Új hozzászólás Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
Nem tudhatod, amíg nem próbáltad. Egyébként igen, mindehhez bizonyos alapfokú műveltségre és intelligenciára (erkölcsre??) van szükség az emberek részéről, ami megintcsak nem elérhető (VEGYÉ' SOKAT MOST). Pont az a lényeg, hogy annyira benne vagy ebben a rendszerbe, hogy egy ettől gyökeresen különböző szinte elképzelhetetlennek tűnik.
A DVD formátumnál arról beszélt, hogy maga a kódolás volt titkos, nyilván ma már feltörték és elterjedt a szabad felhasználása a dolognak.
Egyébként meg nem tudom nagyon, miről beszélsz, mert a jó filmek még a moziban behozzák az árukat, ha kis magyar film, meg ha háromszázmilliós szuperprodukció, akkor is.Öcsém tegnap vett egy PSP-t, és ott is látszik mindez. Hiába van benne szuper proci, kijelző stb., nem lehet rá programokat tenni, csak feltörés után. Egyrészt az illegális, gari bye-bye, másrészt meg ez valami új változat amit meg (még) nem sikerült feltörni
Más kérdés. Szerintem súlyos probléma a relatíve szűk vevőréteggel rendelkező szakmai szoftvereknél pl. CAD rendszerek, hogy a cégek csak Windowsra fejlesztenek. És itt nem érné meg szabad szoftverre időt, pénzt áldozni. Szerintem ez egy súlyos probléma, mert sokakat pont ez akadályoz a Linuxra (bocs, GNU/Linuxra
) váltásban.
-
3psilon
aktív tag
Hát meg aztán tud. munkákért sokat nem is kapni. Egy tanárom mondta, egy megírt jegyzetért mindössze pár tízezer forintot kapott...
Igazad van, a copyright eredetileg tényleg azért volt, hogy alkotásra ösztökélje a szerzőket.Beszélt is róla, hogy 10 év bőven elég volna, és hogy azért mégis 100 év vagy nem tudom mennyi, hogy a Disney (a cég, nem a bácsi, ő ugye már rég a temetőben hever és semmit nem nyer) a Miki egeret továbbra is kizárólagosan használhassa föl.
Ja, a csávó még a Free Software Songot is elénekelte
Nem tudom, mennyit sikerül megvalósítani abból, amit ír. Azt eddig is tudtam, hogy az eladott zene CD-kből az együttes sokat nem kap. Meg olyat se hallottam még, hogy "x játékfejlesztő 2 új Ferrari-t vett mert jól adott el az új játéka"...Arra gondolok, hogy a jelenlegi drága, többlépcsős terjesztés beszüntetése sem a kiadóknak, sem az eladóknak/kereskedőknek, sem a médiacégeknek sem pedig az államnak nem érdeke.
Szóval elő a free software pólókkal, ideje linuxot telepíteni minden szembejövő gépre, elvből sokat warezolni, és éljen a szabad szellemi tulajdon
Új hozzászólás Aktív témák
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged