- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Bemutatkozott a Motorola vékonymobilja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Igen, a videokártya CLUT-ját írja át"
Na, hát nekem is úgy tűnt! Mármost, lehet hogy csak én vagyok béna, de nekem, eddigi korlátos tapasztalatim szerint, a szűz Windows (+ videokátya driver) nem nyomta át a profilból a CLUT-ot a videókártyába. Ha ez így van, akkor valaki berakja az itt megadott ICC profilt anélkül hogy valami LUT loadere fel lenne téve a gépre, akkor nem lesz neki 2.2 gammája. Sőt, a színprofil-tudatos cuccoknál (Photoshop, stb) még rosszabb is a helyzet így, mintha nem lenne CLUT állítás a profilban, mivel az ICC profil feltételezi, hogy a profilban szereplő CLUT be van töltve, tehát nem fog (számottevően) szoftveresen gammát korrigálni. Szóval itt most vagy én voltam/vagyok béna, vagy ki fog derülni, hogy ez a PH!-s kalibrálós buli ez ál-igényeket céloz meg (placebo effekt).
"Csak kérdéses a számomra, mindez milyen minőségben történi"
Csodák nincsenek, ez 3x8 biten kell hogy megtörténjen, azt meg tudjuk milyen. Épp ezért ez kicsit "csalás", ami a monitor képességeinek vizsgálatát illeti. Ha eltekerem a vidókártyán a gammát, bizony sávosít mint a rossebb. Épp ezért, mivel fLesh-éknek a kalibrálóval került fel LUT loader, és úgy tűnik az elég nagyot kellett hogy korrigáljon a gammán, furcsálom is, hogy semmi sávosodást nem láttak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- OTP Bank topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Linux haladóknak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- No Rest for the Wicked
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- LG W2243S-PF 22" Wide 1920x1080 LCD Monitor
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Eladó 27 LG GL850-B Monitor!
- MSI G321Q Gaming IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest