Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
Közben megtaláltam a stock google-ös email appot a playen, azzal teszek egy próbát.
-
belashx
senior tag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Feltettem egy(több) CM alapú romot próbaképpen, egész jó is, de gondban vagyok. Nagyon szeretem a Samu gyári billentyűzetét, azt szeretném valahogy ráhekkelni, de eddig nem jártam sikerrel. Mindegy, hogy S5, vagy S4 billenytűzet-e. Találtam leírást, de azzal nem sikerült működésre bírnom.
Másik megoldás az lenne, ha a gyári Lollipopos cuccban működne a prediktív bevitel, mert az sem tűnik rossznak.Ha már írok van még valami, de ennek még nem néztem komolyabban utána:
A gyári Touchwizes e-mail alkalmazás t is jó lenne ráerőltetni valahogy, vagy - ha ez nem megoldható, - egy ahhoz hasonló progi kéne, ami kezeli az Exchanget is. (Persze ilyet találtam, csak nem jönnek tetszeneke.)Előre is köszi!
-
belashx
senior tag
Brutál fényereje van a G2 kijelzőjének, a színei is rendben vannak, de a betekintési szög számomra "katasztrófális". Elég megnézni az általad készített képet. A G2 képe nem homogén, és még csak nem is kell a két szélét nézni hozzá.
Az S4 fényereje lehetne jobb, az igaz.Amúgy elég jó kis telefon, nem is vitatom. Főleg az optikai képstabilizátor jön be, mert S4-gyel nagyon kell figyelni, ha nincs verőfényes napsütés. Na majd az S6-ban!
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Múltkor linkelte valaki, hogyan lehet Custom ROM-ot feltenni Knox-ugrás nélkül.
A módszer nagyon jó, de én megszívtam vele.
A témában is linkelt Imperium ROM-ot(v10.0) feltettem, amivel nem is volt gond - a számláló maradt 0x0.
A nyughatatlan formám viszont azt mondta, hogy tegyem fel belőle a legújabb v12.0-ás verziót.
Mindent ugyanúgy csináltam(elvileg) ahogy először, mégis ugrott a Knox.Annyira nem zavar, legalább már nem kell paráznom
, de a vállalkozó kedvűek számára jól jöhet eme infó.
-
belashx
senior tag
válasz
bee_jay #41369 üzenetére
A videó tényleg gáz, viszont, ha azt hiszed, nem karcolja meg, látnod kéne a telefonom. Demonstráltam a cégnél egy kulccsal, hogy milyen faxa kis üvege van, és a végeredmény egy karc lett.
Egy barátomnak Note 3-ja van, mindkettőnknek S2-je volt, és egyöntetű véleményünk, hogy az sokkal jobban bírta (az üveg). Lehet ezzel vitatkozni, de az enyém a 3 év alatt nem lett annyira karcos, mint ez a szűk másfél év alatt. (Egy cimborámnál van az S2, szinte naponta látom, mielőtt. Sajna nincs fényképezőgépem, így nem tudom megörökíteni, de ha eszembe lesz, mikor legközelebb találkozunk, szerét ejtem. -
belashx
senior tag
Többen írták, hogy 4.4.2 nem látja a GLONASS műholdakat.
Jelentem, most ellenőriztem a GPS Data programmal, és bizony látja őket. A legfrissebb T-s romról van szó.Persze az lehet, hogy nem használja fel ezen adatokat, de ezt nem tudom, hogy lehetne ellenőrizni.
Mivel csak tegnap este óta van fent, nem tudok érdemben nyilatkozni a romról. Az előző (holland) 4.4.2-höz képest annyit vettem észre, hogy végre megint nincs az exponálásnak hangja, ha a telefon le van némítva.
-
belashx
senior tag
válasz
szabo.norbi #28893 üzenetére
Bár én csak a korábbi leakről álltam vissza 4.3-ra, de nem volt gond. Szintén repartos rommal kezdtem, ahogy te is, aztán MKF.
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Lehet, hogy AUT lesz az.
Apropó, nem tudod véletlenül, hogy romolás után, miért nem állítja vissza azokat a wifi kapcsolatokat, amikhez korábban már csatlakoztam? S2-nél nem volt ilyen gond. Ez nem a KitKat problémája, már régebben is ezt művelte velem. Esetleg a Samu account zavar be?
-
belashx
senior tag
ITT van pár letöltő link a LEAK 4.4.2-höz az 1. hozzászólásban.
-
belashx
senior tag
válasz
Ghostman78 #28206 üzenetére
Dettó
-
belashx
senior tag
válasz
Szakiii #26454 üzenetére
(Ez nem csak neked szól.)
Arra azért nem számítottam, hogy a régi teló bármit gyorsabban csinál, mint ez. A többiben egyetértek veletek, komolyabb alkalmazásoknál előjön a különbség, de olyat ritkán használok.
A galéria sebessége viszont gyalázatos. ezt lehet szépíteni, lehet magyarázni, de 4.2 gyári galéria gyorsabb, nem beszélve a GE Romról, amit még próbáltam a nyáron. (Tudom abban nincs annyi funkció, mint a TW romokban.)
Mivel mindkét rendszert én tettem fel a két telefonra, nem hinném, hogy bármiben is én lennék a hunyó. Én is abban hiszek, hogy inkább kezdjük mindig nulláról, az a biztos. 3 évnyi rutinnal nem megerőltető.Azt aláírom, hogy én sem térnék vissza az S2-höz, annyi mindenben jobb az új, csak többre számítana az ember, hisz ez nem a következő generáció, hanem az azutáni...
-
belashx
senior tag
Ma érdekes(inkább idegesítő) dologra lettem figyelmes. Az előző telefonom,egy S2 volt, amit egy haveromnak adtam el. Én szoktam neki rátenni az újabb szoftvereket, ilyesmi. Ma voltam nála, és megint kipróbáltuk, hogy általános használatban mekkora a különbség a két teló sebessége között.
A végeredmény lesújtó. Az S2 a kis alkalmazásokat (üzenetek, gmail, névjegyek, galéria, számológép,...) legalább(!!!) olyan gyorsan megnyitotta, mint az S4. Mondom legalább. Többnyire az S2 nyert. Mondom ez nem frankó, mindkét teló újraindít, várok vele kicsit, míg biztosan összeszedik magukat - eredmény ugyanaz.
A komolyabb dolgoknál már kijön az S4 előnye, de egyértelmű fölényre számítottam.Megállapítottuk, hogy a jó öreg S2 még most is megállja a helyét.
(Mindkét telefonon gyári szoftver fut, semmi extra, ami a háttérben enné az erőforrásokat.)
-
belashx
senior tag
válasz
Gizmo94 #23776 üzenetére
A füles vitához szólnék annyit, hogy nem lenne rossz a gyári, ha megállna az ember fülében normálisan. Én agyf.szt kaptam tőle, mert addig szólt normálisan, amíg nyomtam bele a fülembe, egy sima gyaloglás 2. lépésénél már kimozdult, onnan meg... Próbáltam pár haranggal, de nem találtam olyat, amivel jó lett volna, így vettem egy ilyet. Ezzel nincs ilyen probléma.
Az S2 fülese megfelelt annyira, hogy ne akarjak másikat, mert nem sokat hallgatom ily módon, de az S4-é...
(Gizmo94 ez nem neked szól, csak te voltál az uccsó, aki hozzászólt a témához)
-
belashx
senior tag
válasz
Don't Panic #20725 üzenetére
Nincs olyan "gomb", automatikusan, ill. kézzel a témára tapizva működik.
Kamerához: Most nem néztem, de ha jól emlékszem az érzékelő mérete nem változott a S2/S3-hoz képest, így egy pixelre szükségszerűen kevesebb fény jut. Ezért olyan, amilyen. A kültéren, nappal jó képeket lehet lőni, valamint a makrója is szuper. A többi felejtős, vagy állványról kell fényképezni, hangvezérléssel, akkor nem lehet nagy bibi.
-
belashx
senior tag
4.3 leak van a telómon. Meg tudná valaki mondani, hogy visszatehetem-e a T-s MH7-et, anélkül, hogy a Knox számláló ugrana? Próbálta már valaki?
Alapvetően jó, ez az MI8, de vannak vele apróbb gondok, amik idegesítenek.
-
belashx
senior tag
Nemrég írtam, hogy nem nem működik megfelelően a közelség szenzor.
Ma volt a szervizes. Kezdte egy szoftvercserével, aztán cserélte a szenzort (egyik sem jött be), aztán alaplapot - ez sem. Végül új kijelzőt került bele, és így jó lett. Arra jutottunk, hogy az üveg alá bejuthatott a kosz, ezért nem érzékel megfelelően.Nem találkoztam itt a fórumon ilyen hibával, de hátha így jár még valaki.
Nagyon korrekt volt a srác. Szoftverelés előtt mondtam neki, hogy én már próbálkoztam ezzel, rám se hederített. Aztán szép lassan beadtam neki hogy van némi rálátásom, és szoktam "mókolni". Azt mondta, hogy őt ez nem érdekli(garancia), csak a számláló, sőt az sem, ha esetleg nem T-és szoft. van rajta.
Tudjátok mit tett fel? Az osztrák függetlent!
Nem állítom, hogy minden szerelő ilyen, de állítása szerint a többi kolléga is így csinálja, ha nem hepciáskodik a tulaj, és nem lekezelő/bunkó. -
belashx
senior tag
válasz
nggabi #15774 üzenetére
Semmi. Feltettem a T-mobile-os MF4-et. ugyanaz. (Nem is számítottam másra.)
Lehet olyan baja a szenzornak, hogy csak a közelséget érzékeli, és nem "old ki" mikor elveszem a fejem?
Nem tudom számít-e, de az iránytű sem jól jelez, de ez nem tudom mióta van.
Megnéztem tesztprogival, tényleg nem érzékeli, ha elveszem a kezem.
-
belashx
senior tag
Valaki hallott már olyan hibáról, hogy a kijelző nem kapcsol vissza a hívás végén?
Már tettem fel repartos romot, de még ez sem segített. A szenzor működik, mert lekapcsol ha közelítem, csak vissza nem akaródzik neki.
4 fájlos magyar független MGA rommal próbálkoztam eddig, most jön le a magyar T-mobile-os. -
belashx
senior tag
válasz
Intel q8200 #13002 üzenetére
Alapból be van kapcsolva az automatikus éjszakai mód észlelés. (Auto night detection)
Ha kikapcsolod nem csinálja. -
belashx
senior tag
válasz
Ghostman78 #10752 üzenetére
Két ujjal lehúzva a Notification bart, megtalálod a kapcsolóját. Ez csak elég egyszerű?
-
belashx
senior tag
Lehet csak nálam, de ez tetű lassú, és alig akar működni. Odáig eljutok(néha), hogy látom a megosztott mappákat, de bele még egyikbe sem lépett.
Azt mindig is meg akartam kérdezni a társaságtól, hogy miért/miben jobb pl. a Root explorer (ami fizetős), mint az ES File Explorer. Én már Spica óta ezt használom, igaz ebben nem lehet egyszerre 2 helyet látni (a'la Total Commander), de itt ne mis érzem fontosnak.
-
belashx
senior tag
Nekem is Win8 van.
A hálózati és megosztási központban kella kép szerint beállítani. (az elérési út ott van az ablak tetején)
Mappákat az intézőben is meg tudsz osztani. (jobb klikk/megosztás ezzel/otthoni csoport)Nem tudom, hogy az otthoni csoport alapból be van-e kapcsolva, engedélyezve van-e, majd kiderül.
Az ES File Explorerben, a LAN oldalon nyomj rá a keresésre, elvileg megtalálja a géped (gondolom ilyenkor az IP-címet már nem kell beírni. Ha mégis, akkor azt a server ablakba.) Username az a Windows-os felhasználóneved, Password a hozzá tartozó jelszó. A Display as, meg, hogy milyen néven írja ki az ES.
Fix IP címet is be kéne állítani a routeren az eszközöeidnek, mert nem valószínű, hogy mindig ugyanazt kapják, és akkor nem fog tudni csatlakozni/újra kell keresni, menteni.
Remélem így már menni fog.
-
belashx
senior tag
Én a gépen megosztottam az általam fontosnak vélt mappákat. A telón ES File Explorert használok, ha ott swipeolsz egyet jobbról balra(LAN lapon), akkor lehet keresni a hálózaton megosztott gépeket. A PC-n be kell kapcsolni a jelszavas védelmet, és ezeket az adatokat kell megadni a telón, a talált eszköznél. Ezek után hozzáférsz a megosztott mappákhoz. Ennyi.
-
belashx
senior tag
válasz
erikthekippa #5006 üzenetére
Ez volt az első ilyen, amit végignéztem, de kb. az utolsó is.
Ennek semmi értelme. -
belashx
senior tag
Srácok, nálatok rendben megy a Samsung acc. szinkronja? NEkem már napok óta hibát ír. Ha törlöm, és újra hozzáadom, akkor azt a dátumot írja az utolsó sync idejének. Azért érdekes ez, mert szerintem a távoli elérés, és az egyéb biztonsági funkciók sem működnek.
Én a Romomra gyanakszom (WanamLite V1.0). Ha valaki használja még ezt, nézze meg, hogy neki megy-e?
Előre is köszi.
-
belashx
senior tag
válasz
bulikavagyok #3964 üzenetére
Nekem frankó, bár csak 1 videóval próbáltam.
-
-
belashx
senior tag
Hali!
nálatok megy a MindigTV alkalmazás? Mert eddig működött, de most annyit ír, hogy adatok szinkronizálása, aztán, hogy kapcsoljam be az internetet.Kipróbálná valaki?
Előre is köszi.
-
belashx
senior tag
válasz
Daryl Dixon #3267 üzenetére
Márpedig nekem is akad néha. Nem tudom mivel függ össze, de még a telefonkönyvben görgetés is siralmas ilyenkor.
Zömmel minden flottul, vajsimán megy rajta, de néha nem. Ezen nem aggódok, mert ezt pár rom verzió elteltével orvosolják majd. Addig is elleszek valahogy.Ami nekem a legjobban tetszik, az a kamerája. Jó fényviszonyok mellett olyan képeket lő, hogy ihaj.
(Mondjuk az S2-nek sincs szégyenkeznivalója.) -
belashx
senior tag
válasz
Starlights #2913 üzenetére
Nekem semmi gondom a wifivel.
-
belashx
senior tag
válasz
NandorHUN #2832 üzenetére
Szerintem nézd meg, próbáld ki. S2-ről váltottam, annak sokkal túlszaturáltabb a kijelzője(nagyon tetszik az is). Épp délután néztem meg a feketéjét a retyón (tök sötét miatt), és le kellett csekkolnom, hogy biztosan megy-e a kijelzője, mert olyan, mint mikor ki van kapcsolva.
A menüben tényleg "elmosódott" görgetés közben, de ez szoftveres hiba inkább.Szerintem frankó kijelzője van, de nem ellenőriztem a színhelyességet.
(#2833) buci30: MDN-t nem magyar régióba szánták, de hivatalos.
-
belashx
senior tag
válasz
Daryl Dixon #2794 üzenetére
Bizony jól sejted, csak a gyári Samu alkalmazásokban + a feltelepített Youtube is támogatja a Smart Pause-t.
(A kipróbálásnál leírja, hogy hol elérhetőek ezen funkciók + jelzi is a statusbaron, ha elérhető ill. aktív valamelyik.) -
belashx
senior tag
válasz
Daryl Dixon #2788 üzenetére
A böngészőben biztosan nem kell semmit beállítani, elég ha aktiválod ott, ahol ki is lehet próbálni.
Ugye csak a gyári böngészőben próbálkozol? -
belashx
senior tag
válasz
Daryl Dixon #2782 üzenetére
Mindkettő működik, de én sem fogom használni a Smart Pause funkciót - az integetőset igen.
(A legyezős cuccnak az érzékelője a hangszóró mellett van a jobb oldalon.)
-
belashx
senior tag
válasz
rolcsibácsi #2775 üzenetére
Passzolom. Bocs.
-
belashx
senior tag
válasz
rolcsibácsi #2771 üzenetére
Áttettem a régi SD kártyámat, és simán betette a zenéket róla.
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Ha van olyan, aki S2-ről váltott, annak milyen tapasztalata van a fülhallgatóról? Nálam a sokkal kevesebb mély, sokkal szebb magas a jellemző.
+ egy kis info:
Feltettem a legújabb MDN romot, de a menüs-görgetős probléma még mindig fennáll -
belashx
senior tag
válasz
skilled88 #2394 üzenetére
Nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy próba nélkül leszólod, butaságokat beszélsz.
Mint azt láthatod, S2-m van (holnap estig), amivel szinte tökéletesen elégedett vagyok, kivéve a videós képességeit (fókuszáláskor akad a videó). Ennyi. Szerintem teljesen jó a kijelző felbontása, és minden egyéb paramétere, de kütyümániás vagyok, ezért cserélem. - működik a marketing sz@rság.
A K750i korának legjobb fényképezős telefonja volt, de azért van fejlődés. Számomra fontos a telefon kamerája, mert nincs külön gépem, ezért (is) választottam az S2-t, ill. most az S4-et. Fontos, de nem az egyetlen kritérium, mert akkor Pureview lenne most a zsebemben.
(viszont az a telefon minden más tekintetben katasztrófa)
És ne legyen igazad a csalódással kapcsolatban.
A szoftvert meg tényleg csiszolhatták volna, de gondolom nagy volt a nyomás, és inkább kiadták így, mintsem a konkurencia erősödjön - a hypenak köszönhetően meg úgy sem lesz gond az eladásokkal az 1-2 szoftveres hiba miatt.(Egy kicsit összeszedhetnéd a mondandódat, mert nehéz kihámozni a lényeget a hozzászólásodból.)
-
belashx
senior tag
válasz
skilled88 #2392 üzenetére
Nem értelek.
Autós hasonlat jut eszembe:
Kiadnak egy pöpec autót, te pedig veszed az alapmotort, és nekiállsz fikázni, hogy nem megy rendesen, gyenge f.s. Vegyél bele nagyobb motort, és akkor minden frankó lesz.Ha már itt tartunk, akkor reagálnék az előző - és nem különben kiváló - hozzászólásodra is.
Az, hogy könnyen szerelhető, nem azt jelenti, hogy kell is szerelni (majd kiderül), hanem azt ,hogy a kis csingcsungok nagyon jól kitalálták. A garanciája meg az egyik lehető legjobb, nincs túl sok ilyen teló - bár lehet a Nokia odab@sz ilyen téren is.
A rootolás meg inkább praktikus, mint must have dolog. -
belashx
senior tag
Ingyen házhoz szállítják (GLS - ez nem a reklálm helye), illetv az általad megadott címre.
Én 1430-on keresztül rendeltem, de csak azért, hogy jó legyen a T-s hölgynek.Webshopban rendelve is detto buzeranto. Kettőt is lehet, ha adottak a feltételek, vagy akár 5-öt. Nem tudom milyen gyorsan fogy ki a kezdeti készlet, de ha megkérdezed, megmondják van-e, ill. mikorra szállítják.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest