- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pista0001 #48 üzenetére
így van.
de az ilyen rendsztereknél, ahol kis (400-800 rpm) ventikkel akarjuk megoldani, ideális a tetőn a nagy lyukú méhsejt rács, és minden ventinek felfelé kell fújnia. így elég a gép közepén 1 venti, jellemzően a cpu hűtő alján, ami a vga passzív hűtőjéről is leszívja, lemozgatja a meleget fölfelé.
elsetleg még a felső rács alá is egyet, vagy harmadik ventienk a vga ventije, ami ugye szintén fölfelé forog.
ha nem fullpasszívra törekszik az ember, de ügyesen beállítjuk a ventiket, akkor 1-2-3 db. 4-600 rpm is elég lehet, akár 90w proci + 200w vga-hoz is...
de rendzserint ilyenkor jön a rácsok miatti porfóbia, és kezdődik a műsor elölről.de jól elkanyarodtunk a mini megától....
sokat vacakoltam az s-flex-ekkel. a 800-as a rosszabb választás.
1200@ fanmate2 minimumra tekerve 400rpm.
500 körül ez kezd morogni, majd 600-nál ez megszűnik, és ott már a légszállítás is ideális.de vannak sokkal újabb, korszerűbb ventik, más lekivilággal. nem ismerem őket, de a függőleges légszállítás alapkritérium.
az össze-vissza fújkálásokon, örvénygyártásokon szintén jót szoktam múlatni, azaz sírni....a táp megint más kérdés, abba most végleg nem mennék bele.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pista0001 #46 üzenetére
na persze.
ez a htpc-m rev1.0.
fekvő ház, felülnézet. 2 db. 800-as s-flex, kereszthuzat.
jobb oldali befúvó házventi félig telibekapta a mini ninja-t.de igen erős önbecsapás lenne azt írni, hogy passzívan megy a procihűtő.
"Ha szó szerint nézzük akkor a hűtőn nincs venti."
naja: itt sincs.én 2 fajta gépet ismerek: az egyikben van venti, a másikban nincs. a "félpasszív", meg egyéb okos megfogalmazásokon mindig jókat mulatok.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pista0001 #14 üzenetére
a gyakorlás sosem árt.
én is csináltam az amd-seknek piros fekete hűtőt. (csak intel lefogatóval persze...)most néztem a kis gépedet a galériában. láthattam én ezt 2 éve a millenárison a galérián kiállítva? nagyon ismerős a felépítés. még dumáltunk is róla egy keveset. ha ez az, amire emlékszem...
- az egyetlen normális kiállított gép volt. (na jó, talán volt még 2...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Autós topik
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest