiányában. Az hogy ez előfordult és sokaktól nem kérték a számlát az a szervizes jófejsége, vagy nem törődömsége miatt lehetett, vagy éppen a Samsung nem veszi olyan komolyan, mert neki sem érdeke hogy a vásárlónak rossz szájíze legyen.Na erre mondtam hogy mit csinálsz akkor hogy ha mégiscsak elkéri a számlát? Tőlem például ez volt az S2-nél.
Egyébként hogy ha valakinek nicns meg a számlája, semmi gond mert egy személyi igazolvánnyal kiadják a számla másolatát, ugyanis a kereskedők kötelesek ezeket több évig megőrizni mert a NAV bármikor bekérheti őket.
-
törölt tag
válasz
Gizmo94 #63291 üzenetére
Lehet hogy így van, viszont mi van ha mégsem? Én most keresek S3-at, és az esetek 80%-ban nincs meg az embereknek a számla róla. Pedig a szervízfutárhoz világosan le van írva hogy érvényes garancia papír és az eredeti számla kell. Ezt megerősítették a samsung ügyfélszolgálaton is. Ha valaki nem hiszi, hívja fel az ingyenes zöld számukat.
Biztos volt már olyan h nem mindenkitől kérték a számlát, de mi van ha mégis?
Saját tapasztalat: Galaxy S2, helyszini javítás, javitás után, kért minden papírt, lefotózta őket. -
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy németországban vásárolt S3-at itthon lehet garanciáztatni? A szervíz futár is igénybevehető vele? S3-at keresek, és most kaptam egy ajánlatott egy német telefonra.
Köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok!
Galaxy S3 LTE szoftveresen külömbözik a sima S3-tól valamiben? Úgy értem ugyan az a romolás menete, ugyan úgy lehet rootolni stb? Ami működik romolósdi az S3-on az megy itt is?
Köszönöm.
-
törölt tag
Szia!
Érdeklődnék hogy Samsung Galaxy S3 típusú mobiltelefonhoz járó prémium szervizfutár igényléséhez, szükséges az eredeti számla? Vagy elég a hivatalosan lepecsételt Samsung garancia jegy, vagy a szolgáltatótól kapott hivatalos garanciajegy?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest