- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
most költöztem és csináltam meg rendesen a hálózatot, holnap megjön az új router és útána lemérem.
(#61) Rick4: megnéztem a fórumot, de egyrészt nem is tudnék pillanatnyilag backupolni, másrészt időm sincs egy új oprendszerre, offline dolgok foglalnak le éppen. és ami működik, azt nem kezdem megjavtíani, max ha bajom lesz vele, majd jön az.
-
fogtunder
nagyúr
egyrészt az unraid nem is csinál szabvány raid tömböt, saját megoldása van, két lemezzel vagy kapsz egy lassú raid 1-et (mivel nem tükröz, hanem paritást számol), vagy egy jbod kiépítést, másérszt nem mondtam, hogy két HDD van a gépben, csak azt, hogy azt is vettem vele együtt. volt még egy 2TB WD Red, meg egy 1TB WD green, azok is bent vannak.
a user alapú beléptetést szerintem direkt tiltották le az ingyenesben, kipróbálásra mindegy, aztán ha upgrade-elsz pro verzióra, akkor már van. gondolom ez hajtja az emberek többségét a licensz felé, mert azért 3 nagy hdd-vel el lehet lenni elég szépen.
-
fogtunder
nagyúr
ez nézőpont kérdése. miután melóban volt egy synology beállítva hálózati tárnak és megnéztem, rá volt izgulva, hogy na majd mikor lecserélem a netgear storat, akkor majd egy synology. csak közben kinőttem a kétlemezes megoldásokat, mert JBOD-ban nem biztonságos, a RAID1 meg felezi a kapacitást, úgyhogy négylemezes kellett volna. én szeretek célhardvert venni, amivel lehetőség szerint kevés a szopás, de ez már az az árkategória volt, ahol behúztam a kéziféket, mert egy üres DS413 árából vettem egy HP Proliant N54L-t meg egy pár 2 terás WD Caviar Redet, és hétvégén elkezdtem oprendszereket próbálni.
végül az unraid lett a befutó, aminek bár csak az alap verziója ingyenes (nincs user level security, max 3 lemez kezelése, a pro 70$), viszont az install folyamat gyakorlatilag egy kitömörítés pendrive-ra, ehhez is van elég sok plugin (nem annyi, mint synologyra), amiknek szintén ilyen bonyolult a telepítése. ha meg nincs plugin, parancssorból akkor is bármit meg lehet csinálni, támogatás van hozzá bőven. a synology hybrid raidhez hasonló tömböket csinál, a legnagyobb hdd a paritás meghajtó, a többit pedig keverheted méretben, fajtában, bármikor bedobhatsz egy új lemezt. írásban sajnos nem bajnok, de ha van benne cache drive, ez is megoldódik (fizetős funkció).
egyébként tényleg nem olyan a sw, de a megspórolt pénz kárpótol érte, és magát a menüt ugyanúgy nem láttam hónapok óta, mint bármelyik jól működő nason.
-
Lazsnak
tag
Nagyon koszi a linket, mar at is futottam a pcre telepitos topicot, anno mar csinaltam ilyet de annak kevesbe baratsagos volt a felulete, szinten usbrol bootolt.
Sajna ezen pillanatban epp nincs idom vele foglalkozni de a hetvegen mindenkeppen belevetem magamat, lehet lesz majd meg par kerdesem
attilav2 kollega hozzaszolasat is nagyon szepen koszonom, azt is at fogom futni, elkovetkezo 2 hetben jobban ra fogok erni, es szeretnem a windowsnal egyszerubben megoldani, meg ha szivni is kell a konfiguralassal.
Remelem majd egy hzi NAS eseteben is lesz lehetoseg streamelni a zenet 3gvel telefonra, egyik legtobbet hasznalom ezt, szoval ez nem eshet ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest