- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz bobace #37645 üzenetére
SNote widget van kinnt. Majd ha lesz időm kipróbálom, hogy nincs kinnt, de szerintem az csak sime widget. Igazából kap majd egy új telepítést a telefon ha lesz időm meg kedvem újra belakni, mert egyszer véletlenül rányomtam a frissítésre, akkor frissítette be 6-osra, pedig próbáltam sokáig 5.1-en tartani, ott ugye nem volt ilyen probléma.
(#37646) amoledus: itt egy képernyőmentésem. Ugye arra gondolunk ami be van karikázva? mert ez szerintem csak azt jelenti, hogy melyek azok az alkalmazások amik le vannak ugyan tiltva a rendszeren, de lehetősége lenne képernyőfedvényként működnie, szóval ezzel sem vagyok kisegítve, még mindig nem az amit keresek: egy gombnyomásra minden olyan appnak a fedvényét kapcsolja ki aminél ez be van kapcsolva és akadályozza az engedélyek megadását, vagy módosítását.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz bobace #37642 üzenetére
Ezen appok kivételével ugyanazok az appok vannak bekapcsolva képernyőfedvényként mint OPO-n:
- Galéria
- OGYouTube
- S Note
- S Tervező
- Scrapbook
- Screen Off Memo
- Számológép
- ÜzenetekUgye ez mind a Samu-s appok, 2-t kivéve. Ezt azért írom, mert OPO-n tényleg elég volt azt az appot kikapcsolni ami éppen takarta az alkalmazást, jelen esetemben ez a Lux fényerő progi, ezt is elég volt magában az értesítési sávban kikapcsolni. Ha jól sejtem a takarás csak akkor lép életbe ha a program be is van kapcsolva, vagy fut a háttérben (mondjuk egy valamilyen biztonsági program). Nálam csak a Lux progi fut a háttérben, ugye ez húz egy fedvényt alapvetően a képernyöre ha jól értem. Ezt kikapcsolva, mint tettem azt a másik készülékemnél, ugyanúgy ki kell kapcsolnom még valamit. Nem hinném, hogy a fennt felsorolt appok közül bármelyik okozhatná ezt. Gyanús esetleg a Screen Off Memo, de az meg elvileg csak kikapcsolt képernyőnél aktiválódik. Nem vágom. majd ha egyszer sok időm lesz tesztelgetem, de állandóan lavírozni a legalább 50 app között amik takarhatnak elég szopó.
(#37643) amoledus: szívesen veszem ha segítesz. Holnap feldobok majd egy képernyőmentést és légyszíves karikázd már be, hogy hol találom ezt a lehetőséget, mert nálam a bal oldalon amik közül választhatok az csak egy visszanyíl, illetve egy legördülő menü, ahol az alkalmazásokat szűrhetem (engedélyezve, letiltva, engedéllyel rendelkező alk.ok). Azt is segítségnek veszem ha te dobsz fel egy képernyőmentést amin be van ez a lehetőség karikázva. köszi!
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Csak nemrég frissítettem 5.1-ről 6-os androidra a telót. Most lenne egy problémám, látom másoknak is voltak vele gondjai, méghozzá a képernyőfedvénnyel. Tényleg egyesével kell kikapcsolnom mindet, hogy engedélyadásnál tovább mehessek? Ha igen akkor még egy nagy mínusz erre a sz@r TouchWizre a sok mellé.
OPO-n is volt ilyen, ugyanazokat az appokat használom, ott elég volt kikapcsolnom a Lux-t és mehetett minden tovább. Itt f@szom tényleg egyesével kell szarakodni minden alkalmazással? Hihetetlen ez a zsák fos samsungos rendszer.Boccs mindednkitől a nem éppen irodalmi szóhasználatért, de ez rohadt idegesítő.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz apaszka #35133 üzenetére
Ok, nem hatalmas de azért kicsinek sem mondanám. Sajnos nagyon kevés a memória, és rengetegszer behalnak az appjaim mert nem bírja ez a szerencsétlen a terhelést Oneplus One-hoz tudom hasonlítani, az sokkal smoothabb. Viszont ott nem stock ROM-on vagyok hanem custom-on. Note4-nél az tetszik - ahhoz képest, hogy néha a földhöz vágnám annyira nem akarja azt csinálni akkor amikor szereném -, hogy nem érzem a szükségességét sem a rootolásnak, sem pedig a romolgatásnak. OPO-n kicsit belefásultam abba, hogy 2 naponta clean flash-elnem kellett, mert mindig vmi olyan funkciókat tettek bele amivel nem ment a dirty.
Most a Note4 a 'fő' telefon (értsd telefonálás üzenetek, email, stb...), OPO meg GAPPS nélkül fut csak az F-Droid-ból elérhető appokkal hotspot-ként.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz b.bela1 #35120 üzenetére
Köszi még egyszer.
Most kicsit jobban belemélyültem a témába és talán az XDA-n találtam egy linket a 6.3-hoz (ha esetleg más is keresné). Hétvégén úgyis már érne egy marshmallow frissítés, utánna kipróbálom.
Még írtam a fejlesztőknek is, hátha...
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz b.bela1 #35118 üzenetére
Köszi!
Gondolom másik disable sem fogja kezelni akkor ezek szerint. Tudsz esetleg akár privátban linkelni egy megbízható lelőhelyet 6.3-ra? Hirtelen az android-apk.org oldalt találtam, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy megbízható az oldal.
Esetleg valaki privátban ha küledene egy apk filet azt is megköszönném.
u.i: viszont most gondoltam bele, hogy ugye azért frissítettem, mert egyébként nem engedett be. Ha feldobok egyet külön akkor vajon fog működni?
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Hellósztok!
Lenne egy fura poblémám. A múlthétvégén felfrissítettem a Package Disable Pro-t, mert egyébként nem engedett be a menübe. Csak szétnéztem benne, mert barátnőm kapott egy samu-t, és tiltottam neki pár szolgáltatást. Lényeg a lényeg, hogy eddig le volt tiltva a frissítések, másnap viszont reggel egyszer csak bekapcsolt és le is töltött egy frissítést a telóhoz. Fura még, hogy most már nem is találom meg a csomagnevet a letiltható szolgáltatások között. Valaki tapasztalt hasonlót? A frissített PD lehet már nem úgy működik ahogy kellen? Esetleg a frissítés csomagnevét valaki be tudná írni, hogy mire keressek?
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz AnonyX #30737 üzenetére
Nos azt passzolom, hogy az hogyan írja ki, jómagam itt találkoztam vele először. + van pár videó a youtube-on ahol ugyan azt nem mutatják, hogy milyen kapacitású az akksi, de kb. mindben mutatnak SOT időt, és nem 3-4 órákat Ebből gondoltam, hogy felismeri a Note 4 ha nagyobb akksi kerül bele.
Bár most olvasom az amazonos kommenteket és ott is panaszkodnak hasonlóra...
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz Véreshurka #30672 üzenetére
Nos mint este kiderült, bőven megteszi a google drivere is.
Más: az normális, hogy a telenoros rom helyett felrakott német romba bekerüljön a mytelenor app?
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz Szpisti #30671 üzenetére
Ha új romot (sammobile oldalról) szeretnék feltenni mindenképpen szükségem van a samsung usb driverre? Nem elegendő, ha csak a google usb drivere van fennt?
Ha nem elegendő és fel kell tennem szerintetek összeakadna a két driver? Vagy van annyira okos a windows, hogy tudja, hogy az egyik készülékhez a google a másikhoz a samu driver kell?
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz david5745 #30648 üzenetére
Ebay-en nincs utánvét. PayPal-al kell fizetni előre és ha bármilyen gondod van akkor a PayPal-osokkal kell elrendezni. Olyan eladótól kell rendelni aki már sok eladást csinált és a pozitív visszajelzések aránya meghaladja legalább a 98 %-ot, mégjobb ha a 99 %-ot. Jelen esetben emberünknek 136159 db eladása volt eddig és a pozitív visszajelzések aránya 98,6 %. Nem rossz, de azért lehet ennél jobbat is kifogni.
Ha további kérdésed van az ebay-el kapcsolatban akkor tudom ajánlani ezt a fórumot, PayPal-hoz meg ezt.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz david5745 #30639 üzenetére
Akksi kit-et sajnos már csak Ebay-en találtam, de ha találnál máshol is akkor oszd már majd meg légyszi, mert engem is érdekel.
Külső akksi-t még akár nézhetsz innen is, ha nem szeretnél külföldről rendelni. Jelen vannakk itt a fórumon is. Most nézem, hogy jelenleg nincs raktáron...
(#30640) apaszka: a csomagolás alapján még akár tényleg lehet, hogy eredeti az ebay-es is. Itthon vetted, vagy rendelted vhonnan? De a borítékból ítélve rendelted vhonnan. Merről? Igazából nekem is csak a töltő kellene.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz apaszka #30634 üzenetére
Ez az eredeti akku kit, vagy a töltő vmi kínai csoda az akksi meg utánrendelt? Pont a fedelét nem tudom elolvasni
Most rendeltem akksit a 220volt-tól, de van még a speedshop-ban is egy ezressel drágábban, ráadásul ott van raktáron is.
Ébrentartáshoz: ha vki kipróbálta és már hosszabb ideje használja a play és play service-es tiltást az majd ossza már meg, hogy mik a tapasztalatai. Nagyon kíváncsi vagyok most már, mert OPO-n nem volt ilyen gondom 6-os droidon, de az is igaz, hogy CM-re épült custom romon voltam, ott lehet hogy alapból ki van már szűrve az ilyen.
Még esetleg azt meg lehet tenni, hogy:
- egyesével végignéni az alkalmazások engedélyeit (esetleg elég csak a rendszeralkalmazásokat), és ahol nincs szükség ébrentartásra ott azt tiltani.
- ha rootolt a teló és van xposed akkor feltenni ezt: [link]. Alapból is van már pár tiltás, én ezt mindig hagytam, nem változtattam semmit, de természetesen van rá lehetőség.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz Kerubin9 #30628 üzenetére
Ha az értesítésére gondolsz azt ki lehet kapcsolni a beállítások között, de akkor esetleg a rendszer kilőheti (azért kell, hogy az értesítések között legyen, illetve hogy kint legyegyen az ikonja az értesítősávban, hogy a rendszer ne lőjje ki a memóriából, főleg ugye itt TW alatt ) Itt van egy egy egész jó ajánlat, tavaly én is innen vettem meg a licence-t, ha csak a reklám miatt rootolnál akkor esetleg el lehet rajta gondolkodni. Ugye az ingyenes ahogy olvastam csak a böngészőben szűri a reklámot, a prémium már tudja szűrni az appokat is, + ne felejtsük el, hogy van beépített tűzfala is. Jómagam már Win10-en is ezt használom, nem is telepítgetek AdBlock-ot.
(#30630) Jolet: az csak egy erőszakos reklám. Lehetőleg ne kattintsunk rá, zárjuk csak simán be. Rootolatlan telóhoz neked is tudom ajánlani a fennt említett AdGuard-ot.
(#30627) david5745: aksin már én is gondolkodtam egy +-ban. Ezért sajnálom egyedül, hogy csak most vettem meg ezt a telót, mivel a legtöbb kiegészítőt már nem lehet hozzá kapni. De Ebay-en találtam ezt. Esetleg erről mondhatna vki vmit, hogy be lehet-e vállalni, vagy inkább felejtős, máshol már nem találtam. Nem szeretném ha töltés közben robbanna az akksi. Egyébként tudom ajánlani a Xiaomi külső akkumlátorait, jó minőségűek, olcsók, nem robbannak. Akár ezt, de van nagyobb kapacitású is.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Reklámhoz tudom ajánlani nem rootolt telefonhoz az AdGuard alkalmazást. Neten fellelhető, prémiummal az appokból is kirántja a reklámot. pl. Stackssocial oldalon szokott lenni akció.Nálam az fut, sehol egy reklám.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Köszi neked is, most már tényleg ki fogom próbálni! egyébként egy idő után úgy látszik engedi letölteni nagy sebességgel, nem figyeltem oda és már a telenoros rom is lennt van Ki érti ezt...
Csak egy ötlet 6-os android-hoz: ezt esetleg próbáljátok ki, hogy így milyen lesz merülés tekintetében. Nem teljesen az android rendszerhez kapcsolódik, de OPO-nál XDA-n sokaknak segített, én friss mályvatelepítés után mindig tiltom ezeket. Arra vigyázzatok hogy másnak OPO fórumon állandóan újraindult a telefon emiatt, nekem sosem volt ilyen gondom.
(#30607) apaszka: én még nyalókán vagyok és itt is ilyen gyenge (telenoros rom), de ROOT után fel fogom tenni ezt a romot, mert sokan dícsérték itt. Most abban bízom, hogy esetleg a német rommal jbb lesz.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz scoobydoo76 #30605 üzenetére
Sajnos emiatt nem hinném, de otthon majd kipróbálom. Most mákom volt, mert egy idő után full sebességgel el kezdte letölteni, már lent is van. Viszont próbálom a telenoros romot is leszedni onnan, egyelőre ugyanazzal a kemény 300 bájttal tölti, mint a németet. De ha hazaérek este letöltöm a progit és kipróbálom hátha, de mivel a németeknél a mályva a legújabb így sanszos, hogy csak azt fogja engedni.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz raptor8989 #30599 üzenetére
Nálam is gyenge a térerő, Bp. belváros 1 csík, OPO-n full-t mutat az ikon. Ettől függetlenül van minden rendesen, tudnak hívni, én is tudok, bár aksi szempontjából nem biztos, hogy a legjobb. A WiFivel sem vagyok teljes mértékben megelégedve, ahol az OPO-nak még bőven van vétele ott már a Note 4 köhög. F-es teló.
(#30603) scoobydoo76: ja ezt megtaláltam én is, de nekem 5.1.1 kell, ha meg jól olvastam ez csak a legfrissebb firmware-eket tudja leszedni, régebbiekből nem tud csemegézni, de azért cáfoljatok meg.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz apaszka #30597 üzenetére
Köszi, ez megvolt, innen csorgott lefele kemény 300 bájtal. (#30595) scoobydoo76 által mondott összefoglalós részre reagálva írtam, hogy ott a leírások között nem leltem DBT-s romot, hogy ne 72 nap legyen a letöltési időm.
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz scoobydoo76 #30595 üzenetére
Biztos én vagyok a béna, de ott sehol nem találtam pl. a német romot. A PAN kódos viszzaállításhoz megvan, de a legfrissebb DBT-t nem lelem. Most érdekes módon az előbb mér lejött a DBT full letöltési sebességgel a sammobile oldalról. Meg is lepődtem.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz apaszka #30586 üzenetére
Hali!
A hétvégén én is csatlakoztam a cerkás klubba egy független F-es telóval. Egyelőre ismerkedem vele, aztán 1-2 hónap és rootolom, addig meg remélem minden nyűgje elő jön ha van. Még Nyalókán vagyok, és ahogy olvasgatom egy darabig még maradni is fog.
Így gyorsan lenne két kérdésem:
1. a CF Autoroot letöltési oldalánál az android oszlopban már 6.0.1 van. Ettől még ráengedhetem a nyalókára majd, vagy keresnem kell egy 5.1-hez valót?
2. melyik ország 5.1-es ROM-ját érdemes ráengedni a telefonra? Telenoros volt a teló, és FR után visszajöttek a telenoros appok amiket nem leht törölni csak tiltani. Vagy jó egy magyar független is? Olyan kellene egyelőre amiben a legkevesebb sallang van.
Előre is köszi!
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Hali!
Gondolkodom egy használt note 4 beszerzésén és lenne egy-két kérdésem a használókhoz:
1. Az összefoglalóban leírt tapasztalt hibákon kívül van még esetleg olyan amire figyelni kellene, esetleg már vásárlás előtti pillanatokban? Illetve rootolni szeretném a telefont majd, de 1-2 hetet adnék neki gyári állapotban is.
2. A knock számlálót hogyan tudom leellenőrizni? Külön progi kell hozzá, vagy van olyan része a programnak ahol rögtön látom, ha történt valami?
3. A különböző android verziók között lehet könnyen ugrálni, vagy fennáll nagy valószínűséggel a téglásítás lehetősége? Értem alatta, hogy pl. egy nyalóka droid után kipróbálnám a kitkat-et.
4. Xposed framework feltelepül minden hiba és mókolás nélkül, vagy van valami külön samsung specifikus probléma?
5. A beégés ellenőrzést mindenképpen sötét helyen érdemes ellenőrizni, vagy van rá lehetőség azért világosban is? Gondolok itt pl. vmilyen képernyőtesztelő appra, vagy tárcsázóból indított ellenőrzésre.
6. ADB kapcsolathoz, illetve ODIN-nal történő dolgokhoz feltétlenül elengedhetetlen a samsung USB driver, vagy elég csak neki a sima Google USB driver?
Nagy hirtelen ennyi, ha még eszembe jutna valami engedjétek meg, hogy kérdezzek még
Előre is köszi a válaszokat!
El Psy Kongroo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest