- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Ezek az új Apple rendszerek minimális hardverkövetelményei
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
frostitualt
tag
szerintem mindenkinek fel kéne tennie ezeket a programokot igy legalább a ruszkik egyelő esélyekkel indulhtnának, mivel az usa verzió rendszerszinten van kódólva...
-
Pikkolo^^
addikt
Vártam már egy orosz érintettségű hírt itt is.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem csak az informatikában, hanem mindenhol. Csak amíg informatikában meglepődnek az emberek azon, hogy ha nagyon akarnak, akkor bárki gépére be tudnak menni, addig azon pl. nem lepődnek meg, hogy ha valaki nagyon be akar menni a házába, akkor tankkal bedönti az oldalát. Sehol semmi sincs teljes biztonságban, max eléggé meg van nehezítve a betörők dolga ahhoz, hogy megérje kockáztatniuk. Informatikában ugyanez a helyzet.
-
Mokó
aktív tag
Senkinek nem lett a gyanús "zdraspujtje tavarís" az üdvözöljük és "davaj" a "next" gomb helyett
-
vicze
félisten
Informatikában a biztonság puszta illúzió és az is marad, az idők végezetéig, aki azt hiszi, hogy bármi is biztonságos az csak ámítja önmagát. Ez most nem összeesküvés elmélet szinten mondom, hanem úgy általánosan.
Úgy figyelnek meg ahogy akarnak, nem izgat.
Mivel van untethered jailbreak iOS 8.1-re is, így nem kell PC, reboot után már be is ágyazta magát a program.
-
bul07
nagyúr
Az XAgent alkalmazás gyakorlatilag minden információt begyűjt a rendszerből: szöveges üzenetek, kontaktlisták, képek, geolokációs adatok, hangfelvételek, a használt alkalmazások listája, a futtatott folyamatok listája, wifiadatok. Emellett képes a mikrofon bekapcsolására, hogy rögzítse a hallottakat.
Vagy csak megtalálták a NSA kiskapuját és írtak hozzá egy kiegészítést hogy ne a NSA-nek küldje
-
Cathfaern
nagyúr
Ez oké, de ez még abból az időből van, amikor egy honlapot elég volt meglátogatni a jailbreakhez. Azóta azért ennél picit bonyolultabb a folyamat. Persze PC-hez csatlakoztatott iOS-es készülék + PC-re telepített malware-el már megoldható. Mondjuk megmondom őszintén, én max már fényképek áttöltéséhez dugom gépre a telefonom, de leginkább e-mailben / cloud-al küldöm át azokat is.
-
dajkopali
addikt
igen, hogy az előzőre reagáljak: voltak már ilyen támadások az iOS ellen, és ott az derült ki, hogy a malware első lépésként a jailbreaket végezte el
itt egy hároméves hír - ezt szerintem lehet automatizálni -
sztanozs
veterán
Az első malware neve XAgent, a másiké egy iOS-játék után MadCap. A teljes funkcionalitású malware-ként működő XAgent a feltelepülés után azonnal elrejtőzik, és a háttérben fut: ha leállítják, akkor gyakorlatilag azonnal újraindul. - Nem hinném, hogy ez a teljes funkcionalitás elérhető volna jailbreak nélkül - nem látszik település után (gyak nincs ikonja), leállítás után automatikusan újraindul...
-
shteer
titán
hogyan kerülnek az eszközökre? az már ismert, hogy hogyan lehet ellenük védekezni?
ennyi kiegészítést megérdemelne még a cikk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged