- iPhone topik
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Igen, a videokártya CLUT-ját írja át"
Na, hát nekem is úgy tűnt! Mármost, lehet hogy csak én vagyok béna, de nekem, eddigi korlátos tapasztalatim szerint, a szűz Windows (+ videokátya driver) nem nyomta át a profilból a CLUT-ot a videókártyába. Ha ez így van, akkor valaki berakja az itt megadott ICC profilt anélkül hogy valami LUT loadere fel lenne téve a gépre, akkor nem lesz neki 2.2 gammája. Sőt, a színprofil-tudatos cuccoknál (Photoshop, stb) még rosszabb is a helyzet így, mintha nem lenne CLUT állítás a profilban, mivel az ICC profil feltételezi, hogy a profilban szereplő CLUT be van töltve, tehát nem fog (számottevően) szoftveresen gammát korrigálni. Szóval itt most vagy én voltam/vagyok béna, vagy ki fog derülni, hogy ez a PH!-s kalibrálós buli ez ál-igényeket céloz meg (placebo effekt).
"Csak kérdéses a számomra, mindez milyen minőségben történi"
Csodák nincsenek, ez 3x8 biten kell hogy megtörténjen, azt meg tudjuk milyen. Épp ezért ez kicsit "csalás", ami a monitor képességeinek vizsgálatát illeti. Ha eltekerem a vidókártyán a gammát, bizony sávosít mint a rossebb. Épp ezért, mivel fLesh-éknek a kalibrálóval került fel LUT loader, és úgy tűnik az elég nagyot kellett hogy korrigáljon a gammán, furcsálom is, hogy semmi sávosodást nem láttak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bloodborne (PS4)
- iPhone topik
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- Gigabyte AORUS FI27Q Gaming monitor, IPS, 27", WQHD, 1ms, 165Hz-Garancia
- LG (34GS95QE-B) 34" UWQHD 240HZ OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest