- Realme GT 2 - aláírjuk
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagtam
tag
válasz
Molnárka007 #121 üzenetére
Van bizony, de csak 1 db
és már-már tárgyalgatunk is róla, csak az a baj veled hogy nagyon el vagy tévedve ár ügyileg
-
-
rollins
őstag
Asus GTX8800 vidkari-d ha jól látom? Minek ennél még erősebb? Én nem váltanék.
A 3870 X2 pár játék kivételével, amit talán javítanak majd, talán nem hülyeség azt állítani hogy most jelenleg a legerősebb vga. Igaz egy nyák, 2 gpu. Azért nézegess még 'teszteket', mert nem mindíg egyértelmű melyik a leggyorsabb, de sztem kis megkötéssel az X2 az és lehet még javulni fog.
-
floxet
tag
hi
új kari vásárlása elöt tállok. most ha nem nézem mi mennyibe kerűlne, csak azt, hogy melyik hogyan teljesít, akkor melyik lenne a legerősebb kártya??? kicsit már belehülyültem, szóval a segítségeteket kérnémmelyik is akkor most a legütősebb?
Thx
G -
debut12
aktív tag
Engem azért az a 256bit picit aggaszt. Nem túl kevés az egy ilyen "csúcs"kártyához???
Eddig zöld kártyáim voltak, viszont most úgy tűnik váltok, mert megéri! -
rocket
nagyúr
válasz
drizzt1666 #111 üzenetére
Ugytunik az ATi osszekapta magat a lehetosegeikhez merten, persze azert elajulni nem kell, nem 0-rol leptek 1-re, hanem -3-rol -2-re
-
drizzt1666
tag
Csak én látom úgy, h az Amd/Ati kezdi magát összeszedni (legalább is vga fronton)?
Anand-os tesztben úgy emlegetik ezt a kártyát, mint alfa-vga: idáig ez a legjobb és a teljesítményéhez képest elég jó ára is van -
-
Oliverda
titán
Ezt nevezném inkább speciális kiadásnak: [link]
Némileg olcsóbb lehet ennek a gyártása. Viszont a hűtő az nem néz ki valami izomnak rajta.
.
-
Kriza
őstag
válasz
Dare2Live #91 üzenetére
Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha a VGA-k terén is tapasztalható lenne az, ami a CPU-knál (nagyobb számolási teljesítmény és mégis kissebb fogyasztás, kissebb ár...)
Volt S3 kártyám anno, akkor sem szerettem, most meg hogy a VIA megvette... bottal verném azt is, aki a céges gépembe ilyent vett. -
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk #101 üzenetére
igaz, az elsö linken 60%
na de nem is erre akartam rámutatni, hanem arra, hogy csak csak kihasznál 2 magot az a játék.
-
ChromeX
addikt
egyet értek és talán a mostani ati sikerek a jövőben nagyon jó vgakat teremnek majd és akkor az nV sem malmozhat(nem mintha most azt csinálnák) hanem reméljük erős árversenybe kezdenek ami csak nekünk lesz jó, tehát szerintem az hogy az ati jó és olcsó karikat asjon ki az mindenkinek az érdeke
-
Pyton
aktív tag
Nana, ez pont a rossz kép. Egy V5 5500/6000-et kellett volna linkelni. Ez a kari speciel hasznot hozhatott a 3dfx-nek, mert ezt a Quantum3D gyártotta, gyanítom, hogy nem veszteséggel adták el nekik a VSA-100 chipeket
Lehet, hogy hülye kérdés: a 2 GPU egybe kezeli az 1 gigát, vagy mindegyiknek van külön 512-512?
Zöldeknek: lehet itten hepajkodni, hogy több mint 1 év alatt jött ki a GTX gyilkos, de: az AMD-nek most kisebb gondja is nagyobb (volt) annál, hogy fejlesztési erőforrást pazarolva minden erejükkel minél hamarabb új 1 GPU-csúcskarit hozzanak ki. A helyzetükben ez volt a kompromisszumos (és igen jó) megoldás. 1 vagy 2 gpu? Kit érdekel, ha jó az ára. Továbbá a középkategóriából is szépen jön a bevétel. Persze idővel kell az R700, de addigis, figyelembe véve a körülményeket, ez egy jó döntés volt.
-
cova
csendes tag
Mivel az X2-n a ket maghoz kulon-kulon dedikalt memoria van, ez gondolom azt is jelenti, hogy minden texturat 2x kell feltolteni a kartyara?
Kicsit pazarlasnak tunik, de gondolom maceras lett volna megoldani, hogy az 1GB memoriat osztottan hasznalja a ket mag. -
Dare2Live
félisten
"Én inkább kicsi, kis fogyasztású, alig melegedő, nem túl drága VGA-t szeretnék."
javasom a trident/s3trio64//s3virge kártyákat. picik, alig melegszenek, nem túl drágák.Aki meg relative kicsi, relative kis fogyasztású, relative kevésbé melegedő, relative nem túl drága VGA-t szeretne és játszani is akar annak ott a 3850/3870/8800/9600, a késöbbiekben meg pl az egymagos R700.
Akinek meg komoly teljesítmény kell.....
szerk: ígyvolt ez korábban is: 8800ultra/2900xt fütőtt mint örült, 7800GTX szintúgy. A felső kategória az ilyen. És 3870x2 egyértelműen felsőkategória. Még a nem teljesen rá optimalizált Crysisban is 20%ot ver a 8800GTSre. [link]
-
Oliverda
titán
Ráadásul ugye AMD termékről van szó...
-
DeSanto
őstag
Én csak arra leszek kíváncsi hogy a Nvidia kártyája menni fog e Intel chipes lapban.
Ha oda is kell az SLI támogatás akkor az összes Quados meg C2D-s megy 680-as lapot venni?
Ez legalább megy Intel chippel is 100%-ra -
az ET:QW teljesítményt erősen befolyásolja a Doom3 engine stenciles árnyékolás megoldása, amiben az ATI kártyák a feleakkora z-pixel sebesség miatt sokkal gyengébbek a G8x/G92-eseknél.
a driverekről: most sokkal kevesebb a mozgástér "csodadriver" fronton, mint korábban. ahol az X2 teljesítménye kb. duplája a 3870-nek, ott ez is fog maradni a helyzet, ahol lényegesen kevesebb, ott még van remény (pl. a Crysis-ban csak 50%-nál jár a dolog, azon még biztosan lehet csiszonlni).
-
BCS pixel
csendes tag
egy két játékban szart se ér ez a kártya mivel a game nem használja a 2 magot ilyen pl Crysis is
-
Egzee
őstag
Én most meg azon agyalok, hogy atláltam egy rejtett hibát az alaplapomon még régebben, ami nem befolyásol igazából semmit, csak zavaró... Visszaviszem áprilisban az alaplapom, elkérem az árát, veszek egy új fain 2x16x sli-s alaplapot, és az x2-es árából összeállítok egy 8800gt sli-t, vagy egy 8800gts sli-t... azért csúnyán elveri az x2-est a 8800gt sli, ha lehet hinni a tesztnek, és az ára is kb ugyan annyira jön ki...
-
Dare2Live
félisten
Végignéztem a teszteket pl anand [link] láthatóan egyes játékoknál így első driver nem hoza ki belölle a maxot, de nembaj még igyis durván elver bármilyen nem SLI NVt.
Ha leesik 2héten belül 100Kra aszem ivelem a GTSt.
-
buherka
addikt
válasz
levailaci #76 üzenetére
Annyi a különbség a PCE-Exp. 2.0-ás és a sima PCE-Exp. között, hogy a 2.0 már elég feszt kap magából a foglalatból és nem kell neki a plusz 6 pines betáp, amit rádugsz a kari végére.
Jó lesz a lapodba a 3870-es, csak rá kell dugni a kártya végére a + 12V-os csatit.
Ennyi.
Amúgy mind a kettő 16X-os. -
levailaci
csendes tag
Sziasztok.
Van egy kerdes amire nem igazan tudom a 100%-os valaszt. Hallottam mar tobb variaciot. Szeretnek egy uj VGA kartyat vasarolni, amit en kineztem magamnak az egy 3870-es PCI Exspress 2.0. A kerdesem a kovetkezo:' Az alaplapom nem tudja csak a PCI Expressz x16-ot. Kompatibilis e visszafele is a PCI Expressz. Fog menni a lapomba a kartya? -
Dare2Live
félisten
válasz
yakuza.tora #73 üzenetére
Ahogy látom egy 3ghzre huzott core2 bőven kihajtja márpedig ennyit egy 13.000ftos E2140 is tud..... vagy van min 120fps annál több meg "keveseknek" kell.
anandon a mért legmagasabb fogyasztás 4magos procival sokat zabáló NV alaplappal maximum 290W volt azaz egy nem gagyi 400Wos táp bőségesen kiszolgálja.
-
yakuza.tora
addikt
Azon gondolkodott már valaki, hogy ennek a kártyának a kihajtásához milyen proci kell? Milyen órajelen? És milyen tápot tudja kiszolgálni ezt a konfigot?
-
Zin
őstag
Vaddiszno karik!
Kivancsi leszek majd ha duplamagos NV-k is kijonnek!
Lesz itt kemenykedes asszem.FarCry2-re leszek kivi megik 2 magos nyer
Kijon a game,sztem senki nemfog Crysis-ozni meg ahhoz hasonlitani.farcry lesz -
Zso2
őstag
3x-os hipp hipp fanatikus lettem
, megérte bejönni ebbe a totyikba..
-
RexpecT
addikt
Omg a gecube hűtése nagyon tetszik
!
-
Retekegér
MODERÁTOR
A Gecube karin jónak tűnik a hűtő. De akkor ezek most a házban keringetik a meleg levegőt?
-
-
pok.tom
aktív tag
válasz
FireKeeper #57 üzenetére
1értelmű h. mind1ik nvidai kártyát leveri a 2gpus 3870 es kari
azért érdemes várni inkább az nvidia 2magosaira 88as szériából is lesz gondolom..
érdekesség képp lehet hasonlítgatni h. mennyivel is jobb.. -
FireKeeper
nagyúr
nem tudom mi ez az 1gpu vs 2 gpu, a gef 7950gx2 idejáben ugyanúgy az egy gpu-s x1900xt-vel hasonlították össze...
-
Omega81
senior tag
Fasza lett a tesztek szerint... hajrá.
-
Kriza
őstag
Egy ilyen "vaskos" rézhűtő láttán biztosan beindul a metal-businessben utazó egyének fantáziája...
-
Ősember
őstag
de ez akkor is hülyeség
mármint az alapján megitélni valamit, hogy egyik gyárto a másik gyárto melyik terméke ellen adta ki... mindegy, ezt rátok hagyom
én maradok az árfekvésnél
Andre1234: a táblázat azért csaloka, mert most még egy éppen premierjét megélö termék árát viszonyitjuk olyanokéhoz, amik már kaphatoak egy ideje
-
leviske
veterán
"ez mar jobban tetszik"
Ez ugyan az, mint amit először linkeltem...csak tovább lapoztam.
(#43) szab.tam: 88GT SLI is a legtöbb tesztben szerepel. Egyelőre még veri a X2-t (nem mindenhol), de ha azt tekintjük, hogy még nincs X2-höz driver...
Bár az biztos, hogy a jelenlegi játékokban nem fog jelentősen javulni az ATi kártyák teljesítménye...de remélem, hogy sok játékfejlesztő fog ugy dönteni, hogy az AMD oldalára állnak és igazi DX10-es játékokat kezdenek el kiadogatni.
-
szab.tam
nagyúr
én pár napja azért vettem sli-os deszkát, egy 8800gt-vel, mert akarok majd venni még egy vga-t, hogy a 2 monitorom mellé egy lcd tv-t is rá tudjak dugni. erre meg jönnek ezek 4 dvi-jal... kíváncsi leszek, mi lesz gyorsabb: 2x8800gt sli, vagy egy ilyen. tudja valaki pontosan milyen hosszú lesz a gecube?
-
Tuco Ramirez
őstag
"A 88-as sorozatnak egy tagja sincs, ami tudna kezelni egy igazi DX10-es játékot."
Ezzel csak az az "apró" bibi, hogy az "igazi" DX10-es játékoknak még se hírük, se hamvuk.
Az első (Alan Wake?) amennyire tudom az év második felében jön ki, addig mindez csak elméleti előny a Radeonok javára.
-
szab.tam
nagyúr
a másik x2-es hírnél is kérdeztem már, de nem válaszolt senki:
ehhez cf-t támogató chipsetes lap kell? vagy akármilyen pcie-s lapba jó? -
rollins
őstag
Tippre a GeCube X-Turbo Dual -ja talán ezek közül a legjobb hűtés. Azért kíváncsi lennék a ref. hűtésnél mire a levegő az utolsó gpu bordájához ér, az mennyire meleg már...
-
-
Ősember
őstag
nem értelek benneteket.... miért ne hasonlithatnánk össze egy 1 gpu-s vga-t egy 2 gpu-ssal?
nálatok nem az ár és teljesitmény a lényeg, hanem a fizikai felépités?
azt hittem ennél több eszetek van
-
pok.tom
aktív tag
ezen vitázni
sztem a végeredmény 1nem?
Leviske te nem írtad, de benéztem az álltalad megadott topikba és ott keményen ezzel dobálóznak.. amúgy számomra ez sem hivatalos kicsit áttekinhetőbb tesztet ha kérhetném
mod:ez ma azé valami -
wwenigma
Jómunkásember
Ezek, egyszerűen gyönyörűek! nV mérnökök biztos nem mennek nyaralni a közeljövőben céges pénzen....
-
leviske
veterán
PowerColor oldalán kint vannak az adatok... a 256+256-ért elnézést kérek, de az 1GB akkor is 1GB... nem tudom, hogy a GX2-es megoldáson kívül, hogyan másként lehetne 512+512...
MOD: A 8800-as család viszonyát a DX10-el szemben igazából egy hozzáértő tudná elmagyarázni. Majd, ha Abu megjelenik, akkor te is megvilágosulsz.
(#26) pok.tom : Hol írtam neked crysis tesztet????
itt egy teszt
-
rollins
őstag
Komplexebb kódoknál nem olyan erős mint az NV (mad, mul, ne kérdezd nem értek hozzá
) Egyenlőre csak az andandtech -re támaszkodva, szvsz megéri az árát. Intenzív shader? Oblivion az milyen?, ott lepipál "mindenkit".
Egyébként fura hogy az opengl-s etqw-ban nem volt valami gyors, pedig Ati egyre jobb lett opengl-ben, illetve kezdte beérni az NV-t. -
leviske
veterán
Ezt nem tudom, hogy hogy számolják...de ahogy te számolod, ugy a GX2 fog jönni.
A X2 nem 256+256, hanem, csak szimplán 256bites és a memóriákat sem tudom, hogy hogy számoltad....egy nyákon vannak, onnantól nem 512MB+512MB, hanem egyszerűen 1GB.
Arról meg hosszasan lehetne beszélgetni, hogy melyik arch. hol döglik ki.
A 88-as sorozatnak egy tagja sincs, ami tudna kezelni egy igazi DX10-es játékot.
-
WonderCSabo
félisten
Ez a Gecube hűtő nagyon durva. Jó sok rézgyűrűt lehetett volna belőle csinálni.
-
ChromeX
addikt
furcsa hogy sokan a crysist inkább teszt proginak vélik mint játéknak
a mérete meg elépesztő látam képet amin a 3850 mellé tették kb a negyedével nagyobb a X2 [link]
azt a képet nem találom de ebből lehet következtetni -
Ste
addikt
a gecube eléggé durva hűtőt pakolt rá, a 4dvi sem kutya
nem értem minek aggódnak a hátsó szellőztető slotok miatt, majd a 3 kártyahelyre kerül az is
(ha már kettőt a dvi kimenetek foglalnak el)
-
GReddy
tag
Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? - Ez akkor most egy egybetokozott CF?? Vagy mégsem? Vagymi.. mit megy Crysis alatt?
Éééééérted!
-
leviske
veterán
OMG!!!!!!!!!
Nézzen már be valaki a HD3690/HD3850/HD3870/HD3870X2 topikba!!! Már egy hete egyfolytában nyomják befele a teszteket.
Sárpac : Igaz... hisz csak megfelelő driver nélkül az Ultrát veri...
Amugy igazad van...felesleges egy 2magos karit összemérni egy 1magossal. Kiváncsi leszek a GX2-re...bár ugy se nV-t veszek.
(#14) GReddy: Igen...ez egy CF 1nyákon. Crysis alatt annyit megy mint a 8800Ultra.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Foglalt név #6 üzenetére
Szerintem meg az a hülyeség ha valaki 1 és 2GPU-s karit egy kalap alá vesz!
GTS pedig felső középkategóriának indult és annyira szépen teljesített, hogy a felsőben végezte! -
pok.tom
aktív tag
válasz
Foglalt név #6 üzenetére
ha figyelmesen olvasol azt írta h. az ellen márminta a 3870 x2 ellen kicsit talán költői volt, 1kis túlzással.. azért 1 tesztet énis megnéznék
-
pok.tom
aktív tag
az asus kicsit odabaszta magát
-
Rabbitf_24
addikt
hát igen, vazze akkorák ezek a karik, hogy már házat is kéne cserélni...
-
Youri
veterán
Hol lehet rendelni?
-
Ayg0
senior tag
Elég elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki kihasználjon 4 DVI-I csatlakozót. Személy szerint nem sok értelmét látom a vakításon kívül...
-
Borisz76
nagyúr
Remélem idővel lesz 1-2 teszt is ,hogy mit tudnak a kicsikék a (G92) GT / GTS 512-esek ellen felmutatni.
Bár még odéb lesz mert ahogy a cikkben is van : nincs megfelelő driver még.....
-
P00By
nagyúr
Jó nagyok.
-
]Phobos[
senior tag
25 MHz-el túlhajtott OC, nem sámli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest