Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugo chávez

aktív tag

válasz dezz #239 üzenetére

"Tényleg nem, mert az any itt az érintett chipsetekre vonatkozik -- az érintett chipsetek javítására és cseréjére, nem közvetlenül az alaplapokéra."

Nem az érintett chipsettel szerelt alaplapokra? Mondjuk, nekem nem tiszta teljesen, hogy egyáltalán kicserélhető-e a chipset az alaplapokon, vagy nem, mert, ha nem, akkor nyilván az Intelnek kell állnia az új alaplap teljes gyártási költségét, ezzel én is egyetértek, de nekem az jött le, hogy nagyjából ezt is csinálja az Intel, persze, ha nem így van, akkor tényleg az Intel a hunyó.

Amúgy, szerintem, azért sem akarják visszahívni a gyártók a már eladott alaplapokat (vissza lehet vinni, ahogy írtad is, de nincs visszahívás), mert ugye jelenleg nem lehet mire kicserélni a hibás alaplapokat, ezért a gyártók szeretnék kivárni, amíg az új lapok elkészülnek.

"Ha az ő hibájából esnek el tőle, akkor bizony ki kell fizetnie... "

De miért? Tegyük fel, hogy a vevő visszaviszi az alaplapot, visszakapja a pénzét, a gyártó megkapja az Inteltől azt az összeget, amennyiért a vevőnek, vagy a viszonteladónak eladta a lapot, és amiben benne van a saját profitja, majd, amikor elkészül a javított, vagy új, hibamentes lap, akkor azt újból értékesíti, persze az eladási árban szintén benne lesz a profit, tehát kétszeres profitot kap, aminek az egyik felét az Intel állja. Szerinted ez így rendben lenne, hogy dupla profitot kaszáljon az Intel kontójára?

Új hozzászólás Aktív témák