Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
válasz
nggabi #64527 üzenetére
Szia!
Köszönöm a helyesbítést, az óta végigjártam a kötelező köröket, most már tuti, hogy minimum egy hőpuskázás dukál neki. Megvolt a downgrade gyári romra, akkor visszajött minden 2 napig, de annyi volt, most már az sem segít. Bluetooth, wifi is meghalt a telón. Ha valaki foglalkozik ezzel, írjon PM-et. Sokat már nem szánok rá, mert gyűlölöm ezt a telefont, az első hónapokban kiderült sajnos, hogy nagyon rossz választás volt. Már egyébként egy alaplap cserén túl volt félidős korában, egyszerűen botrány az s4. Pedig olyan becsben van tartva, hogy az ritka, egy darab kis karc sincs sehol évek óta. Egy szó, mint száz, ha pár ezer forintból megmenthető, várom az ajánlatokat, nem akarok szemetelni.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
nggabi #64525 üzenetére
Köszönöm... ezer ilyet megcsináltam már, most nincs időm guglizni, igazán az oltás helyett szerintem illett volna egy linket berakni, ami neked 1mp mert ezzel foglalkozol napi szinten, én meg fél éves szinten a rossz telefonok miatt szét kell guglizzam magamat. Eddig soha semmi bajt nem okozott a CM, és érzésem szerint most is Samsung a ludas. Köszi a nem segítséget már megint. Ebben a topicban még életemben egy normális tanácsot nem kaptam. A google-t ismerem a nélkül is hogy idejönnék. Istenem...
-
pittbaba
aktív tag
válasz
nggabi #64523 üzenetére
Hát eddig semmi bajom nem volt a CM-el, most feltettem belőle a legújabbat, de a hiba továbbra is fennáll
Nagyon nagyon nagyon az utolsó dolog amivel foglalkozni tudok most, rámborult ez a minden tetejére, légyszi segítsetek meg egy stabil gyári rom linkkel. i9505 telcsi. Elvileg csak recoveryben a zip fájlt kell feltenni s kész? Gondolom előtte illene resetelni (ami szintén meglövi az egész munkafolyamatomat). Ez a telefon egy botrány rossz készülék, mióta megvan csak a baj van vele... hónapokig volt szervízben, de semmit nem tudtak vele kezdenielkölöttem százezreket erre, és soha nem volt jó, nagyon nagy csalódás az s2 után
az ember nem tud dolgozni, pedig azért veszi
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Mi történhetett a telefonommal?
CM13 van fent, 6.0 rendszer.
Semmi bajom nem volt vele hónapokig, most reggel felkeltem, felvettem a telefont, és már nem volt Wifi valamiért. Az óta nem bírom bekapcsolni, szürke. Ha rányomok az állapotsávnál, a végtelenségig próbálja bekapcsolni a wifi-t de nem tudja. Több helyen olvastam, hogy valszeg ez hardveres hiba, és nem érintkezik. Semmilyen szoftvert nem tettem fel pluszban rá már hetek óta, nem hiszem, hogy szoftveres baja lenne. Van valamilyen módja ezt ellenőrizni? Próbáltam rázni, hogy ha kontaktos akkor az kiderülhet. Mit tegyek? -
pittbaba
aktív tag
válasz
pittbaba #63625 üzenetére
Leírom ide is offban, hátha jól jön, max törlitek:
Vodafone alatt ha valakinek nem megy 3G-n a VPN, akkor az APN-t át kell írni standardnet.vodafone.net -re, így már tudok csatlakozni. Nem értem hogy veszik a bátorságot bármilyen alapvető protokollt korlátozni, majd futok náluk egy köret ezzel azért. Ha van ennek jobb topic, dobjátok át, és bocsi az offért. -
pittbaba
aktív tag
válasz
pittbaba #63613 üzenetére
Nos, a kérdésemre megtaláltam a választ... természetesen Android bug volt, a VPN-DNS problémát, úgy tűnik a 4.4.2 után az 5-ben is elkövették. Feltettem CM13-at, nekem eddig tök szépen simul, de még nincs fent a facebook... mindig az lassítja halálra a telefonokat, már agyalok alternatív megoldásokon.
Most már VPN-re csatlakozva sem dobja el a DNS beállításokat, bár még pl a levelezésnél baj van, már jobb a helyzet.
Reportolok majd nekem milyen élmény az új CM. -
pittbaba
aktív tag
6.0-ás custom ROM-ból melyik most a legstabilabb? Olvastam visszább, hogy a CM13 nem igazán ajánott még. Valakinek valami bevált? esetleg ha kaphatok mellé egy letöltési linket, megköszönöm. Próbálkozok, amíg csorognak le a gyári fw-k.
-
pittbaba
aktív tag
Én meg ledowngradelném a telefonomat, hátha régebbi verzióval jó a VPN.
Nincs valami gyorsabb megoldás a sammobile-nál? 2 óránként egy firmware nagyon nehézkes lesz ezzel végigmenni.Ha valaki megszánna valami tippel ... -
pittbaba
aktív tag
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
3 napja próbálok egy árva VPN kapcsolatot összehozni az irodámmal de nem tudok. Ez a készülék egy átok, 3 éve szenvedek mindennel, még telefonálással is, teljesen elegem van már, soha nem volt ilyen rossz telefonom a siemens c35 ehhez képest egy okostelefon volt.
Most persze megint 3 napja fórumozás,levelezés, mert VPN kapcsolat után (saját VPS, hamachi, neorouter) eldobja a DNS beállításokat, net van, de DNS feloldás nincs. Egyszerűen nem találtam megoldást.
Mérgemben felhúztam a régi S2-re ugyanezeket, természetesen ott NINCS gond, megy a net ahogy kell... mi az Istent csináljak ezzel az átokkal, hogy legalább egy VPN hálózat ne essen nehezére ennek szerencsétlennek?
Végre valahára nincs rajta gari (sosem gondoltam volna h egyszer ennek örülni fogok), így könyörgök mondjátok meg mit tegyek fel rá, hogy: alapvetően működjön ne 5 másodperces lagok legyenek, és a VPN bug ne jöjjön ki (egyértelműen android bug), és lehetőleg ne 2 óra alatt merüljön le (gyárival bírja egy napot azért).
Ha valakinek van tapasztalata ossza meg kérem, mert nincs pézem új telóra, de ezt lassan fizikai sérülések fogják érni...
Előre is köszönöm!
-
pittbaba
aktív tag
válasz
mariopapai04 #55209 üzenetére
Egyel feletted pont írtam, hogy nekem meg tök átszabta a kinézetet, ráadásul nekem azóta lagos lett nagyon, sírok már ettől a készüléktől, pedig amúgy mindenem samsung... ettől szabadulnék már meg
(persze jobb mint a semmi
)
-
pittbaba
aktív tag
Jajjj neee karácsony óta két hete kaptam vissza az S4-met gariból annyira rossz az egész Samsung garanciális szolgáltatása, hogy siralom, erre most, két hét használat után nézem, hogy ma lefrissült a telefon és baromi randa és lassú lett hát ezt már nem hiszem el... gondolom nektek is nyekereg szerencsétlen az új szoftverrel...
-
pittbaba
aktív tag
válasz
barnam_ #45106 üzenetére
Na ez a gond, hogy erről engem nem tájékoztattak, biztos nem vettem volna mutyi helyről ha ezt tudom. De mindenhol azzal kampányolnak h veszek samsungot akkor a samsung térden csúszva könyörög hogy megjavítsa a készülékem. Eszem ágába nem lett volna spórolni 10e Ftot így, hogy a gari miatt végigszenvedtem romolás minden nélkül ezt az egy évet és nem ért semmit. Két hét, ők írták, és az csak a bevizsgálás, lehet nem is javítják, erről lettem tájékoztatva.
De akkor csak nekem van gondom a készülékemmel? Itt mindenki elégedett mindennel? -
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, de hátha itt tud valaki segíteni. A GS4-em teljesen megadta már magát, igazából mióta megvettem és megjött rá az első frissítés rossz. A sok bosszantó hiba kikerülhető volt, már többször jeleztem a samsungnak, akik átirányítottak a TMX-hez ahol még telefonos ügyfélszolgálatot sem üzemeltetnek (szerintem ez felháborító), onnan is az a válasz jött, hogy elviszik és hetekig vizsgálgatják a telefonomat. Most már nem azért de mikor megvettem a telefont arról volt szó hogy:
Teljes körű samsung garancia (helyett kiderült a netes regisztráció közben, hogy az ujGSM webboltból vásárolva nem érvényes... )
Helyszíni garancia (helyett vigyem ÉN be és adjam oda két hétre és TALÁN valamit tesznek)
Ez egy jó üzleti telefon (helyett csak a küszködés, a nem működés, a lassúság és tűzforróság)
A knox korlátozásról nem is beszélve, mintha vennék egy notebookot és a telepítéskor derül ki, hogy csak XP-t tehetek rá, 7-est már nem...
Most eljutottam oda a készülékkel, hogy nem tudok vele telefonálni, nem szólnak a hangszórók és nem hallanak benne. A válasz továbbra is az, vigyem be és bevizsgálják. Könyörgöm! Mit kell ezen bevizsgálni, egy egyszerű nokia 3510-el ha nem lehet telefonálni is egyértelmű a garanciás hibajavítás, nemhogy egy rohadt drága okoskészüléknél, ami elvileg extrákat is jelent az előzővel szemben.Gondolom nem az első vagyok aki ezen kiakadt. Kérlek benneteket, ha van valamilyen tanácsotok ez ügyben, akár privát üzenetben is várom. Természetesen csak garanciás vonalon indulnék el, csak hátha van valami trükk amivel jobb belátásra lehet bírni őket.
Fogyasztóvédelem? Hat rájuk?
Esetleg írok külföldre a samsungnak hogy milyenek a magyarországi support állapotok segíthet?
Eladni nem szeretném, mert nincs szívem egy rossz eszközt másra sózni, ráadásul karácsonyi ajándék volt tavaly, és ezért is bosszant a dolog nagyon... egy éves szerencsétlenkedést vettem 130 000 Ft-ért....Előre is köszi srácok.
(jah még annyi: root, vagy egyéb módosítás nem volt, gyári reseten túl vagyok, a telefon kijelzőjén fólia, körülötte szilikon borítás a telefon patyolat patika full állapot, nagyon vigyáztam rá)
gyári reseten természetesen túl vagyok -
pittbaba
aktív tag
válasz
mgTerminator #38631 üzenetére
Sajna első hszbe ezek nem kerültek bele, ezer helyen kellett keressem, hogy megtaláljam hogy mi a fene az az MDM MGG bootloader verzió. Nem találok én fel semmit, csak nem tudok végigolvasni 100000 oldalt. Többször feltettem itt a kérdést, hogy lehet megállapítani ezt a dolgot, mindig csak annyit mondtatok rá, nekem biztos az újabb van, de soha nem árulta el nekem senki, hogy hogy tudom megnézni
Én mindig visszaolvasok pár oldalt mielőtt kérdezek, de állandóan csak el vannak hajtva az emberek 4.4.2 felett. Hetek óta figyelek csöndben, most kérdeztem, és lehet lesz válasz is, sok boldog ember örülhet a garis rootjának majd.
-
pittbaba
aktív tag
Na találtam kis okosságot, nem tudom volt e már, de ebből lehetne még tenni az első hszbe:
#1.8. Samsung releases are categorised as follows:-
M = year = 2013 (13th letter of alphabet)
E = Month of year (May in this case, 5th letter of the alphabet)
A = Release of that month (10th for, "A", as they start 1-9 first, before letters)
Therefore, MEA is pre MGG, (2013, July, 16th release), and is before Knox. Only stock Samsung firmwares MGG onwards, (with the exception of MH1), have Knox.
To locate your firmware version... type *#1234# into the dial pad and look at the last 3 letters/numbers of AP:
-
pittbaba
aktív tag
válasz
bb.bocs #38624 üzenetére
Na ez az, hogy ez így nem pontos, mert gyári régebbi rom már ugrasztja.
Azt máshol is olvastam ,hogy ezzel a módszerrel, ha újrarakod az eredeti romot akkor a root eltűnik nyoma sem marad.
Én most már rootolni fogok, muszáj, mert elegem lett, újra kell húzni, és ha újra húzom akkor legyek Isten módban, kell a VPN tap
Még arra vagyok kíváncsi (a fenti kérdésem még nyitva), hogy ez után lehet e CWM appal felrakni már custom ROM-ot knox ugrás nélkül, mert azt olvastam, hogy lehet. Csak már akkor megint nem értem, hol a különbség, pontosan mi az a pici dolog ami ugrasztja a knoxot és mi az ami nem. Jó lenne ez tisztázódna, mert akkor megérteném a problémát és könnyebben találok megoldást. -
pittbaba
aktív tag
válasz
upbuvar #38617 üzenetére
Már annyi féle infó jön, nem vagyok egy értetlen ember, de már nem tudtom eldönteni, mit lehet mit nem knox ugrás nélkül, s ahogy néztem akinek van gari a telefonján és rootolna, hasonlóképpen értetlen.
Odinnal akkor ha nem rootolt romot rakok fel akkor a knox nem ugrik, mert a bootloaderbe nem piszkál bele? Kb így jött le eddig.
(nagyon köszi a türelmet) -
-
pittbaba
aktív tag
-
pittbaba
aktív tag
-
pittbaba
aktív tag
válasz
upbuvar #38601 üzenetére
Hónapok óta olvasom a fórumot, ahol minden 4.4.2.-vel kapcsolatos főzögetéssel kapcsolatosan az a válasz, nem lehet. Nagyjából kéthavonta be is jövök olvasni, feltenni a kérdést, ahol mindig röviden kiderül, nincs ilyen megoldás. Most ahogy visszaolvastam, másoknak is ez volt a válasz. Most panaszkodok, és kapok egy megoldást. Na ezért kell panaszkodni
Rövid válasz: Köszönöm köszönöm, lehet megoldódik...
Kérdés: Csak ha a linkelt főzött romot pakolom fel előtte (eddig úgy tudtam ettől is ugrania kell a knoxnak, hogy romot pakolgatok nem értem...) akkor nem ugrik a knox, vagy rakhatok bármit? Full nem értem.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
vrgkrisztian #38599 üzenetére
Igen, de így kitolni az emberrel, hogy ha már a gyártó nem tud normális romot kiadni akkor legalább a downgrade működne és utána lehetne főzött rommal tesztelni. Embertelen szemét húzás volt a samsungtól. Mintha vettem volna egy csúcs számítógépet rajta windows XP-vel, és nem tehetném fel a 7-est. Ki hallott már ilyenről? Nagyon ki vagyok már bukva. És egyszerűen a telefon használhatatlan. Lassú, zabálja a ramot, elszállnak beállítások, lehalkítja magát egyik pillanatról a másikra, közben meg a telefoncsörgésből élek.. eladni meg nem szeretném, mert a vas nagyon szimpi.
-
pittbaba
aktív tag
Elvileg 4.4.2 -t már nem lehet semmi ilyennel. Bárcsak igaz lenne, nagyon rossz, hogy itt van egy 2gb ramos, négyprocis gép a zsebemben, és nem telepíthetek rá amit akarok. Nagyon inkorrekt húzás volt a samsungtól. Soha többé. Szenvedéssé tették az S2 után az életemet. Hogy hiányzik...
Ezt írják a towelrootról, szerintem ugrik a knox és a gari is:
2. On ROM 4.4.2 official n9005xxuend3 with kernel 3.4.0-1168347dpi@SWDD5623 #1 MON APR 14 17:32:48 KST 2014, using TowelRoot, results in System Status: Custom
[link] -
pittbaba
aktív tag
Mi lehet az oka, hogy még mindig nem lehet garivesztés nélkül rootolni? Annyira rossz ez a gyári rom, hogy sírni tudnék tőle, már annyira darabokban van, hogy használhatatlanná vált a drága telefonom. Ráadásul egy normális VPN-t sem lehet belőni rajta root nélkül.
Régi telefonjaimmal úgy kezdtem, root, főzött rom, aztán úgy használtam ahogy szerettem volna. Nagyon haragszom a samsungra, nagyon márka hű voltam, minden samsung itthon, de biztos, hogy telót tőbbé tőlük nem veszek. Így kitolni az informatikus emberekkel... botrány.
Oké, hogy gyári resettel elvileg vissza tudok állítani mindent, de ha jobb nem lesz inkább nem kezdek elölről telepítgetni stb, továbbra sincs még csak root jogom sem. Felháborító. Semmilyen mód nincs ennek a kikerülésére 4.4.2-nél? Ráadásul nekem az új frissítés után jöttek a bajok, nagyon megszívtam ezt. Bíztam benne pár hónap alatt lesz megoldás, de lassan egy éve semmi. -
pittbaba
aktív tag
Nem tom jo helyen e?
Tudtok e s4re olyan openvpn klienst ami kezeli a tap-t nem csak a tun-t? -
pittbaba
aktív tag
Köszönöm szépen, ROM-ot találtam volna én is, csak nem tiszta az a része, hogy ROM váltáskor is ugrik e egyet a KNOX számláló továbbra sem. Illetve az sem, ha akármilyen más főzöttet teszek e fel (alapból rootoltat) akkor ugrik e a számláló.
Azt már értem, hogy 4.4 gyári romot rootolni knox ugrás nélkül nem lehet jelenleg. -
pittbaba
aktív tag
Köszönöm! Nekem egyáltalán nem jött le, hogy ez alapján kellene ezt megállapítani, ráadásul a feltétel után 3 monitornyival esik szó róla, kellene rendezni már kicsit azt az első HSZ-t. Sorba rakni meg frissíteni.
4.4.2 van így már tuti KNOX, csak nem tudom mit tegyek most, mert a telefonom ezzel a gyári oprendszerrel egy kalap epret sem ér, annyira rossz lett a frissítés után, és valahogy meg kellene szabadulnom tőle, garivesztés nélkül. Annyi itt az infó hogy már nem tudom hogy kezdjek neki. Pedig ez már az 5. féle telefon amit romolok meg rootolok, de itt valahogy nem tudok a sok szerteágazó feltételek között kiigazodni a leírás alapján. -
pittbaba
aktív tag
sziasztok!
Olvasom itt, hogy senki nem vágja a root / 4.3 - 4.4 frissítést, romolást
Nekem lefrissült 4.4-re, de nagyon rossz lett a telefonom, muszáj lenne főzött romra váltani most már, kihúztam ameddig lehet, hogy garivesztés nélküli megoldások jöjjenek ki, de ahogy olvasom pont rosszul jártam, mert 4.4-re nincs még ilyen root megoldás. Vagy félre értelmeztem?A másik gondom az, hogy én inkább 100x átmegyek a témán, mint hogy bekérdezzek, de ez az első HSZ nagyon kacifántos, néhol érthetetlen. Nagyon sokszor próbáltam értelmezni, de sehogy nem jött le, hogy tudom én, hogy mi is az az MGG előtt után, MDN/MDM előtt után, igazából az egész leírás azonnal egy ismeretlen fogalommal indít mind a rom mind a root ügyében.
Szóval mik is ezek és honnan tudom melyik kell nekem?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest