- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Az kimaradt: ráadásul a weibo-s user nevéhez több korábbi leak is fűződik, valószínű megvannak a saját forrásai (vagy jól tippel), de nem hiszem, hogy az ügyfélszolgálatos esetre támaszkodna.
És pont ez adhat bizakodásra okot, hogy 2 látszólag különböző irányból is ez jött elő, hogy jön rá.
Remélem nem tévedek.
Gondolom a Samsung késlelteti az infót, amíg lehet (szerintem előbb kihozzák a véglegest S8-ra, az a prioritás). -
BiP
nagyúr
Akkor én értelmeztem félre, nekem ez 2 forrás. 1 az említett kiszivárgott lista, 2 a fura ügyfélszolgálatos. Ha ugyanannak ítéltem volna, nem linkelem be.
De Te tudod.(#75) Kékes525: Akkor lenne ugyanaz, ha valaki csinált egy saját listát, és az ügyfélszolgálatos incidens alapján beletette az S6-ot is, majd eredetiként "kiszivárogtatja". Kevésbé valószínű, még ha a dátum (nov.23 vs.25) engedné is.
-
Kékes525
félisten
válasz
csorbajeno #69 üzenetére
Pontosan. Meg akarták spórolni a munkát. Pedig az esetek döntő többségében ezt nem lehet.
-
Steve_Brown
senior tag
Én még mindig 6-os androidot használok az S6-on, mert igazából lusta voltam megvárni az 5 percet míg patchel xD
-
kbyte1024
veterán
nem tudom ha jönne,jót tenne e.....én még a nugatot se toltam rá,pedig már pár hónapja itt villog,hogy ugyan már....
-
BiP
nagyúr
És szerintem téves is. Bármennyire is szeretném/-nk, szerintem csak az ügyfélszolgálatos értett félre valamit.
Még ha a csávó többször rá is kérdez, mert számára is hihetetlen a dolog.
Aztán ne legyen igazam.Mert ha így is lenne, és tényleg jön, akkor 1. neki nem is kéne tudnia, 2. ha valami véletlen folytán tud egy ilyen confidential infót, nem adhatná ki. Ha ő ezt nem is tudja, a főnöke, akivel egyeztetett, neki illett volna tudnia, mit mondhat el.
-
kengyel
nagyúr
Egyre több oldalon írnak róla, reméljük ki is adják, korrekt lenne.
-
Nem tudom mennyire fogja elbírni, mégiscsak csúcsmodellekre van fejlesztve főleg.
-
Burt1793
veterán
Igen, de egy iPhone-on nincs erre lehetőséged, az új app-oknak nagyobb erőforrásigénye van, nincs annyira optimalizálva a régebbi modellre, ezért tűnhet úgy, hogy egy 2 éves iPhone nem olyan gyors. Ha az lenne az új és foglalkoznának vele annyit, mint a ténylegesen újjal, nem lenne gond vele, de ez nem így működik. Az újjal több mérnök, több időt foglalkozik...
Nem hiszem, hogy szándékosan lassítanák, inkább csak nem az a fő eszköz, amire optimalizálnak. -
Kékes525
félisten
válasz
TheBikerider #51 üzenetére
Ez szerintem tévhit. Sok felhasználó idővel azért tapasztal ilyet, mert agyon használta a telefonját. Ilyenkor szükséges egy Factory Reset, vagy elég egy Wipe Cache Partition is és minden OK. Másrészt csak olyan programot érdemes a telefonban hagyni, amit használunk. A többit törölni, vagy tiltani, fagyasztani kell.
-
válasz
ForRedGlory #48 üzenetére
Tudom hogy megy ez.
De
Az android is belassítja pl a Samsungokat is,de szerintem a többit is. És nem azért,mert tele van szarral. Mindig újabb rendszerhez,mindig frissített alkalmazásokat adnak ki,a hardver meg marad a régi. Ebben az esetben belassul a teló idővel. Tök mindegy,hogy android,vagy ios.
Ez az én tapasztalatom.
Ez szándékos. Különben senki nem venne új készüléket. -
GRILLEBAR
csendes tag
-
cskamacska
addikt
"32bit-es hw-rel nem kompatibilis a Nougat"
Ez anno nagyon népszerű lekoptató válasz volt.
Aztán hogy, hogy nem, a Nokia.. izé HMD Global épp pár hete adta ki a Noka 2-t Snapdragon 212-vel és droid 7.0-val és úgy néz ki még 8.0-át is kap. Érted, egy nyamvadt MSM7227 utód és SD400 hasonmás 8.0-át kap, de egy Snapdragon 805, meg egy 4 magos Cortex A17 az már túl elavult a 7.0-hoz is.
Tiszta sor, hogy a gyártók legszívesebben minden 1-2 éves készüléket elvennének a tulajoktól, és földhöz vagdosnák hogy vegyenek helyette újat, nem hogy csak nem frissítenék, de legalább ne ideologizálják meg a support hiányát ócska hazugságokkal.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
TheBikerider #45 üzenetére
Csak érdekes módon az Apple-nél az újabb frissítésekkel lassulnak le a régi telefonok. Kicsit más dolog azt, ha egy telefon magától lassul be, mert tele van szarral, mint az, ha a gyártói frissítés lassítja le...
Szerintem olvass utána a neten... vagy keress Apple felhasználói véleményeket, fogsz találni nem egyet... és nem-nem elvakultak, mert a saját felhasználóik sírnak.
-
davidsone
addikt
az s6 még ma is nagyon rendben van, megérdemelné...
-
Kékes525
félisten
válasz
TheBikerider #45 üzenetére
Egy régi rendszer szükségszerűen belassulhat, főleg, ha nem figyelnek rá, nincs karbantartva. Szerintem legtöbbször helytelen User magatartás az oka és kevésbé, hogy a gyártó szándékosan olyan frissítéseket ad ki amitől a telefon sebessége csökken.
-
válasz
ForRedGlory #44 üzenetére
Mintha a többi nem lassulna be idővel...
-
Ezért "menekültem" Androidról.
Szánalmas... -
doooo
veterán
Addig amíg abból nem származik észlelhető különbség a felhasznalóknál, nem, nem baj. Minden gyártó rákényszerül ilyesmire alkalomadtán, csak nem mindig az SoC a különböző, hanem néha a kamerák, a memóriák, stb, stb. (sőt, van, hogy a tárhely típusa is különbözik, és az egyik tárhely lassabb mint a másik, ez viszont már probléma, mert érződik a felhasználóknál is a különbség, ilyen botrányocska volt nemrégen a Huawei-nél)...
És mindez persze nem csak a telefonok világában van így. -
Zsoltinho24
tag
SGS6 nem kap oreot.Ezt a sammobile oldalàn is közöltèk.Mint ahogy az A5 2016os sem kap oreot.Esetleg egy 7.1.1et kaphat de az sem biztos.
-
Kékes525
félisten
De jó lenne, ha igaz lenne. Én már a 7.1-nek is örülnék.
-
doooo
veterán
Igen, tisztában vagyok ezzel, és? Azt hiszed, hogy ha a világ nagyobbik részének nem lesz elérhető, akkor majd a kisebbik rész megkapja a frissítést? Akkor lett volna csak a botrány... Annyira nem fontos az ilyesmi egyik gyártónak sem, hogy azért csináljanak update-eket, hogy a világnak csak egy része kapja meg. Energia, pénz, stb, és a végén még a felháborodott tömegek, akik nem kapták volna meg, mert ők szolgáltatótól vették (márpedig abból garantáltan több van). Egyébként is a Google-nek köszönd meg a dolgot, ne a gyártókat savazd.
-
Vazul1989
újonc
S ebböl adódóan a note5 is kapja a frissítést?
-
Burt1793
veterán
válasz
fornettisuti #23 üzenetére
Ezt már nem lehet elsütni, az s6 simán jó erőben van a mai mezőnyben, hozzá bőven a középkategória szintjét számítási sebességben. Oké, egyre elavultabb az az soc.
-
Ha valaha is oreót kapna a 6-os sorozat, az csak azért lesz, hogy valamivel rávegyék a népet a váltásra...
-
BeastMode
őstag
A Note 8-ra mióta van Orei Beta?
No offense, de ha írunk egy cikket, akkor először informálódjunk. -
madkiller
őstag
Google Pixeleken is megtolja egyel a főverzió frissítést, úgyhogy lehetne ez trend is. Nem vagyok képbe az ios-el de ott is van vagy 3-4 főverzió frissítés, ha jól tudom.
-
AusWolf
őstag
Egyetértek.
Elég szomorú, hogy 1,5-2 év alatt kukázzák a telefonok frissítéseit, miközben a technológia nem fejlődik olyan mértékben, hogy ez indokolt lenne. Egyszerűen csak így akarják rávezetni az embert, hogy újat vegyen, miközben szükség nincs rá, mert annyival nem tud többet, hogy megérje a befektetés.
Nekem is S6-om van, és ahogy összehasonlítom ismerősök S7-jével, és Note 8-ával, szinte alig látok érdemi különbséget, holott árban 3-4-szerese egyik a másiknak. Gusztustalan lehúzás az egész.
-
fornettisuti
veterán
Azt csodálom, hogy nem azt a böszmeséget állítják, hogy nem bírja el a hardver, mint SGS 1-nél.
-
mikej95
aktív tag
válasz
tomboy0013 #19 üzenetére
Kevesebb sebezhetőség, az kevesebb sebezhetőség. Végső soron úgyis az user fogja felrakni a kártékony programot, neadjisten még root jogot is adni neki, de néha napján vannak komolyabb bajok, amit tényleg nem árt foltozni pl: KRACK.
-
Ricardo
titán
válasz
csorbajeno #17 üzenetére
Azért a továbbfejlesztett doze mód nem lesz rossz. Az S6 gyenge akkuja mellé kimondottan hasznos lenne. Igaz én kétlem,hogy jönnrá az Oreo.
-
tomboy0013
veterán
Nem látom gyakorlati hasznát. Még sosem hallottam olyat, hogy bárkinek az androidos ismerőseim közül (vagy fórumokon) azért lett gondja a telefonjával mert nem a legfrissebb biztonsági frissítés van rajta. Jönnek hírek biztonsági rések foltozásáról, de ezek ilyen megfoghatatlan infók, ha nem frissítem a veszélyeztetett készüléket akkor sem lesz semmi gond. Egyesek úgy várják a havi biztonsági frissítéseket mintha bármi kihatása lenne az életére. A főverzióknak van haszna mert hoz újat, de egy pár megás verziószám átírás semmit.
-
battag
aktív tag
válasz
tomboy0013 #14 üzenetére
Miért ne lenne?
-
csorbajeno
veterán
S6 tulajdonosként üdvözlöm a hírt, remélem meg is kapjuk és nem szedett-vedett valamit kapunk, viszont továbbra is azt érzem, hogy a Google az újabb verziókkal csak megy a gyártók felületei és featurjei után. Lásd példaként az ujjlenyomat olvasót vagy a külön állítható hangerőt.
-
jacis
nagyúr
Korrekt
-
Alogonomus
őstag
A kérdés az, hogy az Oreo-val érkező funkciók közül melyikek lehetnének így elérhetőek S6-on? Egyes funkciókat biztos aktiválni lehetne, de 1-2 funkció bevezethetősége miatt nem feltétlenül ölne bele szoftvermérnök-hónapokat a Samsung.
Például Win 10 is elmegy egy 10+ éves vason, de az újdonságok közül alig valamit használhatsz úgy.
-
jUUh
addikt
Szomorú, hogy ennek hírértéke van. Flagshipeknél szerintem általánosnak kéne lennie ennek.
-
doooo
veterán
Már miért ne kapta volna meg az S5 a 6.0-át? Semmi különleges nem volt a dologban, és abból még véletlenül sem következik, hogy az S6-nak többet kell kapnia... Bár itt valószínűleg nem tudja elsütni azt a baromságot a Google, hogy nem kompatibilis az új rendszer a hardware-rel.
-
Teo.
aktív tag
Ha abból indulunk ki,hogy az S5 meg kapta 6.0-àt akkor nem ördögtől való gondolat az S6-nak az Oreo.
Bàr így egyel többet kapna az S5-nél. -
battag
aktív tag
Én már annak is örülnék, ha a 250 eFt-os S8-ra nem hónapos késésekkel adnák ki a biztonsági frissítéseket.
Szuper lenne z S6-on a 8.0 de ha nem adnak ki azután arra sem javításokat biztonsági frissítéseket, akkor pont nem érünk vele semmit. -
BoC1ka
senior tag
Mndjuk en orulnek neki. S6 om van es semmi ertelmet nem latom lecserelnem. Meg mindig nagyon rendben van ez a telefon. Azonban ha kapna meg egy frissitest, tudnek orulni. (18/9 es kijelzok tetszenek, de csak azert nem valtok mondjuk)
-
Micsoda hir! Egy 2 eves, 200e+-os flagship lehet, hogy kap frissitest. Nagyon kegyes a samu.
-
Eclips21
őstag
Túl jól sikerült, el kell rontani?
-
kentucky
őstag
Szerintem csak szimplán téves információ, vagy zavar van az india ügyfélszolgálatosok fejében, de ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium