- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
b.bela1 #17648 üzenetére
csak annyit kell tenned, amit írtam is korábban, hogy ellenőrizd a hivatkozott értékek összepasszolását, és szükség esetén eszközölj módosítást, ha például a product code nem megfelelő.
tick; szia, a szolgáltatós firmware felhúzását követően nyomni kell egy gyári beállítások visszaállítását, utána muszáj, hogy beálljon a szolgáltatós firmware identitásának megfelelő product code, mivel az eltérő értéket nem tartalmaz.
amennyiben nem a telefon szolgáltatós mivoltának megfelelő product code van a rendszer alatt, úgy az garis szempontból is problémás lehet.Tesztelo.hu; nem magyarázom semmivel, nekem a korábbi firmware alatt is rendben volt, illetve ma tettem fel - teljes nullázást követően - a friss tmh firmware verziót, és miután mindent megfelelően beállítottam, nem tapasztaltam a hibát.
tudom, hogy többen is panaszkodnak a hibára, de ott szerintem valami beállítás nem stimmel, ami miatt nem tud lefrissülni, például a samsung fiók bejelentkezése, vagy az ahhoz szükséges adatkapcsolati engedély...stb nem okés. -
válasz
b.bela1 #17643 üzenetére
a f(ota) és kies frissítés szempontjából nem kifejezetten foglalkozik a számlálóval, leginkább akkor kiabálnak módosítást, ha a pda, modem, csc és product code nem passzol össze, illetve ezekből akár csak egy is nem illik az összképbe.
Tesztelo.hu; amennyiben elrontotta volna, úgy mindenkinél jelentkezne a hiba, de nem...
-
azért nem mindegy, hogy milyen értékekkel bírja ki azt az egy napot.
több pozitiív visszajelzést is kaptam az új t-s firmware verzióról, így nem teljesen kizárt, hogy ma vagy holnap felnyomom, csak ahhoz előtte tehetem fel az előző re-aprtition képes t-s firmware verziót...
propetya85; igen, a sok mozgás is problémás lehet, ha sokat ugrál a különböző hálózatok között a telefon, pláne gyenge térerő esetén.
adott szempontból az a leghúzósabb, amikor metrón, ic-n...stb mobilinternetezik az ember. -
válasz
Pro!Petya #17630 üzenetére
ja, akkor érthető, a viber és facebook alkalmazások folyamatos működése mellett nehéz is jó akkumulátoros üzemidőt elérni, ezek már csak ilyen kompromisszumos programok, több szempontból is.
nálam a facebook is csak böngésző alól megy, viber meg egyáltalán nincs.
bár nekem folyamatosan 4g hálón lóg a telefon, de az sem eszi jobban az akkumulátort, mint a különböző 3g módozatok. -
mibe fogadjunk, hogy én ilyen szempontból is kifogástalan állapotban adom majd el a telefonomat sok hónap múlva, pedig már most is bő 3 hónapos!
igen, nagyon is használom, és nem, nincs rajta tok vagy fólia, csak zoknit húzok rá, mielőtt beteszem a nadrágom zsebébe.
más; kiabál már a (f)ota frissítés is, de nem teszem fel, pláne ilyen módon nem, marad a frankó xxubmga. -
válasz
szabo.norbi #17531 üzenetére
szia,
rosszul kezdődik a történet, ezek a készülékek szoktak olyanok lenni, amit kihoznak a szolgáltatótól olcsón - jellemzően részletre -, beadják a sarki gsm üzletbe, ahol azt kifüggetlenítik - persze nem szabályos keretek között -, majd eladják függetlennek.
lehet akár szolgáltató által letiltós is.
jobb esetben nem kell/szabad ilyet megvenni, de legalábbis ellenőrizni kell, hogy a készülék által a *#06# kódra kiírt, és az akkumulátor alatti matricán lévő imei azonos-e, nemleges válasz esetén probléma van!
nem kellett volna azonnal hosszányúlni szoftveresen, mert ha az új zárt bootloader verziós firmware kerül felhúzásra - és ti a frisset tettétek fel -, akkor egyelőre nem tehető fel még re-partition módozatban sem régebbi verzió, tehát nem teremthető friss alap a rendszernek.
odin által sem kerül törlésre semmi a rendszeren, ha nem re-partition módszerrel kerül felhúzásra a firmware.
a gyári beállítások visszaállításával, vagy recovery alól (wipe data - factory reset, és a wipe cache partition) lehet nullázni a rendszert, de ezzel csak adott firmware verzión áll vissza alapra a rendszer.
az efs mentése nem muszáj, de egy imei elszállásakor többnyire csak azzal állítható vissza a megfelelő állapot. -
válasz
baladam86 #17527 üzenetére
vannak érdekes hibák, volt már olyan, hogy valakinek probléma volt a hívás minőségével, a sim kártya látszott hibásnak, mert több telefonban használva is jelentkezett a probléma, akkor jött a meglepetés, amikor a sim kártya - szolgáltató által eszközölt - cseréjével sem orvoslódott, ránéztek központilag a hibára a szolgáltatónál, a rendszerben kellett valamit átállítani, és megszűnt a hiba!
-
válasz
baladam86 #17522 üzenetére
a sim kártyát próbáld ki másik készülékben, illetve a te telefonodban másik sim kártyát, mert ez a hiba sem zárható ki teljesen, csak ilyen módon.
call center esetén volt szívás ilyen hibával, egyik eszköz sem volt hibás, és bár nem minden kapcsolásnál jelentkezett a hiba, de bosszantó volt, hogy folyamatosan visszahallja magát az ember, viszont ott szolgáltatási hiba volt.
a harmadik szervizelés után már minimum kiharcolható a készülék újra történő cseréje, ha tényleg azzal lenne gond. -
válasz
baladam86 #17512 üzenetére
szia,
egyértelműen leszűkítve a hiba a telefon hardverére?
adott sim kártya másik készülékben jó? persze azonos helyen próbálva!
melyik szolgáltató? milyen sim kártya? vágott...stb?
eltérő helyeken is jelentkezik a probléma?
szoftveresen nincs gond a rendszerrel? a gyári állapot visszaállítását próbáltad már?
másik firmware verzió?
tok, fólia, vagy egyéb befolyásoló tényező?lajki7; nem fogott meg annyira a z, mint most az s4, vagy előtte az i4s...stb.
nem rossz telefon a z - ráadásul az enyém minden szempontból hibátlan volt, mert ugye a sony szerződéses szervize problémás, legalábbis szerintem -, de a bő 16 év mobilozás alatt az xperia z volt a második telefon - 24 különböző típusból -, amit 3 hónap után lecseréltem...
az s4 már most régebb óta van meg, és közel sem gondolkodom még a cserén, sőt!mfranky; nem, semmi ilyesmit nem írtam.
-
-
most nézem, elérhető a független xeh xxudmha.
-
-
válasz
Pinochet #17484 üzenetére
látatlanban a google szolgáltatás lenne a tippem, érdemes beállítani minden kapcsolódó funkciót, úgy kiküszöbölhető a probléma, de azért az sem mindegy, hogy a 22 óra alatt mennyi volt a kijelzős üzemidő (óra:perc?), mert főként az nem mindegy!?!?
adott szempontból a 19% nem mérvadó, mivel ugye nem a 22 óra 19%-a lesz az eredmény.
én ha lenyomon 100%-ról 20%-ra az akkumulátort úgy 16 óra alatt, akkor abban van bő 6 óra kijelzős használat, és úgy nagyon is szép eredménynek számít. -
válasz
dirtboy86 #17381 üzenetére
szia,
amennyiben a t-s sim kártya más készülékben működik, úgy nem kizárt, hogy a nem legális módon eszközölt függetlenítés hátrányát szenveded meg - ha volt ilyen korábban, és feltételezem volt -, de azt itt nem szabad bővebben kifejteni.
nggabi; ne trollkodj, mert mész a levesbe!
link
jön ma egy nóta 2, megy rá az ios 7 és a wp8! -
válasz
nggabi #17329 üzenetére
bizony érdekes, ellenkező esetben mindenkinek csak úgy törne meg repedne, pedig én is zsebben hordom ám, ráadásul nem is három számmal nagyobb farmernadrág zsebében, de attól még figyelek rá.
mint korábban is írtam, néhány ismerősöm úgy hurcolássza, hogy szinte sírok, amikor leülnek a zsebben a telefonnal, mégsem akar repedni/törni... -
válasz
szemhal #17317 üzenetére
amennyiben már a friss zárt bootloader verziós firmware van fent, úgy sajnos még re-partition kipipálással sem fog menni egyelőre a korábbi rendszer felhúza, így ez kilőve, marad a gyári állapot visszaállítá utáni friss firmware újrahúzása, majd utána ismét visszaállítod gyári állapotba, és utána próba saját és idegen sim kártyával is.
-
válasz
szemhal #17298 üzenetére
a kies általi frissítés semmit sem ér, csak a re-partition opciós rendszer felhúzása segíthet, ha szoftveres a probléma.
én továbbra is a sim kártáyra tippelnék, hiába új, próbáld ki másikkal, mert adott hibajelenség olyankor a leggyakoribb.
amennyiben a re-aprtition funkciós tiszta firmware alatt is jelentkezik a hiba, másik sim kártyával is, akkor hardveres a hiba.lajki7; nem, nem fog gyári garit kapni még egy évet sem, nem véletlenül csak gsm bolti az a gari, a 12 hónap gyártói gari akkor adott itthon, ha külföldön lett vásárolva a készülék, de ott is rendes gyártói garival, a gsm üzletek pedig nem erről híresek, ha csak bolti garit adnak.
-
válasz
nadi94 #17240 üzenetére
van némi értelme, hogy törekedni kell a 15 napra, de abban nincs benne az előzetes biztosítási ügyintézés folyamata, ráadásul utóbbiban is van egy 15 napos intervallum, és az még nem is az egész biztosítási ügyintézéses folyamat, ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni a vonatkozó leírást; link
szolgáltató -> biztosító -> szolgáltató -> szerviz (bevizsgálás/javítás) -> szolgáltató
összeadod a kapcsolódó intervallumokat, és úgy látni fogod, hogy akkor sem gyors a folyamat, ha mindenhol betartják a meghatározott, vagy csak törekedni előírt napokat. -
szia,
annyira azért nem, legalábbis nekem semmi gond június eleje óta, illetve amiket látok, azoknál sem jellemző, eddig egy olyat mutattak, amit több helyen megevett egy pocsék tok, de olyanba normális ember semmilyen telefont sem tesz...
amondó vagyok, hogy kell azért tenni a sérülés megjelenéséért, ha akaratlanul is. -
-
válasz
Ghostman78 #17157 üzenetére
a papíron leírt szabályozás adott, de ettől függetlenül ahány szervizes, annyi módozat...
az egyik nem foglalkozik vele, ha független firmware van a szolgáltatós telefonon, illetve kérésre akár azt is felhúzza rá, a másik pont ellenkezőleg tesz mind a két esetben.
az nem baj, ha az ügyfél számára kedvező irányban térnek el a szabályozástól, de nem muszáj, hogy így tegyenek. -
válasz
WinstonWolf #17147 üzenetére
az a baj, hogy más gsm üzlet esetén is van folyamatban ilyen problémának az ügyintézése, szóval lehet véletlen, de nem egyedi eset!
-
válasz
kecsetihunor #17114 üzenetére
az akkumulátor töltöttségi értékének a százalékos kijelzését a gyári firmware csak számokkal tudja, de sokan még azt sem kapcsolják be - szándékosan, vagy akár véletlenül.
s2 alatt láttam utoljára igazán látványos módosítottat, ami tényleg tetszett. -
válasz
migabi24 #17102 üzenetére
több embernek is cserélték már gariban a repedt kijelzőt - trükközés nélkül is -, még az olcsóbb kategóriában (s advance...stb, adott témákban le is írták a tulajok) is, ha másként nem, akkor az egyszeri méltányossági javítás keretében.
nem kell az ügyfélszolgálattal bajlódni, adott az e-mail cím, ahol rugalmasan intézik.
ez a samsung. -
válasz
kecsetihunor #17089 üzenetére
szia,
3.04 vagy 3.07 verziós odin kell.
-
nekem is furcsa, ha lesz időm, akkor ránézek a dologra alaposan, mert érdekel.
valami olyasmi rémlik, hogy sokszor - szükség esetén akár 10 - 15 alkalommal is - kivenni 2 - 3 órára az akkumulátort, és állítólag az elektromos impulzusok - amikor visszakerül az akkumulátor - javítanak a problémán. -
válasz
FIREBLADE78 #17072 üzenetére
nem általánosítok, sok gsm üzlet adja normális garival, ha gyártóiról is van szó, bár akkor ők is megkérik az árát, amennyiben gyanúsan olcsó, úgy már érdemes fenntartásokkal kezelni azt a gyártói garit.
még a szóban forgó üzletről is konkrétan tudom, hogy korábban forgalmazott rendes gyártói garival ilyen készüléket, amivel nem volt gond, de attól még adott a jelenlegi probléma, hogy valakinek - akarva vagy akaratlanul - nem megfelelő körítéssel adott el készüléket.
bő 16 éve mobilozok, 24 különböző típusú mobiltelefonom volt, és csak egy ericsson t65i lebeg az emlékezetemben, amit nem a szolgáltatómnál (telekom/t-mobile/westel/westel900) vettem, hanem a westend city center üzletközpontban található media markt kínálatából, de ugye ott is rendben van a garancia. -
nem csak a szolgáltatós, hanem a független, de rendes gyártói garis és magyar nyelvű jótállási jegy mellékletes telefonra is él, viszont fontos dolog, hogy tényleg megfelelő forrásból származzon a készülék, ne akármilyen gsm tegye mellé a leírt papírt, ellenkező esetben így járhatsz; link
12 + 12 + 2 hónap gyártói gari helyett csak 12 hónap lesz a kinti forrásból származó telefonra, meg a prémium gari is bukó lehet.
megjegyzem; nem minden gsm üzlet problémás, némelyik korrekt módon forgalmaz, de sajnos vannak kivételek, még a nevesebbek között is!
a prémium gari díjmentes, néhány - korábbi és jelenlegi - csúcstelefonhoz jár, ingyenes megy ki házhoz a szervizes, és háznál javít, illetve garis futár is szintén díjmentesen adott, viszik és hozzák a készüléket, ilyen módon lehetőség szerint egy munkanapon belül javítják a telefont, és addig is adnak cserés készüléket. -
számold össze, hogy hány eset volt, nem olyan sok az attól, hogy külön témát nyitottak amiatt.
xperia z, és más telefonok alatt is találsz ilyet, néhány embernek tört/repedt az üveg, de ettől még nem szeriális a dolog, ezzel az erővel semmilyen telefont sem szabad venni, mert mindegyiknél van olyan hiba, ami legalább néhány darabnál jelentkezett az eladott töménytelen darabból.
van minimális különbség teljesítményben az i9500 és az i9505 között, de nem akkora, hogy amitt eldobnám az i9505 jobb akkumulátoros üzemidejét, a 4g/lte képességet, illetve a normális 24 + 2 hónap prémium garit.
magyarországon nincs hivatalosan forgalmazva i9500 típus, és bár gsm üzletben vehetsz, de az vagy bolti garis lesz, vagy esetleges gyártói garancia esetén legyenek fenntartásaid, és prémium garanciára egyáltalán ne számíts, mivel csak az i9505 típus szerepel a listán, az i9500 nem!gologolo; teljes nullázás lenne a legjobb, mert valamelyik módosítás bekavarhatott.
-
szia,
mennyire sok az a törés/repedés...stb?
a magok száma a lényeg? i9500 esetén kicsivel több pont a tesztekben, de gyengébb akkumulátoros üzemidő az i9505 ellenében.
ja, és 4g/lte képesség az i9505 esetén alapban adott, i9500 alatt viszont nem, ha tényleg függetlenül hozzák be valahonnan.
magyarországon hivatalosan csak i9505 van, és ez garancia szempontjából is igaz, így prémium gari egyáltalán nem adott az i9500 esetén.
biztosítást független telefonra is lehet kötni, de i9500 esetén probléma lesz/lehet a forrás, ahonnan származik a telefon...stb.
i9505 esetén gariban is orvosolják a problémát, pláne ha csak simán elreped az üveg, mindenféle külső behatás nélkül. -
válasz
Gizmo94 #17014 üzenetére
mennyi időre vetted ki az akkumulátort?
talán néhányszor 3 - 4 órát írnak, de ez nem biztos, csak fejből írom.
mondjuk talán az s2 volt a leghajlamosabb a beégésre, ezért nem csodálkozom rajta, de nekem az sem égett be, bár csak 7 - 8 hónapig volt meg, viszont használtam rendesen, de nem mindig maximum fényerőn, hanem automatán.
(nekem is) az az érzésem, hogy az újabb típusok esetén már nem ég csak úgy be a kijelző, még húzósabb igénybevételnél sem, de legalábbis nem maradandó, mert sok régebbi s3 is megfordul nálam, és egyiknél sem láttam még a problémát. -
válasz
Gizmo94 #17012 üzenetére
van erre egy egyszerű hivatalos gyógymód, a samsung és más gyártók is leírták, valaki be is idézte mostanság is az egyik témában, megpróbálok rákeresni, a lényege az, hogy bizonyos időintervallumokra javasolják kivenni az akkumulétort a telefonból, és néhány ilyen alkalom után állítólag visszaáll nullára a kijelző, tehát megszűnik a beégés.
nekem még egyik telefonom kijelzője sem égett be, pedig volt galaxy s, s2...stb, így nem volt alkalmam kipróbálni, de akinek fennáll a dolog, az próbáljon rá, hátha tényleg segít. -
válasz
pleslie82 #17004 üzenetére
szia,
csak és kizárólag hivatalos gyártói garival - magyar nyelvű jótállási jegy - érdemes venni, vagy szolgáltatósan, media markt és társai rendben vannak, de amennyiben gsm üzletben veszed "gyártói" garival, úgy csak óvatosan; link
nem csak ez az egy ilyen üzlet van, máshol is van folyamatban emiatt ügy. -
válasz
kavics325i #16988 üzenetére
nem nézhetem globálisan az ilyesmit, mert a tulajdonosok jelentős hányada nem fórumozik, illetve akkor kezd neten rákeresni, ha jelentkezik a hiba, és ha talál olyan fórumot, akkor leírni a problémát, de gyanítom, az eladott darabszámoz képest jelentéktelen a meghibásodás ilyen esetekben.
arra tudok még hozzávetőleges infót szerezni, hogy gariban mennyi lett cserél(tet)ve, a 12 illetve 14 hónap tekintetében, de anno elenyészőnek mondták ezt a számot, amikor ezt a hibát felvetettem, azért nem is foglalkoztam vele. -
válasz
kavics325i #16984 üzenetére
néhány darab alapján nincs mit elismerni, ahogy a w esetén is kevés embernél jelentkezett a probléma, én is hibátlan akkumulátorral adtam el a páromét (link), pedig 1.5 éves volt már a készülék, így az akkumulátor is, illetve most is tudok olyanokról, amikben jók a közel 2 éves eredeti akkumulátorok, pedig vannak használva rendesen.
Gizmo94; nem próbáltam még.
-
válasz
kavics325i #16979 üzenetére
van, hogy eleve a típus hibás, de telefonoknál olyannal még nem találkoztam, legalábbis a kijelző üvegének tekintetében.
elrepedt néhány s4, xperia z...stb üvege, de attól még sokan úgy használják, hogy rossz nézni - a környezetemben is van több olyan személy, akik szűk zsebben tartják, úgy leülnek, szinte reccsen a telefon olyankor -, mégsem adódik a probléma, tehát nem minden darab hibás, esetleg csak néhány.
én is beteszem a farmernadrágom első zsebébe, le is ülök úgy, de azért annyira nem szűk a zseb, meg igazítok is rajta olyankor, ha kicsit is feszülősnek érzem. -
válasz
Gizmo94 #16975 üzenetére
nem feltétlenül a használt anyaggal van ott baj, legalábbis amely cseréből hátramaradt üvegeket mi kísérleteztünk, ott nem volt egyszerű törést/repedést előidézni, én amondó vagyok, hogy komoly feszülést kell kapjon, ha nem is pont akkor, mert ugye olyan is előfordul - ha igaz -, hogy álltó helyében reped, mindenféle külső behatás nélkül, de szerintem ilyenkor is kapott előtte feszülést zsebben, vagy valamilyen más módon, csak később jelentkezett az eredménye.
esetleg az lehet még, hogy problémás összeszerelés miatt eleve feszül mondjuk egy széria, és csak a pillanatra vár, amikor elrepedjen.
netán problémás üveg került egy szériába?
érdemes lenne összegyűjteni a problémás darabok adatait, hátha kisülne belőle valami. -
válasz
ricsi0307 #16950 üzenetére
sosem karcoltam még meg telefonom kijelzőjét bő 16 év alatt fólia nélkül sem, pedig volt vagy 24 különböző típusú készülékem, és az akkumulátort sem féltem, pláne mert csak néhány ezres az ára, viszont úgy használom, ahogy adott technológia elvárja.
proly01; passz, én a meglévő ilyen extrák nagyobb hányadát sem használom.
b.bela1; köszi, de többször ecseteltem, hogy nem kívánok élni ilyen védelmekkel, egyrészt nincs rá szükségem, másrészt ami többlet a telefonon, az már kompromisszumos.
-
válasz
netcore #16943 üzenetére
néztem a linkelt terméket, de nem csak üveg, és továbbra is tartom, amit írtam.
Land; akkor gond, ha valaki régebbi firmware verziót szeretne feltenni, például tiszta alapnak egy re-partition kipipálósat.
én kivárok egyelőre, marad a xeh xxubmga, nem teszem fel az újabb (zárt) t-s firmware verziót, pedig a telefonom t-s, mert csak jön lassan a 4.3 verzió. -
válasz
B-L-A-C-K #16934 üzenetére
innen is mentek oda, onnan is jöttek ide, minden telefon kompromisszumos, a kérdés az, hogy kinek melyik a fontosabb tényező.
valaki a kamera miatt tért át s4-re a one után, más a gördülékenyebb rendszer miatt ment át one alá az s4-ről, és ez a kezdetben pláne elfogadható volt, hiszen az s4 röcögött rendesen az első firmware verziókkal. -
válasz
proly01 #16930 üzenetére
a viber hibalehetőség a jó akkumulátoros üzemidő szempontjából, ahogy a facebook alkalmazás is.
netcore; a felhasználói élmény több dologból tevődik össze, nem csak az érzés/tapintás, hanem a látszat is számít, hogy miként adja át a kijelzőn megjelenő képet, és olyan fólia sajnos nem létezik, ami semennyire sem ront a felhasználói élményen.
megértem azokat, akik használnak, de én nem tudnám rávenni magam, hogy külön tegyek rá, inkább a kompromisszum másik végét fogom meg. -
válasz
B-L-A-C-K #16927 üzenetére
nem kell okosba cseréltetni, van rá egyszerű módszer, de én nem reklámozom, nem élek vissza a gyártó/szerviz jóindulatával.
én csupán egy zoknit vettem a telefonhoz, főként a zippzáras zsebek miatt, nehogy becsúsztatáskor vagy kivételkor megkarcolja, illetve problémásabb felületekre is arra teszem le, nekem elég ennyi óvintézkedés. -
válasz
B-L-A-C-K #16922 üzenetére
nem csak úgy cserélik, de kivitelezhető.
meg ugye nem sok gyártónál mutatsz olyan egyszeri méltányosággi, fizikai sérüléses javításokat, amit a samsung sokszor kivitelez.
egy korábbi galaxy típusú, akkori csúcstelefonhoz kellett hátlap, bementem a westend city center samsung üzletbe - azóta már megszűnt ott -, de nem volt raktáron, mivel előtte nem sokkal került piacra adott típusú telefon, így még csak rendelni tudtak, de néhány napon belül jött is az sms, hogy mehetek érte, és alig volt drágább az eredeti hátlap, mint a legtöbb helyen az utángyártott.Parallaxis; aki visszafelé is tud lépni, legalábbis számomra azt jelentené.
mivel többes számot írtál, így gondolom már legalább két ember megtette...
még az a szerencse, hogy onnan is talász itt tagot, akinek előrelépés volt az s4 a note 2 után.
kár ezekből következtetni, pléne néhány ember véleménye/döntése alapján. -
válasz
B-L-A-C-K #16914 üzenetére
3 e ft környékén van a gyári hátlap.
a karcos kijelzőt nem nehéz gariban cseréltetni.
én semmi pénzért nem tennék egyik telefonomra sem fóliát - többet ér a felhasználói élmény -, és eddig minden telefonomat kifogástalan állapotban adtam el, még az iphone 4s hátlapja is karctalan állapotban volt 13 hónap után - ezen fórum lakója vette meg, tudja tanúsítani -, pedig az ugye elég hajlamos a hajszálkarcok begyűjtésére.proly01; link 7 óra felett lett volna a kijelzős üzemidő, ha teljesen lemerítem, de azt nem szereti az akkumulátor, szóval jobb a békesség.
-
válasz
rolcsibácsi #16888 üzenetére
szia,
igen, azért.
-
válasz
frigoo #16882 üzenetére
minden tekintetben jobb lesz az akkumulátoros üzemidő, mint az s2 esetén volt, nem csak kijelzős használatban.
igaz, általában minden nap töltöm, de 15 - 16 óra használat mellett bír bő 6 óra kijelzős üzemidőt úgy, hogy órákat netezek rajta, illetve telefonálás, sms...stb is van. ha az s2 ennyit bírt volna anno... -
válasz
lajki7 #16831 üzenetére
a mozaik s már alapban is 4g/lte képes, és 500 megabyte adatforgalom van a csomagban, de mehet hozzá net&roll 1gb lte bővítés, így +1000 ft ellenében lesz még 1 gigabyte, tehát összesen 1.5 gigabyte 4g/lte képes adatforgalmad.
arra figyelj, hogy van sima net&roll 1gb bővítés is, ami nem 4g/lte képes, neked a net&roll 1gb lte kell; link
az előzőt lemondod, utána díjmentes sms a 1430 telefonszámra; +NRLTE -
válasz
Gizmo94 #16826 üzenetére
egy próbát megér, hátha.
olyat is olvastam, hogy valaki átment rajta kocsival, szinte ripityára tört a készülék, és azt visszautasították, hogy nem lehet anyaghibára vagy ilyesmire fogni, de egy kijelző például simán repedhet/törhet feszülés miatt is, tehát nem muszáj megütni.lajki7; lemondhatod, ha nincs rá hűség.
sok az a 2490 ft 1 gigabyte adatforgalomért, pláne még nem is 4g/lte képes, én 1000 ft ellenében kapok 1 gigabyte 4g/lte adatforgalmat bővítés képében a mozaik xs mellé, amiben alapban csak 200 megabyte van, de az 1.2 gigabyte már elég havonta, még ki sem használom, nem sokat fogyaszt az s4 integrált böngészője, a chrome és a safari többet evett a korábbi telefonjaimon.b.bela1; kell, hogy tudja a szolgáltatás, a telefonon a firmware verzió - eddig csak a telenor firmware esetén hallani, hogy a régebbi verzió nem tudja -, a hozzáférési pont (telekom esetén több is adott, de nem mindegyik tudja, telenor esetén ezt passzolom), a hálózati mód beállítása, és persze lefedett terület kell.
-
válasz
Gizmo94 #16816 üzenetére
egyszeri lehetőség és esete válogatja, de például valaki leejtette a telefonját - nem s4, hanem jóval olcsóbb típus -, berepedt a kijelző, levél a reklamacio@partner.samsung.com e-mail címre, utána téjákoztatták a részletekről, és végül díjmentesen kapott új kijelzőt a készülék, másnak a repedt házat cserélték így, és még sok ilyet olvasni.
-
válasz
Gizmo94 #16814 üzenetére
kivéve, ha lehet élni a méltányossági javítással, amikor fizikai behatás okozta sérülést is gariban javítanak.
még az olcsóbb telefonok - s advance...stb - témáiban is találsz hozzászólásokat, ahol leírják a tulajdonosok, hogy fizikai sérült készüléket javítottak gariban díjmentesen, minden extra nélkül, tehát semmi biztosítás vagy ilyesmi. -
válasz
nadi94 #16784 üzenetére
szia,
hivatalosan sokáig húzhatják, de 15 nap után érdemes sűrűn érdeklődni meg reklamálni.
az a helyzet, hogy a szolgáltató a gyártói központi szervizbe küldi a telefont javításra, tehát nem feltétlenül a szolgáltatón múlik a dolog, de te velük állsz közvetlenül szerződésben, szóval náluk reklamálj.
a betört üveg - fizikai behatásos sérülés - nem garanciális, bár a samsung szervize megjavíthatja egyszeri méltányossági alapon gariban, de ez majd kiderül...
garis javításra több lehetőség is van ezen készülék esetén;
- házhoz hívni a szervizest
- házhoz hívni a garis futárt (lehetőleg egy munkanapon belül javítják, így néhány napon belül megoldódik a dolog, és addig is adnak cserés készüléket)
- személyesen elvinni samsung szervizbe, lehetőleg központi/gyors kirendeltségre, mert a sima szervizekből is oda küldik, mint a szolgáltató
végső eset az utolsó - abból is a nem központi/gyors kivitelű kirendeltség - és a szolgáltatónál történő leadás, mert ezek a lomha verziók, mivel az oda és vissza útra is kell számolni néhány napot. -
válasz
proly01 #16737 üzenetére
akkor nem megy csodaszámba a hiba, azzal az alkalmazással (tb) sok problémát előidézhetsz.
húzd fel a 3 + 1 + 1 állományos t-s firmware verziót re-partition kipipálással, vagy ha zavar a szolgáltatós identitás és sallang, akkor az azonos képességű független xeh verziót, és nem lesz gond. -
t-mobile firmware alatt lte ikon volt nálam (is), független firmware alatt viszont 4g, és a telefon leírásában is utóbbi szerepel.
bakos1; lehet, én április 1-én aktiváltam, és azonnal működött, amint újraindítottam a telefont.
migabi24; most igen, de korábban meg sok hozzászólást írt i9505 hivatkozással.
azt írtem én is, hogy nagyon eltérő régióban/szolgáltatónál van lte képes i9500, én sem feltételezem, hogy sok ilyen lenne az országban, bár a mai világban - illetve sarki kis gsm üzletek miatt - sosem lehet tudni... -
-
válasz
sebesvarib #16709 üzenetére
manuálisan módosítottad is a megfelelő csc azonosítót?
bár szerintem az önmagában nem lenne probléma, ha eltérne.
hívd fel a szolgáltatót, hátha előfizetéses szinten van probléma. -
válasz
sebesvarib #16703 üzenetére
a mozaik l alapban is lte képes, net&roll 1gb lte bővítéssel is az - van sima net&roll 1gb bővítés, az nem lte képes! -, internet.telekom legyen az apn, a hálózati módod okés, ha az lte képes opció van beállítva, és a belvárosban is megy az lte háló.
milyen firmware verzió van a telefonon?
visszaolvasva látom, hogy voltak problémáid a csc és a firmware tekintetében, esetleg az kavarhat még be, ha a szolgáltatói oldalon minden okés. -
válasz
sebesvarib #16698 üzenetére
szia,
szerintem a telenor témáról beszélnek, a telekom - korábban t-mobile - szolgáltatónál jóval régebbi sim kártyával, és már az első t-mobile firmware verzióval is adott a 4g/lte.
milyen díjcsomagban vagy?
a telefonodon az a hálózati mód van beállítva, amiben az lte adott? -
válasz
migabi24 #16671 üzenetére
van lte képes i9500 is - ha nem is sok -, bizonyos régió(k)ban/szolgáltató(k)nak.
proly01; melyik firmware verzió van fent, és milyen módosítások lettek eszközölve a rendszeren?
én kapásból nyomnám rá minimum a teljes gyári visszaállítást, de inkább egy tiszta alapú re-partition képes firmware verziót tennék fel. -
szia,
nézz meg egy olyan telefont is, amire tisztán - re-partition kipipálással - lett felhúzva mondjuk az xxubmga, hogy az nagyon rendben van!
akik csak frissítéssel húznak fel egymás hegyére-hátára a különböző firmware verziókat, de már az alap is tönkre van vágva, ott nem is csoda, hogy akadozik meg röcög...
elég visszaolvasnod, találsz több olyan hozzászólást, hogy aki rászánta magát a re-partition módszeres felhúzásra, annak pörgős lett a korábban akadozó és problémázó rendszer.
jó fülessel jó az s4 is, de a gyári füles felejtős. -
válasz
MunezXBK #16559 üzenetére
nem lehet csak gyártóra leszűkíteni, mindegyiknél vannak jó és problémásabb típusok, ráadásul a wifi kapcsolat nagyon sok tényező függvénye, nem feltétlenül fogható a hiba csak a routerre vagy csak a telefonra, a környezeti tényezők és beállítások milyensége is nagyban számít.
-
-
válasz
rolcsibácsi #16467 üzenetére
nyomj egy gyári visszaállítást, vannak frissítések, ami után ajánlott.
-
válasz
supertrezi #16454 üzenetére
szia,
beállítás kérdése, hogy milyen utómunkát végez a készített képpel.
sljuby; bekapcsolt biztonsági mentés esetén menti a google tárra a wifi jelszavakat is, próbáld leszinkronizálni ismét.
beállítások -> fiókok -> google -> supertrezi@gmail.com
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest