Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

válasz VeAr #58 üzenetére

Na igen, de szerintem nem egy központi szabályozás az, ami ezt megoldaná, mintegy ráerőltetve egy általános szabályrendszert mindenkire (nyilván bizonyos esetekben erre szükség van, pl. törvények, íratlan szabályok, jogok, stb - bár itt is vannak érdekességek...). Az emberek különbözőek, az érdeklődési körük is, minden, nem hinném, hogy ezt általánosságban lehet korlátozni - sőt, nem is érdemes.
    Igen, kellenek korlátok, gyerekkorban ezt megszabják a szülők, és jó esetben, ez megmarad a "gyereken" később is. A túlzott liberalizmust én sem bírom, de nem szeretem, amikor valaki azt mondja, ez nekem nem jó, nem csinálhatom. Inkább adjanak érveket, példákat, és belátom magam is, és nem fogom csinálni. Ha mégis csinálom, és mégis rossz, az az én bajom, idővel majd rájövök - és ebben is segíthetnek emberek, barátok, család, közösségek. Pl. középsuliban nem volt igazán szükségem arra, hogy leüljek tanulni, így is eléggé képben voltam. De egyetem alatt rájöttem, hogy muszáj, hogy nem lehet hülyeségekkel húzni az időm. Nem kényszerített senki, nem zártak a szobába, nem volt fenyítés, korlátozás, de ott voltak a következmények, hogy mi van, ha nem teszem, a motiváció a jobb jegyért, a diákok segítsége, együtt tanulás, egymás ösztönzése, stb. Szóval én ilyesmit inkább alulról szerveződő formában tudnék elképzelni.

Új hozzászólás Aktív témák