Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tariattila

veterán

válasz themiddleF #19 üzenetére

nekem fent van mindkettő...(nokia5800 nem egy erőgép...)
    a mobile10-et otthoni wifin használom mivel hozzászólásokat rendesen lehet írni és küldeni...
    a mini-n nem mindig küldi el a bevitt szöveget...ezt inkább menet közben mobilneten használom...
    mellesleg a ram használatuk is igen eltérően terheli a rendszert...
    a mobile kb 20-30MB-ot használ és ha mellette fut egy két programom akkor néha elfogy a ram és kilép...
    a mini pedig csak kb. 8-12MB-ot használ...
    szerintem a minit rakd fel a tel. memóriájába a mobile-t pedig mem.kártyára (én is így cselekedtem...)

• cousin333

addikt

válasz themiddleF #17 üzenetére

Opera Mobile: teljes értékű böngésző, saját renderelő motorral (kb. az asztali 10-es és 10.5-ös verzió közötti fejlettséggel), JavaScript motorral, stb. Amikor egy oldalt betöltesz, lekéri az adott szervertől, letölti tördeli és megjeleníti. Kb. mint az asztali böngészők.

Opera Mini: Maga a program csak egy felhasználói felület némi kódértelmező képességgel. Szerver-kliens felépítés. Amikor egy oldalt betöltesz, a címet elküldi az Opera szervereinek, azok letöltik az oldalt, tördelik, szűrik (Flash, JS bizonyos idő után), tömörítik, és csak ezután küldik el a telefonra, ami megjeleníti azt. Tehát nem teljes értékű böngésző, csak korlátozott, cserébe gyorsabb, kisebb adatforgalmat generál és szinte minden telefonon elfut.

A kettő szinte teljesen egyforma felhasználói felülettel bír, a képek a Minin a már említett tömörítés miatt pixelesebbek.

Új hozzászólás Aktív témák