Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imi3est

csendes tag

válasz Rayyy #56 üzenetére

Van egy CM MasterMouse S egerem, ami kb ugyanennek a nem lyuggatott változata, szerintem ezt fejlesztették tovább. Ez alapból 89g, de szétszereltem és még volt benne egy plusz súly is, amit kiszedtem, így a vége 77g. A különbség tehát ehhez a lyukacsos 53g-os egérhez képest 24g. Ráadásul a mastermouse S-ben dupla ekkora áramköri lap van, ami szerintem nehezebb mint a műanyag. Úgyhogy saccra kb 10-15g lehet a különbség ami a lyuggatásból megmarad Ezen egy forintot nem spóroltak, sokkal nagyobb költség a tervezés meg a gyártó gépek kifejlesztése, előállítása. Már más is írta hogy az egérben a szenzor a nagy költség. Az is a fejlesztés és gyártás miatt drága, nem az anyagköltség miatt. Csak egy kis összehasonlítás: pár hete vettem 3-4 ezer forintért egy jó nagy műanyag betonkeverő ládát, amiben annyi műanyag van hogy kijönne belőle 50db egér. Persze az biztos más típusú műanyag, de nem hiszem hogy ez az egér valami nagyon drága csoda műanyagból van.

• Rayyy

senior tag

válasz Rayyy #55 üzenetére

Találtam egy másik cikket, ami az ABS műanyag árával foglalkozik, ami kínában (elvileg ott gyártják) most 14 490 USA dollár / tonna.
    1 tonna = 1 000 000 gramm
    1 gramm = 0,015 USD = 0,449 Ft
    50 gramm = 22,45 Ft, tehát 10 000 db egérnél ez 224 500 Ft.
    Ez persze ennél sokkal bonyolultabb, mert a gyártó nyilván nem 1 tonna műanyagot vesz, hanem sokkal többet, ami miatt valószínűleg sokkal olcsóbban kapja, satöbbi...

Új hozzászólás Aktív témák