- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeoJoe
senior tag
A note 3 amúgy is kezd már kicsi lenni
de hol a toll? Na most vagy note 4 edge vagy 1 év várakozás a note 5re. Hihetetlen h vlmi mindig hiányzik
-
sixpak
nagyúr
válasz
Fitzgerald #87 üzenetére
-
exedoc
senior tag
Nofene. Örülünk neki. Bár nem mintha szükségem lenne ilyen csúcs hardverre, teljesen felesleges. Az én igényem kimerül a 4 mag 2,X GHz, 2GB RAM, 5"-nál, 3XXX mAh akkuval. Viszont amint felfut, és elterjed ez a technológia, talán olcsóbb lesz az iménti felsorolás, és még szélesebb körben terjedhet.
-
norbert1998
nagyúr
hoolyshit! ez nagyon odabsz! kell egy nekem mindenképpen! ezen már crysis porot fognak tolni a népek, főleg, ha majd valamelyik kínai összekeveri egy simaHD képernyővel
-
aelod
veterán
Azta! Odarakta a Q. ezeket rendesen. Arról nem szól a hír, hogy minden droid megy majd rá. Bár én a tableten jobb szeretnék egy teljesértékű win8at látni mint droidot.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Psychopeti #75 üzenetére
Nálam az 5,5 az ideális méret. Az 5,7-es Note 3-4 már kicsit nagy, de talán még belefér. Viszont az 5,9-es Nexus 6, meg onnan felfelé....áhh...
-
vicze
félisten
-
Balathruin
veterán
válasz
Fitzgerald #79 üzenetére
1 magos Mali 400-tól nem várok többet, 700MHz-re boostol 480 helyett.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Balathruin #78 üzenetére
Meg 800x480-ban.
-
Psychopeti
senior tag
Te jó ég 6,2 hüvelykes
Hová tartunk, és tényleg van erre a méretre igény
-
-=RelakS=-
veterán
pedig gondolom ezeken az óriási tepsiken elférne egy micro-HDMI vagy egy micro-DP (ez elvileg még fejlesztés alatt).
Vagy ha már mindenképp USB-s megoldást akarnak, akkor az MHL vagy a SP mellé rakhatnának még egy USB-t, hogy ne adj isten, külső forrásból is lehessen lejátszani bármit...
-
vicze
félisten
Mert nem veszed a fáradtságot hogy kettőt kattints...
-
vicze
félisten
Pusztán logika lapján a következő a felállás. Spekulálok szóval nem biztos, hogy fedi a valóságot.
GPU:
Tegra K1 (Denver)
S810
Exyos 5433CPU:
S810
Tegra K1 (Denver)
Exyos 5433Samsung szinte biztos hogy kihoz a Exynos 7-ből egy másik variánst magasabb órajelekkel.
Illetve azt vegyétek figyelembe, hogy S810 és Exynos 7 azonos felépítésűek CPU szinten és mind a kettő 20nm-es, így itt csak az órajel dönt. Tegra K1 viszont 28nm-es és nem tartalmaz modem-et így emiatt és a hőtermelés miatt mobilban szinte biztos hogy kizárt. -
kiezTe90
senior tag
Nagyon tetszik a telefon...lehet eltudnám képzelni g2 utódjaként.
-
Maegoss
tag
válasz
Mr President #14 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy az Nvidia Tegra K1 vagy a Snapdragon 810 erősebb? Vajon az Adreno 430 bivalyabb a Tegra K1-ben levő GPU-nál?
-
Ali G.
senior tag
Úristen, nah most jöjjön valaki azzal, hogy semmire sem való a 4K , meg nincs értelme, jövőre már minden 4K-s lesz, 4 gb ram -ra meg mondok még egy Úristent
-
Fitzgerald
veterán
Ez mekkora overkill már....4K tablet 10 inchen lol. Akkora méretre még a Full HD is bőven jó. Én valószínűleg 2K felbontású telefont/tabletet is csak akkor veszek majd, ha már nem lehet mást kapni...amúgy meg a 4K kamerákkal felvett videókon kívül milyen tartalom van egyáltalán, amihez 4K felbontás kell?
Még 4K filmek sincsenek... -
kelly416
veterán
válasz
Oppenheimer #55 üzenetére
Nem akarok védeni senkit, de a Sony is ugyanezt csinálta pl. a z1c-vel. Jó az, tudja a 20MPix-et, de tulajdonképpen 8MPix-re van optimalizálva, ott vannak a beállítási lehetőségek, ott nyílik meg a HDR és még sok apróság csak ott érhető el. Ilyen az automata mód is.
Simán lehet itt valami hasonlóról szó. Tudja a 4k-t, de FHD-ra van tervezve, ott csinál megfelelően részletgazdag felvételt, ott lehet babrálni a beállításokat... ki tudja. -
Oppenheimer
nagyúr
Mi az, hogy egy kamerát Full HD videó rögzítésére "optimalizálnak"?
Tudom, hogy trendi szó, de talán helyén kéne kezelni.
-
-=RelakS=-
veterán
UHD 10"-on?
Shut up, and take my money!
5"-on nagyon tetszik a FHD, akkor ez pont jó lenne ... őőőő .... bármire
-
vicze
félisten
Mert az olvasók 99%-ka nem tudja mi az a Mobile Developer Platform (MDP).
Na de mindegy had visongjanak.Az jó hír hogy ilyen gyorsan kint van, csak CES-re vártam volna, de akkor CES/MWC-re már kész termékek kerülhetnek ezek szerint.
Az MDP-ket meg remélem mielőbb Anandtech tesztasztalára kerülnek.(Az CPU órajelekre kíváncsi lennék...)
-
macskea
őstag
válasz
tothmaxy182 #25 üzenetére
Igen, és remélem hamarosan elérjük ezt a tolofonos-dokkolós korszakot. Ha a megfelelő "asztali" teljesítményt össze tudják majd egyeztetni egy megfelelő mobil üzemidővel, egészen biztosan el fogok mozdulni ebbe az irányba.
Viszont ez a kijelzőméret már nem mobil, a cikk helyesen két tabletről kellett volna hogy szóljon.
-
kelly416
veterán
Nagyon szép teljesítmény, örülünk a technika fejlődésének, de mekkora is ez a tab? 7-től 14 colos kijelzőig bármi lehet, legalábbis eddig kb. ekkora tabok kerültek piacra. Amúgy gyanús, hogy 10'', de a cikkben nem láttam. Vagy vak vagyok. Melóban előferdül ez is.
-
babkukta
senior tag
szvsz annyira nem kell aggódni. Kapásból az S810 nem eszik annyit, + ha megnézed, a Note4ben is az S805-QHD páros remek üzemidőt nyújt. Az S810et még ennyire se fogja izzasztani a QHD, így sztem nem lesz probléma az üzemidő. Abszolút nem lesz rosszabb, mint az S805-QHD páros, sőt!
-
maximilian4
addikt
Hát igen ez egy nagybetűs referencia telefon, méghozzá a qualcomm mutatja meg mit tud. Gondolhattam volna hogy apait anyat belepakol, a microhdmi is jó húzás, mert megkönnyíti a használatot a hardcore júzerek számára. Egyébként azért is jó ez a csatlakozó mert legalább a micro usb aljzat szabadon marad és ki tudják használni.
-
törölt tag
Srácok ennél tökmindegy mekkora a káva és milyen az akksi.
Burkolat is csak azért van rajta hogy legyen valami.
Ez nem hétköznapi használatra szánt készülék hanem fejlesztői platform, ez az idők nagy részében rá lesz dugva egy gépre hogy tudjanak rajta alkalmazásokat, illesztőprogramokat, firmware, stb. tesztelni. -
-
fornettisuti
veterán
tabletnel nem sporoltak a kavaval...
-
tjb007
nagyúr
válasz
BulletBill27 #33 üzenetére
A Nexusokat bárki megvásárolhatja már a One óta, ezeket meg nem.
(#35) maximilian4
Ha már nekem hiszed el, akinek mindkettő megfordult a kezében, akkor talán ez majd elég meggyőző lesz: [link] & [link]
(#36) dreamdancer
Elsősorban a készülékgyártóknak, közülük is inkább a kicsiknek, másodsorban pedig az alkalmazásfejlesztő cégeknek.
-
Baggins86
aktív tag
Tessék máris elavult az S801-es telóm
-
tjb007
nagyúr
A fejlesztői platform a helyes(ebb) megnevezés.
Ezek nem konszumer terméket, a hozzáférhetőségük is korlátozott, szóval a „vinni fogják majd, mint a cukrot” állítás/feltételezés nem igazán állja meg a helyét (főleg, hogy az előzőek után sem kapkodtak).
Májusig a Bsquare volt a MDP-k disztribútora. A megállapodás megszűnésével visszaküldtek egy rakás MDP-t, amik között egy rakás Snapdragon 800-as volt, de még 7x27-es dev.board is. Ennyire kapkodtak utánuk.(#2) BazsiBazsi
2015 első fele. Ha minden jól megy februárban/márciusban már piacra is fognak kerülni az első modellek.
(#19) AS
Nem konszumer termék. Ebből fakadóan századrangú, hogy hogyan is néz ki.
(#23) Duliee
Nem a Foxconn.
(#25) tothmaxy182
A telefonon és a tableten is van Micro HDMI port.
-
arminlok
senior tag
válasz
maximilian4 #20 üzenetére
5, 7
Hát ja az még jó hogy zavar. Ezek nem nevezhetök telefonnak engem a 4,7 is zavar néha kb a z3c mérete az ideális. Az még telefonnak nevezhetö kézbeillö kényelmes méret.
-
ClioRS
őstag
Csodaszép az a tablet
-
törölt tag
válasz
tothmaxy182 #25 üzenetére
Nem szokás már külön HDMi portot rátenni ugyanis az USB-n keresztül küldi ki a képet egy megfelelő (filléres) átalakítóval. MHL a neve.
-
tothmaxy182
őstag
Azért egy ilyen telefonról, vagy tábláról már nagyon hiányzik a micro HDMI port (lehet, hogy van rajta, nem tudom), mert ezt kikötve egy 20-22 colos monitorra szinte már számítógép helyett is használható, akár komolyabb dolgokra is, pl egy Office suite 8 appal már simán lehet rajta komolyabb office doksikat is csinálni, egy bluetoots-os egérrel és billentyűzettel. Az erő lazán megvan hozzá... Az emberek 95%-ának pc helyett is elég lenne egy ilyen otthonra.
-
Ref.cuccokat ki gyártja?
Foxconn?
-
sirkan13
aktív tag
Bizzunk benne hogy ez már nem laggol:-)
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom ki hogy van vele, de ehhez a felbontáshoz, és belső erőhöz és tudáshoz a 3020-as akku nem túl erős, az "öregecske" Note 2- is erősebb akku van, pedig az kisebb felbontású, és kevesebbet is tud.
maximilian4 Nekem is 5,5"-nál van a határ, ezen felül már a méret túl nagy nekem, zsebben és kézben is.
Lassan már a tabletteket is zsebben hordani. -
maximilian4
addikt
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy rossz iranyba halad az okostelefon ipar. Brutális 64 bites erőgépek, 4 giga ram stb...a számítógépemben nincs ennyi ram. Én a snapi 800at meg a 3 giga ramot nem tudom egyszerűen kihasználni. Másik sajnálatos hír a kijelzők növekedésének tendenciája. Számomra elég szomorú, én pont most akarok 5,7-ről kisebbre váltani, mert zavar a mérete.
-
AS
félisten
Tablet külsőre borzalmas..
-
tothmaxy182
őstag
Azt a k...va... Ezen biztos fut az engri börc!
-
BulletBill27
aktív tag
6.2 inch 3020 mAh-val? Tán nem fér el benne a nagyobb akksi?
-
Mr President
senior tag
2015ös készülékek brutálisnak ígérkeznek. 810, 4giga LPDDR4, QHD. Márcsak a 16 gigát kellene elfelejteni és 32ről indulni.
Egyébként lehet tudni hogy teljesítményben milyen arányban van egy K1-el, vagy a samu 64bites változatával? -
bollokcs80
Korrektor
Hűűűű....ez brutális.
Nem utálnám, ha a Jézuska tenne egyet-egyet a fa alá csak úgy.
-
Hiperwolf
tag
"A tablet legtöbb paraméterében megegyezik a táblagéppel"
Ez igen.
-
FATtila78
tag
huh, pár éve még egy Galaxy S2-ért öldösték egymást az emberek
Fejlődik a technika!! Lehet megvárom a félbehajtható tabletet, ami úgy telefon !!
-
roli543
őstag
Jézus ereje hol tartunk.... Ez nagyon impozáns! Remélem a Ces-en jönnek majd a 810es telefonok
-
Paul119
addikt
A telefon ara annyira nem is veszes ahoz kepest hogy mennyirol indul a tobbi gyarto csucs keszuleke
-
Ezt most miért kellett? Most elkezdett csorogni a nyálam.
-
Izzé
őstag
Szemből nézve olyan Nexusos lett a teló. Tetszik.
A tablet felbontása meg brutális! 436 ppi! -
Csapoati
nagyúr
Nem vittek tulzasba a dizajnolast, de gondolom nem is nagyon volt celjuk ez.
-
sixpak
nagyúr
6,2 inch...nagyon tetszik.
Lesz mire cserélni a jelenlegit, ha eljön az ideje...és ha elterjednek a 6 inch-nél nagyobb telefonok. -
válasz
BazsiBazsi #2 üzenetére
2015. Gondolom a CES-en mutatják be a lapkára épülő készülékeket.
-
BazsiBazsi
aktív tag
6,2 col? Az derék. Mikortól fogjuk ezeket az alkatrészeket telefonokban viszontlátni, idén vagy csak 2015ben?
-
-Valinas-
senior tag
Ez nem semmi... A telefont mindenképpen vinni fogják majd, mint a cukrot, pedig elég borsos áron adják őket, ahhoz képest, hogy referenciagépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hegesztés topic
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest