- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nem vagyok én ellene az új dolgoknak, csak ez a dolog speciel nem érdekel. Ettől függetlenül ha valaki örömét leli a barkácsolásban, tegye csak, nincs azzal semmi.
Én csak a körültekintés hiányát tartom aggasztónak. Láttam olyat, hogy valaki tegnap megvette a vadiúj telefont, és 0 hozzáértéssel (amilyen nekem van) már másnap nekiállt új rendszert feltolni rá; természetes, hogy a végeredmény se kép se hang. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy megérte-e neki? Ha ilyennel próbálkoznék ismerkedni, még véletlenül sem azzal a telefonnal tenném, ami a fontos munkaeszközöm és szükségem van rá, és egy db van belőle, hanem máson. Szóval nem élesben, hogy vész esetén minimalizáljam a veszteséget.
Ennyi csak az egész.
-
BonFire
veterán
Én tartom magam egy jó régi szabályhoz: Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani – illetve az ebből következő ellentétéhez is – Csak azt javítjuk meg, ami elromlott. Így mindaddig, amíg különben rendesem működik a rendszer, nem érzek rá késztetést, hogy hozzápiszkáljak.
És mivel teljesen „kopasz” vagyok telefonokkal kapcsolatos téren, nem ismerem az operációs rendszereket, nem ismerem a működésüket, lelkivilágukat, semmilyen ez irányú tapasztalatom nincs, nem fogok nekiállni teljesen vakon hekkelgetni olyan dolgokért, mint pár tizedmásodperccel gyorsabb reagálás, „gördülékenyebb működés (mihez képes, ugye), vagy műszer nélkül kimutathatatlan teljesítmény növekedés. Azért a 800 MHz-es processzortól meg az 512 MB memóriától csodát nem kell várni. Egy optimalizált rendszer lehet hogy javít, de zsákbamacska.
És főleg, mivel nincs tapasztalatom e téren, nem tudom, hogy melyik lenne a „jó főzött rom”, és melyik a „nem jó”. A telefonomat meg nem szeretném e miatt a szervizbe hordani. Nem csinálok magamnak fölöslegesen problémát. Azért remélem, ez is megérthető.
-
BonFire
veterán
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy ezt a hardvert ehhez a os-verzióhoz optimalizálták. Amúgy sem erőmű a kicsike. Ha masszívabb, kiforrottabb, friss rendszert tolun fel rá, lehet, hogy hosszabb távon felemészti az összes erőforrásunkat. Telóba meg nem veszel gyorsabb processzort.
Én nem vagyok annak a híve, hogy hekkelgessük, legfeljebb nem fut rajtuk a legújabb engribörc -- majd valahogy megtanulok nélküle élni.
-
BonFire
veterán
válasz
BMWFAN94 #1347 üzenetére
Én meg úgy gondolom, hogy szerviz, és garanciában javíttat tákolás helyett. Ha neked is olyan van, tudod, hogy ez az állandó fagyogatás nem jellemző, és semmiképp sem "fícsör". Mentsétek le a fontos adatokat, és szerviz. Adjanak cserekészüléket vagy bármi. Amíg garis, nem érdemes piszkálni.
-
BonFire
veterán
Ja, persze. Válaszolni illik, ha személyesen hozzád intéznek egy kérdést. De te egy nyílt fórumon tetted fel személytelenül (valaki). Akkor most mind írjuk be, hogy „Nem tudom.”? Vagy azt hiszed, hogy vakok vagyunk, esetleg nehéz a felfogásunk, hogy nem értettük meg elsőre a kérdésedet? Mert a spammelés ezt sugalmazza, azt meg hadd kérjem már ki magamnak a többiek nevében is!
-
BonFire
veterán
Ugyan miért? Mert nem tudtam, hogy kétféle van? Ember! Te meg nem tudod elolvasni, amit leírnak az orrod elé! Nem írod le, hogy a Kies melyik változata nem megy neked (mert ugye kiderült, hogy kétféle van, de azt nem említed). Aztán leírják, hogy XP és Win 7, erre te nagy kegyesen elárulod, hogy neked Win 8 van. Ha az elején írsz le mindent, akkor nem kéne fölösleges köröket futni, meg kétpercenként frissíteni az oldalt, mert jön az email értesítő, azt hinné az ember, hogy tényleg értelmes párbeszéd folyik, erre nem, csak te spammeled végig a topicot, hogy újra meg újra kiegészítő infókat adj, ahelyett, hogy az elején leírnál mindent, oszt nem lenne félreértés.
És te sértődsz meg a végén.
Gratula!
Itt befejeztem az offot (csak szólok előre).
-
BonFire
veterán
„A Kies Air eszközök közötti Wi-Fi kapcsolatot és böngészőalapú kezelést lehetővé tevő, mobileszközökhöz készült alkalmazás. A Kies Air használatához nem szükséges számítógépes szoftver vagy USB-kapcsolat.”
Most ebből melyik kifejezés nem érthető? A Kies Wifi alkalmazás, nem USB. Az USB kapcsolat ebben a programban nem opció, mivel wifin kommunikál. USB-re ott a Windows Explorer, vagy a Total Commander. Vagy ezer+ másik letölthető manager app.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
BMWFAN94 #1183 üzenetére
De ha már (a hozzáértés hiánya ellenére is) hekkelgeted a készüléket, miért nem csinálsz előtte egy biztonsági másolatot a dolgokról! Meg miért baj az, hogy ott van rajta a Kies? Nem kér enni, elfér, használni nem muszáj (mondjuk én már használtam, és nem találtam rossznak).
-
BonFire
veterán
válasz
Krisza0508 #1150 üzenetére
Írtam pàr hsz.-szel kèsőbb... Újra konfiguráltam a routert a gyári telepítőlemezével, ès onnantól kezdve működött. Próbáld meg te is, hátha csak egy virtuális pofon hiányzik neki.
-
BonFire
veterán
válasz
Krisza0508 #1139 üzenetére
20 000 az nem gyenge, kérem szépen, a múlt héten még 33 volt. Én helyben vettem 35-ért, de ha ezt előre tudom, fogok rajta 15 rongyot!
Mitől lett ez most hirtelen ennyire olcsó?
-
BonFire
veterán
Azt tudja valaki, hogy lehet egy-egy weboldalt lementeni a böngészőből? A T böngészőjéből [origo] nem tudok menteni, nincs olyan opció, amit a Google súgója említ.
Feltettem egy Firefox for Android böngészőt is, de iszonyat nagy bughalmaz volt.
-
BonFire
veterán
válasz
kengyel #1123 üzenetére
Ha egész nap internetezek vele wifin, akkor 1 nap alatt le lehet meríteni, de nyilván nem ezt értik „rendeltetésszerű használat” alatt. Más esetről nem tudok, mert csak három napja vettem, és azóta egyfolytában nyomorgatom, így nem tudom, készenlétben mennyi ideig bírja. A gyári specifikációból le kell vonni 25%-ot, az lesz a reális szám.
A fényképezője nagyon tré, tényleg csak vészhelyzetre való, meg dokumentálásra; videofelvétel nagyon sötét az mp4 tömörítés miatt. Extra kontraszt van rajta. Cserébe viszont kicsi a fájl mérete.
Amit én imádok rajta (a nejed is fogja), az a diktafon. Csak egészen kicsit torzít a hangja, meglepően érzékeny a mikrofon, és kellően tiszta, világos szöveget vesz fel. Sokkal jobb bármit is rámondani, mint a jegyzettömbbe firkálni. A mikrofonos webes szövegfelismerőjét is ki kell próbálni. Néhány esetben elsőre jól beazonosítja a jól artikulált mondandót (pl „Beatrice - Azok a boldog szép napok”). Idegen szavaknál már csak találgat, de jó, ha van. Tehát a diktafon kikerül a főképernyőre. A GPS-e meglepően pontos. Ha azt mutatja, hogy a sarkon állsz, akkor tuti a sarkon állsz. 4-5 m pontossággal. Az FM rádióra sem panaszkodhatom. 8 csatornát talál hirtelen egy panelkockában. A rádió viszont csak fülessel megy, ezt használja antennának. Amúgy is okos dolog, hogy kussban rádiózzon a delikvens, nem muszáj mindenkinek azt hallgatnia.
A hangszórója nekem kissé hangos is alapértelmezetten. Ha telefonálok, halkabbra kell vegyem, mint amire be van lőve gyárilag. Tehát: igen, zajos környezetben is megállja a helyét.
Nem beszélve a millió ingyenes appról, amit le lehet rá tölteni.
-
BonFire
veterán
Tudja valaki, hogy miért nem hajlandó a telefon Wifin felcsatlakozni a hálózatra? Egy TP-LINK WR740N routerem van, MAC cím szűrés nincs beállítva, csak jelszó. Telefonon wifi bekapcs, ki is írja a hálózatomat. Beírom a jelszót, jelerősség kiváló, indítom a csatlakozást, ezt írja:
Hitelesítés…
Megjegyezve
Kikapcsolva, WPQ/WPA2 PSK segítségével biztosítvaA routeren kellene valamit átállítani, vagy hogy? Laptop minden probléma nélkül rajta van a hálózaton. Hálózat nélkül semmit nem lehet, még frissítést se. Kerestem a Google-ban, de nem találok rá megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Netflix
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest